back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Χωρίς χειρουργό η Λέρος!

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΧωρίς χειρουργό η Λέρος!

Με κινητοποιήσεις απειλούν οι κάτοικοι της Λέρου, εάν δεν αντιμετωπιστεί το θέμα με την έλλειψη χειρουργού στο Κρατικό Θεραπευτήριο – Κέντρο Υγείας Λέρου. Για το πρόβλημα αυτό, ο δήμαρχος Λέρου κ. Κόλιας, απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον υπουργό Υγείας, αναφέροντας συγκεκριμένα τα εξής:

«Κύριε Υπουργέ, Για πολλοστή φορά βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να σας μεταφέρω τον προβληματισμό τόσο το δικό μου, όσο και των υπολοίπων φορέων των νησιών της Λέρου-Πάτμου-Λειψών και Αγαθονησίου σε σχέση με την έλλειψη ιατρού χειρουργού από τις αρχές Αυγούστου στο νοσοκομείο μας.

Ένα πρόβλημα που διαιωνίζεται χωρίς να καταβάλλεται καμιά προσπάθεια. Πρόβλημα που επιδεινώνεται από την ύπαρξη μονήρων ειδικοτήτων σε βασικές ειδικότητες.

Αναγνωρίζουμε τις ιδιαιτερότητες του νησιωτικού χώρου και τα οικονομικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει η χώρα. Όμως η υγεία, είναι στοιχειώδες αγαθό και υποχρέωση κάθε ευνομούμενης πολιτείας, πόσο μάλλον όταν αφορά κατοίκους νησιωτικών και ακριτικών περιοχών.

Σας ενημερώνουμε ότι αν άμεσα και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα δεν καλυφθεί σε βάθος εξαμήνου τουλάχιστον η θέση του ιατρού χειρουργού θα προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις. Προσδοκούμε ότι σύντομα θα ανταποκριθείτε στη λύση του προβλήματος.

Ο δήμαρχος Λέρου

ΚΟΛΙΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ».

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ