back to top
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΠΑΜΕ: Όλοι στην 24ωρη απεργία της 9ης Απριλίου στον Πλάτανο Λέρου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΠΑΜΕ: Όλοι στην 24ωρη απεργία της 9ης Απριλίου στον Πλάτανο Λέρου

Όλοι στην 24ωρη απεργία στις 9 Απρίλη – Απεργιακή συγκέντρωση πλατεία Πλατάνου 10:30


Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, άνεργοι, νέες και νέοι, συνταξιούχοι, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ελεύθεροι επαγγελματίες. Η κυβέρνηση ψήφισε μια σειρά μέτρα που επιδεινώνουν τη ζωή τη δική μας και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Με το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε την Κυριακή 30 Μάρτη 2014 στη Βουλή προβλέπονται νέες περικοπές στους μισθούς. Μείωση των μισθών των μακροχρόνια ανέργων πάνω από 25 ετών, μέσα από το χτύπημα των τριετιών. 

Νέες μειώσεις των ασφαλιστικών εισφορών της εργοδοσίας σε ποσοστό 2,9%. Αυτό θα οδηγήσει σε νέες περικοπές στα οικογενειακά επιδόματα , στα επιδόματα μητρότητας του ΟΑΕΔ, σε νέα αντιασφαλιστικά μέτρα. Προβλέπονται επίσης, η απελευθέρωση της τιμής των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων από 1/1/2017, το άνοιγμα αλυσίδων φαρμακείων, η λειτουργία φαρμακείων σε πολυκαταστήματα και στα σούπερ μάρκετ, η απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας τους, επιδεινώνοντας τη θέση των φαρμακοποιών με χαμηλά εισοδήματα, η καταβολή αποζημίωσης των δημοσίων υπαλλήλων που θα απολύονται, η διαθεσιμότητα των οδηγών που εργάζονται στα δημόσια νοσοκομεία, ανοίγοντας δρόμο για εκχώρηση στον ιδιωτικό τομέα τους τομείς που κάλυπταν μέχρι σήμερα, ενώ την ίδια στιγμή, δεκάδες απόφοιτοι της σχολής διασωστων του ΕΚΑΒ παραμένουν άνεργοι.

Τα αντεργατικά μέτρα που παίρνονται είναι ο μηχανισμός για φθηνότερη εργατική δύναμη. Είναι «γέννημα θρέμμα» της ανάπτυξης που υπηρετεί τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα. Έχουν την σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτή είναι η ανάπτυξη που στηρίζει η ΑΔΕΔΥ,ΓΣΕΕ,ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ. Κέρδη για την πλουτοκρατία, εξαθλίωση για το λαό. Γυρίστε τους τη πλάτη! Προχωράμε σταθερά στην ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος! Χτίζουμε παντού κίνημα σύγκρουσης με την ΕΕ, τη κυβέρνηση, τα μονοπώλια!

Ενισχύουμε τη λαϊκή συμμαχία. Εδώ βρίσκεται η λύση! Εδώ η προοπτική! Να μην μείνει ούτε στιγμή χαμένη. Οργανώνουμε την 24ωρη απεργία στις 9/4/2014 ξεπερνώντας τα εμπόδια που βάζει ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός, η ΠΟΕΔΗΝ και η ΟΕΝΓΕ.

Παντού να γίνουν γενικές συνελεύσεις που θα πάρουν μέτρα επιτυχίας της απεργίας.

Στις 9 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, για να διεκδικήσουμε αποφασιστικά:

  • Να πάρει πίσω η κυβέρνηση το νόμο για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να επανέλθει η υποχρεωτικότητά τους και να υπογραφεί ΕΓΣΣΕ με επαναφορά των μισθών στα 751 ευρώ ως βάση για διαπραγμάτευση.
  • Να σταματήσει το άθλιο καθεστώς των ατομικών συμβάσεων και ο απαράδεκτος διαχωρισμός στους μισθούς των εργαζομένων με βάση την ηλικία. !
  • Να μην καταργηθούν τα ήδη πετσοκομμένα οικογενειακά επιδόματα, τα επιδόματα μητρότητας και τα άλλα επιδόματα του ΟΑΕΔ, ως συνέπεια της νέας μείωσης των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών !
  • Να αυξηθούν τα επιδόματα ανεργίας.
  • Να απλοποιηθούν οι διαδικασίες και να δίνονται σε όλους τους άνεργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να καταργηθούν όλα τα δουλεμπορικά γραφεία. Όλοι οι άνεργοι να έχουν δωρεάν ιατρική, νοσηλευτική και φαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν μεταφορές. Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της μητρότητας, επαναφορά του επιδόματος τοκετού για όλες τις γυναίκες. !
  • Να σταματήσει η άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων στα άθλια και κακοπληρωμένα προγράμματα απασχόλησης !
  • Να μπει φρένο στις συζητήσεις για την απελευθέρωση των απολύσεων που προετοιμάζουν. Καμιά απόλυση στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
  • Να ανακληθούν οι ως σήμερα απολύσεις στο δημόσιο τομέα και να δοθούν κονδύλια για την κάλυψη των αναγκών στην Παιδεία, στην Υγεία και την Πρόνοια. ! Αποκλειστικά Δημόσια – Δωρεάν Υγεία και Παιδεία. !
  • Να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων που επιφέρουν.
  • Να γίνουν τα μονοπώλια λαϊκή περιουσία ! Να σταματήσουν τώρα όλα τα χαράτσια είτε της ΔΕΗ είτε της εφορίας.
  • Να σταματήσει κάθε κατάσχεση και πλειστηριασμός στα σπίτια του εργαζόμενου λαού. !
  • Να σταματήσει κάθε συζήτηση για παρέμβαση του κράτους και των εργοδοτών στη συνδικαλιστική δράση και στο δικαίωμα της απεργίας.
  • Να σημάνει συναγερμός.

Με ευθύνη του κάθε σωματείου, να αξιοποιηθεί η οργάνωση της απεργίας στους κλάδους, να αξιοποιηθεί στην κατεύθυνση της ανασύνταξης του κινήματος.

Όλοι στην 24ωρη απεργία στις 9 Απρίλη – Απεργιακή συγκέντρωση πλατεία Πλατάνου 10:30

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ