back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λέρος: Ολοκληρώθηκε η προμήθεια και τοποθέτηση 5 στεγάστρων αναμονής επιβατών

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛέρος: Ολοκληρώθηκε η προμήθεια και τοποθέτηση 5 στεγάστρων αναμονής επιβατών

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΕΝΤΕ (5) ΣΤΕΓΑΣΤΡΕΩΝ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Από τον Δήμο Λέρου ανακοινώνεται ότι ολοκληρώθηκε η προμήθεια και τοποθέτηση πέντε (5) στεγάστρων αναμονής επιβατικού κοινού αστικής συγκοινωνίας τύπου Α, στις περιοχές Λακκίου, Ξηροκάμπου, Παρθενίου (αεροδρόμιο), Κριθωνίου και Λεπίδων.

Η πράξη χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών με συνολικό προϋπολογισμό 19.890,00€.

Κάθε στέγαστρο έχει πλάτος περίπου 1,20m και τοποθετήθηκε σε βάση πλάτους περίπου 2,70m.

Η οπίσθια όψη του είναι από διαφανές, αντιβανδαλιστικό και άθραυστο πλαίσιο, ενώ διαθέτει φωτισμό, με τροφοδοσία από φωτοβολταϊκό πάνελ.

Ακόμα, θα περιλαμβάνει πινακίδα, με το σήμα της στάσης, η οποία θα προηγείται του στεγάστρου, σε απόσταση τουλάχιστον 1,00m. Η ηλεκτρολογική εγκατάσταση θα έχει βαθμό προστασίας IP 66, σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές και Εθνικές διατάξεις.

Το στέγαστρο είναι εξοπλισμένο με κάθισμα και έξυπνο καλάθι απορριμμάτων, σε μέρος που δεν εμποδίζεται η διέλευση των πεζών και των επιβατών.

Οι θέσεις των καθισμάτων θα είναι ανάλογες του μήκους του στεγάστρου (3 έως 6 θέσεις).

Γι’ αυτή την εξέλιξη ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας προέβη στην ακόλουθη δήλωση: 

«Η συγκεκριμένη προμήθεια καλύπτει τις ανάγκες εξασφάλισης ασφαλούς αναμονής των επιβατών της αστικής συγκοινωνίας στη Λέρο.

Στις τρεις εκ των πέντε στάσεων δεν υπάρχουν στέγαστρα ενώ στα άλλα δύο σημεία αναβαθμίζονται τα υπάρχοντα στέγαστρα που είναι πεπαλαιωμένα με πολλές φθορές.

Η επιλογή των στάσεων για τη χωροθέτηση των στεγάστρων έγινε με κριτήριο τις ανάγκες του επιβατικού κοινού προς τα σημεία με μεγάλη επισκεψιμότητα (αεροδρόμιο στο Παρθένι, Κρατικό Θεραπευτήριο στα Λέπιδα, σχολεία, κ.α).

Για την ένταξη στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» και την απορρόφηση του ποσού από τον Δήμο μας, ευχαριστώ θερμά τους συνεργάτες μου καθώς και τους διευθυντές αλλά και το προσωπικό του Δήμου Λέρου».

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ