back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μίσθωση 4,6 στρεμμάτων από τον Δήμο Λέρου για την εγκατάσταση μονάδος αφαλάτωσης

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΜίσθωση 4,6 στρεμμάτων από τον Δήμο Λέρου για την εγκατάσταση μονάδος αφαλάτωσης

Απόφαση για τη μίσθωση έκτασης 4,6 στρεμμάτων της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤ.Α.Δ.), έλαβε το δημοτικό συμβούλιο Λέρου, σε πρόσφατη συνεδρίαση.

Η μίσθωση αφορά ακίνητο του δημοσίου στα Λέπιδα, θα έχει διάρκεια 20 έτη και αφορά την εγκατάσταση μονάδας αφαλάτωσης που θα προμηθευτεί ο Δήμος Λέρου.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της 31ης Ιανουαρίου 2013, ο Πρόεδρος έδωσε το λόγο στον Δήμαρχο κ. Μιχάλη Κόλια, ο οποίος εισηγήθηκε στο Σώμα (εκτός ημερήσιας διάταξης), το θέμα σχετικά με τη μίσθωση χώρου από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤ.Α.Δ), για την εγκατάσταση της μονάδας αφαλάτωσης του Δήμου Λέρου.

Παράλληλα έθεσε υπόψη του Σώματος έγγραφο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου με θέμα, «Εκμίσθωση 4.620τμ στο Δήμο Λέρου, για την εγκατάσταση μονάδας αφαλάτωσης».

Στη συνέχεια ο κ. Δήμαρχος με βάση το παραπάνω έγγραφο και τις συναντήσεις που είχε με τους αρμόδιους παράγοντες της ΕΤ.Α.Δ. αναφορικά με το παραπάνω θέμα, πρότεινε τη λήψη εγκριτικής απόφασης μίσθωσης χώρου 4.620τμ από την ΕΤ.Α.Δ. για 20 έτη, για την εγκατάσταση της μονάδας αφαλάτωσης του Δήμου μας, με ετήσιο μίσθωμα το ποσό των 5.500,00 €, που θα αναπροσαρμόζεται ετησίως, αρχής γενομένης από το δεύτερο μισθωτικό έτος καταβολής του, με βάση τη μεταβολή του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του προηγούμενου μισθωτικού έτους, όπως αυτός ανακοινώνεται επισήμως από την ΕΛ.ΣΤΑΤ. , ή από όποια άλλη αρχή την αντικαταστήσει, σύμφωνα με τον εκάστοτε ισχύοντα νόμο, προσαυξανόμενη κατά 10% (αύξηση ΔΤΚ Χ 1,10), προσθετικά στο μίσθωμα του προηγούμενου έτους.

Ο Πρόεδρος στη συνέχεια απηύθυνε το λόγο στους παριστάμενους Δημοτικούς Συμβούλους για να τοποθετηθούν επί του θέματος και ακολούθησε συζήτηση με ερωτήσεις, σχόλια, παρατηρήσεις και θέσεις των παριστάμενων μελών του Σώματος.

Κλείνοντας ο Πρόεδρος κήρυξε την περαίωση της παραπάνω διαδικασίας, καλώντας παράλληλα το Σώμα να αποφασίσει σχετικά.

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Μετά το πέρας της ανωτέρω διαδικασίας, της συζήτησης, της ανταλλαγής γνωμών και αφού έλαβε υπόψη του, κλπ,

Αποφασίζει Ομόφωνα και Εγκρίνει τη μίσθωση χώρου 4.620τ.μ. στα Λέπιδα, από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου -ΕΤ.Α.Δ.- για 20 έτη, προκειμένου να εγκατασταθεί μονάδα αφαλάτωσης του Δήμου μας, με ετήσιο μίσθωμα το ποσό των 5.500,00 €, που θα αναπροσαρμόζεται ετησίως, αρχής γενομένης από το δεύτερο μισθωτικό έτος καταβολής του, με βάση τη μεταβολή του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του προηγούμενου μισθωτικού έτους, όπως αυτός ανακοινώνεται επισήμως από την ΕΛ.ΣΤΑΤ. , ή από όποια άλλη αρχή την αντικαταστήσει, σύμφωνα με τον εκάστοτε ισχύοντα νόμο, προσαυξανόμενη κατά 10% (αύξηση ΔΤΚ Χ 1,10), προσθετικά στο μίσθωμα του προηγούμενου έτους. Παράλληλα εξουσιοδοτείται ο κ. Δήμαρχος, προκειμένου να προβεί στις περαιτέρω ενέργειες με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης και ότι ενδεχόμενα άλλο απαιτηθεί, προκειμένου να ολοκληρωθεί η παραπάνω διαδικασία.

Η απόφαση αυτή έλαβε αύξοντα αριθμό 3/2013.

lerosnews.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ