ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

  • Φόρτωση…
Dodekanisos Seaways
Ζαχαροπλαστείο "Ρεπαπής"
Τρίτη 17 Φεβρουαρίου, 2026
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
16 °c
Alinda
14 ° Τε
14 ° Πε
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Αρχική » ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ » ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ » Ινστιτούτο Αρχιπέλαγος: Πολλαπλά Ερωτήματα για την Περίθαλψη των Θαλάσσιων Ειδών στην Ελλάδα

Ινστιτούτο Αρχιπέλαγος: Πολλαπλά Ερωτήματα για την Περίθαλψη των Θαλάσσιων Ειδών στην Ελλάδα

Συντακτική ομάδα Leros News Συντάκτης: Συντακτική ομάδα Leros News
29/01/2026
- ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
Χρόνος ανάγνωσης: 4 Λεπτά
0
27
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
731
ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Share on FacebookShare on Twitter

Το πρόσφατο περιστατικό με τη νεαρή φώκια που εντοπίστηκε στο νησί των Λειψών και μεταφέρθηκε στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, έπειτα από πολύωρη μετακίνηση (αρχικά με φουσκωτό σκάφος έως τη Λέρο, με την πολύτιμη συνδρομή κτηνιάτρου από τη Λέρο, και στη συνέχεια με επιβατηγό πλοίο έως τον Πειραιά και οδικώς στο Αττικό Πάρκο όπου είναι εγκατεστημένο το Κέντρο Περίθαλψης Φώκιας), επαναφέρει στο προσκήνιο σοβαρά ερωτήματα σχετικά με το πλαίσιο και τις υποδομές περίθαλψης θαλάσσιων ειδών στην Ελλάδα.

Η τήρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών από πλευράς μας, δεν συνεπάγεται ότι συμφωνούμε με την κατάσταση που εξακολουθεί να διαιωνίζεται στην Ελλάδα, σε ό,τι αφορά την περίθαλψη των θαλάσσιων ειδών

Στο συγκεκριμένο περιστατικό ανταποκρίθηκαν άμεσα στο πεδίο ερευνητές του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος, έπειτα από ενημέρωση από κατοίκους των Λειψών. Ακολουθώντας την ισχύουσα διαδικασία, ενημέρωσαν στη συνέχεια τη MOm και φρόντισαν για τη μεταφορά της νεαρής φώκιας. Αυτό έγινε παρά το γεγονός ότι, κατά την εκτίμησή μας και σύμφωνα με τη διεθνή εμπειρία, θα έπρεπε να είχε δοθεί περισσότερος χρόνος ώστε να καταστεί δυνατή η πιθανή επανενωση της με τη μητέρα της, με την προϋπόθεση ότι θα προσφέρονταν πρώτες βοήθειες και η κατάλληλη φροντίδα στο πεδίο. Επισημαίνεται παρατηρήθηκαν ενήλικες φώκιες στην περιοχή, τόσο από ερευνητές του Ινστιτούτου Αρχιπέλαγος, όσο και από κατοίκους του νησιού.

Διαβάστε επίσης:

Συναισθηματική Διαθεσιμότητα των Γονέων: Το αόρατο μήνυμα που λαμβάνει το παιδί

Συναισθηματική Διαθεσιμότητα των Γονέων: Το αόρατο μήνυμα που λαμβάνει το παιδί

03.02.2026
336
«Η τεχνητή νοημοσύνη θέτει σε δοκιμασία το ανθρώπινο είδος» λέει ο επικεφαλής της Anthropic

«Η τεχνητή νοημοσύνη θέτει σε δοκιμασία το ανθρώπινο είδος» λέει ο επικεφαλής της Anthropic

29.01.2026
250

Η τήρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών από πλευράς μας, ωστόσο, δεν συνεπάγεται ότι συμφωνούμε με την κατάσταση που εξακολουθεί να διαιωνίζεται στην Ελλάδα, σε ό,τι αφορά την περίθαλψη των θαλάσσιων ειδών.

Με αφορμή το περιστατικό αυτό, πολλά είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν:

  • Γιατί τα άγρια ζώα (θαλάσσια ή χερσαία) που χρήζουν περίθαλψης θεωρείται φυσιολογικό και αποδεκτό να υποβάλλονται σε πολύωρα και τρομακτικά για αυτά ταξίδια με το έντονο στρές που προκαλεί η μετάβαση από το φυσικό περιβάλλον σε ένα κουτί, σε χώρους με έντονη ανθρώπινη όχληση, για την εξυπηρέτηση αυτών που προσφέρουν περίθαλψη; Στις περισσότερες περιπτώσεις ταξιδεύουν ασυνόδευτα σε επιβατηγά πλοία ή οχήματα, ή ακόμη και σε πορτμπαγκάζ αυτοκινήτων, διασχίζοντας τη χώρα προκειμένου να καταλήξουν στην Αθήνα, ή ακόμα χειρότερα σε ένα ζωολογικό κήπο. Όταν υπάρχει η δυνατότητα ακόμα και βασικής επιτόπιας περίθαλψης, οι πιθανότητες επιβίωσης και επιτυχούς απελευθέρωσης/επανένταξης αυξάνονται δραστικά.
  • Γιατί είναι ακόμα αποδεκτό έπειτα από δεκαετίες όπου ελάχιστα έχουν αλλάξει προς το καλύτερο στον τομέα αυτό, ότι η περίθαλψη των άγριων ζώων μπορεί γίνεται από την Αθήνα – μακριά από το φυσικό περιβάλλον όπου αυτά ζουν, όπως βολεύει μία μικρή ομάδα ανθρώπων που αυτοανακηρύχθηκαν ως οι μοναδικοί ειδικοί στην Ελλάδα; Επί πολλά χρόνια λειτουργούν ως σύμβουλοι των σχετικών κρατικών αρχών, δημιουργώντας μάλιστα εμπόδια σε όποια δομή προσπαθεί να να λειτουργήσει και να προσφέρει περίθαλψη σε άγρια ζώα εκτός Αθηνών.
  • Γιατί το Πανελλήνιο Κέντρο Περίθαλψης και Επανένταξης της φώκιας δεν λειτούργησε ποτέ στην Αλόννησο, όπου κατασκευάστηκε με δημόσια δαπάνη άνω του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ; Εγκαταλείφθηκε αμέσως μετά την κατασκευή του και αφέθηκε να μετατραπεί κυριολεκτικά σε στάβλο(!), ενώ ως μοναδική λύση περίθαλψης προτάθηκε το αμφιβόλων υποδομών κέντρο περίθαλψης εντός του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην ηθική αποδοχή των πολιτών/πελατών του Αττικού Πάρκου, που κερδοσκοπεί εις βάρος των άγριων ζώων που εκθέτει.
Το Κέντρο Περίθαλψης Μεσογειακής Φώκιας εντός του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου

Αξιοσημείωτο είναι ότι πρόσφατα διεξήχθη αυτοψία στο Κέντρο Περίθαλψης Μεσογειακής Φώκιας, το οποίο βρίσκεται εντός του Αττικού Πάρκου, στα πλαίσια ποινικής δικογραφίας που έχει ξεκινήσει αυτεπάγγελτα η Εισαγγελία Περιβάλλοντος, αναφορικά με τις συνθήκες περίθαλψης, με παρουσία μελών του Ινστιτούτου Αρχιπέλαγος όπως ζητήθηκε. Άξιο αναφοράς είναι ότι το Κέντρο Περίθαλψης Μεσογειακής Φώκιας εντός του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου είναι ότι:

  • Βρίσκεται σε μόλις δύο κοντέινερ, μέσα σε έναν χώρο επίδειξης και ψυχαγωγίας, περιβαλλόμενο από εγκλωβισμένα και ταλαιπωρημένα ζώα (ελέφαντες, καμηλοπαρδάλεις, κλπ), οσμές περιττωμάτων και ηχορύπανση από το πλήθος επισκεπτών – πολλοί εκ των οποίων μάλιστα καθοδηγούνται να βλέπουν μέσα από οπές του container τις υπό περίθαλψη φώκιες. Ας θυμίσουμε ότι στο Αττικό Πάρκο εκθέτονται δελφίνια και φώκιες που διαβιούν σε απαράδεκτες συνθήκες μέσα σε τσιμεντένιες δεξαμενές με χλωριωμένο νερό.
  • Υπάρχει ξεκάθαρη σύγκρουση καθηκόντων, εφόσον η πρόεδρος και μέλος της επιτροπής στην οποία το Υπουργείο Περιβάλλοντος έχει αναθέσει τις αδειοδοτήσεις των κέντρων περίθαλψης (και του συγκεκριμένου) έχει διατελέσει επί χρόνια και επιστημονική υπεύθυνη του ίδιου κέντρου, ενώ είναι και συνεργάτης του Αττικού Πάρκου. Παράλληλα η ίδια επιτροπή επί χρόνια κάνει ότι μπορεί για να καθυστερήσει τη διαδικασία αδειοδότησης του Καταφυγίου Θαλάσσιας Ζωής Αιγαίου στους Λειψούς, παίρνοντας ακόμα και επίσημη θέση εναντίον του.

Το Καταφύγιο Θαλάσσιας Ζωής Αιγαίου στους Λειψούς έπειτα από 7+ χρόνια διαδικασιών και ατελείωτων καθυστερήσεων, έλαβε την πρώτη άδεια λειτουργίας, το οποίο σημαίνει ότι πλέον είναι καθ΄όλα νόμιμο. Όμως αυτή η πρώτη άδεια περιορίζεται στην περίθαλψη των θαλάσσιων χελωνών, προσδίδοντας πάλι καθυστέρηση για τον ουσιαστικό στόχο – που είναι και ο πιο δύσκολος – δηλαδή να μπορεί να προσφέρει περίθαλψη σε θαλάσσια θηλαστικά, κάτι για το οποίο εκκρεμεί επέκταση της άδειας λειτουργίας. Το Κέντρο Περίθαλψης δεν είναι έτοιμο μόνο από πλευράς υποδομών, διαθέτει και μία διεθνή ομάδα από τους πλέον έμπειρους στην περίθαλψη θαλάσσιων ειδών. Αυτοί είναι ανοιχτοί σε συνεργασία με όσους μοιράζονται τον κοινό στόχο να υπάρχει συνεχής βελτίωση της περίθαλψης που προσφέρεται στην Ελλάδα, και ταυτόχρονα να προετοιμαστεί μία νέα γενιά κτηνιάτρων που θα διαθέτει μία νέα προσέγγιση με γνώμονα την ευζωία των υπό περίθαλψη ζώων. Αυτό το δύσκολο εγχείρημα έγινε κυρίως για να μπορεί να προσφέρει περίθαλψη στα δελφινια και τα κητώδη γενικότερα, τα οποία ελλείψει της απαραίτητης υποδομής στην Ελλάδα, συνεχίζουν επαναπροωθούνται στο ανοιχτό πέλαγος, χωρίς ποτέ να επιβιώνουν από αυτές τις επαναπροωθήσεις, οι οποίες όμως συχνά βαφτίζονται ως “επιτυχής παρέμβαση”. Σε αυτό το μεγάλο και σοβαρό ζήτημα θα επανέλθουμε σύντομα.

Από πλευράς του Ινστιτούτου Αρχιπέλαγος, οφείλουμε να αναφέρουμε ότι η βασική προτεραιότητά και σκοπός μας είναι η προστασία και η ευζωία των άγριων ζώων. Πέρα από οποιεσδήποτε διαφορές, ή διαφωνίες παραμένουμε πάντα ανοιχτοί σε κάθε συνεργασία που μπορεί να συμβάλλει στην επίλυση των ουσιαστικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περίθαλψη των άγριων ζώων, και ιδίως των θαλάσσιων ειδών.

Όμως δεν μπορούμε να αποδεχθούμε τη διαιώνιση αυτής της κατάστασης που παραπέμπει άλλες εποχές και τελικά θέτει σε κίνδυνο σπάνια είδη, συχνά καταλήγει σε θνησιμότητα, ιδίως στα δελφίνια στα οποία δεν μπορεί να προσφερθεί περίθαλψη χωρίς κατάλληλες υποδομές, όπως αυτές που έχουν δημιουργηθεί στους Λειψούς. Είναι καιρός να συνειδητοποιήσουμε τη μεγάλη ευθύνη που μοιραζόμαστε όλοι σε αυτή τη χώρα για την προστασία της μοναδικής βιοποικιλότητας που ακόμα καταφέρνει να επιβιώνει στην Ελλάδα.


Για το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος
Θοδωρής Τσιμπίδης t.tsimpidis@archipelago.gr

Share14Tweet6

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμφωνώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Δωρεάν φιλοξενία ταξιδιωτών στο Navarone Estate στην Αγ. Μαρίνα από την Οικογένεια…

    12.02.2026
    Λέρος: Δωρεάν φιλοξενία ταξιδιωτών στο Navarone Estate στην Αγ. Μαρίνα από την Οικογένεια Σκορδάλη 2.3K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Αναστάτωση και προβληματισμός για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο – Τι προτείνεται να…

    14.02.2026
    Λέρος: Αναστάτωση και προβληματισμός για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο – Τι προτείνεται να αλλάξει, με απλά λόγια 1.9K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Σύλληψη 52χρονου για βία κατά αστυνομικών υπαλλήλων

    14.02.2026
    Λέρος: Σύλληψη 52χρονου για βία κατά αστυνομικών υπαλλήλων 1.8K
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

    Λέρος: Απίστευτες εικόνες στα Άλιντα από την κακοκαιρία – Στις επάλξεις η Τεχνική…

    15.02.2026
    Λέρος: Απίστευτες εικόνες στα Άλιντα από την κακοκαιρία – Στις επάλξεις η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου 1.5K
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

    Λέρος: Η οικογένεια Σκορδάλη “χρυσοί χορηγοί” στη νεοσύστατη ομάδα βόλεϊ

    15.02.2026
    Λέρος: Η οικογένεια Σκορδάλη “χρυσοί χορηγοί” στη νεοσύστατη ομάδα βόλεϊ 1.5K
  • Το NAVARONE προτείνει αυτή την Κυριακή ένα brunch «υψηλών προδιαγραφών», με τον chef Πάνο Αντώνακα να επιμελείται ένα ιδιαίτερο μενού, για όσους θέλουν κάτι διαφορετικό στο κυριακάτικο τραπέζι.Στο μενού ξεχωρίζουν πιάτα με έντονο θαλασσινό χαρακτήρα, αλλά και κλασικές ελληνικές επιλογές, όπως αχνιστό χριστόψαρο με τσιγαριστά χόρτα, ψαρόσουπα, ντόπιο αρνάκι φρικασέ, καθώς και μοσχαρίσια γάλακτος με ψητά λαχανικά.Η συγκεκριμένη πρόταση απευθύνεται σε όσους αναζητούν μια πιο «γεμάτη» γαστρονομική εμπειρία, με πιάτα που δύσκολα βρίσκει κανείς συγκεντρωμένα σε brunch επιλογή στο νησί.
  • Με την κάμερα του Leros News και τον Νίκο Ιγνατίδη, ταξιδεύουμε αυτές τις γιορτές στην ορεινή Αρκαδία και σας μεταφέρουμε εικόνες από έναν τόπο που συνδυάζει φύση, ηρεμία και έντονη δράση.Ο ποταμός Λάδωνας, ένας από τους πιο εντυπωσιακούς φυσικούς προορισμούς της Πελοποννήσου, αποτελεί σημείο αναφοράς για τους φίλους του rafting και της εναλλακτικής εμπειρίας στη φύση. Πυκνή βλάστηση, καθαρά νερά και ένα τοπίο που αλλάζει σε κάθε στροφή του ποταμού.Για περίπου 54 λεπτά, διασχίζουμε τον Λάδωνα σε μια διαδρομή γεμάτη εικόνες, ήχους και στιγμές που δύσκολα περιγράφονται με λόγια. Μια εμπειρία διαφορετική, αυθεντική, μακριά από την καθημερινότητα, την οποία μοιραζόμαστε με τους αναγνώστες και τους φίλους του Leros News.Αυτό είναι το δικό μας μικρό χριστουγεννιάτικο ταξίδι.
Χρόνια πολλά σε όλους.
  • Με χαμόγελα, παιδικές φωνές και γιορτινή διάθεση πλημμύρισε την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2025 ο κεντρικός δρόμος της Καμάρας, έξω από την πλατεία του γνωστού Super Market Ταχλιαμπούρη, με αφορμή το 8ο Santa Run 2025, μια φιλανθρωπική διοργάνωση που έχει πλέον καθιερωθεί και αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους.Εκατοντάδες παιδιά, μαζί με τους γονείς τους, συμμετείχαν και φέτος στο επιτυχημένο αυτό event, το οποίο οραματίστηκε και διοργανώνει η Ολυμπιονίκης Ουρανία Ρεμπούλη, με τη στήριξη χορηγών της τοπικής οικονομίας και μεγάλο χορηγό τα Super Market Ταχλιαμπούρη.Σύμμαχος της διοργάνωσης στάθηκε και ο καλός καιρός, με την πλατεία να γεμίζει κόσμο, ενώ το παρών έδωσαν οι Αντιδήμαρχοι Βρετός Κουβάς, Ελένη Χέλμη και ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Γιαννακός, στηρίζοντας με την παρουσία τους τη γιορτινή δράση.Την παράσταση, πάντως, έκλεψε το νέο μέλος της οικογένειας Ταχλιαμπούρη, ένα… αληθινό «μανεκέν», που ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.Το Santa Run απέδειξε για ακόμη μία χρονιά ότι, όταν ο αθλητισμός, η προσφορά και το πνεύμα των Χριστουγέννων συναντιούνται, η «καρδιά» του νησιού χτυπά ακόμα πιο δυνατά.Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη με την επιτυχημένη εκδήλωση
  • Μια όμορφη και ουσιαστική πρωτοβουλία πραγματοποίησαν τα παιδιά της ομάδας του Πανιωνίου Λέρου, τα οποία επισκέφθηκαν το Καταφύγιο αδέσποτων ζώων του Φιλοζωικού Σωματείου, που φιλοξενεί περίπου 70 σκυλάκια.Συνολικά 35 παιδιά βρέθηκαν στον χώρο, έπαιξαν με τα ζώα, τα πήγαν βόλτα στο βουνό και πέρασαν στιγμές χαράς, δίνοντας αγάπη και φροντίδα στα φιλοξενούμενα σκυλάκια. Παράλληλα, η ομάδα προσέφερε τροφές για τα ζώα, στηρίζοντας έμπρακτα το δύσκολο έργο του Φιλοζωικού Σωματείου.Η υπεύθυνη του καταφυγίου, Φλώρα Κουτούζου, χαρακτήρισε την επίσκεψη «υπέροχη κίνηση», ενώ η πρόεδρος του Πανιωνίου, Μαριέττα Καστή, είπε στην κάμερα ότι, σήμερα, τα παιδιά χάρηκαν πραγματικά.Από την πλευρά του, ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Χατζηδάκης, έστειλε ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης, τονίζοντας πως «όλοι μπορούμε να υιοθετήσουμε ένα σκυλάκι και να προσφέρουμε ένα σπίτι σε ένα ζώο που το έχει ανάγκη».Αξίζουν συγχαρητήρια στο Δ.Σ. του Πανιωνίου, αφού πρόκειται για μια απλή αλλά ουσιαστική και ελπιδοφόρα δράση, που αναδεικνύει την αξία της φιλοζωίας, του εθελοντισμού  και της προσφοράς.Δείτε το ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη
  • Σημαντικές εξελίξεις στον τουριστικό τομέα της Λέρου καταγράφονται το τελευταίο διάστημα, με νέες συμφωνίες που αναμένεται να ενισχύσουν ουσιαστικά την επισκεψιμότητα και την τοπική οικονομία του νησιού.Ρεπορτάζ: Νίκος ΙγνατίδηςΣτο επίκεντρο αυτών των εξελίξεων βρίσκεται ο Θεόδωρος Ασβεστάς, Αναπληρωτής Πρόεδρος στον τομέα Τουρισμού του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, ο οποίος υπογράφει ένα νέο, ιδιαίτερα σημαντικό deal με άμεσο αποτύπωμα για τη Λέρο.Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τρία νέα τουριστικά γραφεία ετοιμάζονται να δραστηριοποιηθούν στο νησί, αλλάζοντας ουσιαστικά τον τουριστικό χάρτη και ανοίγοντας νέες αγορές. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η συμφωνία με τουρκικό τουριστικό γραφείο, το οποίο δεσμεύεται για την άφιξη δύο έως τριών catamaran ημερησίως κατά τη θερινή περίοδο, γεγονός που μπορεί να δώσει ισχυρή ώθηση στον ημερήσιο και ολιγοήμερο τουρισμό.Παράλληλα, στη Λέρο βρέθηκε και ο γνωστός τουριστικός πράκτορας κ. Κουρούνης, ο οποίος προχωρά στο άνοιγμα νέων γραφείων στο νησί, ενισχύοντας περαιτέρω την παρουσία οργανωμένων τουριστικών ροών.Οι πρωτοβουλίες του κ. Ασβεστά αποδεικνύουν έμπρακτα ότι η Λέρος μπορεί να έχει ισχυρή παρουσία και εκπροσώπηση, προς όφελος της τοπικής οικονομίας, μέσα από στοχευμένες συνεργασίες και επαφές.Στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας, όπου πραγματοποιήθηκαν οι σχετικές επαφές, οι πρωταγωνιστές των συμφωνιών μίλησαν στο Leros News και τον Νίκο Ιγνατίδη, για μια νέα σελίδα στον τουρισμό της Λέρου, εκφράζοντας αισιοδοξία για το επόμενο καλοκαίρι και υπογραμμίζοντας ότι το νησί διαθέτει όλα τα εχέγγυα για ακόμα πιο δυναμική ανάπτυξη και διευρυμένη τουριστική σεζόν.Οι εξελίξεις αυτές ενισχύουν την εικόνα του Θεόδωρου Ασβεστά ως ενός από τους βασικούς μοχλούς τουριστικής εξωστρέφειας, με πολλούς να τον χαρακτηρίζουν καταλυτικό παράγοντα για την περαιτέρω ανάπτυξη του Τουρισμού στη Λέρο.Δείτε το ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη και τις δηλώσεις που ακολούθησαν:
  • ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ:
Στιγμιότυπα από τον αγώνα
του Πανιωνίου Λέρου
με την ΕΑΚΑ Καλύμνου - Σε λίγο LIVE το Β΄ ημίχρονο από το κανάλι μας στο facebook
  • Η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου
από τον δήμαρχο Λέρου
Τιμόθεο Κωττάκη
Χρόνια πολλά σε όλους!
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από το 2004 έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Follow us on social media:

Πρόσφατα άρθρα

  • Νοσοκομείο Λέρου: Κοινό ψήφισμα ενώσεων Ιατρών – Εργαζομένων
  • Νικητιάδης προς Τσιάρα: Οι κλειστές κομματικές συσκέψεις δε λύνουν το πρόβλημα του λαγοκέφαλου
  • Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την αποκατάσταση των ζημιών σε Κω, Κέφαλο, Καρδάμαινα
  • Στο Φανάρι ο Βασίλης Α. Υψηλάντης

Νεότερα Video

Τιμόθεος Κωττάκης για την κακοκαιρία: «Πάνω απ’ όλα η ασφάλεια των πολιτών»

Τιμόθεος Κωττάκης για την κακοκαιρία: «Πάνω απ’ όλα η ασφάλεια των πολιτών»

925 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
16 Φεβρουαρίου 2026
Λέρος: Απίστευτες εικόνες στα Άλιντα από την κακοκαιρία – Στις επάλξεις η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου

Λέρος: Απίστευτες εικόνες στα Άλιντα από την κακοκαιρία – Στις επάλξεις η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου

1.5k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
15 Φεβρουαρίου 2026

© 2004 - 2026 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ENGLISH EDITION
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

© 2004 - 2026 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Ο ιστότοπος lerosnews.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies.