Σε μια ιδιαίτερα σημαντική δίκη που ολοκληρώθηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κω, το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή στον πρώην Δήμαρχο Λέρου Μιχάλη Κόλια, κρίνοντάς τον ένοχο για παράβαση καθήκοντος κατόπιν μήνυσης της νυν Αντιδημάρχου και τέως συνεργάτιδάς του, Βασιλικής Ευαγγέλου.
Η απόφαση εκδόθηκε σε πρώτο βαθμό, ωστόσο η εξέλιξη προκαλεί έντονο ενδιαφέρον, καθώς έρχεται σε μια περίοδο που συσσωρεύονται δικαστικές εκκρεμότητες για τον τέως Δήμαρχο και νυν επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Λέρου.
Ιδιαίτερο βάρος αποκτά πλέον και η εκδίκαση της έφεσης στις 9 Ιανουαρίου, όπου ο Μιχάλης Κόλιας θα βρεθεί ξανά ενώπιον της δικαιοσύνης για την υπόθεση της συκοφαντικής δυσφήμησης σε βάρος του Γιώργου Παυλή, για την οποία είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 7 μήνες φυλάκιση.
Από την πλευρά της Βασιλικής Ευαγγέλου, η απόφαση θεωρείται δικαίωση και επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης στη Δικαιοσύνη, σύμφωνα με κύκλους του περιβάλλοντός της.
Το Leros News θα παρακολουθεί την υπόθεση και θα σας ενημερώνει για κάθε νεότερη εξέλιξη.














ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ
Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου
Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί
Τιμόθεος Κωττάκης: Ο Δήμος Λέρου δίνει κίνητρα στους γιατρούς - Επιδοτεί με 400 ευρώ το ενοίκιο
Στο κόκκινο η ένταση στο Νοσοκομείο Λέρου: Τα Σωματεία Ιατρών - Εργαζομένων καταγγέλλουν κατάρρευση υποδομών και πολιτικές ευθύνες
Ένωση Ιατρών ΚΘΛ: "Καταγγελία - Ανακοίνωση για την απαράδεκτη και προσχηματική προκήρυξη ιατρικών θέσεων"