ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

  • Φόρτωση…
crithonis-paradise-hotel

Εγγραφείτε στο κανάλι μας YouTube

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • Λέρος: Σύλληψη 33χρονου για κατοχή ναρκωτικών και αρχαιοτήτων

    Ο UC σχολίασε: You guys make big deal out of nothing , i know the person he…
    02.12.2025
  • Λέρος: 48ωρη απεργία στα ταξί - Τρίτη 2 & Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025

    Ο Πελοπίδας Χρήστος σχολίασε: Κι άμα θελω α πάω στον Άι Γιάννη τη Φακουδιά πο πισω πο το…
    01.12.2025
  • Λέρος: Νέα δικαστική περιπέτεια για τον πρώην Δήμαρχο Μιχάλη Κόλια: 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή για παράβαση καθήκοντος

    Ο New York σχολίασε: Ti ginete ekei kato?
    28.11.2025
  • Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

    Ο Βαλ σχολίασε: Έχω ψοφίσει στο γέλιο ρεε.....γιατί έβηξες λέει ο άλλος χαχαχαχαχαχαχαχα
    21.11.2025
  • Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί

    Ο Πετραν σχολίασε: Να κανουμε την προσευχη μας 3 φορες την ημερα στην Παναγια του καστρου που…
    21.11.2025
kroupia leros

FOLLOW US

  • 3.829 Fans
  • 560 Followers
  • 592 Subscribers

INSTAGRAM PHOTOS

Follow us!

  • Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Λέρου ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, η οποία σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένεται να πλήξει την περιοχή τις επόμενες ώρες.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Τσαχουργιανίδης δήλωσε ότι είναι σε άμεση επικοινωνία με το συντονιστικό όργανο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κάνοντας λόγο για ακραία καιρικά φαινόμενα.

Παράλληλα δήλωσε ότι έχουν ήδη ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, με συνεργεία σε επιφυλακή και παρεμβάσεις σε σημεία που παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο.

Σημειώνεται ότι, ο Δήμος Λέρου καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

«Είμαστε σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Παρακολουθούμε συνεχώς την εξέλιξη των φαινομένων και θα παρέμβουμε όπου χρειαστεί», σημείωσε ο Αντιδήμαρχος.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη
  • Σημειώνεται ότι το βιβλίο θα διανεμηθεί δωρεάν στους μαθητές των Λυκείων της Λέρου και στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Δείτε όσα δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής στο παρακάτω βίντεο, όπως το επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης.
  • Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς κινείται ήδη η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λέρου, η οποία εργάζεται εντατικά για τη δημιουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού.

Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ώστε όλα να είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή και το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

Δείτε τις πρώτες εικόνες στο ρεπορτάζ που επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης

Περισσότερα -> lerosnews.gr
  • Συνεχίζεται ομαλά και με ιδιαίτερη φροντίδα το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί, μια εργασία που πραγματοποιείται για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Το έργο εξελίσσεται χωρίς απρόοπτα και με εμφανές μεράκι από τους εργαζόμενους.

Το συνεργείο που έχει αναλάβει την παρέμβαση αποτελείται από περίπου δέκα άτομα, ενώ την όλη διαδικασία επιβλέπουν δύο γεωπόνοι, εξασφαλίζοντας ότι οι εργασίες γίνονται με επιστημονική ακρίβεια και σεβασμό στα δέντρα.

Στην ουσία, δεν πρόκειται απλώς για ένα συνηθισμένο κλάδεμα, αλλά για ολοκληρωμένη φροντίδα και καλλωπισμό των πεύκων, μια εικόνα που η Λέρος δεν είχε συνηθίσει να βλέπει.

Περισσότερα -> lerosnews.gr
  • Ένας νέος σύλλογος τένις ιδρύεται στο νησί της Λέρου, αποτελώντας πλέον τον τρίτο αθλητικό φορέα που ασχολείται με το συγκεκριμένο άθλημα. Η ίδρυσή του επιβεβαιώνει τη σταθερή άνοδο της δημοτικότητας του τένις στο νησί και την αυξανόμενη συμμετοχή μικρών και μεγάλων.

Διαβάστε περισσότερα στο lerosnews.gr
  • Το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2025, η Πανελλήνια Ένωση Λερίων (ΠΕΛ), γιόρτασε τα 60 χρόνια ιστορίας και προσφοράς του συλλόγου, καθώς και τα 50 χρόνια της αγαπημένης μας εφημερίδας «Λεριακά Νέα», σε μια κατάμεστη από κόσμο εκδήλωση στο δημοτικό κινηματοθέατρο.
Στην εκδήλωση, ο Δημήτρης Ήσυχος παρουσίασε τα βιβλία του:
• Το Λερικο Λεξικό
• Το Κάστρο του Παντελίου – Η Παναγία του Κάστρου
• Η Παναγία του Κάστρου
Σάββατο 6 Δεκεμβρίου, 2025
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
15 °c
Agia Marina
16 ° Κυ
17 ° Δε
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Αρχική » ΔΙΕΘΝΗ » Ο Τραμπ «παγώνει» τους δασμούς σε 75 χώρες και τους αυξάνει στο 125% για την Κίνα

Ο Τραμπ «παγώνει» τους δασμούς σε 75 χώρες και τους αυξάνει στο 125% για την Κίνα

Leros News Leros News
9 Απριλίου 2025
- ΔΙΕΘΝΗ
Χρόνος ανάγνωσης: 4 Λεπτά
A A
0
Ανένδοτος ο Ντόναλντ Τραμπ: «Η Λωρίδα της Γάζας θα παραδοθεί στις ΗΠΑ μετά το τέλος των μαχών»
50
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
1.7k
ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Share on FacebookShare on Twitter

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να σοκάρει τον πλανήτη, ανακοινώνοντας πως ανεβάζει τους δασμούς στην Κίνα στο εξωφρενικό 125%.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Truth Social, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, τόνισε σχετικά με την αύξηση των δασμών για την Κίνα:

«Με βάση την έλλειψη σεβασμού που έχει δείξει η Κίνα στις παγκόσμιες αγορές, αυξάνω με το παρόν το Δασμό που επιβάλλεται στην Κίνα από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στο 125%, με άμεση ισχύ. Κάποια στιγμή, ελπίζουμε στο εγγύς μέλλον, η Κίνα να συνειδητοποιήσει ότι οι μέρες που ξεριζώνουν τις ΗΠΑ και άλλες χώρες, δεν είναι πλέον βιώσιμες ή αποδεκτές. Αντίθετα, και με βάση το γεγονός ότι περισσότερες από 75 χώρες κάλεσαν εκπροσώπους των Ηνωμένων Πολιτειών, συμπεριλαμβανομένων των Υπουργείων Εμπορίου, Υπουργείων Οικονομικών και του USTR, για να διαπραγματευτούν μια λύση στα θέματα που συζητούνται σχετικά με το εμπόριο, τους εμπορικούς φραγμούς, τους δασμούς, τη χειραγώγηση νομισμάτων και τη μη νομισματική επανάληψη των δασμών, με οποιονδήποτε τρόπο, σχήμα ή μορφή έναντι των Ηνωμένων Πολιτειών, έχω εγκρίνει μια ΠΑΥΣΗ 90 ημερών και ένα ουσιαστικά μειωμένο αμοιβαίο δασμολόγιο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, κατά 10%, επίσης με άμεση ισχύ. Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας σε αυτό το θέμα!».

Διαβάστε επίσης:

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα κηρυχθεί το Καστελλόριζο

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα κηρυχθεί το Καστελλόριζο

06.12.2025
1.1k
Λέρος: Κατολίσθηση γεφυριού στον Ξηρόκαμπο – Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα από την κακοκαιρία

Λέρος: Κατολίσθηση γεφυριού στον Ξηρόκαμπο – Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα από την κακοκαιρία

06.12.2025
1.5k

Νωρίτερα, το Πεκίνο ανακοίνωσε ανταποδοτικούς δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα ύψους 84%, αντί του αρχικά προγραμματισμένου 34%.

«Ο επιπρόσθετος δασμός» θα «αυξηθεί από το 34% στο 84%» από αυτήν την Πέμπτη στις 12:01 ώρα Κίνας (07:01 ώρα Ελλάδας), ανακοίνωσε το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου.

Η κίνηση του Πεκίνου ήρθε καθώς οι ΗΠΑ του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσαν σήμερα το πρωί εναντίον δεκάδων εμπορικών εταίρων τους νέα ομοβροντία τελωνειακών δασμών, ανάμεσά τους μνημειώδεις δασμούς 100% και πλέον σε βάρος των προϊόντων της Κίνας, τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος αύξησε ακόμη περισσότερο μέσα σε μία ημέρα.

ΗΠΑ: Ο Τραμπ καλεί τις επιχειρήσεις να επενδύσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε σήμερα τις επιχειρήσεις να εγκατασταθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να μην πληρώσουν δασμούς εν μέσω πλήρους εμπορικής κλιμάκωσης με την Κίνα, που απάντησε στους αμερικανικούς δασμούς.

«Είναι η ιδανική στιγμή για να μεταφέρετε την επιχείρησή σας στις Ηνωμένες Πολιτείες», όπου εφαρμόζονται «μηδενικοί δασμοί», έγραψε ο Τραμπ στην πλατφόρμα του Truth Social.

«Μην περιμένετε, κάντε το τώρα», είπε.

Η ΕΕ ενέκρινε δασμούς ύψους 21 δισ. ευρώ σε προϊόντα των ΗΠΑ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πέρασε με τη σειρά της στην αντεπίθεση, εγκρίνοντας δασμούς που θα πλήξουν προϊόντα των ΗΠΑ αξίας 21 δισ. ευρώ.

Οι δασμοί της ΕΕ έρχονται ως αντίποινα στους δασμούς 25% που επέβαλε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τον περασμένο μήνα στις εξαγωγές χάλυβα και αλουμινίου της Ένωσης.

Η πλειοψηφία των 27 κρατών μελών της ΕΕ ψήφισε την Τετάρτη (09.04.2025) υπέρ των κυρώσεων, ορισμένες από τις οποίες θα αρχίσουν να ισχύουν στα μέσα Απριλίου. Οι δασμοί θα στοχεύουν πολιτικά ευαίσθητες αμερικανικές πολιτείες και περιλαμβάνουν προϊόντα όπως σόγια από τη Λουιζιάνα, πατρίδα του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον, καθώς και διαμάντια, γεωργικά προϊόντα, πουλερικά και μοτοσικλέτες.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο εκτελεστικός βραχίονας της ΕΕ, ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι τα αντίμετρα μπορούν να ανασταλούν ανά πάσα στιγμή «εάν οι ΗΠΑ συμφωνήσουν σε ένα δίκαιο και ισορροπημένο διαπραγματευτικό αποτέλεσμα».

Η κίνηση αυτή έρχεται να προστεθεί στον αυξανόμενο διατλαντικό εμπορικό πόλεμο, με τις ΗΠΑ να έχουν επίσης εφαρμόσει έναν καθολικό δασμό 20% σε όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές εξαγωγές, καθώς και έναν ξεχωριστό δασμό 25% στα αυτοκίνητα και σε ορισμένα εξαρτήματα αυτοκινήτων. Ο Τραμπ δήλωσε ότι θα ανακοινώσει πρόσθετους δασμούς στην ξυλεία, στα τσιπ ημιαγωγών και στα φαρμακευτικά προϊόντα. Όλοι οι νέοι δασμοί του Τραμπ πλήττουν προϊόντα της ΕΕ αξίας περίπου 380 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ορισμένοι από τους δασμούς της ΕΕ θα τεθούν σε ισχύ στις 15 Απριλίου, ενώ μια άλλη λίστα θα επιβληθεί στα μέσα Μαΐου και μια τρίτη θα ξεκινήσει την 1η Δεκεμβρίου, ανέφερε νωρίτερα το Bloomberg. Τα περισσότερα από τα στοχοθετημένα αγαθά αντιμετωπίζουν δασμούς 25%, ενώ σε μερικές κατηγορίες θα επιβληθούν εισφορές 10%.

Το μπέρμπον αφαιρέθηκε από τον κατάλογο της Ένωσης υπό την πίεση των κρατών μελών, αφού ο Τραμπ απείλησε με δασμούς 200% σε κρασί, σαμπάνια και άλλα αλκοολούχα ποτά από τη Γαλλία και αλλού.

Ο Τραμπ έχει επανειλημμένα επιτεθεί στην ΕΕ, τον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο των ΗΠΑ, λέγοντας ότι δημιουργήθηκε για να «π…» τις ΗΠΑ και ότι το ευρωπαϊκό πλεόνασμα στο εμπόριο αγαθών είναι απόδειξη μιας άδικης σχέσης. Ο σταθμισμένος μέσος εμπορικός δασμολογικός συντελεστής της ΕΕ ήταν 2,7% το 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

«Επινοούν κανόνες και κανονισμούς που έχουν σχεδιαστεί μόνο για έναν λόγο: να μην μπορείτε να πουλήσετε το προϊόν σας σε αυτές τις χώρες», δήλωσε ο Τραμπ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. «Και δεν πρόκειται να το αφήσουμε να συμβεί αυτό».

Ο επικεφαλής του εμπορικού τμήματος της ΕΕ, Μάρος Σέφτσοβιτς, συζήτησε τις παραμέτρους της πιθανής δέσμευσης για εμπορικά θέματα με τους Αμερικανούς ομολόγους του αργά την Τρίτη, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Επιτροπής. Οι συνομιλίες έχουν μέχρι στιγμής αποφέρει μικρή πρόοδο και οι Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν φαίνεται να έχουν ακόμη σαφή διαπραγματευτική εντολή από τον Τραμπ, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν τις συζητήσεις.

Η Κομισιόν επεξεργάζεται ένα «φύλλο όρων» πιθανών τομέων προς διαπραγμάτευση, συμπεριλαμβανομένων των χαμηλότερων δασμών, των κανονισμών και των προτύπων, ανέφερε προηγουμένως το Bloomberg.

Η ψηφοφορία της Τετάρτης υπογράμμισε την ενότητα στις πρωτεύουσες της ΕΕ απέναντι στην κλιμακούμενη εμπορική διαμάχη του Τραμπ. Τα αμερικανικά μέτρα απειλούν να εξαλείψουν μεγάλο μέρος της επέκτασης της ευρωζώνης που προβλέπει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για φέτος και του χρόνου.

Ρωσία: Οι ΗΠΑ θεωρούν ότι δεν δεσμεύονται από τους κανόνες του διεθνούς εμπορικού δικαίου

Τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) παραβιάζει η Ουάσιγκτον, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, η οποία καταδικάζει την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει δασμούς παγκοσμίως και ιδίως στην Κίνα.

«Η πρόσφατη απόφαση του Λευκού Οίκου για τελωνειακούς δασμούς (…) παραβιάζει τους θεμελιώδεις κανόνες του ΠΟΕ (Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου) και δείχνει πως η Ουάσινγκτον δεν θεωρεί ότι δεσμεύεται από τους κανόνες του διεθνούς εμπορικού δικαίου», κατήγγειλε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών κατά την εβδομαδιαία ενημέρωση των δημοσιογράφων. Είναι μια από τις σπάνιες φορές που ασκείται κριτική από τη ρωσική κυβέρνηση στις ΗΠΑ μετά την ρωσοαμερικανική προσέγγιση που ξεκίνησε στα μέσα Φεβρουαρίου ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ύστερα από την επιστροφή του στην εξουσία.

Πανικός προκλήθηκε σήμερα (9.4.2025) στις παγκόσμιες αγορές μετά τους νέους σαρωτικούς τελωνειακούς δασμούς που επέβαλαν οι ΗΠΑ σε δεκάδες χώρες, με αυτούς που αφορούν την Κίνα να ξεπερνούν το 100%, και το Πεκίνο δεσμεύτηκε να απαντήσει «με αυστηρά και ισχυρά» μέτρα για να υπερασπιστεί τα συμφέροντά του.

Ο δασμολογικός πόλεμος ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και το Πεκίνο «καθίσταται ακόμη πιο ανησυχητικός καθώς αφορά τις δύο βασικές παγκόσμιες οικονομίες», προειδοποίησε η Ζαχάροβα, καταδικάζοντας τον «μονομερή δασμολογικό προστατευτισμό» που αποφάσισε να ακολουθήσει ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη της κατάστασης», συνέχισε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, προειδοποιώντας επίσης για τις «αρνητικές επιπτώσεις» στις παγκόσμιες αγορές.

Η επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας Ελβίρα Ναμπιουλίνα δήλωσε από την πλευρά της ότι το ρωσικό νομισματικό ίδρυμα «θα λάβει υπόψη» αυτόν τον «νέο σημαντικό κίνδυνο».

«Είναι ακόμη πολύ δύσκολο να αποσαφηνιστεί πού θα οδηγήσουν την παγκόσμια οικονομία (αυτές οι αλλαγές) και πώς θα επηρεάσουν τη Ρωσία», πρόσθεσε ωστόσο.

Οι νέοι αυτοί τελωνειακοί δασμοί των ΗΠΑ αφορούν περίπου 60 χώρες, μεταξύ των οποίων βρίσκονται οι 27 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και τέθηκαν σε ισχύ σήμερα στις 07:00 ώρα Ελλάδος.

Πηγή: vradini.gr

Tags: ΤΡΑΜΠ
Share20Tweet13

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μήνυμα Δένδια σε ΕΕ για Τουρκία: Όχι στο ReArm Europe σε χώρες που απειλούν μέλη της
ΔΙΕΘΝΗ

O Τραμπ κηρύσσει ιδεολογικό πόλεμο στην Ευρώπη

06.12.2025
834
Μήνυμα Δένδια σε ΕΕ για Τουρκία: Όχι στο ReArm Europe σε χώρες που απειλούν μέλη της
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ έδωσε τελεσίγραφο στον Μαδούρο να παραιτηθεί από την εξουσία στη Βενεζουέλα

01.12.2025
281
Μήνυμα Δένδια σε ΕΕ για Τουρκία: Όχι στο ReArm Europe σε χώρες που απειλούν μέλη της
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ «παγώνει» όλες τις αποφάσεις ασύλου μετά τoυς πυροβολισμούς κατά μελών της Εθνοφρουράς

29.11.2025
479
Επόμενο
Η αποκατάσταση των ακτοπλοϊκών συνδέσεων της Αστυπάλαιας με τα υπόλοιπα νησιά των Δωδεκανήσων στη Βουλή και το Υπουργείο Ναυτιλίας από τη Μίκα Ιατρίδη

Η αποκατάσταση των ακτοπλοϊκών συνδέσεων της Αστυπάλαιας με τα υπόλοιπα νησιά των Δωδεκανήσων στη Βουλή και το Υπουργείο Ναυτιλίας από τη Μίκα Ιατρίδη

Η ΛΕΡΟΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Εορτασμός του Αγ. Νικολάου στη Λέρο

    06.12.2011
    Εορτασμός του Αγ. Νικολάου στη Λέρο Πριν 14 χρόνια 1.3K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Ο Νομικός Σύμβουλος της ΚΕΔΕ λέει ότι είναι στον «αέρα» η επιστολή σύστασης…

    06.12.2012
    Ο Νομικός Σύμβουλος της ΚΕΔΕ λέει ότι είναι στον «αέρα» η επιστολή σύστασης νέας παράταξης των 3 Ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων! Πριν 13 χρόνια 8.3K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Η αλυσίδα καταστημάτων Goody’s αγκαλιάζει τα παιδιά των Λειψών, της Τελένδου και της…

    06.12.2013
    Η αλυσίδα καταστημάτων Goody’s αγκαλιάζει τα παιδιά των Λειψών, της Τελένδου και της Ψερίμου! Πριν 12 χρόνια 1.3K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Πρόστιμο για τις χωματερές από την Ε.Ε. – Τι συμβαίνει με τη…

    06.12.2014
    ΛΕΡΟΣ: Πρόστιμο για τις χωματερές από την Ε.Ε. – Τι συμβαίνει με τη χωματερή στον Τσίγγουνα Πριν 11 χρόνια 2.5K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Επίσκεψη Ελληνο-αμερικανών γερουσιαστών στη Λέρο

    06.12.2015
    Επίσκεψη Ελληνο-αμερικανών γερουσιαστών στη Λέρο Πριν 10 χρόνια 1.8K
Navarone-ad

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Στη δικαιοσύνη για πορνογραφία ανηλίκων 59χρονος Γερμανός

    30.11.2025
    Λέρος: Στη δικαιοσύνη για πορνογραφία ανηλίκων 59χρονος Γερμανός 1.9K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Πρόσκληση Δημάρχου Λέρου στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

    03.12.2025
    Πρόσκληση Δημάρχου Λέρου στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις 1.8K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Παγκόσμιο Χάλκινο για τον Ζαχαρία Νεμποτάκη στο WAKO Senior World Championship 2025…

    30.11.2025
    Λέρος: Παγκόσμιο Χάλκινο για τον Ζαχαρία Νεμποτάκη στο WAKO Senior World Championship 2025 στο Άμπου Ντάμπι 1.8K
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ

    Αλλαγή δρομολογίων του Blue Star Patmos λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

    03.12.2025
    Αλλαγή δρομολογίων του Blue Star Patmos λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών 1.7K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Αιφνιδιαστική διακομιδή στη Ρόδο για τον αναισθησιολόγο

    03.12.2025
    Λέρος: Αιφνιδιαστική διακομιδή στη Ρόδο για τον αναισθησιολόγο 1.6K

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

  • Λέρος: Το πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου, 6 και 7 Δεκεμβρίου

    Λέρος: Το πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου, 6 και 7 Δεκεμβρίου

    50 shares
    Share 21 Tweet 12
  • Ευάγγελος Ασβεστάς: «Κύριε Κόλια Αρκετά! Η Λέρος δεν αντέχει άλλη τοξικότητα στα Δημοτικά Συμβούλια»

    60 shares
    Share 28 Tweet 14
  • Στέλιος Λουλουδιάς: “Όχι άλλη υποβάθμιση, η Λέρος δεν αξίζει αυτή την εικόνα”

    61 shares
    Share 26 Tweet 15
  • Λέρος: Ιδρύεται νέος σύλλογος Tennis [VIDEO]

    63 shares
    Share 37 Tweet 11
  • Λιμεναρχείο Λέρου: Κλείνει για οχήματα το Λιμάνι της Αγίας Μαρίνας μέχρι τον Μάρτιο

    77 shares
    Share 34 Tweet 18
louloudias
Currently Playing

Λέρος: Σε εγρήγορση ο Δήμος εν αναμονή της κακοκαιρίας – Δηλώσεις Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών

Λέρος: Σε εγρήγορση ο Δήμος εν αναμονή της κακοκαιρίας  – Δηλώσεις Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών

Λέρος: Σε εγρήγορση ο Δήμος εν αναμονή της κακοκαιρίας – Δηλώσεις Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών

Featured
Λέρος: “Οργασμός” έργων και δράσεων από την Επιτροπή Πολιτισμού και Ενημέρωσης

Λέρος: “Οργασμός” έργων και δράσεων από την Επιτροπή Πολιτισμού και Ενημέρωσης

Featured
  • Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Λέρου ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, η οποία σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένεται να πλήξει την περιοχή τις επόμενες ώρες.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Τσαχουργιανίδης δήλωσε ότι είναι σε άμεση επικοινωνία με το συντονιστικό όργανο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κάνοντας λόγο για ακραία καιρικά φαινόμενα.

Παράλληλα δήλωσε ότι έχουν ήδη ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, με συνεργεία σε επιφυλακή και παρεμβάσεις σε σημεία που παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο.

Σημειώνεται ότι, ο Δήμος Λέρου καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

«Είμαστε σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Παρακολουθούμε συνεχώς την εξέλιξη των φαινομένων και θα παρέμβουμε όπου χρειαστεί», σημείωσε ο Αντιδήμαρχος.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη
  • Σημειώνεται ότι το βιβλίο θα διανεμηθεί δωρεάν στους μαθητές των Λυκείων της Λέρου και στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Δείτε όσα δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής στο παρακάτω βίντεο, όπως το επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης.
  • Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς κινείται ήδη η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λέρου, η οποία εργάζεται εντατικά για τη δημιουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού.

Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ώστε όλα να είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή και το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

Δείτε τις πρώτες εικόνες στο ρεπορτάζ που επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης

Περισσότερα -> lerosnews.gr
  • Συνεχίζεται ομαλά και με ιδιαίτερη φροντίδα το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί, μια εργασία που πραγματοποιείται για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Το έργο εξελίσσεται χωρίς απρόοπτα και με εμφανές μεράκι από τους εργαζόμενους.

Το συνεργείο που έχει αναλάβει την παρέμβαση αποτελείται από περίπου δέκα άτομα, ενώ την όλη διαδικασία επιβλέπουν δύο γεωπόνοι, εξασφαλίζοντας ότι οι εργασίες γίνονται με επιστημονική ακρίβεια και σεβασμό στα δέντρα.

Στην ουσία, δεν πρόκειται απλώς για ένα συνηθισμένο κλάδεμα, αλλά για ολοκληρωμένη φροντίδα και καλλωπισμό των πεύκων, μια εικόνα που η Λέρος δεν είχε συνηθίσει να βλέπει.

Περισσότερα -> lerosnews.gr
  • Ένας νέος σύλλογος τένις ιδρύεται στο νησί της Λέρου, αποτελώντας πλέον τον τρίτο αθλητικό φορέα που ασχολείται με το συγκεκριμένο άθλημα. Η ίδρυσή του επιβεβαιώνει τη σταθερή άνοδο της δημοτικότητας του τένις στο νησί και την αυξανόμενη συμμετοχή μικρών και μεγάλων.

Διαβάστε περισσότερα στο lerosnews.gr
Facebook Twitter Youtube Instagram
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από το 2004 έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Follow us on social media:

Πρόσφατα άρθρα

  • Ένωση Ιατρών ΚΘΛ: “Το Νοσοκομείο Λέρου οδηγείται στη διάλυση. Αυτή είναι η πολιτική τους – κι εμείς δεν θα τη νομιμοποιήσουμε”
  • Saos Ferries: Δύο δωρεάν επιπλέον δρομολόγια για την εξυπηρέτηση του Αγαθονησίου
  • Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα κηρυχθεί το Καστελλόριζο
  • Λέρος: Κατολίσθηση γεφυριού στον Ξηρόκαμπο – Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα από την κακοκαιρία

Νεότερα Video

Λέρος: Σε εγρήγορση ο Δήμος εν αναμονή της κακοκαιρίας  – Δηλώσεις Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών

Λέρος: Σε εγρήγορση ο Δήμος εν αναμονή της κακοκαιρίας – Δηλώσεις Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών

1.1k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
4 Δεκεμβρίου 2025
Σε ρυθμούς… Χριστουγέννων ο Δήμος Λέρου

Σε ρυθμούς… Χριστουγέννων ο Δήμος Λέρου

1.1k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
25 Νοεμβρίου 2025

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ENGLISH EDITION
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Ο ιστότοπος lerosnews.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies.