ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

  • Φόρτωση…
Navarone-ad

Εγγραφείτε στο κανάλι μας YouTube

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

    Ο Βαλ σχολίασε: Έχω ψοφίσει στο γέλιο ρεε.....γιατί έβηξες λέει ο άλλος χαχαχαχαχαχαχαχα
    21.11.2025
  • Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί

    Ο Πετραν σχολίασε: Να κανουμε την προσευχη μας 3 φορες την ημερα στην Παναγια του καστρου που…
    21.11.2025
  • Τιμόθεος Κωττάκης: Ο Δήμος Λέρου δίνει κίνητρα στους γιατρούς - Επιδοτεί με 400 ευρώ το ενοίκιο

    Ο Γεώργιος Κουμνενής σχολίασε: Συγχαρητήρια, σωστό μέτρο.
    17.11.2025
  • Στο κόκκινο η ένταση στο Νοσοκομείο Λέρου: Τα Σωματεία Ιατρών - Εργαζομένων καταγγέλλουν κατάρρευση υποδομών και πολιτικές ευθύνες

    Ο Γεώργιος Κουμνενης σχολίασε: Κάντε όλοι μια προσπάθεια, όσο γίνεται, να αφήσετε τα κομματικά που χωρίζουν τους εργαζόμενους.…
    14.11.2025
  • Ένωση Ιατρών ΚΘΛ: "Καταγγελία - Ανακοίνωση για την απαράδεκτη και προσχηματική προκήρυξη ιατρικών θέσεων"

    Ο Γεώργιος Κουμνενής σχολίασε: Κρίμα που εμείς οι Λεριοι αδιαφορούμε και δεν υποστηρίζουμε καθόλου αυτούς που προσπαθούν. Στην…
    11.11.2025
kroupia leros

FOLLOW US

  • 3.829 Fans
  • 560 Followers
  • 592 Subscribers

INSTAGRAM PHOTOS

Follow us!

  • Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς κινείται ήδη η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λέρου, η οποία εργάζεται εντατικά για τη δημιουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού.

Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ώστε όλα να είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή και το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

Δείτε τις πρώτες εικόνες στο ρεπορτάζ που επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης

Περισσότερα -> lerosnews.gr
  • Συνεχίζεται ομαλά και με ιδιαίτερη φροντίδα το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί, μια εργασία που πραγματοποιείται για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Το έργο εξελίσσεται χωρίς απρόοπτα και με εμφανές μεράκι από τους εργαζόμενους.

Το συνεργείο που έχει αναλάβει την παρέμβαση αποτελείται από περίπου δέκα άτομα, ενώ την όλη διαδικασία επιβλέπουν δύο γεωπόνοι, εξασφαλίζοντας ότι οι εργασίες γίνονται με επιστημονική ακρίβεια και σεβασμό στα δέντρα.

Στην ουσία, δεν πρόκειται απλώς για ένα συνηθισμένο κλάδεμα, αλλά για ολοκληρωμένη φροντίδα και καλλωπισμό των πεύκων, μια εικόνα που η Λέρος δεν είχε συνηθίσει να βλέπει.

Περισσότερα -> lerosnews.gr
  • Ένας νέος σύλλογος τένις ιδρύεται στο νησί της Λέρου, αποτελώντας πλέον τον τρίτο αθλητικό φορέα που ασχολείται με το συγκεκριμένο άθλημα. Η ίδρυσή του επιβεβαιώνει τη σταθερή άνοδο της δημοτικότητας του τένις στο νησί και την αυξανόμενη συμμετοχή μικρών και μεγάλων.

Διαβάστε περισσότερα στο lerosnews.gr
  • Το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2025, η Πανελλήνια Ένωση Λερίων (ΠΕΛ), γιόρτασε τα 60 χρόνια ιστορίας και προσφοράς του συλλόγου, καθώς και τα 50 χρόνια της αγαπημένης μας εφημερίδας «Λεριακά Νέα», σε μια κατάμεστη από κόσμο εκδήλωση στο δημοτικό κινηματοθέατρο.
Στην εκδήλωση, ο Δημήτρης Ήσυχος παρουσίασε τα βιβλία του:
• Το Λερικο Λεξικό
• Το Κάστρο του Παντελίου – Η Παναγία του Κάστρου
• Η Παναγία του Κάστρου
  • • 10μελές συνεργείο με δύο γεωπόνους παρόντες “οδηγεί” το πράσινο της Λέρου στον σωστό δρόμο.
• Εγκωμιαστικά σχόλια από την κοινωνία για το μεγάλο αυτό έργο.
• Παναγιώτης Κουμπάρος: «Αφήνουμε τους μίζερους στη μιζέρια τους… Τέτοιο κλάδεμα, καλλωπισμός και φροντίδα των δέντρων στο νησί δεν έχει ξαναγίνει ποτέ!»
• Βασίλης Ελένης – «Κηπόραμα»: «Ας σωπάσουν έστω μια φορά οι άσχετοι… και ας πληρώσουν αυτά που χρωστάνε!»

Πρωτοφανές για τα δεδομένα της Λέρου είναι το κλάδεμα που ξεκίνησε στο νησί μας. Ομάδα δέκα ατόμων, με δύο γεωπόνους να επιβλέπουν, έχει ξεκινήσει την αποκατάσταση και τον καλλωπισμό του πρασίνου, με την κοινωνία να στέκεται ξεκάθαρα στο πλευρό αυτής της προσπάθειας.

Και δεν αναφερόμαστε σε ένα απλό κλάδεμα. Υπάρχει καλλωπισμός, φροντίδα, σωστή προσέγγιση του δέντρου, πράγματα που, όπως λένε κάτοικοι και επαγγελματίες, δεν είχαν γίνει ποτέ στο νησί.

Περισσότερα στο lerosnews.gr
Τετάρτη 26 Νοεμβρίου, 2025
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
20 °c
Agia Marina
20 ° Πε
19 ° Πα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Αρχική » ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ » 29 χρόνια από την κρίση των Ιμίων: Σε κλίμα συγκίνησης η τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής του Πλοιάρχου Έκτορα Γιαλοψού ΠΝ

29 χρόνια από την κρίση των Ιμίων: Σε κλίμα συγκίνησης η τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής του Πλοιάρχου Έκτορα Γιαλοψού ΠΝ

Leros News Leros News
29 Ιανουαρίου 2025
- ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Χρόνος ανάγνωσης: 2 Λεπτά
A A
0
29 χρόνια από την κρίση των Ιμίων: Σε κλίμα συγκίνησης η τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής του Πλοιάρχου Έκτορα Γιαλοψού ΠΝ
7
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
235
ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Share on FacebookShare on Twitter

«Δεν ξεχνάμε τον Καραθανάση, τον Βλαχάκο και τον Γιαλοψό. Έπεσαν υπέρ πατρίδος στα Ίμια, πριν από 29 χρόνια», η ανάρτηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας παρέστη σήμερα, Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2025, στην τελετή των αποκαλυπτηρίων της προτομής του Πλοιάρχου Έκτορα Γιαλοψού ΠΝ στο Πολυδύναμο Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης», στο Ίλιον.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση, την οποία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρας, και κατάθεση στεφάνων.

Διαβάστε επίσης:

Ιθάκη: Ο Αλέξης Τσίπρας βγάζει στη σέντρα Βαρουφάκη, Λαφαζάνη, Πολάκη και Παππά – Το άγνωστο «όχι» της Αχτσιόγλου

Ιθάκη: Ο Αλέξης Τσίπρας βγάζει στη σέντρα Βαρουφάκη, Λαφαζάνη, Πολάκη και Παππά – Το άγνωστο «όχι» της Αχτσιόγλου

24.11.2025
471
Πέθανε σε ηλικία 87 ετών ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Αλέκος Φλαμπουράρης

Πέθανε σε ηλικία 87 ετών ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Αλέκος Φλαμπουράρης

18.11.2025
406

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας σε χαιρετισμό που απηύθυνε, είκοσι εννέα χρόνια μετά το βράδυ των Ιμίων, τόνισε πως η Ελλάδα οφείλει να τιμά τους νεκρούς της. Όχι με πανηγυρικούς μόνο, αλλά με ενσωμάτωση του παραδείγματος το οποίο έδωσαν με τη ζωή τους στο εθνικό μας αφήγημα και στην απόδειξη μιας ιστορικής συνέχειας και παράδοσης.

Ακολουθεί ο χαιρετισμός του Υπουργού Εθνικής Άμυνας

«Κυρίες και κύριοι,

Είναι μεγάλη μου τιμή που βρίσκομαι σήμερα εδώ στο Ίλιον, στην τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής του Έκτορα Γιαλοψού. Είκοσι εννέα χρόνια μετά το βράδυ των Ιμίων.

Μαζί με τη μνήμη του Έκτορα Γιαλοψού, τιμάμε τη μνήμη του Υποπλοίαρχου Χριστόδουλου Καραθανάση ΠΝ και του Υποπλοίαρχου Παναγιώτη Βλαχάκου ΠΝ. Αναφέρομαι στους βαθμούς που είχαν το βράδυ που έπεσαν.

Η Ελλάδα, κυρίες και κύριοι, τιμά τους νεκρούς της. Οφείλει να τιμά τους νεκρούς της.

Όχι με πανηγυρικούς μόνο, αλλά με ενσωμάτωση του παραδείγματος το οποίο έδωσαν με τη ζωή τους στο εθνικό μας αφήγημα και στην απόδειξη μιας ιστορικής συνέχειας και παράδοσης.

Η θυσία υπέρ της Πατρίδας κατά την άσκηση του καθήκοντος αποδεικνύει ότι όπως συνέβαινε στο παρελθόν, συμβαίνει και σήμερα, αν οι συνθήκες το απαιτήσουν.

Και έτσι διατηρείται υπόδειγμα και παράδειγμα για τις νέες γενιές των Ελλήνων. Διότι στο τέλος της ημέρας πρόκειται για μια αξιακή στάθμιση.

Τι προέχει; Το άτομο, η επιβίωσή του ή η επιβίωση του διαχρονικού συνόλου του έθνους;

Η πρώτη επιλογή, η επιλογή του ατόμου οδηγεί στο “pourquoi?”.

Η δεύτερη επιλογή, η σωστή όπως θα έλεγε ο Καβάφης, οδηγεί στον Καραθανάση, στον Βλαχάκο και στον Γιαλοψό.

Πριν από 10 ημέρες, είχα την επίσης μεγάλη τιμή να παρίσταμαι στην ονοματοδοσία ενός περιπολικού ISLAND, ενός καινούργιου περιπολικού του Πολεμικού μας Ναυτικού, το οποίο φέρει ήδη το όνομα του Έκτορα Γιαλοψού και σε λίγες ημέρες θα πλέει στο Αιγαίο.

Είναι ένα από τα προγράμματα της «Ατζέντας 2030» που έχουν ήδη υλοποιηθεί. Μιας προσπάθειας για ένα ισχυρό Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο να ασκεί την αποτροπή που η επιβίωση της Πατρίδας απαιτεί, μαζί με τα υπόλοιπα προγράμματα.

Διότι δημιουργούμε και πρέπει να έχουμε ένα Στόλο, ένα Πολεμικό Ναυτικό ισχυρό για να εγγυάται τα εθνικά μας δίκαια. Και γενικά την ύπαρξη της Πατρίδας μας στα σημερινά της γεωγραφικά όρια. Τελικά, αν μου επιτρέψετε να πω, την ύπαρξη όλων μας.

Κύριοι και κύριοι, στο τέλος της ημέρας, το μεγαλύτερο στοιχείο υπεροχής του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά και της Ελλάδας γενικά, είναι το ανθρώπινο δυναμικό μας.

Απαιτείται, λοιπόν, από την καθεμιά, από τον καθένα από εμάς, κυρία Δήμαρχε όπως σήμερα εσείς το κάνετε, η αναγνώριση της συνδρομής στην υπεράσπιση της Πατρίδας. Στέρεα και έμπρακτα.

Πρώτα από όλα, με σεβασμό στη μνήμη των νεκρών. Επίσης, θέλω να προσθέσω, με αναγνώριση της υπηρεσίας των ζώντων σήμερα υπηρετούντων.

Το παράδειγμα του Έκτορα Γιαλοψού συνοδεύει αυτούς και το Πολεμικό Ναυτικό».

Στην τελετή παρευρέθησαν, επίσης, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Στέφανος Γκίκας, οι Βουλευτές Δημήτριος Καλογερόπουλος, Ιωάννης Λοβέρδος, Νικόλαος Βλαχάκος, Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής Βασίλειος Λώλος, η Δήμαρχος Ιλίου Ανδριάνα Αλεβίζου – Κουκουβίνου, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φορέων, η οικογένεια του αείμνηστου Πλοιάρχου ΠΝ Έκτορα Γιαλοψού, συγγενείς των πεσόντων στα Ίμια και πλήθος κόσμου.

Εκ μέρους της στρατιωτικής ηγεσίας, παρέστησαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος-Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ, εν ενεργεία αξιωματικοί και υπαξιωματικοί, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων ΣΜΥΝ Υποπλοίαρχος (Ε) ε.α. Παύλος Σοφικίτης ΠΝ, καθώς και απόστρατοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πηγή: naftemporiki.gr

Tags: ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Share3Tweet2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Αναζήτηση πορείας σε έναν κόσμο που αναδιατάσσεται”
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η ενεργειακή απομόνωση της Τουρκίας και η γεωπολιτική αναβάθμιση της Ελλάδας

18.11.2025
395
Reuters: Η Ελλάδα διαπραγματεύεται την αγορά οπλικών συστημάτων από το Ισραήλ για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Reuters: Η Ελλάδα διαπραγματεύεται την αγορά οπλικών συστημάτων από το Ισραήλ για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»

15.11.2025
578
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Δύο ελληνικές οργανώσεις στον τρομοκρατικό κατάλογο των ΗΠΑ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Δύο ελληνικές οργανώσεις στον τρομοκρατικό κατάλογο των ΗΠΑ

14.11.2025
585
Επόμενο
ΛΕΡΟΣ: Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

ΛΕΡΟΣ: Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

Η ΛΕΡΟΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Σε δημόσια διαβούλευση το Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου Λέρου

    26.11.2011
    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Σε δημόσια διαβούλευση το Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου Λέρου Πριν 14 χρόνια 2.3K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Ουρανία Ρεμπούλη: H μοναδική Δωδεκανήσια που περιλαμβάνεται στον Σχεδιασμό του ΣΕΓΑΣ για το…

    26.11.2012
    Ουρανία Ρεμπούλη: H μοναδική Δωδεκανήσια που περιλαμβάνεται στον Σχεδιασμό του ΣΕΓΑΣ για το 2013! Πριν 13 χρόνια 1.3K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Βαρύ το κλίμα στην Κάλυμνο. «Έφυγε» ο οδοντίατρος Σ. Κλωνάρης

    26.11.2013
    Βαρύ το κλίμα στην Κάλυμνο. «Έφυγε» ο οδοντίατρος Σ. Κλωνάρης Πριν 12 χρόνια 3K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Μοναδικά χειροποίητα τεχνήματα στη Γκαλερί “Αγιά Μαρίνα”

    26.11.2014
    ΛΕΡΟΣ: Μοναδικά χειροποίητα τεχνήματα στη Γκαλερί “Αγιά Μαρίνα” Πριν 11 χρόνια 1.3K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Ανακοίνωση του Πανιωνίου Λέρου

    26.11.2015
    Ανακοίνωση του Πανιωνίου Λέρου Πριν 10 χρόνια 1.3K
crithonis-paradise-hotel

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

    21.11.2025
    Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου 2.4K
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

    Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί

    21.11.2025
    Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί 2.1K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Της πήραν τα χρήματα μέσα από την τσάντα όσο δεχόταν βοήθεια

    21.11.2025
    Λέρος: Της πήραν τα χρήματα μέσα από την τσάντα όσο δεχόταν βοήθεια 1.9K
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

    Στέλιος Λουλουδιάς: “Όχι άλλη υποβάθμιση, η Λέρος δεν αξίζει αυτή την εικόνα”

    21.11.2025
    Στέλιος Λουλουδιάς: “Όχι άλλη υποβάθμιση, η Λέρος δεν αξίζει αυτή την εικόνα” 1.9K
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

    Ευάγγελος Ασβεστάς: «Κύριε Κόλια Αρκετά! Η Λέρος δεν αντέχει άλλη τοξικότητα στα Δημοτικά…

    22.11.2025
    Ευάγγελος Ασβεστάς: «Κύριε Κόλια Αρκετά! Η Λέρος δεν αντέχει άλλη τοξικότητα στα Δημοτικά Συμβούλια» 1.8K

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

  • Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

    Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

    92 shares
    Share 48 Tweet 18
  • Ευάγγελος Ασβεστάς: «Κύριε Κόλια Αρκετά! Η Λέρος δεν αντέχει άλλη τοξικότητα στα Δημοτικά Συμβούλια»

    60 shares
    Share 28 Tweet 14
  • Στέλιος Λουλουδιάς: “Όχι άλλη υποβάθμιση, η Λέρος δεν αξίζει αυτή την εικόνα”

    58 shares
    Share 24 Tweet 14
  • Λέρος: Ιδρύεται νέος σύλλογος Tennis [VIDEO]

    62 shares
    Share 37 Tweet 11
  • Λιμεναρχείο Λέρου: Κλείνει για οχήματα το Λιμάνι της Αγίας Μαρίνας μέχρι τον Μάρτιο

    77 shares
    Share 34 Tweet 18
louloudias
Currently Playing

Σε ρυθμούς… Χριστουγέννων ο Δήμος Λέρου

Σε ρυθμούς… Χριστουγέννων ο Δήμος Λέρου

Σε ρυθμούς… Χριστουγέννων ο Δήμος Λέρου

Featured
Λέρος: Συνεχίζεται το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί [VIDEO]

Λέρος: Συνεχίζεται το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί [VIDEO]

Featured
  • Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς κινείται ήδη η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λέρου, η οποία εργάζεται εντατικά για τη δημιουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού.

Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ώστε όλα να είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή και το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

Δείτε τις πρώτες εικόνες στο ρεπορτάζ που επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης

Περισσότερα -> lerosnews.gr
  • Συνεχίζεται ομαλά και με ιδιαίτερη φροντίδα το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί, μια εργασία που πραγματοποιείται για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Το έργο εξελίσσεται χωρίς απρόοπτα και με εμφανές μεράκι από τους εργαζόμενους.

Το συνεργείο που έχει αναλάβει την παρέμβαση αποτελείται από περίπου δέκα άτομα, ενώ την όλη διαδικασία επιβλέπουν δύο γεωπόνοι, εξασφαλίζοντας ότι οι εργασίες γίνονται με επιστημονική ακρίβεια και σεβασμό στα δέντρα.

Στην ουσία, δεν πρόκειται απλώς για ένα συνηθισμένο κλάδεμα, αλλά για ολοκληρωμένη φροντίδα και καλλωπισμό των πεύκων, μια εικόνα που η Λέρος δεν είχε συνηθίσει να βλέπει.

Περισσότερα -> lerosnews.gr
  • Ένας νέος σύλλογος τένις ιδρύεται στο νησί της Λέρου, αποτελώντας πλέον τον τρίτο αθλητικό φορέα που ασχολείται με το συγκεκριμένο άθλημα. Η ίδρυσή του επιβεβαιώνει τη σταθερή άνοδο της δημοτικότητας του τένις στο νησί και την αυξανόμενη συμμετοχή μικρών και μεγάλων.

Διαβάστε περισσότερα στο lerosnews.gr
  • Το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2025, η Πανελλήνια Ένωση Λερίων (ΠΕΛ), γιόρτασε τα 60 χρόνια ιστορίας και προσφοράς του συλλόγου, καθώς και τα 50 χρόνια της αγαπημένης μας εφημερίδας «Λεριακά Νέα», σε μια κατάμεστη από κόσμο εκδήλωση στο δημοτικό κινηματοθέατρο.
Στην εκδήλωση, ο Δημήτρης Ήσυχος παρουσίασε τα βιβλία του:
• Το Λερικο Λεξικό
• Το Κάστρο του Παντελίου – Η Παναγία του Κάστρου
• Η Παναγία του Κάστρου
  • • 10μελές συνεργείο με δύο γεωπόνους παρόντες “οδηγεί” το πράσινο της Λέρου στον σωστό δρόμο.
• Εγκωμιαστικά σχόλια από την κοινωνία για το μεγάλο αυτό έργο.
• Παναγιώτης Κουμπάρος: «Αφήνουμε τους μίζερους στη μιζέρια τους… Τέτοιο κλάδεμα, καλλωπισμός και φροντίδα των δέντρων στο νησί δεν έχει ξαναγίνει ποτέ!»
• Βασίλης Ελένης – «Κηπόραμα»: «Ας σωπάσουν έστω μια φορά οι άσχετοι… και ας πληρώσουν αυτά που χρωστάνε!»

Πρωτοφανές για τα δεδομένα της Λέρου είναι το κλάδεμα που ξεκίνησε στο νησί μας. Ομάδα δέκα ατόμων, με δύο γεωπόνους να επιβλέπουν, έχει ξεκινήσει την αποκατάσταση και τον καλλωπισμό του πρασίνου, με την κοινωνία να στέκεται ξεκάθαρα στο πλευρό αυτής της προσπάθειας.

Και δεν αναφερόμαστε σε ένα απλό κλάδεμα. Υπάρχει καλλωπισμός, φροντίδα, σωστή προσέγγιση του δέντρου, πράγματα που, όπως λένε κάτοικοι και επαγγελματίες, δεν είχαν γίνει ποτέ στο νησί.

Περισσότερα στο lerosnews.gr
Facebook Twitter Youtube Instagram
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από το 2004 έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Follow us on social media:

Πρόσφατα άρθρα

  • Λέρος: Έντονη αγανάκτηση πολιτών για το κλίμα στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου
  • Λέρος: Σύλληψη 24χρονου αλλοδαπού με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης
  • Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για τις γραμμές Λέρου – Λειψών – Πάτμου – Αρκιών
  • «Nα αναζητηθούν οι βέλτιστες λύσεις προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες που έχουν επαγγελματίες αλιείς να υποβάλουν ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής σε πραγματικό χρόνο»

Νεότερα Video

Σε ρυθμούς… Χριστουγέννων ο Δήμος Λέρου

Σε ρυθμούς… Χριστουγέννων ο Δήμος Λέρου

1k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
25 Νοεμβρίου 2025
Λέρος: Συνεχίζεται το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί [VIDEO]

Λέρος: Συνεχίζεται το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί [VIDEO]

1.3k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
25 Νοεμβρίου 2025

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ENGLISH EDITION
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Ο ιστότοπος lerosnews.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies.