back to top
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Λέρος: Η τελετή για την 78η επέτειο από τη βύθιση του αντιτορπιλικού «Βασίλισσα Όλγα»

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛέρος: Η τελετή για την 78η επέτειο από τη βύθιση του αντιτορπιλικού «Βασίλισσα Όλγα»

Τελετή, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για την 78η επέτειο από τη βύθιση του αντιτορπιλικού «Βασίλισσα Όλγα» πραγματοποιήθηκαν στη Λέρο την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021, παρουσία του Διοικητού ΔΔΜΝ Αντιναυάρχου (Μ) Γεωργίου Μπαμπλένη ΠΝ.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, βάσει επισήμου προγράμματος που εξέδωσε το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και η ΥΝΤΕΛ, ετελέσθη επίσημος Δοξολογία, παρουσία του μοναδικού επιζώντος του πληρώματος του «Β.Όλγα», Βασιλείου Μαγκασιάνου, του Διοικητού ΔΔΜΝ Αντιναυάρχου (Μ) Γεωργίου Μπαμπλένη ΠΝ, ο οποίος εκπροσώπησε τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη ΠΝ, του Διοικητού 80ΑΔΤΕ Ταξιάρχου Θ. Τριαντάφυλλου, του Ακολούθου Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, του εκπροσώπου επιζώντος του αγγλικού “Intrepid”, του Αντιπεριφερειάρχου Μεταφορών & Επικοινωνιών Ι.Θεμέλαρου, του Επάρχου Καλύμνου Εμμ.Μουσελλή, του Δημάρχου Λέρου Μιχ.Κόλια, του Διοικητού της ΥΝΤΕΛ Πλοιάρχου Π.Φιλιππίδη ΠΝ, του Διοικητού 588ΤΕ Αν/χου Κ.Καραμπέλια, του Λιμενάρχου Λέρου Αντ/ρχου ΛΣ Νικ.Κουτσοδόντη, του Διοικητού Α.Τ.Λέρου Αστυνόμου Β΄ Εμμ.Παπαδάκη, του προέδρου Ελληνισμού ΑΧΕΠΑ Π.Μαραβέλια, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, εκπροσώπων του Προσκοπισμού και Οδηγισμού Λέρου, και λοιπών πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών, Σωμάτων Ασφαλείας, Εκπαιδευτικών, Φορέων και Συλλόγων, καθώς και αντιπροσωπειών των σχολείων με τις σημαίες τους.

ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ

Μετά το πέρας της Δοξολογίας, στο μνημείο των πεσόντων του Α/Τ «Β.Όλγα», έλαβε χώρα επιμνημόσυνος δέησις υπό του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ.Παϊσίου, προσκλητήριο των πεσόντων με ριπές όπλων, ενός λεπτού σιγή, καταθέσεις στεφάνων.

Μετά τις καταθέσεις στεφάνων η μπάντα της Ταξιαρχίας 80ΑΔΤΕ, παιάνισε τον Εθνικό Ύμνο, και εν συνεχεία ο Διοικητής ΔΔΜΝ Αντιναύαρχος (Μ) Γεώργιος Μπαμπλένης ΠΝ, εκπροσωπώντας τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη ΠΝ, εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας, αναφερόμενος στην ιστορία και τα ηρωϊκά κατορθώματα του πληρώματος του ένδοξου Α/Τ «Βασίλισσα Όλγα».

Κατόπιν, οι Αρχές μετά των εκπροσώπων των πεσόντων του Α/Τ «Β.Όλγα» και πολιτών, επιβιβάσθηκαν στην Κ/Φ «ΚΡΑΤΑΙΟΣ» του Πολεμικού μας Ναυτικού, όπου ερρίφθησαν στεφάνια στην θέση βύθισης του αντιτορπιλικού, εντός του λιμένος του Λακκίου.

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ:

Επιμέλεια-Φωτογραφίες-Βίντεο: Γεώργιος Ι.Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ