ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

  • Φόρτωση…
Navarone-ad

Εγγραφείτε στο κανάλι μας YouTube

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

    Ο Βαλ σχολίασε: Έχω ψοφίσει στο γέλιο ρεε.....γιατί έβηξες λέει ο άλλος χαχαχαχαχαχαχαχα
    21.11.2025
  • Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί

    Ο Πετραν σχολίασε: Να κανουμε την προσευχη μας 3 φορες την ημερα στην Παναγια του καστρου που…
    21.11.2025
  • Τιμόθεος Κωττάκης: Ο Δήμος Λέρου δίνει κίνητρα στους γιατρούς - Επιδοτεί με 400 ευρώ το ενοίκιο

    Ο Γεώργιος Κουμνενής σχολίασε: Συγχαρητήρια, σωστό μέτρο.
    17.11.2025
  • Στο κόκκινο η ένταση στο Νοσοκομείο Λέρου: Τα Σωματεία Ιατρών - Εργαζομένων καταγγέλλουν κατάρρευση υποδομών και πολιτικές ευθύνες

    Ο Γεώργιος Κουμνενης σχολίασε: Κάντε όλοι μια προσπάθεια, όσο γίνεται, να αφήσετε τα κομματικά που χωρίζουν τους εργαζόμενους.…
    14.11.2025
  • Ένωση Ιατρών ΚΘΛ: "Καταγγελία - Ανακοίνωση για την απαράδεκτη και προσχηματική προκήρυξη ιατρικών θέσεων"

    Ο Γεώργιος Κουμνενής σχολίασε: Κρίμα που εμείς οι Λεριοι αδιαφορούμε και δεν υποστηρίζουμε καθόλου αυτούς που προσπαθούν. Στην…
    11.11.2025
crithonis-paradise-hotel
Ζαχαροπλαστείο "Ρεπαπής"

FOLLOW US

  • 3.829 Fans
  • 560 Followers
  • 592 Subscribers

INSTAGRAM PHOTOS

Follow us!

  • Ένας νέος σύλλογος τένις ιδρύεται στο νησί της Λέρου, αποτελώντας πλέον τον τρίτο αθλητικό φορέα που ασχολείται με το συγκεκριμένο άθλημα. Η ίδρυσή του επιβεβαιώνει τη σταθερή άνοδο της δημοτικότητας του τένις στο νησί και την αυξανόμενη συμμετοχή μικρών και μεγάλων.

Διαβάστε περισσότερα στο lerosnews.gr
  • Το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2025, η Πανελλήνια Ένωση Λερίων (ΠΕΛ), γιόρτασε τα 60 χρόνια ιστορίας και προσφοράς του συλλόγου, καθώς και τα 50 χρόνια της αγαπημένης μας εφημερίδας «Λεριακά Νέα», σε μια κατάμεστη από κόσμο εκδήλωση στο δημοτικό κινηματοθέατρο.
Στην εκδήλωση, ο Δημήτρης Ήσυχος παρουσίασε τα βιβλία του:
• Το Λερικο Λεξικό
• Το Κάστρο του Παντελίου – Η Παναγία του Κάστρου
• Η Παναγία του Κάστρου
  • • 10μελές συνεργείο με δύο γεωπόνους παρόντες “οδηγεί” το πράσινο της Λέρου στον σωστό δρόμο.
• Εγκωμιαστικά σχόλια από την κοινωνία για το μεγάλο αυτό έργο.
• Παναγιώτης Κουμπάρος: «Αφήνουμε τους μίζερους στη μιζέρια τους… Τέτοιο κλάδεμα, καλλωπισμός και φροντίδα των δέντρων στο νησί δεν έχει ξαναγίνει ποτέ!»
• Βασίλης Ελένης – «Κηπόραμα»: «Ας σωπάσουν έστω μια φορά οι άσχετοι… και ας πληρώσουν αυτά που χρωστάνε!»

Πρωτοφανές για τα δεδομένα της Λέρου είναι το κλάδεμα που ξεκίνησε στο νησί μας. Ομάδα δέκα ατόμων, με δύο γεωπόνους να επιβλέπουν, έχει ξεκινήσει την αποκατάσταση και τον καλλωπισμό του πρασίνου, με την κοινωνία να στέκεται ξεκάθαρα στο πλευρό αυτής της προσπάθειας.

Και δεν αναφερόμαστε σε ένα απλό κλάδεμα. Υπάρχει καλλωπισμός, φροντίδα, σωστή προσέγγιση του δέντρου, πράγματα που, όπως λένε κάτοικοι και επαγγελματίες, δεν είχαν γίνει ποτέ στο νησί.

Περισσότερα στο lerosnews.gr
Δευτέρα 24 Νοεμβρίου, 2025
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
17 °c
Agia Marina
18 ° Τρ
19 ° Τε
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Αρχική » ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ » Ανάλυση: Ποιες χώρες έχουν τα περισσότερα πυρηνικά όπλα;

Ανάλυση: Ποιες χώρες έχουν τα περισσότερα πυρηνικά όπλα;

Leros News Leros News
2 Μαρτίου 2022
- ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χρόνος ανάγνωσης: 3 Λεπτά
A A
0
Ανάλυση: Ποιες χώρες έχουν τα περισσότερα πυρηνικά όπλα;
7
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
217
ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Share on FacebookShare on Twitter

Η εντολή Πούτιν τις προηγούμενες ημέρες να τεθούν οι πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας σε υψηλό συναγερμό θύμισε κίνηση ψυχροπολεμικής πυρηνικής κρίσης και έφερε ξανά τον ρόλο των πυρηνικών όπλων στο παγκόσμιο προσκήνιο.

Παρά την πρόοδο στη μείωση των πυρηνικών όπλων ειδικότερα στον μεταψυχροπολεμικό κόσμο, το απόθεμα πυρηνικών κεφαλών παραμένει παγκοσμίως σε πολύ υψηλό επίπεδο με εννέα χώρες (επιβεβαιωμένα) να διαθέτουν περίπου 12.700 κεφαλές στις αρχές του 2022.

Περίπου το 90% όλων των πυρηνικών κεφαλών που διαθέτει ο πλανήτης ανήκουν στη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα υπόλοιπα κράτη κατέχουν έως μερικές εκατοντάδες πυρηνικές βόμβες επικαλούμενα λόγους εθνικής ασφαλείας.

Διαβάστε επίσης:

Σαν σήμερα ο Τσόρτσιλ και ο Στάλιν μοίρασαν την Ελλάδα σε… μια χαρτοπετσέτα!

Σαν σήμερα ο Τσόρτσιλ και ο Στάλιν μοίρασαν την Ελλάδα σε… μια χαρτοπετσέτα!

09.10.2025
1.4k
Οι επιστήμονες προειδοποιούν για «Μίνι Εποχή των Παγετώνων» στην Ευρώπη λόγω κλιματικής αλλαγής

Οι επιστήμονες προειδοποιούν για «Μίνι Εποχή των Παγετώνων» στην Ευρώπη λόγω κλιματικής αλλαγής

07.10.2025
661

Οι εκτιμήσεις για τους ακριβείς αριθμούς ποικίλλουν, αλλά είναι ευρέως αποδεκτό ότι η Ρωσία διαθέτει το μεγαλύτερο πυρηνικό οπλοστάσιο στον κόσμο. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ειρήνης της Στοκχόλμης, ο Πούτιν διέθετε 6.255 πυρηνικά όπλα τον Ιανουάριο του 2021. Άλλοι οργανισμοί που παρακολουθούν τη διάδοση των πυρηνικών όπλων υπολογίζουν το σύνολο μεταξύ 5.977 και 6.257.

Αν και ανησυχητικός αριθμός, οι πυρηνικοί οπλισμοί της Ρωσίας έχουν μειωθεί σημαντικά, καθώς η χώρα κληρονόμησε 35.000 όπλα όταν κατέρρευσε η ΕΣΣΔ το 1991. Η Ρωσία και οι ΗΠΑ υπέγραψαν και οι δύο τη Νέα Συνθήκη για τη μείωση των στρατηγικών όπλων (New START), η οποία είναι μια συνθήκη ελέγχου των όπλων που έχει τεθεί σε ισχύ από τις 5 Φεβρουαρίου 2011.

Η συνθήκη περιορίζει τον αριθμό των «αναπτυγμένων» (έτοιμα για επιχείρηση) στρατηγικών πυρηνικών κεφαλών και βομβών σε 1.550. Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ τα πυρηνικά της όπλα σε επίθεση. Η πρώτη πυρηνική δοκιμή έγινε σε μια απομακρυσμένη περιοχή του Καζακστάν το 1949.

Ηνωμένες Πολιτείες

Οι ΗΠΑ διαθέτουν περίπου 5.500 πυρηνικά όπλα, 1.800 από τα οποία είναι «ανεπτυγμένα», που σημαίνει ότι τοποθετούνται σε πυραύλους ή σε βάσεις με επιχειρησιακές δυνάμεις.

Μέχρι σήμερα, οι ΗΠΑ είναι η μόνη χώρα που έχει ποτέ χρησιμοποιήσει πυρηνική βόμβα σε πόλεμο. Στις 6 Αυγούστου 1945, μια βόμβα ουρανίου εξερράγη πάνω από τη Χιροσίμα της Ιαπωνίας, η οποία σκότωσε περίπου 140.000 ανθρώπους. Μια δεύτερη βόμβα εξερράγη τρεις μέρες αργότερα στο Ναγκασάκι που σκότωσε άλλους 74.000 ανθρώπους.

Μετά τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, ο αριθμός των πυρηνικών όπλων ανά χώρα μειώνεται σε μεγάλο βαθμό. Η Κίνα είναι τρίτη στη λίστα με 350 πυρηνικές βόμβες. Η χώρα ανέπτυξε για πρώτη φορά πυρηνικά όπλα κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου και αναμένεται να συνεχίσει να επεκτείνει το πυρηνικό της οπλοστάσιο.

Τον περασμένο Νοέμβριο, μια έκθεση του Πενταγώνου προειδοποιούσε ότι η κινεζική πυρηνική δύναμη επεκτείνεται πολύ πιο γρήγορα από το αναμενόμενο. Εκτιμήσεις ανέφεραν ότι η Κίνα θα μπορούσε να διαθέτει έως και 1.000 πυρηνικές βόμβες μέχρι το 2030.

Τα πυρηνικά όπλα της Γαλλίας ανέρχονται σε 290, κατατάσσοντας τη χώρα στην τέταρτη θέση παγκοσμίως και την πρώτη θέση στην Ευρώπη. Τα περισσότερα από αυτά τα όπλα μπορούν να εκτοξευτούν από υποβρύχια και πολεμικά σκάφη.

Η Γαλλία προχώρησε για πρώτη φορά σε πυρηνική δοκιμή το 1960. Το πυρηνικό δόγμα της χώρας βασίζεται, σύμφωνα με το Παρίσι, στην πολιτική «αυστηρής επάρκειας», διατηρώντας δηλαδή το πυρηνικό οπλοστάσιο στο «χαμηλότερο δυνατό επίπεδο», στρατηγικά.

Ηνωμένο Βασίλειο

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει περίπου 225 πυρηνικές βόμβες και ξεκίνησε το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Τα όπλα μεταφέρονται από βαλλιστικούς πυραύλους Trident που αγοράστηκαν από τις ΗΠΑ.

Οι Trident χρησιμοποιούνται από το ναυτικό και μεταφέρονται από τέσσερα υποβρύχια, που εδρεύουν στο HMNB Clyde στη Σκωτία.

Μέχρι σήμερα, η χώρα έχει πραγματοποιήσει 45 δοκιμές πυρηνικών όπλων, με πιο πρόσφατη το 1991.

Το Πακιστάν έχει 165 πυρηνικά όπλα, με σχέδια να δημιουργήσει περισσότερα. Η τεταμένη σχέση της χώρας με την Ινδία επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τον ρυθμό παραγωγής των πυρηνικών όπλων της.

Το Πακιστάν ξεκίνησε για πρώτη φορά τις δοκιμές πυρηνικών όπλων το 1988, ισχυριζόμενο λόγους εθνικής ασφάλειας.

Με 156 πυρηνικά όπλα, η Ινδία βρίσκεται εδώ και καιρό σε κούρσα εξοπλισμών με το Πακιστάν. Ωστόσο, οι πρόσφατες στενές σχέσεις με την Κίνα περιπλέκουν την παραγωγή πυρηνικών όπλων.

Έτσι, οποιαδήποτε κίνηση της Ινδίας να εκσυγχρονίσει τα πυρηνικά της όπλα θα εκληφθεί ως απειλή από το Πακιστάν, υποκινώντας περαιτέρω την κούρσα πυρηνικών εξοπλισμών.

Το Ισραήλ πιστεύεται ότι έχει 90 πυρηνικές βόμβες, αν και ποτέ δεν επιβεβαίωσε επίσημα την ύπαρξη πυρηνικού προγράμματος.

Θεωρείται ότι κατέχει τέτοιου τύπου όπλα από τη δεκαετία του 1960, αν και δεν έχει πραγματοποιήσει ποτέ πυρηνική δοκιμή, επισήμως τουλάχιστον.

Βόρεια Κορέα

Η Βόρεια Κορέα εικάζεται ότι διαθέτει 50 περίπου πυρηνικές βόμβες. Η χώρα συμφώνησε σε μορατόριουμ για πυρηνικές δοκιμές και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς το 2018, αλλά επανέλαβε τις δοκιμές πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς το 2020.

Το 2017, η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη πυρηνική δοκιμή της μέχρι σήμερα, με εκτιμώμενη απόδοση 100-370 κιλοτόνων. Συγκριτικά, η βόμβα που έπεσε στη Χιροσίμα ήταν περίπου 15 κιλοτόνων.

lifo.gr, Με πληροφορίες από Independent και Federation of Americans Scientists

Share3Tweet2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ

Τα δρομολόγια λιμένα Πειραιά από 24 έως 30 Νοεμβρίου 2025

24.11.2025
210
Λέρος: Ιδρύεται νέος σύλλογος Tennis [VIDEO]
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

Λέρος: Ιδρύεται νέος σύλλογος Tennis [VIDEO]

23.11.2025
1.2k
Μιχάλης Κόλιας: Παρούσα η αντιπολίτευση στην εκδήλωση της Π.Ε.Λ. και σε παρουσίαση βιβλίου
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

Μιχάλης Κόλιας: Παρούσα η αντιπολίτευση στην εκδήλωση της Π.Ε.Λ. και σε παρουσίαση βιβλίου

23.11.2025
649
Επόμενο
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΕΡΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ  TAEKWODO

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΕΡΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ TAEKWODO

Η ΛΕΡΟΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Ψήφισμα υπέρ της παραμονής του Ειρηνοδικείου στη Λέρο από το Δημοτικό Συμβούλιο

    24.11.2011
    Ψήφισμα υπέρ της παραμονής του Ειρηνοδικείου στη Λέρο από το Δημοτικό Συμβούλιο Πριν 14 χρόνια 1.8K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΟΥΠΟΛΗ: Σάββατο 8 Δεκεμβρίου και ώρα 9.μμ στο Κινηματοθέατρο Λακκίου

    24.11.2012
    ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΟΥΠΟΛΗ: Σάββατο 8 Δεκεμβρίου και ώρα 9.μμ στο Κινηματοθέατρο Λακκίου Πριν 13 χρόνια 363
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση από τον Ναυτικό Όμιλο Λέρου

    24.11.2013
    Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση από τον Ναυτικό Όμιλο Λέρου Πριν 12 χρόνια 1.4K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Εντοπισμός και συλλήψεις 13 παράνομων μεταναστών στο Φαρμακονήσι

    24.11.2014
    Εντοπισμός και συλλήψεις 13 παράνομων μεταναστών στο Φαρμακονήσι Πριν 11 χρόνια 1.1K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Ευχαριστήρια επιστολή του Πέτρου Σιφουνιού

    24.11.2015
    ΛΕΡΟΣ: Ευχαριστήρια επιστολή του Πέτρου Σιφουνιού Πριν 10 χρόνια 1.2K

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Τιμόθεος Κωττάκης: Ο Δήμος Λέρου δίνει κίνητρα στους γιατρούς – Επιδοτεί με 400…

    17.11.2025
    Τιμόθεος Κωττάκης: Ο Δήμος Λέρου δίνει κίνητρα στους γιατρούς – Επιδοτεί με 400 ευρώ το ενοίκιο 2.3K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

    21.11.2025
    Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου 2K
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

    Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί

    21.11.2025
    Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί 2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Της πήραν τα χρήματα μέσα από την τσάντα όσο δεχόταν βοήθεια

    21.11.2025
    Λέρος: Της πήραν τα χρήματα μέσα από την τσάντα όσο δεχόταν βοήθεια 1.8K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Ολοκληρώθηκε ο Αγιασμός για τα έργα στο λιμάνι Λακκίου – Τι είπε…

    20.11.2025
    Λέρος: Ολοκληρώθηκε ο Αγιασμός για τα έργα στο λιμάνι Λακκίου – Τι είπε ο Δήμαρχος Λέρου 1.8K

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

  • Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

    Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

    80 shares
    Share 43 Tweet 15
  • Ευάγγελος Ασβεστάς: «Κύριε Κόλια Αρκετά! Η Λέρος δεν αντέχει άλλη τοξικότητα στα Δημοτικά Συμβούλια»

    52 shares
    Share 21 Tweet 13
  • Στέλιος Λουλουδιάς: “Όχι άλλη υποβάθμιση, η Λέρος δεν αξίζει αυτή την εικόνα”

    45 shares
    Share 19 Tweet 11
  • Λέρος: Ιδρύεται νέος σύλλογος Tennis [VIDEO]

    36 shares
    Share 14 Tweet 9
  • Λιμεναρχείο Λέρου: Κλείνει για οχήματα το Λιμάνι της Αγίας Μαρίνας μέχρι τον Μάρτιο

    77 shares
    Share 34 Tweet 18
kiporama-leros
Currently Playing

Λέρος: Ιδρύεται νέος σύλλογος Tennis [VIDEO]

Λέρος: Ιδρύεται νέος σύλλογος Tennis [VIDEO]

Λέρος: Ιδρύεται νέος σύλλογος Tennis [VIDEO]

Featured
Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί

Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί

Featured
  • Ένας νέος σύλλογος τένις ιδρύεται στο νησί της Λέρου, αποτελώντας πλέον τον τρίτο αθλητικό φορέα που ασχολείται με το συγκεκριμένο άθλημα. Η ίδρυσή του επιβεβαιώνει τη σταθερή άνοδο της δημοτικότητας του τένις στο νησί και την αυξανόμενη συμμετοχή μικρών και μεγάλων.

Διαβάστε περισσότερα στο lerosnews.gr
  • Το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2025, η Πανελλήνια Ένωση Λερίων (ΠΕΛ), γιόρτασε τα 60 χρόνια ιστορίας και προσφοράς του συλλόγου, καθώς και τα 50 χρόνια της αγαπημένης μας εφημερίδας «Λεριακά Νέα», σε μια κατάμεστη από κόσμο εκδήλωση στο δημοτικό κινηματοθέατρο.
Στην εκδήλωση, ο Δημήτρης Ήσυχος παρουσίασε τα βιβλία του:
• Το Λερικο Λεξικό
• Το Κάστρο του Παντελίου – Η Παναγία του Κάστρου
• Η Παναγία του Κάστρου
  • • 10μελές συνεργείο με δύο γεωπόνους παρόντες “οδηγεί” το πράσινο της Λέρου στον σωστό δρόμο.
• Εγκωμιαστικά σχόλια από την κοινωνία για το μεγάλο αυτό έργο.
• Παναγιώτης Κουμπάρος: «Αφήνουμε τους μίζερους στη μιζέρια τους… Τέτοιο κλάδεμα, καλλωπισμός και φροντίδα των δέντρων στο νησί δεν έχει ξαναγίνει ποτέ!»
• Βασίλης Ελένης – «Κηπόραμα»: «Ας σωπάσουν έστω μια φορά οι άσχετοι… και ας πληρώσουν αυτά που χρωστάνε!»

Πρωτοφανές για τα δεδομένα της Λέρου είναι το κλάδεμα που ξεκίνησε στο νησί μας. Ομάδα δέκα ατόμων, με δύο γεωπόνους να επιβλέπουν, έχει ξεκινήσει την αποκατάσταση και τον καλλωπισμό του πρασίνου, με την κοινωνία να στέκεται ξεκάθαρα στο πλευρό αυτής της προσπάθειας.

Και δεν αναφερόμαστε σε ένα απλό κλάδεμα. Υπάρχει καλλωπισμός, φροντίδα, σωστή προσέγγιση του δέντρου, πράγματα που, όπως λένε κάτοικοι και επαγγελματίες, δεν είχαν γίνει ποτέ στο νησί.

Περισσότερα στο lerosnews.gr
Facebook Twitter Youtube Instagram
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από το 2004 έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Follow us on social media:

Πρόσφατα άρθρα

  • Τα δρομολόγια λιμένα Πειραιά από 24 έως 30 Νοεμβρίου 2025
  • Λέρος: Ιδρύεται νέος σύλλογος Tennis [VIDEO]
  • Μιχάλης Κόλιας: Παρούσα η αντιπολίτευση στην εκδήλωση της Π.Ε.Λ. και σε παρουσίαση βιβλίου
  • Λέρος: 60 χρόνια ΠΕΛ και 50 χρόνια «Λεριακά Νέα» – Μια μεγάλη γιορτή για τον Πολιτισμό

Νεότερα Video

Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί

Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί

2k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
21 Νοεμβρίου 2025
Στη Ρώμη οι παλαίμαχοι Λέρου – Μοναδικές εμπειρίες στο ιστορικό Κολοσσαίο και στο Stadio Olimpico

Στη Ρώμη οι παλαίμαχοι Λέρου – Μοναδικές εμπειρίες στο ιστορικό Κολοσσαίο και στο Stadio Olimpico

818 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
10 Νοεμβρίου 2025

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ENGLISH EDITION
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Ο ιστότοπος lerosnews.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies.