ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

  • Φόρτωση…
kiporama-leros
Σάββατο 7 Φεβρουαρίου, 2026
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
17 °c
Alinda
16 ° Κυ
16 ° Δε
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Αρχική » ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ » ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ » Ανατροπή στην εισαγγελική έρευνα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου

Ανατροπή στην εισαγγελική έρευνα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου

Άκης Γρεκός Συντάκτης: Άκης Γρεκός
02/01/2015
- ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Χρόνος ανάγνωσης: 6 Λεπτά
0
Τράπεζα Δωδ/σου

Τράπεζα Δωδ/σου

4
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
134
ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Share on FacebookShare on Twitter

Ανατροπή στην ποινική αξιολόγηση μηνυτήριας αναφοράς που αφορά στην οικονομική διαχείριση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου, σημειώθηκε την 29η Δεκεμβρίου 2014 με διάταξη που εξέδωσε η Αντεισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου κ. Γεωργία Δούρου.

Ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου για την ακύρωση της διάταξης πρώην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου για την αρχειοθέτηση κατ’ άρθρο 47 μηνυτήριας αναφοράς είχε προσφύγει ιδρυτικό στέλεχος της τράπεζας.

Η Αντεισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου έκανε εν μέρει δεκτή την προσφυγή και με 17σέλιδη διάταξή της παρήγγειλε στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου την άσκηση ποινικής δίωξης για την πράξη της απιστίας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με περιουσιακή ζημία υπερβαίνουσα το ποσό των 30.000 ευρώ, που φέρεται ότι τελέστηκε στη Ρόδο κατά το χρονικό διάστημα από 1 Ιανουαρίου 2010 έως 8 Δεκεμβρίου 2013 κατά 9 μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας, κατά δύο γενικών διευθυντών και κατά ενός ειδικού οικονομικού συμβούλου.

Ο πρώην Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου στη διάταξη αρχειοθέτησης της μηνυτήριας αναφοράς ανέφερε συνοπτικά ότι η διοίκηση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου ακολούθησε τις οδηγίες και τις εγκυκλίους της Τράπεζας της Ελλάδος για τη διαχείριση των μερίδων των μετόχων, ενώ επισημαίνει ότι δεν είχαν ρευστοποιηθεί μερίδες οποιουδήποτε.

Ο μηνυτής από την άλλη επέμεινε στους ισχυρισμούς του και ζήτησε με την προσφυγή του να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε μέλη της διοίκησης.
Όπως υποστηρίζει, είχε λάβει δάνειο ύψους 111.000 ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν επιχειρηματικές δραστηριότητες της εταιρείας του, ενώ ως εγγυητές είχαν συμβληθεί ο ίδιος και η σύζυγός του.

Περί το τέλος του 2010 η εταιρεία του ανέστειλε τις επαγγελματικές της δραστηριότητες, ωστόσο, όμως, εξυπηρετούσε το αναληφθέν δάνειο, συνέχισε δε να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της μέχρι και το πρώτο τρίμηνο του 2011, με υπόλοιπο οφειλόμενο την 18.05.2012 ποσό 103.363,32 ευρώ.

Ζήτησε τότε, όπως ισχυρίζεται, να κινηθούν οι διαδικασίες ρευστοποίησης των μερίδων του, μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του μηνός Ιανουαρίου 2012, με αποκλειστικό σκοπό να εξοφληθεί πλήρως, συμψηφιστικά με την τρέχουσα αξία των μερίδων του, το δάνειο της εταιρείας του.
Αυτό δεν του επετράπη όμως από την τράπεζα με αποτέλεσμα να υποστεί ζημία.

Μεταξύ άλλων ισχυρίζεται ότι δεν είχε δοθεί η σωστή εικόνα για την οικονομική κατάσταση της τράπεζας στους συνεταίρους.
Είχε υποβάλει εξάλλου και υπόμνημα ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου στο οποίο διατείνεται ότι η Τράπεζα της Ελλάδος, δια της Διεύθυνσης Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος, είχε συντάξει πόρισμα τον Αύγουστο του 2012 με το οποίο επιρρίπτονται σαφείς ευθύνες για ορισμένες πράξεις διαχείρισης.

Με επίκληση των διαλαμβανομένων στο συγκεκριμένο έγγραφο τόνισε ότι παρά τον περιορισμό των πηγών χρηματοδότησης, η τράπεζα προχώρησε το 2010 σε πιστωτική επέκταση κατά 4,8%.

Επισημαίνει παραπέρα ότι ο Δείκτης Χορηγήσεων προς καταθέσεις επιδεινώθηκε διαμορφούμενος σε 104,8% στις 31-12-2011, έναντι 84,5 % στις 31-12-2009.

Επιπλέον διατείνεται ότι στην υποβληθείσα κατάσταση της ΠΔΤΕ 2442\99 (στοιχεία 31-3-2012) διαπιστώθηκαν παραλείψεις και λανθασμένες καταχωρήσεις, οι οποίες αφορούσαν κατά κύριο λόγο σε πιστοδοτήσεις προς επιχειρήσεις με ΑΚΘ και δάνεια σε ρύθμιση.

Υποστήριξε παραπέρα ότι εγκρίθηκαν δάνεια σε πιστούχους, των οποίων το ετήσιο εισόδημα υπολείπεται του ελάχιστου ποσού διαβίωσης που ορίζεται από την Τράπεζα και ότι διαπιστώθηκαν δάνεια i) σε υπερδανεισμένους πιστούχους και ii) καθ’ υπέρβαση του ανώτερα αποδεκτού επιπέδου του δείκτη ΡΤΙ κατά παρέκκλιση του εγγράφου της ΤτΕ.

Διατείνεται επιπλέον ότι χορηγήθηκαν επιχειρηματικά δάνεια ως στεγαστικά και ότι υπήρξαν πιστούχοι οι οποίοι χαρακτηρίζονται από δυσχερή οικονομική κατάσταση, δυσμενή στοιχεία και αναχρηματοδότηση ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Ο μηνυτής έκανε ειδική μνεία και στα όσα επικαλείται σε κατάθεση που έδωσε ο πρώην Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Προβόπουλος αλλά και στα διαλαμβανόμενα σε Εισηγητικό Σημείωμα της Διεύθυνσης Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος της ΤτΕ προς την Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων (ΕΠΑΘ).

Η Αντεισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου αναφέρεται εισαγωγικά στις αιτιάσεις του εγκαλούντος και στα αιτήματα του για ρευστοποίηση των συνεταιριστικών του μερίδων που απορρίφθηκαν από την τράπεζα.

Επισημαίνει ότι λόγω της επιδείνωσης της οικονομικής κατάστασης της Τράπεζας και κατά το έτος 2012, το Διοικητικό Συμβούλιο, αποφάσισε την παράταση της αναστολής εξαγοράς μερίδων μέχρι την 30-6-2013.

Η Εισαγγελική λειτουργός έκρινε ότι ούτε το μέτρο αυτό κατόρθωσε να ισορροπήσει τις μέχρι τότε κεφαλαιακές απώλειες της τράπεζας, η οποία από το έτος 2011 μέχρι το τέλος του έτους 2013 παρέμεινε υποκεφαλαιοποιημένη.

Θεωρεί παραπέρα ότι παρά τις συστάσεις της Τράπεζας της Ελλάδος, δεν βελτίωσε τα χρηματοοικονομικά της μεγέθη, οι δε προσπάθειες αύξησης των κεφαλαίων της υπήρξαν αποτυχημένες, με αποτέλεσμα, δυνάμει της υπ’ αριθμ. 97/3/8-12-2013 Απόφασης της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος, να ανακληθεί η άδεια λειτουργίας της και να τεθεί υπό ειδικό καθεστώς εκκαθάρισης, γεγονός που συνακόλουθα επέφερε ζημία στην περιουσία των συνεταίρων, μεταξύ των οποίων ήταν και ο μηνυτής.

Εκρινε ότι δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της απάτης, καθόσον η μη ρευστοποίηση των μερίδων του εγκαλούντος, δεν συνδέεται αιτιωδώς με παραπλανητική συμπεριφορά των εγκαλουμένων, ούτε και το αδίκημα της υπεξαιρέσεως.

Με την ίδια διάταξη η Εισαγγελέας θεωρεί ότι η επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης της τράπεζας, που οδήγησε στην παύση της λειτουργίας της και στην θέση της υπό εκκαθάριση, ξεκίνησε από τα τέλη του έτους 2009.

Ειδικότερα, όπως εκθέτει στην διάταξη που εξέδωσε, την περίοδο 31-12-2009 έως 31-12-2012 τα συνολικά απασχολούμενα κεφάλαια μειώθηκαν κατά 16%, και οι καταθέσεις κατά 18%. Παράλληλα, διογκώθηκαν τα καθυστερούμενα δάνεια και η κερδοφορία της Τράπεζας, από το 2009, άρχισε να μειώνεται με τα προβλήματα να γίνονται εντονότερα το 2010 και το 2011 μέχρι το 2012, οπότε κατέγραψε ζημίες.

Αποτέλεσμα δε τούτων ήταν η μείωση των Ιδίων Κεφαλαίων και η διαμόρφωση του Δείκτη Κεφαλαιακής Επάρκειας καθώς και του Δείκτη Κύριων Στοιχείων Βασικών Ιδίων Κεφαλαίων (Core Tier 1 Capital) σε επίπεδο κατώτερο του ελαχίστου επιτρεπομένου από το σχετικό θεσμικό πλαίσιο.

Θεωρεί παραπέρα ότι τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας, δεν προέβησαν εγκαίρως στις ενέργειες εκείνες, που ήταν αναγκαίες για την διόρθωση των οικονομικών μεγεθών, την συγκράτηση των κεφαλαίων και την διάσωση της Τράπεζας.

Αναφέρει μεταξύ άλλων ότι αποφάσισαν την αναστολή απόδοσης της αξίας των συνεταιριστικών μερίδων, μόλις την 9-11-2011 και τούτο μετά από υπόδειξη της ΤτΕ, καίτοι το αρθ. 64 του Καταστατικού της Τράπεζας, όπως είχε τροποποιηθεί από 1-12-2010, προέβλεπε ρητώς ότι: «Η απόδοση της αξίας των υποχρεωτικών ή προαιρετικών μερίδων του συνεταίρου θα τελεί υπό την προϋπόθεση ότι δεν θίγονται οι υποχρεώσεις του συνεταιρισμού, που συναρτώνται με το ύψος των Ιδίων του Κεφαλαίων…».

Χωρίς να υφίσταται η ανωτέρω προϋπόθεση, όπως υποστηρίζεται στη διάταξη, με αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου έγινε δεκτός μεγάλος αριθμός αιτήσεων εξαργύρωσης μερίδων από 1-1-2011 έως 8-11-2011 και προέβησαν στη ρευστοποίηση συνεταιριστικών μερίδων σε διάφορους μεριδούχους και μετά την 9-11-2011 με αποτέλεσμα να χαθούν τα αντίστοιχα κεφάλαια και να αποδυναμωθεί έτι περαιτέρω ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας, ο οποίος, όπως προανεφέρθηκε βρισκόταν ήδη κάτω του ελαχίστου προβλεπομένου τότε ορίου του 10%.

Προσέτι δε, από έγγραφα, φέρεται να προέκυψε ότι έτερος σημαντικός παράγοντας, που συνετέλεσε στην υποκεφαλαιοποίηση της Τράπεζας, υπήρξαν, όχι τα δάνεια που έλαβαν οι εγκαλούμενοι (σε αντίθεση με τα όσα υποστηρίζει ο εγκαλών, τα εν λόγω δάνεια ελήφθησαν νομίμως, με τα συνήθη επιτόκια, είχαν επαρκή κάλυψη και εξυπηρετούνταν προσηκόντως), αλλά η πολύ κακή ποιότητα του δανειακού χαρτοφυλακίου γενικά και η αύξηση των καθυστερούμενων και μη εξυπηρετούμενων δανείων, η οποία πιθανολογείται ότι δεν ήταν απότοκος αποκλειστικά της οικονομικής κρίσης, αλλά και της έλλειψης ορθής πιστοδοτικής πολιτικής.

Στη διάταξη γίνεται μνεία στα διαλαμβανόμενα σε έκθεση ελέγχου της ΤτΕ με την οποία, διαπιστώθηκαν, μεταξύ άλλων, τα εξής:

α) σημαντικές παρεκκλίσεις από τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό Χρηματοδοτήσεων, καθόσον στις σχετικές εισηγήσεις δεν τεκμηριωνόταν ο σκοπός του δανείου και δεν αποσαφηνίζονταν οι πιστωτικές και λειτουργικές ανάγκες, που επρόκειτο να καλυφθούν μέσω των αιτούμενων χορηγήσεων, δεν αναλύονταν τα βασικά οικονομικά μεγέθη του αιτούντος και η δυνατότητα εξυπηρέτησης των υποχρεώσεών του,

Διαβάστε επίσης:

Σύλληψη 3 ατόμων για υποθέσεις ναρκωτικών, κλοπής και οπλοκατοχής στη Ρόδο

Σύλληψη 3 ατόμων για υποθέσεις ναρκωτικών, κλοπής και οπλοκατοχής στη Ρόδο

07.02.2026
354
Μάνος Κόνσολας: «Παρατείνεται έως το Σεπτέμβριο του  2026 η προθεσμία για την εξαγορά καταπατημένων εκτάσεων του δημοσίου»

Μάνος Κόνσολας: Αναγκαιότητα το πρωινό δρομολόγιο που θα συνδέει την Κάλυμνο με το Μαστιχάρι στην Κω

06.02.2026
345

β) σε σημαντικό αριθμό πιστούχων του επιχειρηματικού χαρτοφυλακίου, ακόμη και υψηλού κινδύνου, δεν ζητήθηκαν πρόσφατα οικονομικά στοιχεία ή δεν διενεργήθηκε ανάλυση βάσει πρόσφατων οικονομικών καταστάσεων,

γ) σημαντικού ύψους ανοίγματα παρέμεναν ακάλυπτα,

δ) εγκρίθηκαν και ανανεώθηκαν χρηματοδοτήσεις, παρά την αρνητική γνωμοδότηση της Μ.Δ.Κ. ή την επισήμανσή της για την παρέκκλιση του πιστωτικού κινδύνου εκτός των ανωτάτων επιτρεπτών ορίων, σύμφωνα με την πιστοληπτική διαβάθμιση των εταιρειών,

ε) εγκρίθηκαν χορηγήσεις για αποπληρωμή ληξιπροθέσμων οφειλών, κατά παράβαση της Ε.Δ. 21/08.12.2008,

στ) εγκρίθηκαν δάνεια σε πιστούχους των οποίων το ετήσιο εισόδημα υπολείπεται του ελαχίστου ποσού διαβίωσης, που οριζόταν από την Τράπεζα,

ζ) εγκρίθηκαν δάνεια είτε σε υπερδανεισμένους πιστούχους είτε καθ’ υπέρβαση του ανώτερου αποδεκτού επιπέδου του δείκτη ΡΤΙ, κατά παρέκκλιση του υπ’ αριθμ. 1635/21-10-2005 εγγράφου της ΤτΕ,

η) εγκρίθηκαν στεγαστικά δάνεια, που εμφανίζουν δείκτη δανειοδότησης σε σχέση με την αγοραία αξία του ακινήτου άνω του 75% και

θ) εγκρίθηκαν στεγαστικά δάνεια έναντι δύο πιστούχων, τα οποία αφορούσαν στην πραγματικότητα επιχειρηματικά δάνεια, καθώς δεν κάλυπταν στεγαστικές ανάγκες.

Στη διάταξη αναφέρεται επιπλέον ότι οι σχηματισθείσες από τα όργανα της Τράπεζας προβλέψεις για μελλοντικές υποχρεώσεις της (λόγω ενδεχόμενης απώλειας επισφαλών απαιτήσεων ή μελλοντικών φορολογικών υποχρεώσεων), υπολείπονταν των προβλέψεων, που έπρεπε να κάνουν βάσει των λογιστικών κανόνων και της ΠΔ/ΤΕ 2442/1999, ήτοι γεγονός που επηρέαζε τον υπολογισμό του δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας.

Η τράπεζα, όπως έγραψε η «δημοκρατική», απορρίπτει τις ως άνω αιτιάσεις της ΤτΕ και έχει κατ’ επανάληψη τονίσει ότι ήταν άδικη και προειλημμένη η απόφαση της Ελληνικής Πολιτείας για την αναστολή της λειτουργίας της.

Η αφαίρεση της άδειας λειτουργίας έγινε, όπως υποστηρίζει η τράπεζα, διότι κατά την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), το πιστωτικό μας ιδρυμα δεν κάλυπτε τον απαιτούμενο δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας.

Η εκτίμηση αυτή της ΤτΕ οφείλεται, όπως ισχυρίζονται, στο ό,τι τον Δεκέμβριο του 2013 αποφάσισε αιφνιδίως να μην αναγνωρίσει ρυθμίσεις που είχαν διενεργηθεί από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο του 2013 αναφορικά με καθυστερούμενα δάνεια οφειλετών της Τράπεζας Δωδεκανήσου.

Σημείωσε δε ότι κατά τη διενέργεια των εν λόγω ρυθμίσεων, η Τράπεζα Δωδεκανήσου έλαβε υπόψη της τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, τις δυνατότητες του εκάστοτε οφειλέτη να αντεπεξέλθει στο δάνειό του αλλά και τη βελτίωση στον τομέα του τουρισμού που αναμενόταν για το 2014.

Αποτέλεσμα της απόφασης αυτής της ΤτΕ που ελήφθη αφού είχε τελειώσει η αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Δωδεκανήσου, ήταν να δημιουργηθεί πρόσθετη απαίτηση πέντε εκατομμυρίων ευρώ για την αποκατάσταση του δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας. Το κεφάλαιο αυτό δεσμευθήκαμε να συγκεντρώσουμε εντός λίγων ημερών, ωστόσο η ΤτΕ αρνήθηκε να περιμένει έστω και μία εργάσιμη ημέρα.

Επεσήμανε ότι σε εκτέλεση σχετικού Κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από 01.01.2014 έχει μειωθεί ο απαιτούμενος δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας από 9% σε 8%, απαιτώντας δηλαδή λιγότερα ίδια κεφάλαια για την λειτουργία των Τραπεζών ενώ η ΤτΕ και το Υπουργείο Οικονομικών δέχθηκαν όλα τα σχέδια ανάκαμψης των Εμπορικών Τραπεζών για βελτίωση των δεικτών τους το 2014, παρά το ότι στο τέλος του 2013, όπως αποδείχθηκε, δεν διέθεταν τους απαιτούμενους δείκτες Κεφαλαιακής Επάρκειας που θα επέτρεπαν τη σύννομη λειτουργία τους, γεγονός που όμως δεν έπραξαν στην Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου.

Την υπόθεση χειρίζεται για λογαριασμό του μηνυτή ο δικηγόρος κ. Σέργιος Αναστασιάδης.

dimokratiki.gr

Share2Tweet1

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Δήμαρχος Λέρου για Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια: «Αιτία πολέμου η δόμηση από τα 4…

    03.02.2026
    Δήμαρχος Λέρου για Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια: «Αιτία πολέμου η δόμηση από τα 4 στα 8 στρέμματα» 1.8K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Μιχάλης Κόλιας: Απαιτώ δημόσια συγγνώμη για τις «27 απευθείας αναθέσεις» αλλιώς τον λόγο…

    03.02.2026
    Μιχάλης Κόλιας: Απαιτώ δημόσια συγγνώμη για τις «27 απευθείας αναθέσεις» αλλιώς τον λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη 1.7K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Νοσοκομείο Λέρου: Άνοιξαν 11 νέες θέσεις μέσω ΑΣΕΠ – Δείτε ειδικότητες

    04.02.2026
    Νοσοκομείο Λέρου: Άνοιξαν 11 νέες θέσεις μέσω ΑΣΕΠ – Δείτε ειδικότητες 1.7K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Καταγγελία στην Εισαγγελία από κατοίκους για υπόθεση παράνομης βόσκησης

    02.02.2026
    Λέρος: Καταγγελία στην Εισαγγελία από κατοίκους για υπόθεση παράνομης βόσκησης 1.6K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Απάντηση Αντώνη Ντεληγιώργη στον Μιχάλη Κόλια

    04.02.2026
    Λέρος: Απάντηση Αντώνη Ντεληγιώργη στον Μιχάλη Κόλια 1.6K
crithonis-paradise-hotel
  • Με την κάμερα του Leros News και τον Νίκο Ιγνατίδη, ταξιδεύουμε αυτές τις γιορτές στην ορεινή Αρκαδία και σας μεταφέρουμε εικόνες από έναν τόπο που συνδυάζει φύση, ηρεμία και έντονη δράση.Ο ποταμός Λάδωνας, ένας από τους πιο εντυπωσιακούς φυσικούς προορισμούς της Πελοποννήσου, αποτελεί σημείο αναφοράς για τους φίλους του rafting και της εναλλακτικής εμπειρίας στη φύση. Πυκνή βλάστηση, καθαρά νερά και ένα τοπίο που αλλάζει σε κάθε στροφή του ποταμού.Για περίπου 54 λεπτά, διασχίζουμε τον Λάδωνα σε μια διαδρομή γεμάτη εικόνες, ήχους και στιγμές που δύσκολα περιγράφονται με λόγια. Μια εμπειρία διαφορετική, αυθεντική, μακριά από την καθημερινότητα, την οποία μοιραζόμαστε με τους αναγνώστες και τους φίλους του Leros News.Αυτό είναι το δικό μας μικρό χριστουγεννιάτικο ταξίδι.
Χρόνια πολλά σε όλους.
  • Με χαμόγελα, παιδικές φωνές και γιορτινή διάθεση πλημμύρισε την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2025 ο κεντρικός δρόμος της Καμάρας, έξω από την πλατεία του γνωστού Super Market Ταχλιαμπούρη, με αφορμή το 8ο Santa Run 2025, μια φιλανθρωπική διοργάνωση που έχει πλέον καθιερωθεί και αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους.Εκατοντάδες παιδιά, μαζί με τους γονείς τους, συμμετείχαν και φέτος στο επιτυχημένο αυτό event, το οποίο οραματίστηκε και διοργανώνει η Ολυμπιονίκης Ουρανία Ρεμπούλη, με τη στήριξη χορηγών της τοπικής οικονομίας και μεγάλο χορηγό τα Super Market Ταχλιαμπούρη.Σύμμαχος της διοργάνωσης στάθηκε και ο καλός καιρός, με την πλατεία να γεμίζει κόσμο, ενώ το παρών έδωσαν οι Αντιδήμαρχοι Βρετός Κουβάς, Ελένη Χέλμη και ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Γιαννακός, στηρίζοντας με την παρουσία τους τη γιορτινή δράση.Την παράσταση, πάντως, έκλεψε το νέο μέλος της οικογένειας Ταχλιαμπούρη, ένα… αληθινό «μανεκέν», που ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.Το Santa Run απέδειξε για ακόμη μία χρονιά ότι, όταν ο αθλητισμός, η προσφορά και το πνεύμα των Χριστουγέννων συναντιούνται, η «καρδιά» του νησιού χτυπά ακόμα πιο δυνατά.Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη με την επιτυχημένη εκδήλωση
  • Μια όμορφη και ουσιαστική πρωτοβουλία πραγματοποίησαν τα παιδιά της ομάδας του Πανιωνίου Λέρου, τα οποία επισκέφθηκαν το Καταφύγιο αδέσποτων ζώων του Φιλοζωικού Σωματείου, που φιλοξενεί περίπου 70 σκυλάκια.Συνολικά 35 παιδιά βρέθηκαν στον χώρο, έπαιξαν με τα ζώα, τα πήγαν βόλτα στο βουνό και πέρασαν στιγμές χαράς, δίνοντας αγάπη και φροντίδα στα φιλοξενούμενα σκυλάκια. Παράλληλα, η ομάδα προσέφερε τροφές για τα ζώα, στηρίζοντας έμπρακτα το δύσκολο έργο του Φιλοζωικού Σωματείου.Η υπεύθυνη του καταφυγίου, Φλώρα Κουτούζου, χαρακτήρισε την επίσκεψη «υπέροχη κίνηση», ενώ η πρόεδρος του Πανιωνίου, Μαριέττα Καστή, είπε στην κάμερα ότι, σήμερα, τα παιδιά χάρηκαν πραγματικά.Από την πλευρά του, ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Χατζηδάκης, έστειλε ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης, τονίζοντας πως «όλοι μπορούμε να υιοθετήσουμε ένα σκυλάκι και να προσφέρουμε ένα σπίτι σε ένα ζώο που το έχει ανάγκη».Αξίζουν συγχαρητήρια στο Δ.Σ. του Πανιωνίου, αφού πρόκειται για μια απλή αλλά ουσιαστική και ελπιδοφόρα δράση, που αναδεικνύει την αξία της φιλοζωίας, του εθελοντισμού  και της προσφοράς.Δείτε το ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη
  • Σημαντικές εξελίξεις στον τουριστικό τομέα της Λέρου καταγράφονται το τελευταίο διάστημα, με νέες συμφωνίες που αναμένεται να ενισχύσουν ουσιαστικά την επισκεψιμότητα και την τοπική οικονομία του νησιού.Ρεπορτάζ: Νίκος ΙγνατίδηςΣτο επίκεντρο αυτών των εξελίξεων βρίσκεται ο Θεόδωρος Ασβεστάς, Αναπληρωτής Πρόεδρος στον τομέα Τουρισμού του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, ο οποίος υπογράφει ένα νέο, ιδιαίτερα σημαντικό deal με άμεσο αποτύπωμα για τη Λέρο.Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τρία νέα τουριστικά γραφεία ετοιμάζονται να δραστηριοποιηθούν στο νησί, αλλάζοντας ουσιαστικά τον τουριστικό χάρτη και ανοίγοντας νέες αγορές. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η συμφωνία με τουρκικό τουριστικό γραφείο, το οποίο δεσμεύεται για την άφιξη δύο έως τριών catamaran ημερησίως κατά τη θερινή περίοδο, γεγονός που μπορεί να δώσει ισχυρή ώθηση στον ημερήσιο και ολιγοήμερο τουρισμό.Παράλληλα, στη Λέρο βρέθηκε και ο γνωστός τουριστικός πράκτορας κ. Κουρούνης, ο οποίος προχωρά στο άνοιγμα νέων γραφείων στο νησί, ενισχύοντας περαιτέρω την παρουσία οργανωμένων τουριστικών ροών.Οι πρωτοβουλίες του κ. Ασβεστά αποδεικνύουν έμπρακτα ότι η Λέρος μπορεί να έχει ισχυρή παρουσία και εκπροσώπηση, προς όφελος της τοπικής οικονομίας, μέσα από στοχευμένες συνεργασίες και επαφές.Στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας, όπου πραγματοποιήθηκαν οι σχετικές επαφές, οι πρωταγωνιστές των συμφωνιών μίλησαν στο Leros News και τον Νίκο Ιγνατίδη, για μια νέα σελίδα στον τουρισμό της Λέρου, εκφράζοντας αισιοδοξία για το επόμενο καλοκαίρι και υπογραμμίζοντας ότι το νησί διαθέτει όλα τα εχέγγυα για ακόμα πιο δυναμική ανάπτυξη και διευρυμένη τουριστική σεζόν.Οι εξελίξεις αυτές ενισχύουν την εικόνα του Θεόδωρου Ασβεστά ως ενός από τους βασικούς μοχλούς τουριστικής εξωστρέφειας, με πολλούς να τον χαρακτηρίζουν καταλυτικό παράγοντα για την περαιτέρω ανάπτυξη του Τουρισμού στη Λέρο.Δείτε το ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη και τις δηλώσεις που ακολούθησαν:
  • ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ:
Στιγμιότυπα από τον αγώνα
του Πανιωνίου Λέρου
με την ΕΑΚΑ Καλύμνου - Σε λίγο LIVE το Β΄ ημίχρονο από το κανάλι μας στο facebook
  • Η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου
από τον δήμαρχο Λέρου
Τιμόθεο Κωττάκη
Χρόνια πολλά σε όλους!
  • Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Λέρου ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, η οποία σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένεται να πλήξει την περιοχή τις επόμενες ώρες.Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Τσαχουργιανίδης δήλωσε ότι είναι σε άμεση επικοινωνία με το συντονιστικό όργανο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κάνοντας λόγο για ακραία καιρικά φαινόμενα.Παράλληλα δήλωσε ότι έχουν ήδη ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, με συνεργεία σε επιφυλακή και παρεμβάσεις σε σημεία που παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο.Σημειώνεται ότι, ο Δήμος Λέρου καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.«Είμαστε σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Παρακολουθούμε συνεχώς την εξέλιξη των φαινομένων και θα παρέμβουμε όπου χρειαστεί», σημείωσε ο Αντιδήμαρχος.Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από το 2004 έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Follow us on social media:

Πρόσφατα άρθρα

  • Σύλληψη 3 ατόμων για υποθέσεις ναρκωτικών, κλοπής και οπλοκατοχής στη Ρόδο
  • Δίωξη για κακούργημα στον Σμήναρχο – Τέθηκε σε διαθεσιμότητα, απειλείται με αφαίρεση ιθαγένειας
  • Γ. Χατζημάρκος: Ο νέος Κώδικας Τ.Α. είναι από τις πιο κρίσιμες μεταρρυθμίσεις στην χώρα που κάνει αποφασιστικό restart
  • Συναγερμός στη Μέση Ανατολή: Έξι F-35 στη βάση Ακρωτηρίου – Η Βρετανία ενισχύει την άμυνα στην Κύπρο

Νεότερα Video

Λέρος: Τι λένε οι επαγγελματίες για τις καθιζήσεις από την κακοκαιρία στην περιοχή της Γούρνας

Λέρος: Τι λένε οι επαγγελματίες για τις καθιζήσεις από την κακοκαιρία στην περιοχή της Γούρνας

935 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
1 Φεβρουαρίου 2026
Λέρος: Δράση δεντροφύτευσης από τον Σύλλογο Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Αλίντων στη Γούρνα

Λέρος: Δράση δεντροφύτευσης από τον Σύλλογο Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Αλίντων στη Γούρνα

973 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
1 Φεβρουαρίου 2026

© 2004 - 2026 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ENGLISH EDITION
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

© 2004 - 2026 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Ο ιστότοπος lerosnews.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies.