back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πυρ και μανία ο Δήμαρχος Λέρου με επιστολή του Δημοτικού Συμβούλου Μ. Κοντραφούρη για το ΧΥΤΥ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΠυρ και μανία ο Δήμαρχος Λέρου με επιστολή του Δημοτικού Συμβούλου Μ. Κοντραφούρη για το ΧΥΤΥ

Ένα ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα προέκυψε στον Δήμο Λέρου, όταν ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κος Μιχάλης Κοντραφούρης, προ λίγων ημερών, απέστειλε επιστολή στα αρμόδια όργανα (Υπουργείο Εσωτερικών, Περιφέρεια, Ελεγκτικό Συνέδριο, κλπ) σχετικά με το Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) στη θέση Τσίγγουνας, βάζοντας φωτιά στο πολιτικό τοπίο της Λέρου και όχι μόνο!

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κοντραφούρης στην επιστολή αυτή, κάνει λόγο -μεταξύ άλλων- για σπατάλη 265.000 ευρώ σε νέες μελέτες, όταν ο δήμος Λέρου τα προηγούμενα χρόνια είχε λάβει τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις για την κατασκευή ΧΥΤΑ στη θέση Τσίγγουνας, πληρώνοντας σε μελέτες το ποσό τον 175.873 ευρώ, ενώ το Δ.Σ Λέρου, τα προηγούμενα έτη, είχε εγκρίνει μέχρι και τα τεύχη δημοπράτησης του έργου.

Ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας, θέλησε να δημοσιοποιήσει (ο ίδιος) την επιστολή του κ. Κοντραφούρη (η οποία ακολουθεί παρακάτω), απαντώντας στα επί μέρους ζητήματα που θίγει ο εν λόγω ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος.

Τι απαντάει ο Δήμαρχος Λέρου

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Λέρου λέει ότι ο κ. Κοντραφούρης τα προηγούμενα 2 χρόνια ήταν μέλος των καθ’ ύλην αρμοδίων οργάνων και έχει λάβει γνώση για όλες τις διαδικασίες, τονίζοντας ότι οι νέες μελέτες περιλαμβάνουν την κατασκευή ΧΥΤΥ και όχι ΧΥΤΑ, κάτι που θα έπρεπε να είχε γίνει στη θητεία της προηγούμενης δημοτικής αρχής, αφού το 2008, με σχετική οδηγία της Ε.Ε. έπρεπε να αλλάξουν οι διαδικασίες και να περιλαμβάνουν την ωρίμανση ΧΥΤΥ αντί ΧΥΤΑ, προκειμένου να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ, όπως και έγινε πριν λίγους μήνες.

Παράλληλα, κάνει λόγο για δημοκρατικές διαδικασίες που είναι υπέρ του δημοσίου συμφέροντος αλλά και για προσπάθεια επίτευξης της μέγιστης κοινωνικής συνοχής του νησιού μας.

Τέλος ο κ. Κόλιας αφήνει αιχμές για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια σχετικά με το ποσό των 175.873 ευρώ που αναφέρει ο κ. Κοντραφούρης (για την αποπληρωμή μελετών), κάνοντας λόγο για “άγνωστες διαδικασίες” που ακολουθήθηκαν και για “προσωπικά συμφέροντα”.

Ακολουθούν οι 2 επιστολές (του δημοτικού Συμβούλου Μ. Κοντραφούρη και έπειτα η απάντηση του δημάρχου Λέρου):

 

Δήμαρχος Λέρου

Δήμαρχος Λέρου


Δήμαρχος Λέρου

Δήμαρχος Λέρου

Δήμαρχος Λέρου

Δήμαρχος Λέρου

lerosnews.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ