ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

  • Φόρτωση…
kroupia leros

Εγγραφείτε στο κανάλι μας YouTube

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • Λέρος: Στην 7η International Yachting Sector στο Μαρμαρίς ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Καστής

    Ο George Korfias σχολίασε: Χαχαχαχαχα! Αγαπαμε Λερο! Συγχαρητηρια στον συναδελφο Δημητρη ! Ετσι για την γενικη ενημερωση ομως…
    08.12.2025
  • Λέρος: Σύλληψη 33χρονου για κατοχή ναρκωτικών και αρχαιοτήτων

    Ο UC σχολίασε: You guys make big deal out of nothing , i know the person he…
    02.12.2025
  • Λέρος: 48ωρη απεργία στα ταξί - Τρίτη 2 & Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025

    Ο Πελοπίδας Χρήστος σχολίασε: Κι άμα θελω α πάω στον Άι Γιάννη τη Φακουδιά πο πισω πο το…
    01.12.2025
  • Λέρος: Νέα δικαστική περιπέτεια για τον πρώην Δήμαρχο Μιχάλη Κόλια: 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή για παράβαση καθήκοντος

    Ο New York σχολίασε: Ti ginete ekei kato?
    28.11.2025
  • Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

    Ο Βαλ σχολίασε: Έχω ψοφίσει στο γέλιο ρεε.....γιατί έβηξες λέει ο άλλος χαχαχαχαχαχαχαχα
    21.11.2025
louloudias
Ζαχαροπλαστείο "Ρεπαπής"

FOLLOW US

  • 3.829 Fans
  • 560 Followers
  • 592 Subscribers

INSTAGRAM PHOTOS

Follow us!

  • Μια όμορφη και ουσιαστική πρωτοβουλία πραγματοποίησαν τα παιδιά της ομάδας του Πανιωνίου Λέρου, τα οποία επισκέφθηκαν το Καταφύγιο αδέσποτων ζώων του Φιλοζωικού Σωματείου, που φιλοξενεί περίπου 70 σκυλάκια.

Συνολικά 35 παιδιά βρέθηκαν στον χώρο, έπαιξαν με τα ζώα, τα πήγαν βόλτα στο βουνό και πέρασαν στιγμές χαράς, δίνοντας αγάπη και φροντίδα στα φιλοξενούμενα σκυλάκια. Παράλληλα, η ομάδα προσέφερε τροφές για τα ζώα, στηρίζοντας έμπρακτα το δύσκολο έργο του Φιλοζωικού Σωματείου.

Η υπεύθυνη του καταφυγίου, Φλώρα Κουτούζου, χαρακτήρισε την επίσκεψη «υπέροχη κίνηση», ενώ η πρόεδρος του Πανιωνίου, Μαριέττα Καστή, είπε στην κάμερα ότι, σήμερα, τα παιδιά χάρηκαν πραγματικά.

Από την πλευρά του, ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Χατζηδάκης, έστειλε ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης, τονίζοντας πως «όλοι μπορούμε να υιοθετήσουμε ένα σκυλάκι και να προσφέρουμε ένα σπίτι σε ένα ζώο που το έχει ανάγκη».

Αξίζουν συγχαρητήρια στο Δ.Σ. του Πανιωνίου, αφού πρόκειται για μια απλή αλλά ουσιαστική και ελπιδοφόρα δράση, που αναδεικνύει την αξία της φιλοζωίας, του εθελοντισμού  και της προσφοράς.

Δείτε το ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη
  • Σημαντικές εξελίξεις στον τουριστικό τομέα της Λέρου καταγράφονται το τελευταίο διάστημα, με νέες συμφωνίες που αναμένεται να ενισχύσουν ουσιαστικά την επισκεψιμότητα και την τοπική οικονομία του νησιού.

Ρεπορτάζ: Νίκος Ιγνατίδης

Στο επίκεντρο αυτών των εξελίξεων βρίσκεται ο Θεόδωρος Ασβεστάς, Αναπληρωτής Πρόεδρος στον τομέα Τουρισμού του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, ο οποίος υπογράφει ένα νέο, ιδιαίτερα σημαντικό deal με άμεσο αποτύπωμα για τη Λέρο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τρία νέα τουριστικά γραφεία ετοιμάζονται να δραστηριοποιηθούν στο νησί, αλλάζοντας ουσιαστικά τον τουριστικό χάρτη και ανοίγοντας νέες αγορές. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η συμφωνία με τουρκικό τουριστικό γραφείο, το οποίο δεσμεύεται για την άφιξη δύο έως τριών catamaran ημερησίως κατά τη θερινή περίοδο, γεγονός που μπορεί να δώσει ισχυρή ώθηση στον ημερήσιο και ολιγοήμερο τουρισμό.

Παράλληλα, στη Λέρο βρέθηκε και ο γνωστός τουριστικός πράκτορας κ. Κουρούνης, ο οποίος προχωρά στο άνοιγμα νέων γραφείων στο νησί, ενισχύοντας περαιτέρω την παρουσία οργανωμένων τουριστικών ροών.

Οι πρωτοβουλίες του κ. Ασβεστά αποδεικνύουν έμπρακτα ότι η Λέρος μπορεί να έχει ισχυρή παρουσία και εκπροσώπηση, προς όφελος της τοπικής οικονομίας, μέσα από στοχευμένες συνεργασίες και επαφές.

Στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας, όπου πραγματοποιήθηκαν οι σχετικές επαφές, οι πρωταγωνιστές των συμφωνιών μίλησαν στο Leros News και τον Νίκο Ιγνατίδη, για μια νέα σελίδα στον τουρισμό της Λέρου, εκφράζοντας αισιοδοξία για το επόμενο καλοκαίρι και υπογραμμίζοντας ότι το νησί διαθέτει όλα τα εχέγγυα για ακόμα πιο δυναμική ανάπτυξη και διευρυμένη τουριστική σεζόν.

Οι εξελίξεις αυτές ενισχύουν την εικόνα του Θεόδωρου Ασβεστά ως ενός από τους βασικούς μοχλούς τουριστικής εξωστρέφειας, με πολλούς να τον χαρακτηρίζουν καταλυτικό παράγοντα για την περαιτέρω ανάπτυξη του Τουρισμού στη Λέρο.

Δείτε το ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη και τις δηλώσεις που ακολούθησαν:
  • ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ:
Στιγμιότυπα από τον αγώνα
του Πανιωνίου Λέρου
με την ΕΑΚΑ Καλύμνου - Σε λίγο LIVE το Β΄ ημίχρονο από το κανάλι μας στο facebook
  • Η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου
από τον δήμαρχο Λέρου 
Τιμόθεο Κωττάκη
Χρόνια πολλά σε όλους!
  • Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Λέρου ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, η οποία σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένεται να πλήξει την περιοχή τις επόμενες ώρες.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Τσαχουργιανίδης δήλωσε ότι είναι σε άμεση επικοινωνία με το συντονιστικό όργανο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κάνοντας λόγο για ακραία καιρικά φαινόμενα.

Παράλληλα δήλωσε ότι έχουν ήδη ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, με συνεργεία σε επιφυλακή και παρεμβάσεις σε σημεία που παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο.

Σημειώνεται ότι, ο Δήμος Λέρου καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

«Είμαστε σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Παρακολουθούμε συνεχώς την εξέλιξη των φαινομένων και θα παρέμβουμε όπου χρειαστεί», σημείωσε ο Αντιδήμαρχος.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη
  • Σημειώνεται ότι το βιβλίο θα διανεμηθεί δωρεάν στους μαθητές των Λυκείων της Λέρου και στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Δείτε όσα δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής στο παρακάτω βίντεο, όπως το επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης.
  • Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς κινείται ήδη η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λέρου, η οποία εργάζεται εντατικά για τη δημιουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού.

Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ώστε όλα να είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή και το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

Δείτε τις πρώτες εικόνες στο ρεπορτάζ που επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης

Περισσότερα -> lerosnews.gr
  • Συνεχίζεται ομαλά και με ιδιαίτερη φροντίδα το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί, μια εργασία που πραγματοποιείται για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Το έργο εξελίσσεται χωρίς απρόοπτα και με εμφανές μεράκι από τους εργαζόμενους.

Το συνεργείο που έχει αναλάβει την παρέμβαση αποτελείται από περίπου δέκα άτομα, ενώ την όλη διαδικασία επιβλέπουν δύο γεωπόνοι, εξασφαλίζοντας ότι οι εργασίες γίνονται με επιστημονική ακρίβεια και σεβασμό στα δέντρα.

Στην ουσία, δεν πρόκειται απλώς για ένα συνηθισμένο κλάδεμα, αλλά για ολοκληρωμένη φροντίδα και καλλωπισμό των πεύκων, μια εικόνα που η Λέρος δεν είχε συνηθίσει να βλέπει.

Περισσότερα -> lerosnews.gr
Κυριακή 14 Δεκεμβρίου, 2025
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
13 °c
Agia Marina
15 ° Δε
15 ° Τρ
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Αρχική » ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ » ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ-ΕΞΟΔΟΥ: Παρουσιάστηκε η μελέτη για το λιμάνι της Αγ. Μαρίνας

ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ-ΕΞΟΔΟΥ: Παρουσιάστηκε η μελέτη για το λιμάνι της Αγ. Μαρίνας

Leros News Leros News
22 Φεβρουαρίου 2012
- ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
Χρόνος ανάγνωσης: 4 Λεπτά
A A
0
Απάντηση του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Πάτμου στον Δήμαρχο Λέρου για την πύλη Εισόδου – Εξόδου στο Λιμάνι της Αγ. Μαρίνας!
9
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
295
ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Share on FacebookShare on Twitter

• «Μέχρι τα τέλη Μαρτίου μπορούμε να έχουμε τελειώσει όλα τα προαπαιτούμενα ώστε να προλάβουμε την φετινή σεζόν», η τοποθέτηση των μελετητών της εταιρείας AVIAMAR οι οποίοι έχουν εντοπίσει ορισμένες δυσκολίες λόγω των περιορισμένων χωρών που διαθέτει το λιμάνι της Αγίας Μαρίνας.
• «Υλοποιούμε
ένα μακροχρόνιο όνειρο όλων των Λερίων», δήλωσε ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας.
• «Είμαστε
όλοι υπέρμαχοι του έργου, εξετάστε όμως και την εναλλακτική λύση του λιμανιού στο Λακκί», η τοποθέτηση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Μιχάλη Κοντραφούρη.
• Επιτακτική ανάγκη η ενημέρωση όλων των κοινωνικών ομάδων που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με το λιμάνι, προκειμένου να μην βρεθούμε προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Αισιοδοξία επικρατεί στους κόλπους της δημοτικής αρχής όσον αφορά το θέμα της λειτουργίας του λιμανιού της Αγίας Μαρίνας ως πύλη Εισόδου-Εξόδου ύστερα από την παρουσίαση σχετικής μελέτης από την εταιρεία AVIAMAR στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.  Συγκεκριμένα, η εταιρεία AVIAMAR παρουσίασε την μελέτη για τα αναγκαία μέτρα που πρέπει να ληφθούν στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας προκειμένου να πάρει την αναγκαία άδεια για να χαρακτηριστεί και επίσημα «λιμάνι Εισόδου-Εξόδου», παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, όπως ομολόγησαν και οι μελετητές, λόγω της μη ύπαρξης αρκετού χώρου στην περιοχή. Ωστόσο οι μελετητές διαβεβαίωσαν ότι όλα μπορεί να είναι έτοιμα ως το τέλος Μαρτίου, προκειμένου το νησί μας να μην χάσει την φετινή τουριστική χρονιά.

Διαβάστε επίσης:

Ανακοίνωση εκτέλεσης βολών στο Φαρμακονήσι

Ανακοίνωση Λιμεναρχείου Λέρου για εκτέλεση εκπαιδευτικών βολών την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου

13.12.2025
935
Θεόδωρος Ασβεστάς: Νέες συμφωνίες αλλάζουν τον τουριστικό χάρτη της Λέρου

Θεόδωρος Ασβεστάς: Νέες συμφωνίες αλλάζουν τον τουριστικό χάρτη της Λέρου

12.12.2025
1.7k

Στόχος δεν είναι μόνο η Λέρος να γίνει «Πύλη Εισόδου-Εξόδου» αλλά και να μπει στον χάρτη της κρουαζιέρας, πράγμα που θα φέρει μέγιστα καλά στην τοπική οικονομία.

Βέβαια για να γίνουν όλα αυτά, θα πρέπει άμεσα στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας να γίνουν μια σειρά από έργα, αφού οι νόμοι της Ε.Ε είναι ιδιαίτερα αυστηροί, όσον αφορά κυρίως τα μέτρα ασφάλειας.

Τα σημαντικότερα έργα που πρέπει να γίνουν στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας σύμφωνα με τους μελετητές είναι τα ακόλουθα:

  • Περίφραξη με κάγκελα ύψους 2,5μ εκεί που θα σταθμεύει το ημερόπλοιο.
  • Διαμόρφωση εξωτερικού χώρου για τουρίστες Σένγκεν και έξτρα Σένγκεν.
  • Σύστημα με κάμερες που θα επιβλέπει 24 ώρες το λιμάνι.
  • Έξι (6) ειδικοί θάλαμοι διαβατηριακού ελέγχου
  • Γραφείο διαβατηριακού και τελωνειακού ελέγχου
  • Φωτισμοί ασφαλείας
  • Διαχωρισμός Εισόδου-Εξόδου οχημάτων
  • Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τα λεωφορεία
  • Ειδικές ρυθμίσεις για άτομα με ειδικές ανάγκες
  • Δημιουργία χώρου επιβίβασης πολιτών
  • Πρόσληψη τουλάχιστον 2 φυλάκων εκ μέρους του Λιμενικού Ταμείου με τα ανάλογα προσόντα.

Υπάρχουν διάφορες άλλες μικρο-ρυθμίσεις οι οποίες θεωρούνται μείζονος σημασίας, αλλά απαραίτητες προκειμένου το λιμάνι της Αγίας Μαρίνας να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της Ε.Ε.

Τα έξοδα των παρεμβάσεων στο λιμάνι αλλά και η αμοιβή της εταιρείας θα καλυφθούν εξ ολοκλήρου από το Λιμενικό Ταμείο, όπως διαβεβαίωσε ο Δήμαρχος Λέρου. 

Δήμαρχος Λέρου:

 «μοναδικός στόχος η ανάπτυξη του τουρισμού»

Μετά την παρουσίαση της μελέτης ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας παίρνοντας τον λόγο τόνισε τα εξής: «Η ανάπτυξη του τουρισμού κάτω από τις δεδομένες οικονομικές συνθήκες είναι μονόδρομος για το νησί μας. Η Πύλη Εισόδου-Εξόδου ήταν ένα μακροχρόνιο όνειρο για τον τουριστικό κόσμο του νησιού, αλλά και ένα μεγάλο προεκλογικό στοίχημα της νέας δημοτικής αρχής το οποίο θα φέρουμε εις πέρας. Με τον τρόπο αυτό δίνουμε «φιλί ζωής» στις επιχειρήσεις του νησιού μας, επιμηκύνουμε την τουριστική περίοδο, με νέο τουριστικό ρεύμα που διαθέτει υψηλά οικονομικά στάνταρ.
Δεν σταματάμε εδώ, στόχος μας είναι να πιστοποιήσουμε και το λιμάνι του Λακκιού προκειμένου να μπει η Λέρος στον χάρτη της κρουαζιέρας ανοίγοντας την τουριστική πόρτα που θα φέρει οικονομικά οφέλη στο νησί. Επιλέξαμε την Αγία Μαρίνα ως λιμάνι Εισόδου-Εξόδου γιατί η απόσταση από τα απέναντι παράλια είναι 45 λεπτά πιο γρήγορα, πράγμα που μας έχουν επισημάνει tour operators της Τουρκίας. Οτιδήποτε άλλο ακούγεται είναι εκτός πραγματικότητας και λέγεται εκ του πονηρού!». 

Μιχάλης Κοντραφούρης:

«δημιουργεί ερωτηματικά η εμμονή σας»

Υπέρμαχος της δημιουργίας Πύλης Εισόδου-Εξόδου εμφανίστηκε και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Μιχάλης Κοντραφούρης, εκφράζοντας όμως τις ενστάσεις του για την επιλογή της Αγίας Μαρίνας λόγω των περιορισμένων χώρων που διαθέτει, γεγονός που επισημαίνουν και οι μελετητές!

«Είμαστε όλοι θετικοί για την δημιουργία Πύλης Εισόδου-Εξόδου στο νησί μας. Δημιουργεί όμως πολλά ερωτηματικά η εμμονή σας με το λιμάνι της Αγίας Μαρίνας, δεδομένου ότι είναι πολύ μικρό για να εξυπηρετήσει όλα αυτά που ζητάει το πρωτόκολλο. Το λιμάνι του Λακκιού θα ήταν μια μοναδική λύση που δεν θα δημιουργούσε προβλήματα, αφού οι υποδομές που διαθέτει είναι σαφέστατα καλύτερες από αυτές της Αγίας Μαρίνας. Θέλουμε την  Πύλη Εισόδου-Εξόδου και γι’ αυτό φοβόμαστε ότι αυτή η επιμονή σας θα δημιουργήσει πιθανώς προβλήματα και χάσιμο πολύτιμου χρόνου…» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κοντραφούρης. Εν συνεχεία ζητώντας να μάθει από τους μελετητές ποια είναι η γνώμη τους για το λιμάνι του Λακκιού εκείνοι του απάντησαν: «Δεν έχουμε επισκεφτεί το λιμάνι του Λακκιού!». Μετά από αυτήν την απάντηση ο κ. Κοντραφούρης απευθυνόμενος στον Δήμαρχο Λέρου τόνισε με νόημα: «Αυτό αποδεικνύει ότι η δημιουργία Πύλης Εισόδου-Εξόδου στην Αγία Μαρίνα ήταν μια προειλημμένη απόφαση. Κατευθύνατε για τους δικούς σας λόγους τους μελετητές εκεί που θέλατε, αδιαφορώντας για ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά λιμάνια της χώρας. Εμείς θέλουμε την Λέρο Πύλη Εισόδου-Εξόδου και όχι κάποιο συγκεκριμένο λιμάνι της. Ας γίνει όπου είναι φθάνει να γίνει!».

Απαντώντας ο Δήμαρχος Λέρου, ξεκαθάρισε ότι ποτέ δεν υπήρξε προειλημμένη απόφαση και απευθυνόμενος προς τον κ. Κοντραφούρη δήλωσε: «Μας κατηγορείτε για κάτι που ήσασταν ανίκανοι να φτιάξετε εδώ και 8 χρόνια! Όλα αυτά τα λέτε για να δημιουργήσετε εντυπώσεις και τίποτε άλλο». 

Τον λόγο στην συνέχεια πήρε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λέρου κ. Ιωάννης Συφουνιός, ο οποίος τόνισε: «Πιστεύω ότι όλους μας ενδιαφέρει η Λέρος να γίνει Πύλη Εισόδου-Εξόδου. Θεωρώ επιβεβλημένο να εξετάσουμε τα θετικά και τα αρνητικά και στο λιμάνι του Λακκιού το οποίο διαθέτει, όπως είπε ο κ. Κοντραφούρης, Σχέδιο Ασφάλειας Λιμενικής Εγκατάστασης. Ας είμαστε λίγο προσεκτικοί για ένα θέμα που ενδιαφέρει όλους μας και θα έχει σημαντικά οφέλη για την οικονομία του νησιού». 

Επιτακτική η ενδελεχής ενημέρωση

Θεωρούμε ότι άμεσα πρέπει η δημοτική αρχή να ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης και συνεργασίας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και κατοίκους της περιοχής στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας, δεδομένου ότι για όλες αυτές τις ρυθμίσεις θα υπάρχουν αντιδράσεις. Δεν είναι δυνατόν να μην αντιδράσουν οι ψαράδες όταν τους ζητηθεί για 8 μήνες να μην βρίσκονται εκεί που θα υπάρχει ημερόπλοιο ή κρουαζιερόπλοιο. Πώς θα αντιδράσουν ιδιοκτήτες ΚΑΦΕ-ΜΠΑΡ  με τις αλλαγές που θα γίνουν στο λιμάνι; Ποια θα είναι η στάση των κατοίκων της περιοχής που θα πρέπει να βιώσουν μια νέα πραγματικότητα; Ασφαλώς η έγκαιρη-έγκυρη ενημέρωση θα αποτρέψει κάθε είδους αντιδράσεις, αφού πιστεύουμε ότι οι Λεριοί θέλουν την ανάπτυξη του τόπου τους.

Η δημοτική αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας έχει θέσει ως προτεραιότητα την Πύλη Εισόδου-Εξόδου και σίγουρα πράττει πολύ σωστά. Ας πάρει από τώρα την κυβερνητική ΓΡΑΠΤΗ διαβεβαίωση ότι εάν η Λέρος πράξει όλα όσα απαιτούνται, θα πάρει την πολυπόθητη υπογραφή που θα χαρακτηρίσει την Λέρο ως Λιμάνι Εισόδου-Εξόδου!

Πηγή: Εφημερίδα “Πνοή της Λέρου” 

Tags: ΚΟΛΙΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣΚΟΝΤΡΑΦΟΥΡΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣΛΙΜΕΝΙΚΟ
Share4Tweet2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ

Τα δρομολόγια λιμένα Πειραιά από 15 έως 21 Δεκεμβρίου 2025

14.12.2025
335
Μιχάλης Κόλιας: “Έρχονται νέες υπέρογκες αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη από τη δημοτική Αρχή”
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

Μιχάλης Κόλιας: “Έρχονται νέες υπέρογκες αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη από τη δημοτική Αρχή”

08.12.2025
1.4k
Μιχάλης Κόλιας: «Εμπαιγμός προς τους πολίτες» – Καταγγέλλει τις ελλείψεις στις προκηρύξεις για το Νοσοκομείο
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

Μιχάλης Κόλιας: «Εμπαιγμός προς τους πολίτες» – Καταγγέλλει τις ελλείψεις στις προκηρύξεις για το Νοσοκομείο

05.12.2025
1.5k
Επόμενο

Θ. ΧΑΡΙΝΟΣ - Π. ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ: "Προκλητικά ψεύδη και λάσπη του Μιχάλη Κόλια για τη ΔΕΥΑΛ"

Η ΛΕΡΟΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Συνέντευξη τύπου θα παραχωρήσει ο τέως επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας κ. Μιχάλης Κοντραφούρης

    14.12.2012
    Συνέντευξη τύπου θα παραχωρήσει ο τέως επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας κ. Μιχάλης Κοντραφούρης Πριν 13 χρόνια 2.3K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Ορκωμοσία νέου Δημοτικού Συμβούλου

    14.12.2013
    ΛΕΡΟΣ: Ορκωμοσία νέου Δημοτικού Συμβούλου Πριν 12 χρόνια 1.7K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Αντισυνταγματικός ο Δημοτικός Φόρος Δωδ/νήσου (ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ.)

    14.12.2014
    Αντισυνταγματικός ο Δημοτικός Φόρος Δωδ/νήσου (ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ.) Πριν 11 χρόνια 1.5K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Συνεδριάζει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο για το HOT SPOT στα Λέπιδα

    14.12.2015
    ΛΕΡΟΣ: Συνεδριάζει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο για το HOT SPOT στα Λέπιδα Πριν 10 χρόνια 1.6K
Navarone-ad

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Διορίστηκε στο Νοσοκομείο ο Ιατρός Ευάγγελος Μαρκάκης!

    12.12.2025
    Λέρος: Διορίστηκε στο Νοσοκομείο ο Ιατρός Ευάγγελος Μαρκάκης! 3.1K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Νοσοκομείο Λέρου: Χειρουργός και Παθολόγος ενισχύουν το ιατρικό δυναμικό

    10.12.2025
    Νοσοκομείο Λέρου: Χειρουργός και Παθολόγος ενισχύουν το ιατρικό δυναμικό 2.4K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Στην 7η International Yachting Sector στο Μαρμαρίς ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Καστής

    08.12.2025
    Λέρος: Στην 7η International Yachting Sector στο Μαρμαρίς ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Καστής 1.7K
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

    Θεόδωρος Ασβεστάς: Νέες συμφωνίες αλλάζουν τον τουριστικό χάρτη της Λέρου

    12.12.2025
    Θεόδωρος Ασβεστάς: Νέες συμφωνίες αλλάζουν τον τουριστικό χάρτη της Λέρου 1.7K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Δήμος Λέρου: Εκδήλωση “Σπάσε τη σιωπή – Σταμάτα τη βία” από το Κέντρο…

    10.12.2025
    Δήμος Λέρου: Εκδήλωση “Σπάσε τη σιωπή – Σταμάτα τη βία” από το Κέντρο Κοινότητας 1.6K

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

  • Λέρος: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία των εκλογών στον Εμπορικό Σύλλογο [VIDEO]

    Λέρος: Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

    48 shares
    Share 19 Tweet 12
  • Στη Βουλή τα μέτρα για τη λειψυδρία σε Λέρο και Πάτμο από τον Κυριάκο Βελόπουλο

    54 shares
    Share 28 Tweet 11
  • Λέρος: Στην 7η International Yachting Sector στο Μαρμαρίς ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Καστής

    52 shares
    Share 21 Tweet 13
  • Μιχάλης Κόλιας: “Έρχονται νέες υπέρογκες αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη από τη δημοτική Αρχή”

    41 shares
    Share 16 Tweet 10
  • Τιμόθεος Κωττάκης: Επιτάχυνση των διαδικασιών για τον οδοφωτισμό 20χλμ και την ασφαλτόστρωση – Κατεπείγον ταξίδι στη Ρόδο

    55 shares
    Share 22 Tweet 14
Currently Playing

Λέρος: 35 παιδιά του Πανιωνίου χάρισαν αγάπη στα σκυλάκια του Φιλοζωικού Σωματείου

Λέρος: 35 παιδιά του Πανιωνίου χάρισαν αγάπη στα σκυλάκια του Φιλοζωικού Σωματείου

Λέρος: 35 παιδιά του Πανιωνίου χάρισαν αγάπη στα σκυλάκια του Φιλοζωικού Σωματείου

Featured
Θεόδωρος Ασβεστάς: Νέες συμφωνίες αλλάζουν τον τουριστικό χάρτη της Λέρου

Θεόδωρος Ασβεστάς: Νέες συμφωνίες αλλάζουν τον τουριστικό χάρτη της Λέρου

Featured
  • Μια όμορφη και ουσιαστική πρωτοβουλία πραγματοποίησαν τα παιδιά της ομάδας του Πανιωνίου Λέρου, τα οποία επισκέφθηκαν το Καταφύγιο αδέσποτων ζώων του Φιλοζωικού Σωματείου, που φιλοξενεί περίπου 70 σκυλάκια.

Συνολικά 35 παιδιά βρέθηκαν στον χώρο, έπαιξαν με τα ζώα, τα πήγαν βόλτα στο βουνό και πέρασαν στιγμές χαράς, δίνοντας αγάπη και φροντίδα στα φιλοξενούμενα σκυλάκια. Παράλληλα, η ομάδα προσέφερε τροφές για τα ζώα, στηρίζοντας έμπρακτα το δύσκολο έργο του Φιλοζωικού Σωματείου.

Η υπεύθυνη του καταφυγίου, Φλώρα Κουτούζου, χαρακτήρισε την επίσκεψη «υπέροχη κίνηση», ενώ η πρόεδρος του Πανιωνίου, Μαριέττα Καστή, είπε στην κάμερα ότι, σήμερα, τα παιδιά χάρηκαν πραγματικά.

Από την πλευρά του, ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Χατζηδάκης, έστειλε ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης, τονίζοντας πως «όλοι μπορούμε να υιοθετήσουμε ένα σκυλάκι και να προσφέρουμε ένα σπίτι σε ένα ζώο που το έχει ανάγκη».

Αξίζουν συγχαρητήρια στο Δ.Σ. του Πανιωνίου, αφού πρόκειται για μια απλή αλλά ουσιαστική και ελπιδοφόρα δράση, που αναδεικνύει την αξία της φιλοζωίας, του εθελοντισμού  και της προσφοράς.

Δείτε το ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη
  • Σημαντικές εξελίξεις στον τουριστικό τομέα της Λέρου καταγράφονται το τελευταίο διάστημα, με νέες συμφωνίες που αναμένεται να ενισχύσουν ουσιαστικά την επισκεψιμότητα και την τοπική οικονομία του νησιού.

Ρεπορτάζ: Νίκος Ιγνατίδης

Στο επίκεντρο αυτών των εξελίξεων βρίσκεται ο Θεόδωρος Ασβεστάς, Αναπληρωτής Πρόεδρος στον τομέα Τουρισμού του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, ο οποίος υπογράφει ένα νέο, ιδιαίτερα σημαντικό deal με άμεσο αποτύπωμα για τη Λέρο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τρία νέα τουριστικά γραφεία ετοιμάζονται να δραστηριοποιηθούν στο νησί, αλλάζοντας ουσιαστικά τον τουριστικό χάρτη και ανοίγοντας νέες αγορές. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η συμφωνία με τουρκικό τουριστικό γραφείο, το οποίο δεσμεύεται για την άφιξη δύο έως τριών catamaran ημερησίως κατά τη θερινή περίοδο, γεγονός που μπορεί να δώσει ισχυρή ώθηση στον ημερήσιο και ολιγοήμερο τουρισμό.

Παράλληλα, στη Λέρο βρέθηκε και ο γνωστός τουριστικός πράκτορας κ. Κουρούνης, ο οποίος προχωρά στο άνοιγμα νέων γραφείων στο νησί, ενισχύοντας περαιτέρω την παρουσία οργανωμένων τουριστικών ροών.

Οι πρωτοβουλίες του κ. Ασβεστά αποδεικνύουν έμπρακτα ότι η Λέρος μπορεί να έχει ισχυρή παρουσία και εκπροσώπηση, προς όφελος της τοπικής οικονομίας, μέσα από στοχευμένες συνεργασίες και επαφές.

Στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας, όπου πραγματοποιήθηκαν οι σχετικές επαφές, οι πρωταγωνιστές των συμφωνιών μίλησαν στο Leros News και τον Νίκο Ιγνατίδη, για μια νέα σελίδα στον τουρισμό της Λέρου, εκφράζοντας αισιοδοξία για το επόμενο καλοκαίρι και υπογραμμίζοντας ότι το νησί διαθέτει όλα τα εχέγγυα για ακόμα πιο δυναμική ανάπτυξη και διευρυμένη τουριστική σεζόν.

Οι εξελίξεις αυτές ενισχύουν την εικόνα του Θεόδωρου Ασβεστά ως ενός από τους βασικούς μοχλούς τουριστικής εξωστρέφειας, με πολλούς να τον χαρακτηρίζουν καταλυτικό παράγοντα για την περαιτέρω ανάπτυξη του Τουρισμού στη Λέρο.

Δείτε το ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη και τις δηλώσεις που ακολούθησαν:
  • ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ:
Στιγμιότυπα από τον αγώνα
του Πανιωνίου Λέρου
με την ΕΑΚΑ Καλύμνου - Σε λίγο LIVE το Β΄ ημίχρονο από το κανάλι μας στο facebook
  • Η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου
από τον δήμαρχο Λέρου 
Τιμόθεο Κωττάκη
Χρόνια πολλά σε όλους!
  • Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Λέρου ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, η οποία σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένεται να πλήξει την περιοχή τις επόμενες ώρες.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Τσαχουργιανίδης δήλωσε ότι είναι σε άμεση επικοινωνία με το συντονιστικό όργανο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κάνοντας λόγο για ακραία καιρικά φαινόμενα.

Παράλληλα δήλωσε ότι έχουν ήδη ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, με συνεργεία σε επιφυλακή και παρεμβάσεις σε σημεία που παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο.

Σημειώνεται ότι, ο Δήμος Λέρου καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

«Είμαστε σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Παρακολουθούμε συνεχώς την εξέλιξη των φαινομένων και θα παρέμβουμε όπου χρειαστεί», σημείωσε ο Αντιδήμαρχος.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη
  • Σημειώνεται ότι το βιβλίο θα διανεμηθεί δωρεάν στους μαθητές των Λυκείων της Λέρου και στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Δείτε όσα δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής στο παρακάτω βίντεο, όπως το επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης.
  • Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς κινείται ήδη η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λέρου, η οποία εργάζεται εντατικά για τη δημιουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού.

Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ώστε όλα να είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή και το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

Δείτε τις πρώτες εικόνες στο ρεπορτάζ που επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης

Περισσότερα -> lerosnews.gr
Facebook Twitter Youtube Instagram
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από το 2004 έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Follow us on social media:

Πρόσφατα άρθρα

  • Τα δρομολόγια λιμένα Πειραιά από 15 έως 21 Δεκεμβρίου 2025
  • Μιχάλης Κόλιας: Καθημερινές αεροδιακομιδές – τραγικές ελλείψεις στο Νοσοκομείο Λέρου
  • Λέρος: 35 παιδιά του Πανιωνίου χάρισαν αγάπη στα σκυλάκια του Φιλοζωικού Σωματείου
  • Ανακοίνωση Λιμεναρχείου Λέρου για εκτέλεση εκπαιδευτικών βολών την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου

Νεότερα Video

Λέρος: 35 παιδιά του Πανιωνίου χάρισαν αγάπη στα σκυλάκια του Φιλοζωικού Σωματείου

Λέρος: 35 παιδιά του Πανιωνίου χάρισαν αγάπη στα σκυλάκια του Φιλοζωικού Σωματείου

1.3k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
13 Δεκεμβρίου 2025
Θεόδωρος Ασβεστάς: Νέες συμφωνίες αλλάζουν τον τουριστικό χάρτη της Λέρου

Θεόδωρος Ασβεστάς: Νέες συμφωνίες αλλάζουν τον τουριστικό χάρτη της Λέρου

1.7k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
12 Δεκεμβρίου 2025

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ENGLISH EDITION
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Ο ιστότοπος lerosnews.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies.