back to top
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ: “Λυπούμαι ιδιαίτερα για το Δημοτικό Συμβούλιο της Λέρου… Ζητήστε συγγνώμη!”

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ: "Λυπούμαι ιδιαίτερα για το Δημοτικό Συμβούλιο της Λέρου... Ζητήστε συγγνώμη!"

Επιστολή αυστηρού ύφους απέστειλε ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ, καθηγητής κ. Δημήτρης Κρεμαστινός, προς τον Δήμαρχο Λέρου κ. Μιχάλη Κόλια, ενημερώνοντάς τον σχετικά με τις ενέργειες που έκανε για το θέμα της ΔΟΥ Λέρου, εκφράζοντας παράλληλα τη λύπη και τον προβληματισμό του για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου, σύμφωνα με την οποία κηρύσσονται ανεπιθύμητοι στο νησί μας οι πολιτικοί της συγκυβέρνησης…

Ειδικότερα, στην επιστολή του ο κ. Κρεμαστινός αναφέρει τα εξής:

Αθήνα, 12.6.13

Προς τον Δήμαρχο Λέρου
κ. Μιχάλη Κόλλια

Αγαπητέ μου Δήμαρχε,

Σου αποστέλλω αντίγραφο της επιστολής που απηύθυνα σήμερα προς τον Γενικό Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Θεοχάρη Θεοχάρη.

Λυπούμαι ιδιαίτερα για το Δημοτικό Συμβούλιο της Λέρου για τους παρακάτω λόγους:

Πρώτον, δεν έχετε αντιληφθεί ότι οι βουλευτές δεν συνέρχονται και δεν συναποφασίζουν για κανένα θέμα κυβερνητικής πολιτικής.

Δεύτερον, η οποιαδήποτε απόφαση Γενικού Γραμματέα ή Υπουργού δεν κοινοποιείται στους βουλευτές, ούτε καν αν οι αποφάσεις αυτές αφορούν την περιφέρειά τους. Ο βουλευτής έχει λόγο είτε για ό,τι έρχεται στη Βουλή ως νομοθετικό έργο, είτε με τα μέσα που του παρέχει ο κοινοβουλευτικός έλεγχος. Την επίκαιρη ερώτηση για το θέμα των εφοριών, την οποία επισυνάπτω, την κατέθεσα ακριβώς στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Τρίτον, όσον αφορά το δελτίο τύπου που εκδώσετε, σύμφωνα με το οποίο κηρύσσετε ως ανεπιθύμητους στο νησί σας τους πολιτικούς της συγκυβέρνησης, ειλικρινά δεν αντιλαμβάνομαι τι θέλετε να πείτε. Ο κάθε βουλευτής έχει πλήρη αυτοτέλεια τοποθέτησής του στη Βουλή. Όσον με αφορά, αυτό είναι εύκολο να το αντιληφθείτε από τις κατά καιρούς τοποθετήσεις και από το τι έχω ψηφίσει κατά περίπτωση.

Τέταρτον, λυπούμαι που δεν αναγνωρίζετε ό,τι προσέφερα στη Λέρο, όχι μόνο με τη διεθνή αναβάθμιση του Ψυχιατρείου και τη μη συνένωσή του με άλλες ψυχιατρικές μονάδες αλλά κυρίως με το ότι το Θεραπευτήριο Λέρου είναι το μόνο νοσοκομείο της Δωδεκανήσου που έχει αυτοτελή διοίκηση και δεν έχει συγχωνευθεί, όπως π.χ. η Κως και η Κάλυμνος, με το νοσοκομείο της Ρόδου. Γνωρίζετε ότι εάν αυτό συνέβαινε, τότε το προσωπικό του Θεραπευτηρίου θα μπορούσε κάλλιστα να αποσπάται ή να μετατίθεται σε άλλα νοσοκομεία ή κέντρα υγείας της Δωδεκανήσου, τα οποία υπάγονται όλα σε ενιαίο Διοικητικό Συμβούλιο με Πρόεδρο τον Διοικητή του Νοσοκομείου Ρόδου.

Αυτά τα ολίγα έχουν γίνει με νομοθετικές αποφάσεις μέσα στη Βουλή, με δική μου πρωτοβουλία ως Προέδρου της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων.

Για όλους αυτούς τους λόγους δεν ζήτησα καμία διάκριση και καμία ιδιαίτερη τιμή από τον Δήμο Λέρου, θα θεωρήσω όμως ανεπίτρεπτο να μη ζητήσετε μια απλή συγγνώμη γιατί δεν μπορείτε να ξεχωρίσετε ότι ο κάθε βουλευτής είναι διαφορετικός.

Με εκτίμηση,

Kαθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός


Ακολουθεί η επιστολή που απέστειλε ο κ. Κρεμαστινός στον Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων του ΥΠ.ΟΙΚ.


Αθήνα, 12.6.13

Προς τον
Γενικό Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων
Υπουργείου Οικονομικών
κ. Θεοχάρη Θεοχάρη

Αγαπητέ μου Γενικέ,

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι τον περασμένο Οκτώβριο όταν προέκυψε το θέμα της αναστολής λειτουργίας ή συγχώνευσης εφοριών, τόσο ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος όσο κι εγώ με επίκαιρη ερώτησή μου στη Βουλή είχαμε υποστηρίξει ότι, λόγω της ιδιαιτερότητας των νησιών, οι εφορίες εκεί θα πρέπει να παραμείνουν ως έχουν.

Προσελθών στη Βουλή στις 12.11.12, ο Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Γιώργος Μαυραγάνης, απάντησε στην επίκαιρη ερώτησή μου υποσχόμενος ότι θα παραμείνει το καθεστώς ως έχει μέχρις ότου μηχανογραφηθούν πλήρως οι εφορίες και λειτουργήσει το σύστημα στο internet. Από την απάντησή του μάλιστα δεν εξαίρεσε καμία εφορία.

Παρ’ όλα αυτά, ο Δήμαρχος Λέρου, έστω και εκ των υστέρων, με ενημέρωσε ότι εξαιρείται η εφορία Λέρου, η οποία σημειωτέον αντιμετωπίζει τα φορολογικά θέματα και όλων των μικρών νησιών της Δωδεκανήσου που βρίσκονται κοντά στην Λέρο.

Κατόπιν τούτων, θα ήθελα να σας παρακαλέσω να γίνει σεβαστή η απάντηση που έδωσε ο κ. Μαυραγάνης ενώπιον της Βουλής, δηλαδή να μην καταργηθεί η εφορία Λέρου.

Με εκτίμηση,

Καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός

lerosnews.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ