ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

  • Φόρτωση…

Εγγραφείτε στο κανάλι μας YouTube

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • Τιμόθεος Κωττάκης: Ο Δήμος Λέρου δίνει κίνητρα στους γιατρούς - Επιδοτεί με 400 ευρώ το ενοίκιο

    Ο Γεώργιος Κουμνενής σχολίασε: Συγχαρητήρια, σωστό μέτρο.
    17.11.2025
  • Στο κόκκινο η ένταση στο Νοσοκομείο Λέρου: Τα Σωματεία Ιατρών - Εργαζομένων καταγγέλλουν κατάρρευση υποδομών και πολιτικές ευθύνες

    Ο Γεώργιος Κουμνενης σχολίασε: Κάντε όλοι μια προσπάθεια, όσο γίνεται, να αφήσετε τα κομματικά που χωρίζουν τους εργαζόμενους.…
    14.11.2025
  • Ένωση Ιατρών ΚΘΛ: "Καταγγελία - Ανακοίνωση για την απαράδεκτη και προσχηματική προκήρυξη ιατρικών θέσεων"

    Ο Γεώργιος Κουμνενής σχολίασε: Κρίμα που εμείς οι Λεριοι αδιαφορούμε και δεν υποστηρίζουμε καθόλου αυτούς που προσπαθούν. Στην…
    11.11.2025
  • Θέμα παραίτησης της διοίκησης των ΕΛΤΑ έθεσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Γιάννης Παππάς

    Ο Φωνή βοωντος εν τη ερημω σχολίασε: Ένα εξαιρετικό μέτρο και ένας εξαιρετικός manager θυσιάστηκαν για να παραμείνει ένα σάπιο, ανίκανο…
    04.11.2025
  • Λέρος: Με λαμπρότητα και παλμό ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου [VIDEO]

    Ο Xristos Petinaras σχολίασε: To epal giati den to xei mesa?
    03.11.2025
kiporama-leros
kroupia leros

FOLLOW US

  • 3.829 Fans
  • 560 Followers
  • 592 Subscribers

INSTAGRAM PHOTOS

Follow us!

  • Ο Δήμαρχος Λέρου στον Διοικητή του Νοσοκομείου – Στήριξη 400€ στους ειδικευμένους γιατρούς χωρίς ιδιόκτητη κατοικία

Επίσκεψη στον Διοικητή του Νοσοκομείου Λέρου, κ. Σταμάτη Καρδάση, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Λέρου κ. Τιμόθεος Κωττάκης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτη Κουμπάρο.

Κατά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος ενημέρωσαν επίσημα τον Διοικητή για την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που προβλέπει κάλυψη εξόδων ύψους 400 ευρώ για τους ειδικευμένους γιατρούς που υπηρετούν στο νησί και δεν διαθέτουν ιδιόκτητη κατοικία.

Όπως δήλωσε ο κ. Κωττάκης, το μέτρο αφορά αυτή τη στιγμή πέντε (5) γιατρούς, ενώ με την έγκριση του προϋπολογισμού 2026 θα επεκταθεί ώστε να καλύπτει και τους υπόλοιπους ιατρούς.

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι –όπως τόνισε ο Δήμαρχος– η ενίσχυση των κινήτρων παραμονής και στελέχωσης του νοσοκομείου, σε μια περίοδο που η έλλειψη ειδικοτήτων πιέζει έντονα το σύστημα υγείας της Λέρου.

Ακολουθεί το βίντεο με τις δηλώσεις.
  • Μια ξεχωριστή εμπειρία είχαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Λέρου κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής τους στη Ρώμη, στο πλαίσιο πολιτιστικής και αθλητικής εκδρομής που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο.
Οι παλαίμαχοι παρακολούθησαν ποδοσφαιρικό αγώνα στο Stadio Olimpico, ζώντας από κοντά τη δυναμική ατμόσφαιρα ενός γηπέδου με μεγάλη ποδοσφαιρική παράδοση. Η παρουσία τους στο ιστορικό στάδιο αποτέλεσε κορυφαία στιγμή της εκδρομής, συνδυάζοντας το ενδιαφέρον τους για το άθλημα με το κλίμα μιας μεγάλης διεθνούς ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.
  • Μια ξεχωριστή εμπειρία είχαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Λέρου κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής τους στη Ρώμη, στο πλαίσιο πολιτιστικής και αθλητικής εκδρομής που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο.

Κατά την πρώτη ημέρα στη Ρώμη, η ομάδα περιηγήθηκε στο εμβληματικό Κολοσσαίο, όπου τα μέλη είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της παγκόσμιας ιστορίας και να απολαύσουν τη μοναδική ατμόσφαιρα του αρχαίου αμφιθεάτρου. Η επίσκεψη συνοδεύτηκε από ξενάγηση και παρουσίαση της ιστορίας του χώρου, προσφέροντας μια αξέχαστη πολιτιστική εμπειρία στα μέλη της αποστολής.
  • Λιμεναρχείο Λέρου: Κλείνει για οχήματα το Λιμάνι της Αγίας Μαρίνας μέχρι τον Μάρτιο
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Το πρωί της Παρασκευής (31-10-2025), πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των νέων μονάδων αφαλάτωσης στα Λέπιδα, παρουσία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, του Δημάρχου Λέρου Τιμόθεου Κωττάκη, στελεχών της Δημοτικής Αρχής, εκπροσώπων φορέων και πλήθους πολιτών.

Μετά το πέρας της τελετής, ο κ. Χατζημάρκος ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια διαθέτει για το νησί της Λέρου ποσό ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ, για τη μελέτη και εγκατάσταση σύγχρονου ηλεκτροφωτισμού μήκους 20 χιλιομέτρων σε επιλεγμένα σημεία του οδικού δικτύου.

Δείτε στιγμιότυπα από την εκδήλωση και τις δηλώσεις του Δημάρχου και του Περιφερειάρχη:
Τετάρτη 19 Νοεμβρίου, 2025
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
21 °c
Agia Marina
21 ° Πε
21 ° Πα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Αρχική » ΔΙΕΘΝΗ » Τάγμα Αζόφ : Πώς οι νεοναζί έχουν γίνει «εργοδότες του πολέμου» στην Ουκρανία

Τάγμα Αζόφ : Πώς οι νεοναζί έχουν γίνει «εργοδότες του πολέμου» στην Ουκρανία

Οι νεοναζί του διαβόητου τάγματος διεξάγουν εκστρατεία στρατολόγησης που περιλαμβάνει τη νίκη με κάθε κόστος στην αφήγησή του

Leros News Leros News
14 Αυγούστου 2025
- ΔΙΕΘΝΗ
Χρόνος ανάγνωσης: 3 Λεπτά
A A
0
Τάγμα Αζόφ : Πώς οι νεοναζί έχουν γίνει «εργοδότες του πολέμου» στην Ουκρανία
13
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
292
ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Share on FacebookShare on Twitter

Ωρες πλέον, πριν τη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στην Αλάσκα, στην Ουκρανία, ο πόλεμος πλησιάζει σε ένα κρίσιμο σημείο καμπής.

Με βάση τα νέα που έρχονται από το πεδίο της μάχης, οι ρωσικές μονάδες προελαύνουν και ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι παρουσιάζει σταθερή πτώση στις δημοσκοπήσεις.

Το ποσοστό των Ουκρανών που είναι πρόθυμοι να αποδεχθούν την παραχώρηση εδαφών στη Ρωσία, με αντάλλαγμα την ειρήνη έχει αυξηθεί στο 69% από 52% πέρυσι, σύμφωνα με το ινστιτούτο Gallup.

Διαβάστε επίσης:

Λέρος: Πρόσκληση στον εορτασμό των 60 χρόνων της ΠΕΛ & των 50 χρόνων της εφημερίδας «Τα Λεριακά Νέα»

Λέρος: Πρόσκληση στον εορτασμό των 60 χρόνων της ΠΕΛ & των 50 χρόνων της εφημερίδας «Τα Λεριακά Νέα»

19.11.2025
312
Λέρος: Χορευτική – εκπαιδευτική Εκδρομή του Πολιτιστικού Συλλόγου Γενναδίου «Νικηφόρος Μανδηλαράς»

Λέρος: Χορευτική – εκπαιδευτική Εκδρομή του Πολιτιστικού Συλλόγου Γενναδίου «Νικηφόρος Μανδηλαράς»

19.11.2025
383

Ο Ζελένσκι γνωρίζει πολύ καλά ότι χιλιάδες στρατιώτες και πολίτες, μετά από 10 χρόνια πολέμου στο Ντονμπάς, δεν θα δεχτούν να χύνουν το αίμα τους μάταια.

Την ανεύρεση στρατιωτών για το μέτωπο έχει αναλάβει το τάγμα Αζόφ.

Οι νεοναζί του διαβόητου τάγματος διεξάγουν εκστρατεία στρατολόγησης που περιλαμβάνει τη νίκη με κάθε κόστος στην αφήγησή του.

Διαφημίσεις στο διαδίκτυο

Το Τάγμα Αζόφ προκαλεί ήδη οργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με μια νέα διαφημιστική καμπάνια. Διαφημίσεις που έχουν ως στόχο να ενθαρρύνουν τους νέους Ουκρανούς να καταταγούν στον στρατό και να πάνε στον πόλεμο .

Σε μία από τις διαφημίσεις, δύο Ουκρανές εμφανίζονται να ψωνίζουν σε μια αγορά. Η μία είναι η Λιουντμίλα Κουζμένκο, η μητέρα του μαχητή του Αζόφ Αλεξάντερ «Πάκο» Κουζμένκο. Η άλλη γυναίκα παραπονιέται ότι ο σύζυγός της έχασε τη δουλειά του. Προσθέτει ότι όλη η ευθύνη βαραίνει πλέον εκείνη, επειδή οι άνδρες «μένουν σπίτι». Ρωτάει την Κουζμένκο: «Πού είναι ο γιος σου—στη δουλειά ή στο σπίτι;» Η Κουζμένκο απαντά με υπερηφάνεια: «Ο δικός μου είναι στο τάγμα Αζόφ». Αυτή η φράση γίνεται το σλόγκαν της διαφημιστικής καμπάνιας.

Ναζιστικά σύμβολα

Το Τάγμα Αζόφ ιδρύθηκε το 2014 ως εθελοντική παραστρατιωτική μονάδα για την εξόντωση των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία. Το τάγμα γρήγορα κέρδισε διεθνή προσοχή λόγω των ακροδεξιών εξτρεμιστικών δεσμών του.

Η παραστρατιωτική μονάδα είχε από την αρχή στενή ιδεολογική σύνδεση με νεοναζί και ακροδεξιούς εθνικιστές. Ένα εξέχον σύμβολο του Τάγματος Αζόφ είναι το Wolfsangel ( Η παγίδα του Λύκου) που στη Ναζιστική Γερμανία χρησιμοποιήθηκε ως σύμβολο της παραστρατιωτικής οργάνωσης «Werwolf», που συγκρότησε το 1944 ο αρχηγός των SS, Χάινριχ Χίμλερ.

Για την ιστορία, το ίδιο σύμβολο έφερε και η 4η Μηχανοκίνητη Μεραρχία των SS «Polizei», που στάλθηκε στην Ελλάδα το 1943 για να χτυπήσει την εθνική Αντίσταση και διέπραξε τις σφαγές στην Κλεισούρα και στο Δίστομο.

Το Κίεβο έχει αναπτύξει το Πρώτο Σώμα Αζόφ της Εθνοφρουράς, πρώην Ταξιαρχία Αζόφ, στην περιοχή του Ντόνετσκ. Αυτό το σώμα, που θεωρείται μία από τις πιο μαχητικές μονάδες των δυνάμεων του Κιέβου, έχει ως στόχο να περιορίσει την προέλαση των ρωσικών δυνάμεων.

Κέρδη από τον πόλεμο

Δεν υπάρχει τοίχος σε καμία ουκρανική πόλη που να μην είναι καλυμμένος με γιγάντιες αφίσες και τοιχογραφίες που επαινούν τους «ήρωες» του τάγματος Αζόφ, μετά την πολιορκία της Μαριούπολης», γράφει η γερμανική εφημερίδα.

Για τους νεοναζί του τάγματος Αζόφ , «ο πόλεμος κατά της Ρωσίας είναι όμως και ένα κερδοφόρο επιχειρηματικό μοντέλο», όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα Berliner Zeitung.

Εκτός από τις συναισθηματικές εκκλήσεις, το τάγμα Αζόφ «ενθαρρύνει» τους νέους Ουκρανούς να πάνε στο μέτωπο μέσω οικονομικών κινήτρων.

Σε μια άλλη διαφήμιση του Αζόφ, δύο γυναίκες μιλάνε στο κομμωτήριο. Η μία παραπονιέται ότι δεν μπορεί πλέον να αντέξει οικονομικά την ακρίβεια, ενώ η άλλη δηλώνει με υπερηφάνεια ότι σχεδιάζει διακοπές στην Ιταλία επειδή «οι δικοί μου είναι στο Αζόφ».

Τα διαφημιστικά βίντεο του τάγματος καταδεικνύουν ότι ο πόλεμος είναι εξίσου προσιτός στις γυναίκες όσο και στους άνδρες. Σε ένα σημείο, ένας άντρας οδηγεί το αυτοκίνητό του σε ένα συνεργείο και μιλάει στον μηχανικό. Ο άντρας εξηγεί πώς θέλει να κρατήσει τον 26χρονο γιο του μακριά από τη στρατιωτική θητεία. Λέει στον μηχανικό ότι και αυτός, με τη σειρά του, είναι τυχερός που έχει μια κόρη. Ωστόσο, ο άντρας κοιτάζει γύρω του με μεγάλη αμηχανία όταν ο μηχανικός αποκαλύπτει με ένα χαμόγελο ότι η κόρη του είναι επίσης «στο Αζόφ».

Αίτηση για στρατολόγηση

Αυτές οι διαφημίσεις κατευθύνουν στη συνέχεια τους Ουκρανούς στον ιστότοπο του Τάγματος Αζόφ, όπου μπορούν να υποβάλουν αίτηση για μια θέση. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν μια ηλεκτρονική φόρμα. Η βασική εκπαίδευση διαρκεί από έξι έως οκτώ εβδομάδες. «Δίνουμε μεγάλη σημασία στην εκπαίδευση του προσωπικού, εκπαιδεύουμε σχολαστικά τους νεοσύλλεκτους και τους προετοιμάζουμε για πολεμικές αποστολές», αναφέρει η «εταιρεία Αζόφ».

Ορισμένοι χρήστες επαινούν τη διαφήμιση στα σχόλια που κάνουν στο διαδίκτυο.Άλλοι, επικρίνουν την δυστοπική απεικόνιση του πολέμου ως λειτουργικού μοντέλου, αφού δεν αναφέρεται στις αιματηρές και καταστροφικές συνέπειες της σύγκρουσης. «Δυστυχώς, αυτό το βίντεο κρύβει τους φόβους των ανθρώπων για τον πόλεμο», σχολιάζει ένας χρήστης στα μεσα κοινωνικής δικτύωσης.

Καταρρέει το μέτωπο

Η κατάσταση πάντως στο μέτωπο παραμένει περίπλοκη και δύσκολη για τους Ουκρανούς. «Ο εχθρός επιχειρεί να προχωρήσει παρά τις σημαντικές απώλειες σε προσωπικό και εξοπλισμό. Οι μονάδες μας σχεδιάζουν και εκτελούν ενέργειες για να μπλοκάρουν τον εχθρό στην περιοχή», έγραψε στο Twitter εκπρόσωπος του Αζόφ.

Σε ανοιχτή επιστολή προς τον Ζελένσκι, ο πρώην διοικητής του τάγματος Αζόφ, Μπόγκνταν Κρότεβιτς, προχωρά ένα βήμα παραπέρα, καταγγέλλοντας ότι «κατά μήκος της γραμμής Ποκρόφσκ-Κοστιατινίβκα επικρατεί πλήρες χάος, χωρίς υπερβολή. Αυτό το χάος αυξάνεται εδώ και αρκετό καιρό, αλλά χειροτερεύει κάθε μέρα. Δεν υπάρχει σταθερή γραμμή επαφής.Οι περιοχές αυτές είναι σχεδόν περικυκλωμένος και ο εχθρός προχωρά».

Πηγή: naftemporiki.gr
Tags: ΟΥΚΡΑΝΙΑΤΡΑΜΠ
Share8Tweet2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο απολογισμός της επίσκεψης Ζελένσκι στην Αθήνα: Ενεργειακή συμφωνία και σαφή μηνύματα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο απολογισμός της επίσκεψης Ζελένσκι στην Αθήνα: Ενεργειακή συμφωνία και σαφή μηνύματα

17.11.2025
447
Λήξη του μεγαλύτερου shutdown στην ιστορία των ΗΠΑ – Ο Τραμπ υπέγραψε τη συμφωνία
ΔΙΕΘΝΗ

Λήξη του μεγαλύτερου shutdown στην ιστορία των ΗΠΑ – Ο Τραμπ υπέγραψε τη συμφωνία

13.11.2025
755
Σενάρια πολέμου στη Βενεζουέλα
ΔΙΕΘΝΗ

Σενάρια πολέμου στη Βενεζουέλα

12.11.2025
487
Επόμενο
Λέρος: Μεθυσμένος οδηγός προκάλεσε τροχαίο – Συνολικά δύο συλλήψεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ

Λέρος: Μεθυσμένος οδηγός προκάλεσε τροχαίο - Συνολικά δύο συλλήψεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ

Η ΛΕΡΟΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ο Δήμαρχος Λέρου μέλος του Δ.Σ της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ – Δέσμευση για…

    19.11.2011
    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ο Δήμαρχος Λέρου μέλος του Δ.Σ της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ – Δέσμευση για άμεση δρομολόγηση του πλοίου Διαγόρας! Πριν 14 χρόνια 1.3K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Διαβάστε την επιστολή ανεξαρτητοποίησης του Δημοτικού Συμβούλου κ. Στέλιου Λουλουδιά

    19.11.2012
    Διαβάστε την επιστολή ανεξαρτητοποίησης του Δημοτικού Συμβούλου κ. Στέλιου Λουλουδιά Πριν 13 χρόνια 5.2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Δελτίο Τύπου του Μοτοσυκλετιστικού Ομίλου Λέρου

    19.11.2013
    Δελτίο Τύπου του Μοτοσυκλετιστικού Ομίλου Λέρου Πριν 12 χρόνια 1.5K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: 50 ευρώ θα πληρώνουν όσοι παντρεύονται με πολιτικό γάμο

    19.11.2014
    ΛΕΡΟΣ: 50 ευρώ θα πληρώνουν όσοι παντρεύονται  με πολιτικό γάμο Πριν 11 χρόνια 2.1K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Ανακοίνωση για τη χορήγηση άδειας πηγαδιού και γεώτρησης

    19.11.2015
    Ανακοίνωση για τη χορήγηση άδειας πηγαδιού και γεώτρησης Πριν 10 χρόνια 1.2K
crithonis-paradise-hotel

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Τιμόθεος Κωττάκης: Ο Δήμος Λέρου δίνει κίνητρα στους γιατρούς – Επιδοτεί με 400…

    17.11.2025
    Τιμόθεος Κωττάκης: Ο Δήμος Λέρου δίνει κίνητρα στους γιατρούς – Επιδοτεί με 400 ευρώ το ενοίκιο 2.1K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος – Φωτιά στη Γούρνα: Άμεση επέμβαση, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα

    16.11.2025
    Λέρος – Φωτιά στη Γούρνα: Άμεση επέμβαση, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα 1.8K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Στο κόκκινο η ένταση στο Νοσοκομείο Λέρου: Τα Σωματεία Ιατρών – Εργαζομένων καταγγέλλουν…

    14.11.2025
    Στο κόκκινο η ένταση στο Νοσοκομείο Λέρου: Τα Σωματεία Ιατρών – Εργαζομένων καταγγέλλουν κατάρρευση υποδομών και πολιτικές ευθύνες 1.6K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Ο Ευάγγελος Ασβεστάς μιλάει για όλους και για όλα – Συνέντευξη προσεχώς…

    15.11.2025
    Λέρος: Ο Ευάγγελος Ασβεστάς μιλάει για όλους και για όλα – Συνέντευξη προσεχώς στο Leros News 1.4K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο

    14.11.2025
    Λέρος: Την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο 1.3K

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

  • Λέρος: Εκτεταμένη διακοπή ρεύματος για πάνω από δύο ώρες

    76 shares
    Share 51 Tweet 10
  • Λέρος: Την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η λογοδοσία Δημάρχου

    43 shares
    Share 21 Tweet 9
  • Λέρος: ΔΑΠΘΑΣ και Λιμεναρχείο «ξεσκεπάζουν» παράνομο δίκτυο μεταφορών – 36 άτομα μεταφέρθηκαν στη ΚΕΔ

    40 shares
    Share 17 Tweet 10
  • Λιμεναρχείο Λέρου: Κλείνει για οχήματα το Λιμάνι της Αγίας Μαρίνας μέχρι τον Μάρτιο

    76 shares
    Share 34 Tweet 18
  • «Κόλαφος» η έκθεση της ΕΕ για την Τουρκία: Αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, δεν συμβάλλει ενεργά για λύση στο Κυπριακό – Για μεροληψία μιλά η Άγκυρα

    16 shares
    Share 7 Tweet 4
Ζαχαροπλαστείο "Ρεπαπής"
Currently Playing

Λέρος: Η αποκλειστική συνέντευξη του Ευάγγελου Ασβεστά στο Leros News

Λέρος: Η αποκλειστική συνέντευξη του Ευάγγελου Ασβεστά στο Leros News

Λέρος: Η αποκλειστική συνέντευξη του Ευάγγελου Ασβεστά στο Leros News

Featured
Τιμόθεος Κωττάκης: Ο Δήμος Λέρου δίνει κίνητρα στους γιατρούς – Επιδοτεί με 400 ευρώ το ενοίκιο

Τιμόθεος Κωττάκης: Ο Δήμος Λέρου δίνει κίνητρα στους γιατρούς – Επιδοτεί με 400 ευρώ το ενοίκιο

Featured
  • Ο Δήμαρχος Λέρου στον Διοικητή του Νοσοκομείου – Στήριξη 400€ στους ειδικευμένους γιατρούς χωρίς ιδιόκτητη κατοικία

Επίσκεψη στον Διοικητή του Νοσοκομείου Λέρου, κ. Σταμάτη Καρδάση, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Λέρου κ. Τιμόθεος Κωττάκης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτη Κουμπάρο.

Κατά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος ενημέρωσαν επίσημα τον Διοικητή για την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που προβλέπει κάλυψη εξόδων ύψους 400 ευρώ για τους ειδικευμένους γιατρούς που υπηρετούν στο νησί και δεν διαθέτουν ιδιόκτητη κατοικία.

Όπως δήλωσε ο κ. Κωττάκης, το μέτρο αφορά αυτή τη στιγμή πέντε (5) γιατρούς, ενώ με την έγκριση του προϋπολογισμού 2026 θα επεκταθεί ώστε να καλύπτει και τους υπόλοιπους ιατρούς.

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι –όπως τόνισε ο Δήμαρχος– η ενίσχυση των κινήτρων παραμονής και στελέχωσης του νοσοκομείου, σε μια περίοδο που η έλλειψη ειδικοτήτων πιέζει έντονα το σύστημα υγείας της Λέρου.

Ακολουθεί το βίντεο με τις δηλώσεις.
  • Μια ξεχωριστή εμπειρία είχαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Λέρου κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής τους στη Ρώμη, στο πλαίσιο πολιτιστικής και αθλητικής εκδρομής που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο.
Οι παλαίμαχοι παρακολούθησαν ποδοσφαιρικό αγώνα στο Stadio Olimpico, ζώντας από κοντά τη δυναμική ατμόσφαιρα ενός γηπέδου με μεγάλη ποδοσφαιρική παράδοση. Η παρουσία τους στο ιστορικό στάδιο αποτέλεσε κορυφαία στιγμή της εκδρομής, συνδυάζοντας το ενδιαφέρον τους για το άθλημα με το κλίμα μιας μεγάλης διεθνούς ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.
  • Μια ξεχωριστή εμπειρία είχαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Λέρου κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής τους στη Ρώμη, στο πλαίσιο πολιτιστικής και αθλητικής εκδρομής που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο.

Κατά την πρώτη ημέρα στη Ρώμη, η ομάδα περιηγήθηκε στο εμβληματικό Κολοσσαίο, όπου τα μέλη είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της παγκόσμιας ιστορίας και να απολαύσουν τη μοναδική ατμόσφαιρα του αρχαίου αμφιθεάτρου. Η επίσκεψη συνοδεύτηκε από ξενάγηση και παρουσίαση της ιστορίας του χώρου, προσφέροντας μια αξέχαστη πολιτιστική εμπειρία στα μέλη της αποστολής.
  • Λιμεναρχείο Λέρου: Κλείνει για οχήματα το Λιμάνι της Αγίας Μαρίνας μέχρι τον Μάρτιο
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
Facebook Twitter Youtube Instagram
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από το 2004 έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Follow us on social media:

Πρόσφατα άρθρα

  • Λέρος: Πρόσκληση στον εορτασμό των 60 χρόνων της ΠΕΛ & των 50 χρόνων της εφημερίδας «Τα Λεριακά Νέα»
  • Λέρος: Χορευτική – εκπαιδευτική Εκδρομή του Πολιτιστικού Συλλόγου Γενναδίου «Νικηφόρος Μανδηλαράς»
  • Νικητιάδης στη Βουλή προς Γεραπετρίτη : Η Προεδρία της Ε.Ε. απαιτεί ειλικρίνεια και εθνική συναίνεση
  • Γερμανία- Πολωνία: Τύμπανα «προπολεμικής φάσης» ηχούν στη Δύση – Τι σηματοδοτεί αυξημένη ανησυχία

Νεότερα Video

Στη Ρώμη οι παλαίμαχοι Λέρου – Μοναδικές εμπειρίες στο ιστορικό Κολοσσαίο και στο Stadio Olimpico

Στη Ρώμη οι παλαίμαχοι Λέρου – Μοναδικές εμπειρίες στο ιστορικό Κολοσσαίο και στο Stadio Olimpico

809 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
10 Νοεμβρίου 2025
Συνεχίζεται το ταξίδι των Παλαίμαχων της Λέρου στην Sabaudia της Ιταλίας

Συνεχίζεται το ταξίδι των Παλαίμαχων της Λέρου στην Sabaudia της Ιταλίας

956 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
9 Νοεμβρίου 2025

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ENGLISH EDITION
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Ο ιστότοπος lerosnews.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies.