back to top
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τι λένε οι υπάλληλοι της ΔΟΥ Λέρου για το …λουκέτο

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΤι λένε οι υπάλληλοι της ΔΟΥ Λέρου για το ...λουκέτο

Ανακοίνωση για το επικείμενο …λουκέτο εξέδωσαν οι υπάλληλοι της -υπό κατάργησης- ΔΟΥ Λέρου, όπου αναφέρουν τα εξής:

“Την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012, σύμφωνα με δελτίο τύπου του Υπουργείου Οικονομικών, αποφασίστηκε η κατάργηση 127 Δ.Ο,Υ. σε όλη την επικράτεια μεταξύ των οποίων και η Δ.Ο.Υ. Λέρου, άμεσα και μέχρι το τέλος του έτους. Βάσει του πορίσματος αυτού χιλιάδες συμπολίτες μας από τη Λέρο, την Πάτμο, τους Λειψούς, το Αγαθονήσι, τους Αρκιούς, τα Λέβιθα, είτε επαγγελματίες είτε απλοί φορολογούμενοι, θα είναι υποχρεωμένοι να ταλαιπωρούνται με πολυέξοδες μετακινήσεις προς τη ΔΟΥ Κω ακόμα και για τις πιο απλές συναλλαγές.

Η απόφαση αυτή οδηγεί στην αποψίλωση των εγκαταλελειμμένων νησιών μας από τις υπηρεσίες τους, την ουσιαστική κατάργηση στην πράξη της έννοιας της αποκέντρωσης και την επιστροφή των νησιών μας σε προ δεκαετιών καταστάσεις όταν για απλές γραφειοκρατικές διαδικασίες λίγων λεπτών αναγκαζόμασταν να ταξιδεύουμε και να διανυκτερεύουμε σε άλλα νησιά.

Οι υπάλληλοι των υπηρεσιών αντιμετωπίζονται ως απλοί αριθμοί και στατιστικά και ενώ καθημερινά πολλοί «συνάνθρωποι μας χάνουν τη δουλειά τους, μεταναστεύουν στο εξωτερικό και δεν μπορούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους, 50 οικογένειες στα Δωδεκάνησα αναγκάζονται να μετακομίσουν.

Δεν μπορούμε ακόμα να παραβλέψουμε ότι η πλήρης αποδιοργάνωση των φοροελεγκτικών μηχανισμών αποσκοπεί στην παρουσίαση της αδυναμίας τους να επιτελέσουν την αποστολή τους ως αποτυχία πάταξης της φοροδιαφυγής και είσπραξης εσόδων από τις κρατικές υπηρεσίες.

Και αυτό θα δώσει σε κάποια άλλη επιτροπή το έρεισμα να παραδώσει ουσιαστικά τις δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες σε ιδιώτες αλλά και στους Επιτρόπους μας το δικαίωμα να απαιτήσουν νέα μέτρα δισεκατομμυρίων.

Για τους λόγους αυτούς ζητούμε:

Από την ηγεσία του Υπουργείου την άμεση αναστολή και οριστική ματαίωση εφαρμογής αυτού του πορίσματος για τις νησιωτικές περιοχές

Από τους βουλευτές και τους εκπροσώπους των κομμάτων στους Δήμους μας, την στήριξη στην πράξη του δικαιώματος των νησιωτών σε αξιοπρεπείς και ικανοποιητικές δημόσιες υπηρεσίες.

Από τις τοπικές αρχές και τους επαγγελματικούς φορείς των νησιών μας, άμεσες ενέργειες για τη διατήρηση ενός ικανοποιητικού επιπέδου εξυπηρέτησης των πολιτών των νησιών μας.

Από τους πολίτες των νησιών μας την αντίσταση στην επαπειλούμενη υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τους μέσω της κατάργησης των τοπικών υπηρεσιών.

Από τους συνδικαλιστικούς μας φορείς την άμεση λήψη υπεύθυνης και ξεκάθαρης θέσης στο σχέδιο συγχώνευσης”.

0Ι ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΟΥ ΛΕΡΟΥ

lerosnews.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ