back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Το ΙΝΚΑ12 Νοτίου Αιγαίου καλεί τους καταναλωτές να συμμετέχουν στο μποϊκοτάζ κατά των γαλακτοκομικών προϊόντων

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΤο ΙΝΚΑ12 Νοτίου Αιγαίου καλεί τους καταναλωτές να συμμετέχουν στο μποϊκοτάζ κατά των γαλακτοκομικών προϊόντων

“Πρέπει να σταλεί ηχηρό μήνυμα στην αγορά”

Σε εξέλιξη βρίσκεται το μποϊκοτάζ στα τυροκομικά, γαλακτοκομικά προϊόντα, γάλατα και γιαούρτια στην αγορά, που ξεκίνησε από τις 13 Φεβρουαρίου και συνεχίζεται έως 20 Φεβρουαρίου 2023 ύστερα από κάλεσμα που απηύθυνε προς τους καταναλωτές το ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας.

Ο λόγος είναι η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια.

Ζητάμε από τους πολίτες καταναλωτές να μην αγοράζουν για μια εβδομάδα αυτά τα προϊόντα.

Η δύναμη της αγοράς είμαστε εμείς οι πολίτες καταναλωτές.

Λέμε όχι στην ακρίβεια παντού. Όχι στην αισχροκέρδεια και στην κερδοσκοπία.

Ό,τι δεν μπορεί να κάνει η κυβέρνηση (και δεν την αφήνουν) ας το κάνουμε εμείς, οι πολίτες, οι καταναλωτές.

Ας φροντίσουμε την τσέπη μας, ας προστατέψουμε το εισόδημα που κάποιοι θέλουν να μας μειώσουν -αφού παράλληλα μειώνουν τις ποσότητες στις ίδιες συσκευασίες προϊόντων.

Από 13 Φεβρουαρίου ημέρα Δευτέρα έως 20 Φεβρουαρίου ημέρα Κυριακή 2023, δεν αγοράζουμε γαλακτοκομικά προϊόντα, γάλατα, γιαούρτια, τυροκομικά εγχώρια ή εισαγωγής.

Το ΙΝΚΑ12 Νοτίου Αιγαίου καλεί τους καταναλωτές να συμμετέχουν σε αυτή την πρωτοβουλία με στόχο να δείξουν την δυναμική που έχουμε όλοι μας, αφού όλοι είμαστε καταναλωτές και δεν έχουμε πολλές ακόμη αντοχές απέναντι στην ακρίβεια.

Η συγκεκριμένη πρακτική του μποϊκοτάζ εφαρμόζεται και σε χώρες του εξωτερικού από τους καταναλωτές με επιτυχή αποτελέσματα και εάν τελικά πετύχει και στη χώρα μας, θα έχει ακουστεί ένα ηχηρό μήνυμα κατά της ακρίβειας.

Την ίδια ώρα, ενώ οι παραγωγοί ανεβάζουν ελάχιστα τις τιμές λόγω του πληθωρισμού και των αυξήσεων σε ενέργεια και ζωοτροφές, οι υπόλοιποι πωλούν γάλα και όλα τα παραγόμενα προϊόντα, με πολύ μεγαλύτερο κέρδος από ό,τι πριν, κερδοσκοπώντας σε βάρος των καταναλωτών. Ενώ μπορούν να συγκρατήσουν τις τιμές, επιμένουν στις αυξήσεις και συνεχίζουν.

Είναι η ώρα να αντιδράσουμε σαν καταναλωτές και να δείξουμε τη δύναμη που έχουμε απέναντι στην αγορά. Ελάτε να συμμετέχουμε μαζί στο μποϊκοτάζ! Δείξτε τους ότι δεν αντέχουμε άλλο! Αν συνεχίσουμε την ανοχή, θα συνεχίσουν κι αυτοί την κερδοσκοπία!

Καταναλωτή, έχεις δύναμη! Μην το ξεχνάς.

Ο πρόεδρος
Γιώργος Ευγενικός

Επισκεφτείτε το νέο site του ΙΝΚΑ12 Νοτίου Αιγαίου
https://inka12.gr/

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ