back to top
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Λουκέτο και στη ΔΟΥ Καλύμνου από χθες 4 Σεπτεμβρίου!

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΛουκέτο και στη ΔΟΥ Καλύμνου από χθες 4 Σεπτεμβρίου!

Θα δημιουργηθεί Ταμείο εντός του Δημαρχιακού Μεγάρου που θα εισπράττει οφειλές της Εφορίας!


Έπεσε οριστικά η αυλαία για την ΔΟΥ Καλύμνου χθες 4 Σεπτεμβρίου 2013 στις 11 το πρωί. Μία δυσμενής εξέλιξη που παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν σε όλα τα επίπεδα, δεν αποφεύχθηκε.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Νησιωτική Διαδρομή, Οι φορολογούμενοι που ανήκαν μέχρι τώρα στη ΔΟΥ Καλύμνου θα ανήκουν πλέον στη ΔΟΥ Κω, άγνωστο βέβαια μέχρι πότε, αφού στους σχεδιασμούς του Υπουργείου Οικονομικών, προβλέπεται να υφίσταται μία ΔΟΥ ανά νομό.

Για την εξυπηρέτηση των φορολογουμένων θα λειτουργήσει σύντομα Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ) το οποίο θα στεγαστεί στο κτίριο που λειτουργεί το ΚΕΠ του Δήμου Καλυμνίων στην Παναγιά του Χωριού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα δημιουργηθεί και Ταμείο που θα μπορεί να εισπράττει οφειλές προς την εφορία και θα λειτουργεί εντός του Δημαρχιακού Μεγάρου, μαζί με την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου.

Επίσης οι φορολογούμενοι θα εξυπηρετούνται μέσω του TAXISnet, της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων,ενώ θα μπορούν να πληρώνουν τις οφειλές τους και μέσω ΕΛΤΑ και Τραπεζών, με τις οποίες συνεργάζεται το Υπουργείο Οικονομικών ,επιδεικνύοντας τον αριθμό ταυτότητας της οφειλής τους. Για ειδικές περιπτώσεις που δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν με τους παραπάνω τρόπους, θα αναγκάζονται να μεταβαίνουν στη ΔΟΥ Κω ή και στη ΔΟΥ Ρόδου

Να σημειώσουμε ότι για τους 11 υπηρετούντες υπαλλήλους στη ΔΟΥ Καλύμνου, που μετατίθενται στη ΔΟΥ Κω, οι 2 εξ’ αυτών αποσπώνται στο Τελωνείο Καλύμνου, οι 2 θα παραμείνουν στην Κάλυμνο για να στελεχώσουν το Κ.Ε.Φ, ενώ ένας υπάλληλος κατόπιν αιτήσεως του, μετατέθηκε στη ΔΟΥ Σύρου…

Από τους υπόλοιπους 5 που τοποθετήθηκαν στην ΔΟΥ Κω, οι 2 υπάλληλοι που έχουν συμπληρώσει τα απαραίτητα χρόνια θα υποβάλουν αίτηση συνταξιοδότησης.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ