back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συνάντηση των Δημάρχων Λέρου, Πάτμου, Λειψών και Αγαθονησίου με τον Γεν. Γραμ. Μεταφορών με θέμα «Νέο Αεροδρόμιο στη Λέρο»

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΣυνάντηση των Δημάρχων Λέρου, Πάτμου, Λειψών και Αγαθονησίου με τον Γεν. Γραμ. Μεταφορών με θέμα «Νέο Αεροδρόμιο στη Λέρο»

Συνάντηση στο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα Μεταφορών Ιωάννη Ξιφαρά, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Νοεμβρίου. Μετά από σχετικό αίτημα, οι Δήμαρχοι των τεσσάρων νησιών, Λέρου Μιχάλης Κόλλιας τον οποίο συνόδευσε ο αντιδήμαρχος Νεκτάριος Μπίλλης, Πάτμου Λευτέρης Πέντες, Λειψών Φώτης Μάγγος και Αγαθονησίου Ευάγγελος Κόττορος, με μοναδικό θέμα τη μετεγκατάσταση του αεροδρομίου Λέρου σε νέα θέση με σκοπό την εξυπηρέτηση αυξημένου αριθμού επιβατών, ως αποτέλεσμα της δημιουργίας μεγαλύτερου αεροδιαδρόμου.

Στη συζήτηση, η οποία διεξήχθη σε πολύ θετικό κλίμα, αναλύθηκαν εκτενώς τα προβλήματα που παρουσιάζει η λειτουργία του υφιστάμενου αεροδρομίου που έχουν σαν αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των επιβατών λόγω του περιορισμένου αριθμού διατιθέμενων εισιτηρίων, απότοκο του μικρού μεγέθους των αεροσκαφών που έχουν δυνατότητα προσγείωσης.

Προτάθηκε από κοινού η αναγκαιότητα κατασκευής νέου αεροδρομίου στη θέση Μάρκελλος, η κατασκευή και λειτουργία του οποίου θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη σε κοινωνικό, οικονομικό, τουριστικό και αναπτυξιακό επίπεδο εν γένει.

Η πρόταση των Δημάρχων έτυχε πλήρους αποδοχής από τον Γενικό Γραμματέα ως προς τη σκοπιμότητα της κατασκευής αυτού του έργου, το οποίο έχει και εθνική σημασία συν τοις άλλοις.

Ο Γενικός Γραμματέας δεσμεύτηκε με απόλυτο τρόπο ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου θα μελετήσουν άμεσα τις λεπτομέρειες ώστε σύντομα να καταλήξουμε σε συγκεκριμένη πρόταση, η οποία θα διαμορφώσει την εξέλιξη του φλέγοντος αυτού του ζητήματος.

Επεσήμανε δε, αλλά και εξήρε το γεγονός ότι το αίτημα αυτό υποστηρίζεται ομόθυμα και σθεναρά από τέσσερις Δημάρχους.

Οι Δήμαρχοι ευχαρίστησαν τον Γενικό Γραμματέα για την άμεση ανταπόκριση του αλλά και για τη δέσμευση του για άμεση δρομολόγηση των ενδεδειγμένων ενεργειών με σκοπό την ικανοποίηση του αιτήματος.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ