back to top
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΡΟΥ: ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Σ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΞ. ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΡΟΥ: ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Σ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΞ. ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ

ΘΕΜΑ: ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου μας  αυτές τις ημέρες συζητάνε , εκφράζοντας την ανησυχία τους και τον έντονο προβληματισμό τους , για την μεταφορά των τακτικών εξωτερικών ιατρείων σε κτίριο που απέχει περίπου 350 μέτρα από το Κεντρικό του νοσοκομείου, δομή που δεν πληροί τις κατάλληλες προϋποθέσεις.

Κατά την άποψη της πλειοψηφίας των συναδέλφων, θα δημιουργηθούν πολλά δυσλειτουργικά φαινόμενα με αποτέλεσμά την ταλαιπωρία των ασθενών και του προσωπικού.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε, χωρίς ουδεμία συζήτηση με τους εργαζομένους, από την  διοίκηση του νοσοκομείου.

Είναι συνήθης  συμπεριφορά η απαξίωση της γνώμης των εργαζομένων από την διοίκηση, που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε εκφυλιστικά φαινόμενα και τακτικές.

Στο πλαίσιο αυτής της λειτουργίας η διοίκηση τηρεί μια σειρά από μέτρα που χαρακτηριστικό τους γνώρισμα είναι ο αυταρχισμός και η κατάχρηση εξουσίας. Για παράδειγμα, κλήσεις σε απολογία, απειλές για πειθαρχικές ποινές σε υπάλληλους, κυρίως σε αυτούς που αναπτύσσουν συνδικαλιστική δράση, ή εκφέρουν αντίθετη γνώμη από αυτήν του διοικητή.

Χρησιμοποίηση του πειθαρχικού δικαίου του Υπαλληλικού Κώδικα κατά το δοκούν, έστω και αν αυτό είναι συγκεκριμένο και δεν πρέπει να εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες πέραν από αυτές για τις οποίες έχει θεσπιστεί.

Στόχος είναι η διάσπαση της συνοχής των εργαζομένων .

Η απαξίωση και η αλλοίωση με στόχο την φθορά της σκέψης.

Η προσπάθεια  τρομοκράτησης των εργαζομένων.

Τακτικές εκφοβισμού που έχουν την καθοδήγηση των κυβερνητικών μηχανισμών .

Με «εντέλλεσθε» η διοίκηση του νοσοκομείου απαιτεί την μεταφορά των εξωτερικών τακτικών ιατρείων σε χώρο, που τουλάχιστον προς το παρόν, δεν εξασφαλίζει τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Επισημαίνουμε στην διοίκηση ότι βάσει της περιβαλλοντικής άδειας του Νοσοκομείου (ΑΔΑ: ΩΡΟΦ7ΛΞ-ΒΝ7) απαιτείται άδεια χρήσεως  του χώρου για κάθε αλλαγή που γίνεται, κατόπιν εισηγήσεως της υγειονομικής περιφέρειας προς το αρμόδιο Υπουργείο.

Επίσης επισημαίνουμε ότι δεν είναι σύνηθες, κατά πόσο μάλλον “ορθόδοξο”, προϊστάμενος της τεχνικής υπηρεσίας και επιβλέπων την πορεία των τεχνικών παρεμβάσεών και έργων , να είναι διοικητικός υπάλληλος με πτυχίο θεολόγου, χωρίς καμία  τεχνική επιστημονική κατάρτιση και έχοντας ως μοναδικό προσόν το ότι είναι αρεστός στην διοίκηση!

Η Λογική του «πάμε και όπου βγει» είναι επικίνδυνη και θέτει σε κίνδυνο την υγεία και την ζωή ακόμη, των ασθενών και των κατοίκων του νησιού.

Έχουν τεθεί υπόψη του Διοικητή αναφορές γιατρών του νοσοκομείου μας,  που τονίζουν την μεγάλη πιθανότητα δυσλειτουργίας του εγχειρήματος, καθώς και αναφορά από το Επιστημονικό Συμβούλιο του νοσοκομείου που έχει κοινοποιηθεί και στην Διοίκηση της 2 Υ.ΠΕ, στην οποία υπογραμμίζεται η ανάγκη μεν επέκτασης των χώρων του νοσοκομείου μας, αλλά με τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος και εξασφαλίζουν την ασφάλεια της εύρυθμης λειτουργίας των εξωτερικών ιατρείων.

Προτρέπουμε τον Διοικητή να αφήσει τις τακτικές προσπάθειας τρομοκράτησης των εργαζομένων, συκοφάντησης των συλλογικών οργάνων τους και προσώπων.

Να αφουγκραστεί τις αγωνίες και τις προτάσεις των εργαζομένων, που προσπαθούν με την πείρα και τις γνώσεις  τους, ο καθένας από την θέση του, να βοηθήσουν στην βέλτιστη λειτουργία του νοσοκομείου μας.

Επίσης του υπενθυμίζουμε, ότι το νοσοκομείο μας είναι υποστελεχωμένο σε ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό και η λύση αυτού του προβλήματος θα πρέπει να αποτελεί την κατά  προτεραιότητα ενασχόληση του σε καθημερινή βάση, έως ότου διεκδικήσει τα αυτονόητα για την ασφαλή και ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου μας .

  • ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ Ε.Ι.ΘΕ.Λ

Ο Προέδρος             ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ο Αντιπρόεδρος        ΦΟΥΡΝΑΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Η Ταμίας                   ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ  ΒΑΣΙΛΙΚΗ

  • ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Κ.Θ.Λ

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ

ΑΡΑΠΗΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ

ΒΑΡΝΑΣ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ

ΠΙΠΕΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ  ΕΙΡΗΝΗ

ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ  ΦΩΤΕΙΝΗ

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ