back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επίσκεψη Αντιδημάρχου και Γερμανών πολιτών του αδελφοποιημένου δήμου ΑΣΧΑΪΜ στη Λέρο

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΕπίσκεψη Αντιδημάρχου και Γερμανών πολιτών του αδελφοποιημένου δήμου ΑΣΧΑΪΜ στη Λέρο

Στα πλαίσια ανταλλαγής επισκέψεων των αδελφοποιημένων δήμων Λέρου και Ασχάϊμ Γερμανίας, αφίχθησαν στο νησί της Λέρου για τέσσερις ημέρες, ομάδα 15 περίπου πολιτών του Δήμου Ασχάϊμ, συνοδευόμενοι από τον Αντιδήμαρχό τους.

Στην Λέρο αφίχθησαν την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2012 με το αεροπλάνο. Στο αεροδρόμιο τους καλωσόρισε ο Δήμαρχος κ. Μιχάλης Κόλιας, ενώ πλούσιο ήταν το πρόγραμμα φιλοξενίας εκ μέρους του Δήμου μας. Στα πλαίσια των εθιμοτυπικών επισκέψεων, η πρώτη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Μητρόπολή Λέρου, το ίδιο απόγευμα της αφίξεώς τους, όπου τους καλωσόρισε ο Μητροπολίτης, τους ξενάγησε στο «Πατριαρχείο» και προς τιμήν τους παρέθεσε μικρή δεξίωση, παρουσιάστηκε μικρό βίντεο με τις ομορφιές του νησιού, και αντηλλάγησαν δώρα.

Οι επισκέπτες μας, σύμφωνα με το πρόγραμμα περιηγήθηκαν σε όλα τα αξιοθέατα της Λέρου, (Κάστρο, Αγ.Ισίδωρο, Αγ.Κιουρά, Παναγιά Καβουράδενα, τα Λύκεια του νησιού, το Δημαρχείο, τα Μουσεία αρχαιολογικό, λαογραφικό, πολεμικό, το Γηροκομείο), και τέλος τιμώντας τους πεσόντες Γερμανούς και συμμάχους κατά την μάχη της Λέρου, έλαβε χώρα κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων Γερμανών και συμμάχων.

Οι επισκέπτες αναχώρησαν από τη Λέρο την Κυριακή 22 Οκτωβρίου. 

ΔΗΜΟΣ ΑΣΧΑΙΜ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΛΕΡΟΣ

lerosnews.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ