back to top
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Απολογισμός δράσης πρόληψης στο ΕΠΑΛ της Πάτμου

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΑπολογισμός δράσης πρόληψης στο ΕΠΑΛ της Πάτμου

Σε κλίμα ιδιαίτερα ζεστό και φιλόξενο και έπειτα από πρόσκληση του σχολείου, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρόληψης και έγκαιρης παρέμβασης, από το Πολυδύναμο Κέντρο Καλύμνου ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, η εισήγηση σεμιναρίου με θέμα «Ο επαγγελματικός προσανατολισμός ως ανασταλτικός παράγοντας επικίνδυνων συμπεριφορών» στο ΕΠΑΛ της Πάτμου την Παρασκευή 09/04/2021 και ώρα 15.00 – 17.00μ.μ.

Λόγω της πανδημίας και των μέτρων πρόληψης κατά της διασποράς του ιού, η εισήγηση πραγματοποιήθηκε μέσω της πλατφόρμας Webex, έπειτα από παραχώρηση 2 διδακτικών ωρών από τους διδάσκοντες καθηγητές. Μαθητές  και εκπαιδευτικοί, καθώς και η ψυχολόγος του σχολείου, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν γύρω από θέματα που αφορούν τις επικίνδυνες συμπεριφορές στην εφηβεία, τις νόμιμες και παράνομες εξαρτήσεις, την εξάρτηση από το διαδίκτυο και τα εφόδια του επαγγελματικού προσανατολισμού.

Την εισήγηση παρακολούθησαν συνολικά 35 μαθητές και από τις 3 τάξεις του λυκείου, ενώ η ανταπόκρισή και η συμμετοχή τους ήταν ιδιαίτερα ενεργή. Κατά τη διάρκεια της εισήγησης, αρκετοί μαθητές πήραν το λόγο και εξέφρασαν τις απορίες και τους προβληματισμούς τους, για το θέμα που παρουσιάστηκε.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το ΕΠΑΛ της Πάτμου, τη διευθύντρια του σχολείου και την ψυχολόγο, για την πρωτοβουλία της να μας προσκαλέσει σε συνεργασία και να οργανώσει εν μέσω τέτοιων δύσκολων συνθηκών, την υλοποίηση μιας τέτοιας δράσης.


Με εκτίμηση,

Το Θεραπευτικό Προσωπικό του

Πολυδύναμου Κέντρου Καλύμνου ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ