back to top
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Αντί σχολίων…

ΑΠΟΨΕΙΣΑντί σχολίων...

Διαβάζοντας την ύλη της «Πνοής» γίνεται άμεσα αντιληπτό ότι οι κοινά αποδεκτές φαλλοκρατικές μας απόψεις, συγκρούονται με τις κατεστημένες νοοτροπίες που λυμαίνονται τον κοινωνικό ιστό του τόπου.
Αυτό, είναι φυσικό επακόλουθο της ορθής δημοσιογραφικής δεοντολογίας που έχουμε ασπαστεί, ευρύτερα γνωστής και ως «δημοσιογραφίας του ορθού».
Μέσα απ’ αυτές τις (ασυνείδητες) συγκρούσεις, τα κείμενά μας στοχεύουν στην ενοποίηση της κοινωνίας δια μέσω δύο αντίρροπων απόψεων, του φαλλοκρατισμού και του φελλοκρατισμού.
Ο φαλλοκρατισμός (τον οποίο ασπαζόμαστε βεβαίως) δεν είναι φυσικά κάποια μορφή ρατσισμού.

 Εν αντιθέσει με ότι σας έμαθαν στο σχολείο, η λέξη «φαλλοκράτης» προέρχεται από την αγγλική φράση «falling in love» που σημαίνει «ερωτεύομαι».
 Με άλλα λόγια αγαπάμε τους πάντες, αρκεί να νιώθουν κι αυτοί λίγη αγάπη για εμάς.
 Αντίθετα, ο φελλοκρατισμός (ο οποίος υπερισχύει στις μέρες μας), είναι μια σύνθετη λέξη: προέρχεται από τις λέξεις, φελλός + κράτος.
 Οι πρώτοι άνθρωποι στη Γη που ενστερνίστηκαν τον φελλοκρατισμό ήταν κάποιοι έλληνες 20άρηδες (συν – πλην) την δεκαετία του 70.
 Τότε, αυτοί οι 20άρηδες, μεταξύ των λοιπών τους δραστηριοτήτων, φώναζαν και διάφορα συνθήματα.
 Ανάμεσα σε αυτά τα συνθήματα, υπήρχαν κάποια που είναι πολύ επίκαιρα στις μέρες μας: «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία», «Κάτω η χούντα», «Οι προδότες στο Γουδί» και άλλα τέτοια, χαριτωμένα.
 Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι (μαζί με άλλους φίλα προσκείμενους σε αυτούς), είχαν πιστή προσήλωση στον φελλοκρατισμό.
 Έτσι, αφού μεγάλωσαν λίγο, δημιούργησαν ένα κράτος αποτελούμενο από φελλούς κάθε είδους, ώστε να διοικείται κατά τέτοιον τρόπο που τα αποτελέσματα της διακυβέρνησης να είναι αμφιλεγόμενα.
 Πχ στις μέρες μας, ακόμη και η μείζων μαλακία είναι πολιτικά αποδεκτή από μεγάλη μερίδα του Λαού. 
 Βλέπε πρόσφατα παραδείγματα όπως «λεφτά υπάρχουν», «είναι τραγικό να μπούμε στο ΔΝΤ», «μαζί τα φάγαμε», το «κούρεμα θα ήταν καταστροφή», «όχι στη δραχμή» κλπ.
 Από τα παραπάνω, το μόνο που δεν έχει διαψευστεί (ακόμη) είναι το τελευταίο.
 Παρεμπιπτόντως, φυσικά και δεν πρέπει να επιστρέψουμε στη δραχμή.
 Και μόνο που τολμούν να εκστομίζουν κάποιοι τα περί επιστροφής σε αυτό το άθλιο νόμισμα, θα έπρεπε να τους αλείψουμε με πίσσα και πούπουλα και να τους αφήσουμε ελεύθερους στην πλατεία Συντάγματος προς λιθοβολισμό.
 Διότι όπως είχε πει και κάποιος που δεν θυμάμαι, «λαός που δεν έχει μνήμη δεν έχει μέλλον».
 Ημείς όμως έχομεν υποχρέωσιν να έχομεν μνήμη καθώς και μνημόνιον…
 Θυμόμαστε εξάλλου πόσο χάλια περνούσαμε με τη δραχμή, τότε που τις κρύες νύχτες του Χειμώνα βγαίναμε από τις σπηλιές ψάχνοντας μέσα στο χιόνι και τις κακουχίες κάποιο κομμάτι ξύλου για να ζεσταθούμε…
 Ας επανέλθουμε όμως στο σήμερα. 
 Το μήνα που πέρασε, τα πράγματα άλλαξαν άρδην προς το καλύτερο.
 Η νέα κυβέρνηση Παπαδήμου είναι εδώ και ήρθε για να μείνει.
 Όπως άλλωστε και η Τρόικα.
 Πλέον, μπορούμε όλοι μας να κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία. 
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης οι πολίτες επιστρέφουν απλήρωτους τους φακέλους με τα διάφορα χαράτσια στο Υπουργείο Οικονομικών.
Μάλιστα, τοποθετούν εντέχνως μέσα στον ίδιο φάκελο κι ένα δωράκι το οποίο απευθύνεται προς τους ιθύνοντες του εν λόγω υπουργείου και το οποίο είναι κοινό: υπερμεγέθεις φαλλούς σε ατομική συσκευασία.
Το σκεπτικό έχει ως εξής: αν δεν αρέσει στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης η επιστροφή των απλήρωτων λογαριασμών, μπορεί να χρησιμοποιήσει το δωράκι και να πάει να γ….θεί.
Καλές γιορτές και μην ξεχάσετε να πληρώσετε τους τόκους σας.

*Γράφει ο Άκης Γρεκός

Πηγή: Εφημερίδα “Πνοή της Λέρου”

 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ