back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΩ: “Γιατί πήραν στραβό δρόμο τα παιδιά μας”

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΩ: "Γιατί πήραν στραβό δρόμο τα παιδιά μας"

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΩ: “Χάθηκαν αξίες, χαλάρωσαν η οικογένεια και το σχολείο. Υπάρχουν ευθύνες για την αύξηση της παραβατικότητας των ανηλίκων”.

Σε ειδική συνεδρίαση για την παραβατικότητα ανηλίκων προχώρησε η Αστική Εταιρεία Ιπποκράτης παρουσία της κ. Εισαγγελέα Κω κ. Βαρσάμου Παναγιώτας που εισηγήθηκε το θέμα δίνοντας πολλά ερεθίσματα για συζήτηση. Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Κω κ. Βαρσάμου Παναγιώτα ανέλυσε με λεπτομέρειες από πού και πως ξεκινάει η παραβατικότητα των παιδιών ξεκινώντας με πρώτο και κύριο την οικογένεια και στην συνέχεια το σχολείο, ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Οι περισσότερες περιπτώσεις είναι κλοπές, ληστείες, βιασμοί και επιθέσεις που χαρακτηρίζονται από βιαιότητα. Τίθεται το ερώτημα όπως είπε αν η οικογένεια και το σχολείο προλαμβάνουν τέτοια χαρακτηριστικά. Έκανε μία ιστορική αναδρομή από το 1960 και μετά αναφερόμενη στην αλλαγή του τρόπου ζωής της οικογένειας και του σχολείου. Μάλιστα έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στις αλλαγές που υπήρξαν (με την ανάλογη πολιτική) στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Έκανε αναφορά στην μετανάστευση πατεράδων για να δουλέψουν στο εξωτερικό δημιουργώντας κενό στην οικογένεια αλλά και στις μονογονεϊκές οικογένειες και τον πολλαπλασιασμό των διαζυγίων.

Αύξηση υιοθεσιών , το αίτημα αναγνώρισης του γάμου ομοφυλόφιλων και άλλα οδήγησαν στην απομάκρυνση του παιδιού από την παραδοσιακή οικογένεια που εμφανίζει μονογαμικό χαρακτήρα.
Όσον αφορά την ευθύνη των γονιών είπε πως ξέχασα να μιλούν για την κλασσική παιδεία, ξέχασαν και υποτίμησαν τα σύμβολα, αγνόησαν τις λέξεις τις καθημερινότητας όπως «παρακαλώ», «ευχαριστώ», «συγνώμη». Αγνόησαν τον εκκλησιασμό της Κυριακής, κουρασμένοι από το ξενύχτι του Σαββάτου.

Η κ. Εισαγγελέας πρότεινε μάλιστα την επανασύσταση του συμβουλίου παραβατικότητας στο οποίο συμφώνησε και η κ. Ρούφα που είπε πως ο Δήμος είναι δίπλα και θα στηρίξει αυτή την πρόταση.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικό συμβουλίου Κω κ. Δρόσος Βασίλης πολύ σωστά έθεσε το θέμα του τι κάνουμε μετά από τη σύλληψη ενός νεαρού παιδιού που παραβιάζει το νόμο. Ποιες οι προσπάθειες της κοινωνίας για να μην στιγματιστεί και να συνεχίσει τη ζωή του και τι κάνουν οι γονείς για αυτό. Μάλιστα έθεσε και το θέμα της εργασίας , αφού ίσως να δυσκολευτεί να βρει δουλειά μετά από ένα λάθος που έκανε και έχει καταγραφεί στο ποινικό του μητρώο.

Πολύ σοβαρά στοιχεία παρέθεσε η επιμελήτρια ανηλίκων κ. Άντα Καφασάρη για το νησί μας από τις συλλήψεις και μετέπειτα των ανηλίκων και μάλιστα όταν είναι ΡΟΜΑ ή παιδιά μεταναστών. Αναφέρθηκε σε πρόσφατα στοιχεία του 2012 που δεν ήταν λίγες οι παραβάσεις ανηλίκων από άλλες.

Για το θέμα τοποθετήθηκαν η Περιφερειακή σύμβουλος κ. Μαρία Κυπραίου, ο κ. Κοπανέζος η Αντιδήμαρχος κ. Ι. Ρούφα και άλλοι.

kosvoice.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ