back to top
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΛΕΡΟΥ ΣΤΟ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΛΕΡΟΥ ΣΤΟ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Με δύο μέλη της ως σύνεδρους συμμετείχε η συντονιστική επιτροπή Λέρου στο ιδρυτικό συνέδριο του κινήματος.

Ο Αρμενιάκος Μάκης και ο Δελιέζος Δημήτρης είχαν την ευκαιρία μαζί με άλλους 26 σύνεδρους από τα Δωδεκάνησα, να ζήσουν την πολύτιμη εμπειρία του Ιδρυτικού συνεδρίου, που αποτέλεσε την κορυφαία δημοκρατική διαδικασία του κινήματος, και που πιστεύουμε ότι θα εξελιχθεί σε ιστορικό γεγονός ως εφαλτήριο, της ενίσχυσης και της μαζικής αποδοχής του κινήματος από την κοινωνία, ώστε να καταστεί σημαντικός παράγοντας των πολιτικών εξελίξεων, για την έξοδο της χώρας από τα αδιέξοδα και την κρίση.

Περίπου 2.500 άτομα, σύνεδροι και μέλη του κινήματος από κάθε γωνιά της Ελλάδας, άκουσαν τον πρόεδρο μας Πάνο Καμμένο στην εναρκτήρια ομιλία του, να ενώνει τους Έλληνες και να προσκαλεί το λαό να πάρουμε την Ελλάδα μας πίσω.

Δυόμιση χιλιάδες άτομα, που απαλλάχτηκαν από τα ιδεολογικά δεσμά και τις κομματικές παγίδες του παλαιοκομματικού ιδεολογικού φάσματος, προερχόμενοι από κόμματα της Δεξιά εως και της Αριστεράς, που αποφάσισαν να υπηρετήσουν ένα και μόνο στόχο. Όντας οι ίδιοι ανεξάρτητοι και ελεύθεροι, να αγωνιστούν για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της Ελλάδας μας.

Δεν είμαστε Δεξιοί. Δεν είμαστε Αριστεροί. Είμαστε μόνο Έλληνες και ιδεολογία μας είναι το συμφέρον της πατρίδας μας και του λαού της.

Αγαπάμε την Πατρίδα μας και τιμούμε την πίστη μας αλλά διαφωνούμε με τις νέο φιλελεύθερες πολιτικές της ασυδοσίας των αγορών.

Πιστεύουμε στο κοινωνικό κράτος και την προστασία της εργασίας αλλά δεν υιοθετούμε τον διεθνισμό και την πολυπολιτισμικότητα.

Πιστεύουμε στην ένταξή μας στην Ευρώπη των εθνών και των λαών και την παραμονή μας στο ευρώ της ευημερίας αλλά όχι πάση θυσία!

Όχι στην Ευρώπη των τραπεζιτών και των τοκογλύφων, και την Ευρώπη των Φεντεραλιστών.

Πάση θυσία για μας είναι μόνον η πρόοδος και η ευημερία του λαού και της πατρίδας μας.

Μέσα από τις διαδικασίες του συνεδρίου φάνηκαν κάποιες αδυναμίες κυρίως στο οργανωτικό κομμάτι, η απειρία και το ετερόκλητο του σώματος τον συνέδρων αλλά και οι πολλές διαφορετικές προσεγγίσεις των θεμάτων.

Όμως αποδείχτηκε περίτρανα ο ενθουσιασμός και το πάθος για τους στόχους της ιδρυτικής διακήρυξης του κινήματος, η διαλλακτικότητα ο σεβασμός και η προσήλωση στις δημοκρατικές διαδικασίες, η ενεργή συμμετοχή των συνέδρων που διαμόρφωσαν δυναμικά το αποτέλεσμα με τις ψηφοφορίες για το καταστατικό και τις άλλες θεματικές ενότητες του συνεδρίου, και βέβαια το υψηλό πολιτικό επίπεδο των συνέδρων, που δεν πήγε απλώς για να ακούσει και να επικυρώσει, όπως συμβαίνει συνήθως στα συνέδρια άλλων κομμάτων, αλλά να προτείνει, να συζητήσει, να διαφωνήσει και να συμφωνήσει με τις απόψεις, αλλά στο τέλος να σφυρηλατήσει την ενότητα του κινήματος με το σεβασμό στην πλειοψηφία.

Μέχρι εχθές μας γέμιζαν πίστη και εμπιστοσύνη τα πεπραγμένα του προέδρου μας Πάνου Καμμένου και της κοινοβουλευτικής ομάδας του κινήματος. Μετά το συνέδριο ο σεβασμός στον πρόεδρο μεγάλωσε από την άνεση και την δημοκρατική συμπεριφορά του στο συνέδριο.

Ένα συνέδριο που ανέδειξε ακόμα ένα μεγάλο παράγοντα ενότητας για το κίνημα και εγγύησης των αρχών της ιδρυτικής μας διακήρυξης,  που είναι η κάθε ανεξάρτητη Ελληνίδα και ο κάθε ανεξάρτητος Έλληνας που συμμετείχε στο Ιδρυτικό μας συνέδριο και έκανε το κίνημά μας δική του υπόθεση.

Είναι ακόμα και οι χιλιάδες ανεξάρτητοι Έλληνες που δεν ήταν στο συνέδριο αλλά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του κινήματος μας για να πάρουμε ενωμένοι την Ελλάδα μας πίσω.

Γιατί ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ

 

Ο πρόεδρος της

Συντονιστικής Επιτροπής

ΑΝ.ΕΛ Λέρου

Μάκης Αρμενιάκος 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ