ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

  • Φόρτωση…
kiporama-leros

Εγγραφείτε στο κανάλι μας YouTube

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • Λέρος: 48ωρη απεργία στα ταξί - Τρίτη 2 & Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025

    Ο Πελοπίδας Χρήστος σχολίασε: Κι άμα θελω α πάω στον Άι Γιάννη τη Φακουδιά πο πισω πο το…
    01.12.2025
  • Λέρος: Νέα δικαστική περιπέτεια για τον πρώην Δήμαρχο Μιχάλη Κόλια: 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή για παράβαση καθήκοντος

    Ο New York σχολίασε: Ti ginete ekei kato?
    28.11.2025
  • Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

    Ο Βαλ σχολίασε: Έχω ψοφίσει στο γέλιο ρεε.....γιατί έβηξες λέει ο άλλος χαχαχαχαχαχαχαχα
    21.11.2025
  • Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί

    Ο Πετραν σχολίασε: Να κανουμε την προσευχη μας 3 φορες την ημερα στην Παναγια του καστρου που…
    21.11.2025
  • Τιμόθεος Κωττάκης: Ο Δήμος Λέρου δίνει κίνητρα στους γιατρούς - Επιδοτεί με 400 ευρώ το ενοίκιο

    Ο Γεώργιος Κουμνενής σχολίασε: Συγχαρητήρια, σωστό μέτρο.
    17.11.2025
Navarone-ad

FOLLOW US

  • 3.829 Fans
  • 560 Followers
  • 592 Subscribers

INSTAGRAM PHOTOS

Follow us!

  • Σημειώνεται ότι το βιβλίο θα διανεμηθεί δωρεάν στους μαθητές των Λυκείων της Λέρου και στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Δείτε όσα δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής στο παρακάτω βίντεο, όπως το επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης.
  • Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς κινείται ήδη η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λέρου, η οποία εργάζεται εντατικά για τη δημιουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού.

Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ώστε όλα να είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή και το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

Δείτε τις πρώτες εικόνες στο ρεπορτάζ που επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης

Περισσότερα -> lerosnews.gr
  • Συνεχίζεται ομαλά και με ιδιαίτερη φροντίδα το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί, μια εργασία που πραγματοποιείται για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Το έργο εξελίσσεται χωρίς απρόοπτα και με εμφανές μεράκι από τους εργαζόμενους.

Το συνεργείο που έχει αναλάβει την παρέμβαση αποτελείται από περίπου δέκα άτομα, ενώ την όλη διαδικασία επιβλέπουν δύο γεωπόνοι, εξασφαλίζοντας ότι οι εργασίες γίνονται με επιστημονική ακρίβεια και σεβασμό στα δέντρα.

Στην ουσία, δεν πρόκειται απλώς για ένα συνηθισμένο κλάδεμα, αλλά για ολοκληρωμένη φροντίδα και καλλωπισμό των πεύκων, μια εικόνα που η Λέρος δεν είχε συνηθίσει να βλέπει.

Περισσότερα -> lerosnews.gr
  • Ένας νέος σύλλογος τένις ιδρύεται στο νησί της Λέρου, αποτελώντας πλέον τον τρίτο αθλητικό φορέα που ασχολείται με το συγκεκριμένο άθλημα. Η ίδρυσή του επιβεβαιώνει τη σταθερή άνοδο της δημοτικότητας του τένις στο νησί και την αυξανόμενη συμμετοχή μικρών και μεγάλων.

Διαβάστε περισσότερα στο lerosnews.gr
  • Το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2025, η Πανελλήνια Ένωση Λερίων (ΠΕΛ), γιόρτασε τα 60 χρόνια ιστορίας και προσφοράς του συλλόγου, καθώς και τα 50 χρόνια της αγαπημένης μας εφημερίδας «Λεριακά Νέα», σε μια κατάμεστη από κόσμο εκδήλωση στο δημοτικό κινηματοθέατρο.
Στην εκδήλωση, ο Δημήτρης Ήσυχος παρουσίασε τα βιβλία του:
• Το Λερικο Λεξικό
• Το Κάστρο του Παντελίου – Η Παναγία του Κάστρου
• Η Παναγία του Κάστρου
  • • 10μελές συνεργείο με δύο γεωπόνους παρόντες “οδηγεί” το πράσινο της Λέρου στον σωστό δρόμο.
• Εγκωμιαστικά σχόλια από την κοινωνία για το μεγάλο αυτό έργο.
• Παναγιώτης Κουμπάρος: «Αφήνουμε τους μίζερους στη μιζέρια τους… Τέτοιο κλάδεμα, καλλωπισμός και φροντίδα των δέντρων στο νησί δεν έχει ξαναγίνει ποτέ!»
• Βασίλης Ελένης – «Κηπόραμα»: «Ας σωπάσουν έστω μια φορά οι άσχετοι… και ας πληρώσουν αυτά που χρωστάνε!»

Πρωτοφανές για τα δεδομένα της Λέρου είναι το κλάδεμα που ξεκίνησε στο νησί μας. Ομάδα δέκα ατόμων, με δύο γεωπόνους να επιβλέπουν, έχει ξεκινήσει την αποκατάσταση και τον καλλωπισμό του πρασίνου, με την κοινωνία να στέκεται ξεκάθαρα στο πλευρό αυτής της προσπάθειας.

Και δεν αναφερόμαστε σε ένα απλό κλάδεμα. Υπάρχει καλλωπισμός, φροντίδα, σωστή προσέγγιση του δέντρου, πράγματα που, όπως λένε κάτοικοι και επαγγελματίες, δεν είχαν γίνει ποτέ στο νησί.

Περισσότερα στο lerosnews.gr
Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου, 2025
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
16 °c
Agia Marina
17 ° Τρ
18 ° Τε
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Αρχική » ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ » ΛΕΡΟΣ: “Όχι” είπε το Δημοτικό Συμβούλιο στην απόφαση της Περιφέρειας για τη “Βίλλα Άρτεμις”

ΛΕΡΟΣ: “Όχι” είπε το Δημοτικό Συμβούλιο στην απόφαση της Περιφέρειας για τη “Βίλλα Άρτεμις”

Leros News Leros News
26 Φεβρουαρίου 2015
- ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
Χρόνος ανάγνωσης: 3 Λεπτά
A A
0
ΛΕΡΟΣ: Συνεδριάζει εκτάκτως την Κυριακή 23/8 το Δημοτικό Συμβούλιο για τους παράνομους μετανάστες
5
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
170
ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Share on FacebookShare on Twitter

Διαβάστε επίσης:

Λέρος: Παγκόσμιο Χάλκινο για τον Ζαχαρία Νεμποτάκη στο WAKO Senior World Championship 2025 στο Άμπου Ντάμπι

Λέρος: Παγκόσμιο Χάλκινο για τον Ζαχαρία Νεμποτάκη στο WAKO Senior World Championship 2025 στο Άμπου Ντάμπι

30.11.2025
1.3k
Νέος νόμος: Σε οχτώ μήνες θα δικάζονται αγωγές και μηνύσεις

Λέρος: Στη δικαιοσύνη για πορνογραφία ανηλίκων 59χρονος Γερμανός

30.11.2025
1.3k

Ένταση προκλήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη χρήση της “Βίλλας Άρτεμις” ως χώρου φιλοξενίας παράνομων μεταναστών. 

Πιο συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Λέρου της 21ης Φεβρουαρίου 2015, ο Πρόεδρος κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης, αφού διαπίστωσε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία, διότι σε σύνολο εικοσιένα (21) μελών βρέθηκαν παρόντα δέκα έξι (16) και ειδικότερα οι:

ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: 1)Σοροκάκης Ιωάννης, 2)Μπίλλης Νεκτάριος, 3)Φωτεινός Μιχαήλ, 4)Μεραμπελιώτης Βασίλειος, 5)Ζουμπούλης Γεώργιος, 6)Καρπαθάκης Νικόλαος, 7)Καστή Μαρία, 8)Μπαλαμπάνης Ευάγγελος, 9)Κοκκίνη Φωτεινή, 10)Μαχαίρας Νικήτας-Παναγιώτης, 11)Κοντραφούρης Μιχαήλ, 12)Λουλουδιάς Στυλιανός, 13)Κουμπάρος Παναγιώτης, 14)Ζαχαρίου Δημήτριος, 15)Εμμανουήλ Αικατερίνη-Στυλιανή και 16)Μαυρουδής Αντώνιος-Μιχαήλ.

ΑΠΟΝΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: 1)Κωνσταντινίδης Ιωάννης, 2)Παπαφώτη- Βασιλάκου Μαρία, 3)Κοντραφούρης Αντώνιος, 4)Παυλής Γεώργιος και 5)Ασβεστάς Ευάγγελος.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Μπίλλης Νεκτάριος έδωσε το λόγο στον Δήμαρχο Λέρου, ο οποίος εισηγήθηκε στο Σώμα εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα αναφορικά με την απόφαση που έλαβε το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, για τη χρήση του κτιρίου «Βίλλα Άρτεμις» για τη φιλοξενία μεταναστών.

Όπως είπε ο κ. Κόλιας, ο Δήμος Λέρου δεν ήταν ενήμερος για την απόφαση που έλαβε το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, ενώ στη συνέχεια ανέφερε πως μια τέτοια κίνηση θα δημιουργήσει πλήθος προβλημάτων στους περίοικους, οι οποίοι κατέθεσαν επιστολή διαμαρτυρίας – καταγγελία που υπογράφεται από 172 άτομα της ευρύτερης περιοχής Λακκίου, και απευθύνεται προς όλους τους αρμόδιους φορείς ζητώντας τη μη υλοποίηση της ανωτέρω απόφασης.

Επίσης ο Δήμαρχος Λέρου ανέφερε πως αν υλοποιηθεί η απόφαση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου θα δημιουργηθούν προβλήματα τόσο στη λειτουργία του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού, το κτίριο του οποίου είναι πολύ κοντά στη «Βίλλα Άρτεμις», όσο και στη λειτουργία του Νοσοκομείου εντός του οποίου βρίσκεται το εν λόγω κτίριο.

Επίσης ο κ. Κόλιας έθεσε υπόψη του Σώματος το αρ. πρωτ. 664/19-02-2015 έγγραφό του Δήμου Λέρου προς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με το οποίο ο Δήμος ενημερώνει ότι δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να διευθετήσει και να επιλύσει τα αναφερόμενα πιθανά προβλήματα που παρουσιάζονται στο πρωτόκολλο διοικητικής παραλαβής για την επισκευή του εν λόγω κτιρίου (σχετ. το αρ. πρωτ. 6973/01-10-2014 έγγραφο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου).

Εν κατακλείδι ο Δήμαρχος Λέρου πρότεινε στο Σώμα τη λήψη απόφασης μη αποδοχής χρήσης του κτιρίου «Βίλλα Άρτεμις» για τη φιλοξενία μεταναστών και παράλληλα πρότεινε να αναζητηθεί άλλο κατάλληλο κτίριο, εκτός οικισμού.

Ο Πρόεδρος στη συνέχεια απηύθυνε το λόγο στους παριστάμενους Δημοτικούς Συμβούλους για να τοποθετηθούν επί του θέματος και ακολούθησε συζήτηση με ερωτήσεις, σχόλια, παρατηρήσεις και θέσεις των παριστάμενων μελών του Σώματος.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Σοροκάκης Ιωάννης πρότεινε να χρησιμοποιηθεί το παραπάνω κτίριο αποκλειστικά και μόνο για τη φιλοξενία εγκυμονουσων γυναικών και ανήλικων παιδιών μεταναστών.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ζουμπούλης Γεώργιος πρότεινε να υλοποιηθεί η απόφαση της Περιφέρειας και να φιλοξενούνται οι μετανάστες στη «Βίλα Άρτεμις».

Επίσης ο Πρόεδρος έδωσε το λόγο στην πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ματίνα Κατσιβέλη και σε λοιπά μέλη του δικτύου αλληλεγγύης Λέρου, οι οποίοι τάχθηκαν υπέρ της υλοποίησης της απόφασης της Περιφέρειας.

Έπειτα το λόγο έλαβαν δημότες του νησιού μας και εκπρόσωποι των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, οι οικίες των οποίων είναι πλησίον της «Βίλλας Άρτεμις», που εν μέσω έντασης εξέφρασαν την αγανάκτησή τους τασσόμενοι κατά της υλοποίησης της ανωτέρω απόφασης, θέτοντας παράλληλα θέματα υγιεινής και ασφάλειας.

Αίσθηση προκάλεσε μεταξύ άλλων η πρόταση του Προέδρου του ΔΟΠΑΙΣΑΠ, δημ. συμβούλου κ. Β. Μεραμπελιώτη, ο οποίος είπε ότι οι δημοτικοί Σύμβουλοι που συμφωνούν με τη χρήση της Βίλλας Άρτεμις ως χώρος φιλοξενίας μεταναστών, θα μπορούσαν να φιλοξενούν στα σπίτια τους από πέντε μετανάστες κάθε φορά, προκειμένου να μην υπάρχει η απαράδεκτη κατάσταση που παρατηρείται στο Λιμεναρχείο και το Αστυνομικό Τμήμα Λέρου.

Κλείνοντας ο Πρόεδρος κήρυξε την περαίωση της παραπάνω διαδικασίας, καλώντας παράλληλα το Σώμα να αποφασίσει σχετικά.

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ μετά το πέρας της ανωτέρω διαδικασίας, της συζήτησης, της ανταλλαγής γνωμών και αφού έλαβε υπόψη του, κλπ, αποφασίζει κατά πλειοψηφία [με δώδεκα (12) ψήφους υπέρ της πρότασης του Δημάρχου, δύο (2) υπέρ της πρότασης του κ. Σοροκάκη Ιωάννη και δύο (2) υπέρ της πρότασης του κ. Ζουμπούλη Γεωργίου] την μη αποδοχή χρήσης του κτιρίου «Βίλλα Άρτεμις» για τη φιλοξενία μεταναστών και την αναζήτηση άλλου κατάλληλου κτιρίου, εκτός οικισμού.

Μειοψήφησαν ο Αντιδήμαρχος Τ.Υ. κ. Σοροκάκης Ιωάννης και ο επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Κοντραφούρης Μιχαήλ οι οποίοι ψήφισαν την πρόταση του κ. Σοροκάκη Ιωάννη που παρουσιάζεται παραπάνω.

Ομοίως μειοψήφησαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Ζουμπούλης Γεώργιος και κ. Εμμανουήλ Αικατερίνη-Στυλιανή, οι οποίοι ψήφισαν την πρόταση του κ. Ζουμπούλη Γεωργίου, η οποία επίσης παρουσιάζεται παραπάνω.

Να σημειωθεί ότι υπήρξε έντονη δυσαρέσκεια και προβληματισμός από μεγάλη μερίδα Δημοτικών Συμβούλων αλλά και παρευρισκόμενων πολιτών για τη στάση του Επάρχου Π.Ε. Καλύμνου κ. Ιωάννη Θεμέλαρου, ο οποίος δυστυχώς δεν παρευρέθη στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, προκειμένου να εξηγήσει τις απόψεις της Περιφερειακής Αρχής για το θέμα.

Τέλος, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, μετά τη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης από το Δ.Σ. Λέρου, η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κα Τ.Χριστοδουλοπούλου, επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Λέρου, ζητώντας να πληροφορηθεί αναλυτικά για το θέμα που έχει προκύψει. 

lerosnews.gr

Tags: LEROSΔΗΜΟΣ ΛΕΡΟΥΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΚΟΛΙΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣΚΟΝΤΡΑΦΟΥΡΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣΛΙΜΕΝΙΚΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ - ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Share2Tweet1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λέρος: “Πτώση οροφής στο Οδοντιατρείο του Κρατικού Θεραπευτηρίου” καταγγέλλει η Ένωση Ιατρών
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ

Λειψοί: Δύο διακομιδές ασθενών σε Λέρο και Κάλυμνο

01.12.2025
352
Λέρος: Συνελήφθη Ιρακινός με ένταλμα από την Ιταλία για διακίνηση μεταναστών – «Πιάσατε λάθος άνθρωπο»
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ

Ψέριμος: Εντοπισμός 142 αλλοδαπών και σύλληψη των 3 αλλοδαπών διακινητών τους

01.12.2025
460
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ

Τα δρομολόγια λιμένα Πειραιά από 1 έως 7 Δεκεμβρίου 2025

01.12.2025
836
Επόμενο
Κέντρο Δημιουργικής απασχόλησης στην Λέρο!

Κέντρο Δημιουργικής απασχόλησης στην Λέρο!

Η ΛΕΡΟΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Έντονες αντιδράσεις για το κλάδεμα των δέντρων στη Λέρο

    01.12.2011
    Έντονες αντιδράσεις για το κλάδεμα των δέντρων στη Λέρο Πριν 14 χρόνια 2.2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Προέκυψε μείζον θέμα στο Δ.Σ. Λέρου με την επιστολή σύστασης νέας Δημοτικής Παράταξης!

    01.12.2012
    Προέκυψε μείζον θέμα στο Δ.Σ. Λέρου με την επιστολή σύστασης νέας Δημοτικής Παράταξης! Πριν 13 χρόνια 6.2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Παρουσίαση CD με τα “Πρωτοχρονιάτικα Παραδοσιακά Κάλαντα Λέρου”

    01.12.2013
    ΛΕΡΟΣ: Παρουσίαση CD με τα “Πρωτοχρονιάτικα Παραδοσιακά Κάλαντα Λέρου” Πριν 12 χρόνια 1.2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Σημαντική ημερίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ για τον ιό ΕΜΠΟΛΑ

    01.12.2014
    ΛΕΡΟΣ: Σημαντική ημερίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ για τον ιό ΕΜΠΟΛΑ Πριν 11 χρόνια 1.8K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Ενημέρωση για το Κέντρο υποδοχής μεταναστών στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου

    01.12.2015
    ΛΕΡΟΣ: Ενημέρωση για το Κέντρο υποδοχής μεταναστών στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Πριν 10 χρόνια 1.9K
Ζαχαροπλαστείο "Ρεπαπής"

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Νέα δικαστική περιπέτεια για τον πρώην Δήμαρχο Μιχάλη Κόλια: 18 μήνες φυλάκιση…

    28.11.2025
    Λέρος: Νέα δικαστική περιπέτεια για τον πρώην Δήμαρχο Μιχάλη Κόλια: 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή για παράβαση καθήκοντος 2.8K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Σε κόκκινο συναγερμό για τη λειψυδρία Πάτμος και Λέρος

    26.11.2025
    Σε κόκκινο συναγερμό για τη λειψυδρία Πάτμος και Λέρος 1.7K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Σύλληψη 49χρονου για διατάραξη

    25.11.2025
    Λέρος: Σύλληψη 49χρονου για διατάραξη 1.6K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Σημαντική στήριξη προς το Νοσοκομείο Λέρου προσέφεραν οι Αφοί Ασβεστά

    24.11.2025
    Λέρος: Σημαντική στήριξη προς το Νοσοκομείο Λέρου προσέφεραν οι Αφοί Ασβεστά 1.6K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Σύλληψη 33χρονου για κατοχή ναρκωτικών και αρχαιοτήτων

    28.11.2025
    Λέρος: Σύλληψη 33χρονου για κατοχή ναρκωτικών και αρχαιοτήτων 1.6K

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

  • Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

    Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

    94 shares
    Share 49 Tweet 19
  • Ευάγγελος Ασβεστάς: «Κύριε Κόλια Αρκετά! Η Λέρος δεν αντέχει άλλη τοξικότητα στα Δημοτικά Συμβούλια»

    60 shares
    Share 28 Tweet 14
  • Στέλιος Λουλουδιάς: “Όχι άλλη υποβάθμιση, η Λέρος δεν αξίζει αυτή την εικόνα”

    61 shares
    Share 26 Tweet 15
  • Λέρος: Ιδρύεται νέος σύλλογος Tennis [VIDEO]

    63 shares
    Share 37 Tweet 11
  • Λιμεναρχείο Λέρου: Κλείνει για οχήματα το Λιμάνι της Αγίας Μαρίνας μέχρι τον Μάρτιο

    77 shares
    Share 34 Tweet 18
kroupia leros
Currently Playing

Λέρος: “Οργασμός” έργων και δράσεων από την Επιτροπή Πολιτισμού και Ενημέρωσης

Λέρος: “Οργασμός” έργων και δράσεων από την Επιτροπή Πολιτισμού και Ενημέρωσης

Λέρος: “Οργασμός” έργων και δράσεων από την Επιτροπή Πολιτισμού και Ενημέρωσης

Featured
Λέρος: Στον τηλεοπτικό σταθμό Star το ρεπορτάζ του Leros News για το θέμα της λειψυδρίας

Λέρος: Στον τηλεοπτικό σταθμό Star το ρεπορτάζ του Leros News για το θέμα της λειψυδρίας

Featured
  • Σημειώνεται ότι το βιβλίο θα διανεμηθεί δωρεάν στους μαθητές των Λυκείων της Λέρου και στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Δείτε όσα δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής στο παρακάτω βίντεο, όπως το επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης.
  • Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς κινείται ήδη η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λέρου, η οποία εργάζεται εντατικά για τη δημιουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού.

Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ώστε όλα να είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή και το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

Δείτε τις πρώτες εικόνες στο ρεπορτάζ που επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης

Περισσότερα -> lerosnews.gr
  • Συνεχίζεται ομαλά και με ιδιαίτερη φροντίδα το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί, μια εργασία που πραγματοποιείται για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Το έργο εξελίσσεται χωρίς απρόοπτα και με εμφανές μεράκι από τους εργαζόμενους.

Το συνεργείο που έχει αναλάβει την παρέμβαση αποτελείται από περίπου δέκα άτομα, ενώ την όλη διαδικασία επιβλέπουν δύο γεωπόνοι, εξασφαλίζοντας ότι οι εργασίες γίνονται με επιστημονική ακρίβεια και σεβασμό στα δέντρα.

Στην ουσία, δεν πρόκειται απλώς για ένα συνηθισμένο κλάδεμα, αλλά για ολοκληρωμένη φροντίδα και καλλωπισμό των πεύκων, μια εικόνα που η Λέρος δεν είχε συνηθίσει να βλέπει.

Περισσότερα -> lerosnews.gr
  • Ένας νέος σύλλογος τένις ιδρύεται στο νησί της Λέρου, αποτελώντας πλέον τον τρίτο αθλητικό φορέα που ασχολείται με το συγκεκριμένο άθλημα. Η ίδρυσή του επιβεβαιώνει τη σταθερή άνοδο της δημοτικότητας του τένις στο νησί και την αυξανόμενη συμμετοχή μικρών και μεγάλων.

Διαβάστε περισσότερα στο lerosnews.gr
  • Το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2025, η Πανελλήνια Ένωση Λερίων (ΠΕΛ), γιόρτασε τα 60 χρόνια ιστορίας και προσφοράς του συλλόγου, καθώς και τα 50 χρόνια της αγαπημένης μας εφημερίδας «Λεριακά Νέα», σε μια κατάμεστη από κόσμο εκδήλωση στο δημοτικό κινηματοθέατρο.
Στην εκδήλωση, ο Δημήτρης Ήσυχος παρουσίασε τα βιβλία του:
• Το Λερικο Λεξικό
• Το Κάστρο του Παντελίου – Η Παναγία του Κάστρου
• Η Παναγία του Κάστρου
Facebook Twitter Youtube Instagram
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από το 2004 έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Follow us on social media:

Πρόσφατα άρθρα

  • Λέρος: 48ωρη απεργία στα ταξί – Τρίτη 2 & Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025
  • Στα δικαστήρια για τις πολεοδομίες η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος
  • Λειψοί: Δύο διακομιδές ασθενών σε Λέρο και Κάλυμνο
  • Μάνος Κόνσολας: «Τα Περιφερειακά Πανεπιστήμια πρέπει να συνδεθούν με τον μεγάλο στόχο της περιφερειακής ανάπτυξης»

Νεότερα Video

Σε ρυθμούς… Χριστουγέννων ο Δήμος Λέρου

Σε ρυθμούς… Χριστουγέννων ο Δήμος Λέρου

1k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
25 Νοεμβρίου 2025
Λέρος: Συνεχίζεται το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί [VIDEO]

Λέρος: Συνεχίζεται το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί [VIDEO]

1.3k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
25 Νοεμβρίου 2025

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ENGLISH EDITION
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Ο ιστότοπος lerosnews.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies.