back to top
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Διαδικτυακή σύνδεση του 2ου Γυμνασίου Λέρου με το κέντρο πυρηνικών ερευνών Ευρώπης CERN

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΔιαδικτυακή σύνδεση του 2ου Γυμνασίου Λέρου με το κέντρο πυρηνικών ερευνών Ευρώπης CERN

Στο 2ο Γυμνάσιο Λέρου υλοποιείται φέτος εκπαιδευτικό – πολιτιστικό πρόγραμμα γνωριμίας των μαθητών της Γ΄ γυμνασίου με το CERN. Το CERN είναι το μεγαλύτερο κέντρο πυρηνικών ερευνών του κόσμου, βρίσκεται στη Γενεύη της Ελβετίας και σε αυτό υλοποιείται το διάσημο πείραμα για την ανακάλυψη του μποζονίου Higgs.

Αν και οι μαθητές πριν δεν γνώριζαν τίποτα σχετικό με το CERN και το έργο του, δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον γι αυτό τώρα. Το πρόγραμμα αυτό έχει κινητοποιήσει τους μαθητές μας και έχει τονώσει το ενδιαφέρον τους για τις Φυσικές Επιστήμες.

Παράλληλα, τους εντάσσει στο χώρο σκέψης και στη διαδικασία επιστημονικής προσέγγισης και διερεύνησης ζητημάτων που άπτονται της ιατρικής επιστήμης αλλά και όλων των επιστημών διευρύνοντας τους πνευματικούς τους ορίζοντες.

Την Πέμπτη στις 18/4/2013 και ώρα Ελλάδος 11.30 θα πραγματοποιηθεί σύνδεση μέσω internet του 2ου Γυμνασίου Λέρου με το CERN και εικονική περιήγηση στο πείραμα ATLAS από την Ελληνίδα ερευνήτρια κα Σφυρλά Άννα. Tο γεγονός της σύνδεσης του ερευνητικού κέντρου, που βρίσκεται στην αιχμή της σύγχρονης επιστημονικής έρευνας, με ένα νησί στο άκρο της Ευρώπης είναι ένας δυνατός συμβολισμός.

Η επιστημονική σκέψη ως πανανθρώπινο αγαθό δεν γνωρίζει όρια και σύνορα. Στόχος της η βελτίωση των συνθηκών ζωής για όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους.

http://atlas-live-virtual-visit.web.cern.ch/atlas-live-virtual-visit/2013/SamosLeros-2013.html

 

υπεύθυνος καθηγητής                Η διευθύντρια του

   Πανταζής Δημήτριος                     2ου Γυμνασίου Λέρου

        Φυσικός                                  Κιαννιέ Ευαγγελία

 

 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ