back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Πυρ και Μανία» ο Δήμαρχος Λέρου με τα καμώματα του Λιμενικού Ταμείου Πάτμου!

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ«Πυρ και Μανία» ο Δήμαρχος Λέρου με τα καμώματα του Λιμενικού Ταμείου Πάτμου!

Απαντητική επιστολή εξέδωσε ο Δήμαρχος Λέρου σχετικά με τα όσα ισχυρίζεται σε επιστολές που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Πάτμου Αθανάσιος Ελισσαίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κόλιας σε πολύ αυστηρό ύφος, απαιτεί την παραίτηση του Προέδρου του ΔΗΛΙΤΑΠ Α. Ελισσαίου, τονίζοντας ότι το όλο θέμα που έχει προκύψει, δεν είναι άλλο από τους “άκρως περίεργους και επικίνδυνους χειρισμούς” του κ. Ελισσαίου, “σε όλα τα θέματα που αναφέρονται στις επιστολές του και που προσπαθεί ανεπιτυχώς να επιρρίψει στο Δήμο Λέρου”. 

Στη μακροσκελής επιστολή του, ο Δήμαρχος Λέρου τονίζει μεταξύ άλλων, ότι “η απύθμενη θρασύτητα και η ειρωνική διάθεση” που αποτυπώνονται στις 2 επιστολές του Προέδρου του ΔΗΛΙΤΑΠ, είναι προσβλητικές όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά για ολόκληρη τη Λέρο.

Συνεχίζοντας, ο κ. Κόλιας λέει ότι μετά τις δημόσιες δηλώσεις του περί ίδρυσης Λιμενικού Ταμείου Λέρου, τα πράγματα άλλαξαν άρδην, σε σχέση με την Πύλη Εισόδου – Εξόδου στο λιμάνι της Αγ. Μαρίνας, ενώ υπενθυμίζει στον κ. Ελισσαίου ότι η θέση που κατέχει δεν του επιτρέπει σε καμία περίπτωση να ασκεί μικροπολιτική και ούτε να κρίνει τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι “τα Δημοτικά Συμβούλια δεν αναρωτιούνται αλλά συζητούν και λαμβάνουν αποφάσεις για το καλό του τόπου τους”.

Αναλυτικά η επιστολή του Δημάρχου Λέρου:

«Οι πρόσφατες επιστολές του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Πάτμου που είδαν το φώς της δημοσιότητας μετά τη συνέντευξη που παραχώρησα στην ιστοσελίδα σας, αποτυπώνουν την αμφιλεγόμενη νοοτροπία του επί διαφόρων θεμάτων.

Διαβάζοντάς τες, το πρωταρχικό συμπέρασμα το οποίο εξήγαγα ως Δήμαρχος, ο οποίος γνωρίζει ακριβώς πώς έχουν τα πράγματα, είναι ότι ο κ. Ελισσαίου ξεχνάει.  Ξεχνάει ότι η απύθμενη θρασύτητα και η ειρωνική διάθεση που αποτυπώνονται στις 2 επιστολές του, είναι προσβλητικές όχι μόνο για τον Δήμαρχο Λέρου, αλλά προσβλητικές για ένα ολόκληρο νησί! Ξεχνάει ότι ένας Πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου δεν πρέπει να ασκεί μικροπολιτική, αλλά πολιτική προς όφελος της Υπηρεσίας που προΐσταται!

Θα μου επιτρέψετε λοιπόν να απαντήσω σε όλα τα θέματα που θίγει, χωρίς περιστροφές.

1) Ο κ. Ελισσαίου αναφέρεται στο υπ’ αριθμ. 9770/1-842437 έγγραφό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στο οποίο γίνεται ρητή αναφορά για «μόνιμη περίφραξη του λιμένα και όχι για περίφραξη που θα τοποθετείται μόνον κατά τις ώρες προσέγγισης των κρουαζιεροπλοίων και κατόπιν θα απομακρύνεται».

Όντως, τα πράγματα είναι έτσι. Το ερώτημα που τίθεται είναι εάν ο κ. Ελισσαίου, ως Πρόεδρος του Λιμενικό Ταμείου έπρεπε αυτό να το γνωρίζει. Η απάντηση είναι αυτονόητη:  φυσικά και το γνώριζε εκ των προτέρων.  Παρόλα αυτά, εδώ και πολλούς μήνες διαμηνύει ότι η θεσμοθέτηση λιμένα Αγίας Μαρίνας Λέρου ως συνοριακού σημείου διέλευσης, μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς σοβαρά προβλήματα. Γι αυτό άλλωστε προχωρήσαμε ως Δήμος Λέρου τις διαδικασίες, γι αυτό και το Λιμενικό Ταμείο Πάτμου προχώρησε τις διαδικασίες ως προς τον ISPS και ο σχετικός διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στις 30-03-2012. Όμως μετά τις δημόσιες δηλώσεις μου περί ίδρυσης Λιμενικού Ταμείου Λέρου, τα πράγματα άλλαξαν άρδην. Πλέον, η θεσμοθέτηση του λιμένα Αγίας Μαρίνας Λέρου ως συνοριακού σημείου διέλευσης, δεν μπορεί να γίνει σύμφωνα με όσα λέει… Όπως σας είπα και πιο πάνω, δεν θέλω να αφήσω οποιαδήποτε εντύπωση να πλανάται γι’ αυτό συνεχίζω.

2) Ο κ. Ελισσαίου αναφέρει στη μία εκ των δύο επιστολών του, ότι η κτιριακή εγκατάσταση στην οποία θα στεγαστεί η Υπηρεσία Ελέγχου διαβατηρίων (Υ.Ε.) θα πρέπει να διαθέτει πολύ περισσότερους χώρους (γραφεία) από αυτούς που διαθέτει το διαθέσιμο κτίριο του δήμου Λέρου (παλαιό Τελωνείο Αγ. Μαρίνας). Αναρωτιέται, πού θα στεγαστούν ο αξιωματικός υπηρεσίας, η γραμματεία, ο διοικητής της Υ.Ε., το κρατητήριο, η αποθήκη κ.ο.κ. τη στιγμή που λόγω της ανυπαρξίας απόφασης καθορισμού οριογραμμών αιγιαλού και παραλίας στην περιοχή είναι αδύνατη η ανέγερση νέου κτιρίου.   

Θα πρέπει να ενημερώσω και πάλι –αυτή τη φορά δημόσια- τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Πάτμου, ότι εγώ ποτέ δεν μίλησα για ανέγερση νέου κτιρίου! Το παλαιό τελωνείο της Αγ. Μαρίνας στο οποίο αναφέρετε, είναι ένα κτίριο 80τμ. Το κτίριο όπου στεγάζονται οι αντίστοιχες υπηρεσίες στον Λιμένα της Πάτμου έχει εμβαδόν τα μισά τετραγωνικά. Επίσης, τα μισά τετραγωνικά περίπου έχει εμβαδόν και το αντίστοιχο κτίριο στο λιμένα Καλύμνου. Με ποιο σκεπτικό λοιπόν ο Δήμος Λέρου θα πρέπει να ανεγείρει νέο κτίριο για να στεγαστούν οι υπηρεσίες αυτές, όταν οι ίδιες υπηρεσίες στον Λιμένα Πάτμου αλλά και σε άλλα νησιά, στεγάζονται σε πολύ μικρότερα κτίρια; 

3) Ο κ. Ελισσαίου ρωτάει δημόσια τον Δήμαρχο ενός ολόκληρου νησιού, εάν συμφωνεί με την απομάκρυνση των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος που στεγάζονται μεταξύ του λιμένα της Αγ. Μαρίνας και του υπάρχοντος κτιρίου, όπως σαφώς ζητείται με το σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Η απάντηση είναι αυτονόητη: κανένας Δήμαρχος δεν θα συμφωνούσε σε κάτι τέτοιο. Έχει γίνει αυτό στα λιμάνια της Πάτμου και της Καλύμνου; Γιατί λοιπόν θα πρέπει να γίνει στη Λέρο; Και αφού πρέπει να γίνει κάτι τέτοιο, γιατί όλα αυτά δεν τα είχε αναφέρει πρωτύτερα στις συνεδριάσεις του Δ.Σ του Δη.Λι.Τα.Π, παρά μόνο έλεγε πως η θεσμοθέτηση του λιμένα Αγίας Μαρίνας Λέρου ως συνοριακού σημείου διέλευσης, δύναται να υλοποιηθεί με αποτέλεσμα να προχωρήσουμε τις διαδικασίες; Μήπως επειδή εξήγγειλα την πρόθεσή μου για την ίδρυση Λιμενικού Ταμείου Λέρου; Εκτός των ανωτέρω, θα πρέπει να ενημερώσω τον κ. Ελισσαίου ότι όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος είναι έξωθεν των προστατευτικών κιγκλιδωμάτων τα οποία θα τοποθετηθούν στην Αγ. Μαρίνα, όπως το ίδιο συμβαίνει στον Λιμένα της Πάτμου.

4) Επανέρχομαι στα προστατευτικά κιγκλιδώματα. Ο κ. Ελισσαίου κάνει λόγο για μόνιμη περίφραξη του λιμένα της Αγ. Μαρίνας. Σύντομα, ο Πρόεδρος, θα κλιθεί να απαντήσει εγγράφως γιατί δεν είναι μόνιμα τα προστατευτικά κιγκλιδώματα στο λιμάνι της Πάτμου και θα πρέπει να είναι μόνιμα αυτά που θα τοποθετηθούν στη Λέρο. Αν και το γνωρίζει, θα τον ενημερώσω πάλι, πως ούτε της Καλύμνου είναι μόνιμα, αφού αναφερόμαστε σε προσωρινό λιμάνι εισόδου – εξόδου όπως άλλωστε επιθυμούμε να γίνει αρχικά και το λιμάνι στη Λέρο.

5) Ο κ. Ελισσαίου αναφέρει σε μία εκ των δύο επιστολών του, ότι στο Λιμενικό Ταμείο Πάτμου εργάζονται 3 υπάλληλοι –που προσλήφθηκαν μετά από χρονοβόρες διαδικασίες του ΑΣΕΠ- και πολύ καλά κάνουν. Εμείς, έχουμε σκοπό να ιδρύσουμε Λιμενικό Ταμείο Λέρου και ίσως να εργάζονται στο νησί μας κάποιοι υπάλληλοι, μεριμνώντας μεταξύ άλλων για τους νέους της Λέρου που διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα και που επιθυμία όλων των Λεριών είναι να μείνουν στον τόπο τους αν μπορούν να τα καταφέρουν. Σκοπεύουμε λοιπόν να προχωρήσουμε κι εμείς ως Δήμος Λέρου σε αυτές τις «χρονοβόρες διαδικασίες». Ποτέ δεν ξεκίνησε κάτι νέο, χωρίς προβλήματα. Όπως και να ‘χει, το προαπαιτούμενο είναι να ξεκινήσει και αν όλα πάνε κατ’ ευχήν, οι διαδικασίες ίδρυσης Λιμενικού Ταμείο Λέρου, θα ξεκινήσουν σύντομα. Ήδη, ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Λέρου έχει λάβει σχετική εντολή.

6) Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Πάτμου διερωτάται αν ο Δήμαρχος Λέρου κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες που περιγράφει σε μία εκ των δύο επιστολών του (περί προβλημάτων αρχικής λειτουργίας του Δη.Λι.Τα.Π), «θα είχε καταφέρει κάτι περισσότερο».

Θα εκλάβω το υποθετικό ερώτημά του, ως αναφορά στο πρόσωπό μου και όχι στους προηγούμενους Δημάρχους Λέρου και θα του απαντήσω ότι ανάμεσα στα καθήκοντα του Πρόεδρου ενός Λιμενικού Ταμείου, δεν είναι να διατυπώνει υποθετικές ερωτήσεις και μάλιστα προς τις –επί της ουσίας- προϊστάμενες αρχές του, πόσο μάλλον προς τον Δήμαρχο ενός ολόκληρου νησιού!

7) Ο κ. Ελισσαίου αναφέρει σε άλλο σκέλος της επιστολής του ότι για τη σύνταξη του Τεχνικού Προγράμματος του τρέχοντος έτους ζητήθηκε έγκαιρα η άποψη όλων των Δήμων που συμμετέχουν στο Δη.Λι.Τα.Π), μεταξύ αυτών και του Δήμου Λέρου, ο οποίος ωστόσο δεν απάντησε εγγράφως. Όπως λέει, οι εκπρόσωποι του Δήμου Λέρου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Δη.Λι.Τα.Π, ψήφισαν ομόφωνα το κατατεθέν Τεχνικό Πρόγραμμα. Σε αυτό είχε προβλεφθεί πίστωση 100.000€ για την βελτίωση των λιμενικών εγκαταστάσεων της Λέρου. Κατόπιν ο κ. Ελισσαίου διερωτάται και πάλι, εάν, μετά από αυτά ο Δήμαρχος Λέρου έχει το δικαίωμα να διαμαρτύρεται.

Θα πρέπει να ενημερώσω τον κ. Ελισσαίου -αν και θα έπρεπε να το γνωρίζει- ότι όχι μόνο ο Δήμαρχος της Λέρου αλλά ο κάθε Δήμαρχος έχει το δικαίωμα να διαμαρτύρεται, να διεκδικεί και να ενεργεί σύμφωνα με τους άγραφους κανόνες προάσπισης των συμφερόντων του τόπου του. Ο Δήμος Λέρου δεν έστειλε κάποια απαντητική επιστολή στο έγγραφο που επικαλείται ο κ. Ελισσαίου, και πράγματι ψήφισε ομόφωνα το κατατεθέν Τεχνικό Πρόγραμμα, διότι μετά από προφορική συνεννόηση μαζί του, είχαμε συμφωνήσει στους βασικούς άξονες του τεχνικού προγράμματος που επικαλείται και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα, αφού ήδη γνωρίζαμε ότι κατεπειγόντως έπρεπε να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος κατάρρευσης του προβλήτα Επιβατηγών – Οχηματαγωγών Σκαφών λιμένα Λειψών, έργο που θα απορροφήσει το συντριπτικό ποσοστό των τακτικών ετήσιων εσόδων του Λιμενικού Ταμείου Πάτμου (325.000€ από το σύνολο των 500.000€). Πώς λοιπόν μετά τις δηλώσεις μου περί ίδρυσης Λιμενικού Ταμείου Λέρου αφήνει να αιωρούνται υπόνοιες για αδιαφορία του Δήμου Λέρου και εμού προσωπικά; Τι προσπαθεί να πετύχει με αυτές τις ακατανόητες μικροπολιτικές πρακτικές;

8) Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Πάτμου αναφέρει ότι «η συμμετοχή της Λέρου σε διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο μαζί με την Πάτμο, τους Λειψούς και το Αγαθονήσι είναι κάτι που αποφασίστηκε κατά την διάρκεια της δημοτικής θητείας 1999-2002, οπότε ο νυν δήμαρχος –δηλαδή εγώ- ήταν επιτελικό στέλεχος της τότε διοικούσας τον Δήμο Λέρου παράταξης».

Προφανώς ο κ. Ελισσαίου ασχολείται εδώ και χρόνια εις βάθος με τα κοινά της Λέρου, χωρίς όμως να γνωρίζει ότι σύμφωνα με τις δημοκρατικές διαδικασίες, οι αποφάσεις λαμβάνονται από τις πλειοψηφίες. Την εποχή στην οποία αναφέρεται, Δήμαρχος Λέρου ήταν ο κ. Αντιάρτης αλλά την πλειοψηφία την είχε η παράταξη Κωττάκη. Τότε, είχα εκφράσει τις ενστάσεις μου για το όλο θέμα, όμως, όπως είπα και πιο πάνω, οι αποφάσεις λαμβάνονται από τις πλειοψηφίες. Ομολογώ πάντως ότι αυτό έχει μικρή σημασία. Ακόμα και αν τότε συμφωνούσα απόλυτα, τίθεται το παρακάτω ερώτημα: είναι στα τυπικά καθήκοντα του Προέδρου ενός Νομικού Προσώπου να απαγορεύσει στον Δήμαρχο ενός Νησιού να έχει διαφορετικές απόψεις; Ένας δήμαρχος όταν διαπιστώνει ότι κάτι δεν πάει καλά στον Δήμο του, είναι υποχρεωμένος να αντιδράσει για το καλό του τόπου του και των συμπολιτών του, που του έδωσαν άλλωστε και την πλειοψηφία. Θεωρώ τελείως άστοχη και κακοπροαίρετη τη συγκεκριμένη αναφορά που κάνει για την περίοδο της δημοτικής θητείας 1999-2002. Άλλες εποχές τότε, άλλες σήμερα. Άλλες οι προτεραιότητες τότε, τελείως διαφορετικές σήμερα. Η οικονομική κρίση και η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι Λεριοί, δεν μου επιτρέπει να ασχολούμαι με το να απαντάω στον κάθε Πρόεδρο Νομικού Προσώπου. Αυτή τη στιγμή, η άσκηση φθηνής πολιτικής εκ μέρους του κ. Ελισσαίου με κάνει να χρονοτριβώ, αντί να ασχολούμαι με τα πραγματικά προβλήματα της Λέρου που είναι η με πάση –προσωπική- θυσία τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της Λέρου!   

9) Σε άλλο σημείο της επιστολής του ο κ. Ελισσαίου αναφέρει ότι «τον εκπλήσσει η άποψη του Δημάρχου Λέρου ‘‘στις  20 Φεβρουαρίου δηλώθηκε και  πάλι λιμάνι κρουαζιέρας το λιμάνι της Πάτμου …………….. τα λιμάνια της Λέρου’’».

Η απαράδεκτη απάντηση του: «Θυμάστε κ. Δήμαρχε ποτέ από το παρελθόν έως σήμερα να μας είχατε ζητήσει κάτι τέτοιο και να μην έχει γίνει; Ακόμη και σήμερα το Δημοτικό σας Συμβούλιο αναρωτιέται για το αν προορισμός κρουαζιεροπλοίων πρέπει να είναι η Αγία Μαρίνα ή το Λακκί». Και πάλι θα υπενθυμίσω στον κ. Ελισσαίου ότι τα καθήκοντά του δεν του επιτρέπουν σε καμία περίπτωση να κρίνει τις αποφάσεις ή μη, του Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου. Τι πάει να πει «το Δημοτικό σας Συμβούλιο αναρωτιέται ακόμη και σήμερα;» Θα έπρεπε να γνωρίζεις Πρόεδρε, ότι τα Δημοτικά Συμβούλια δεν αναρωτιούνται. Τα δημοτικά συμβούλια είναι ναοί της Δημοκρατίας. Συζητούν και λαμβάνουν αποφάσεις για το καλό του τόπου τους.  Σε καλώ να ανακαλέσεις Δημόσια!

Σχετικά με το εάν οι προηγούμενοι Δήμαρχοι είχαν ζητήσει να συμπεριλαμβάνεται και η Λέρος στα λιμάνια κρουαζιέρας, δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω. Αυτό κ. Ελισσαίου δεν σημαίνει ότι εγώ, ως νέος Δήμαρχος Λέρου δεν δικαιούμαι να το ζητήσω. Εξ’ άλλου, ζητάει κάτι παρόμοιο ο Δήμος Πάτμου με κάποιο επίσημο έγγραφο; Αν το ζητάει πολύ θα ήθελα να το δώσετε στη δημοσιότητα. Θεωρώ πως είστε ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ Λιμενικό Ταμείο και όχι μόνο της Πάτμου, οπότε ΥΠΟΧΡΕΟΥΣΤΕ να δηλώνετε από μόνος σας τα λιμάνια της Λέρου ως Λιμάνια κρουαζιέρας ή ακόμη και τα λιμάνια των Λειψών ή του Αγαθονησίου, αν μπορούσαν να δεχτούν τέτοια πλοία! Να είστε βέβαιος πως αν δηλώνατε από μόνος σας τα λιμάνια της Λέρου ως λιμάνια κρουαζιέρας, ουδείς Λεριός θα σας κατηγορούσε…

10) Όσον αφορά αυτά που λέει ο κ. Ελισσαίου, ότι δηλαδή είχε εξηγήσει σε εμένα, πως η διαδικασία απευθείας ανάθεσης των σχετικών μελετών στην εταιρεία Aviamar, (την οποία είχα εξαγγείλει, δήθεν, εν αγνοία του Λιμενικού Ταμείου σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου), ήταν παράνομη λόγω ύψους του προϋπολογισμού των μελετών και του γεγονότος ότι η εταιρεία αυτή δεν διαθέτει την σχετική πιστοποίηση για την εκπόνηση τέτοιων μελετών από το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, θα σας πω τα εξής:

10Α) Αυτό, ουδέποτε έγινε εν αγνοία του Λιμενικού Ταμείου Πάτμου, όπως λέει. Κανείς από το Δημοτικό Συμβούλιο Λέρου δεν είναι τόσο ελαφρόμυαλος ώστε πρώτα να εξαγγείλει την διαδικασία αυτή και μετά να ενημερώσει το Δη.Λι.Τα.Π. Ο κ. Ελισσαίου φυσικά και ήταν ενήμερος σχετικά με τη συγκεκριμένη εταιρεία (Aviamar) και γνώριζε ότι η εταιρεία αυτή σε συνεργασία με άλλες εταιρείες οι οποίες διαθέτουν ανάλογη πιστοποίηση, έχει εκπονήσει πολλές παρόμοιες μελέτες. Διαβάστε παρακάτω και θα καταλάβετε τα ψεύδη του κ. Ελισσαίου.  

10Β) Σχετικά με αυτό που λέει, ότι δηλαδή η απευθείας ανάθεση σε αυτή την εταιρεία -η οποία θέλαμε να γίνει προκειμένου να προλάβουμε τη φετινή σεζόν- ήταν παράνομη λόγω ύψους του προϋπολογισμού των μελετών, σας διαβεβαιώνω ότι και πάλι ψεύδεται και σας παραθέτω γραπτό μήνυμα που έλαβα από το κινητό του κ. Ελισσαίου και το οποίο αναφέρει τα εξής:

«Μιχάλη, η παρεξήγηση είναι δεδομένη. Εγώ φεύγοντας για Αθήνα ζήτησα έκτακτη για τροποποίηση του προϋπολογισμού και δεν σας ειδοποίησαν ότι δεν έγινε. Ειλικρινά λυπάμαι. Είμαι στο καράβι και επιστρέφω. Η συνεδρίαση θα γίνει άμεσα και θα υπάρχει σαν έκτακτο θέμα η τροποποίηση του προϋπολογισμού στα 15αρια της Λέρου και των Λειψών. Ζητώ και πάλι συγγνώμη από όλους δεν είχα την πρόθεση να δημιουργήσω θέμα…»  

Μετά από αυτό το μήνυμα που κι εσείς διαβάζετε και το οποίο αναφέρεται μεταξύ άλλων στη μείωση του ποσού της απευθείας ανάθεσης σε 15000 ευρώ ώστε να μπορεί να ληφθεί σχετική απόφαση, μπορείτε να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα. Ο κ. Ελισσαίου θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για τους λόγους που τον οδήγησαν να γράψει τα όσα έγραψε, αφού το γραπτό μήνυμα που σας παραθέτω επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς μου και καταρρίπτει τα όσα ισχυρίζεται ο ίδιος. Ο συγκεκριμένος κύριος, άλλαξε άρδην συμπεριφορά και βρήκε δεκάδες κωλύματα ώστε να μην υλοποιηθεί ούτε φέτος η πύλη Εισόδου – Εξόδου στη Λέρο, καταδικάζοντας ένα ολόκληρο νησί… Και άλλαξε άρδην συμπεριφορά, διότι δήλωσα δημόσια ότι επιθυμώ να ιδρύσω Λιμενικό Ταμείο Λέρου. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Εν κατακλείδι και μετά από όλα όσα ανέφερα παραπάνω, δεν ζητώ αλλά απαιτώ την παραίτηση ή την απομάκρυνση του κ. Ελισσαίου και μάλιστα άμεσα, διότι το όλο θέμα που έχει προκύψει δεν είναι άλλο από τους άκρως περίεργους και επικίνδυνους χειρισμούς του σε όλα τα θέματα που αναφέρονται στις επιστολές του και που προσπαθεί ανεπιτυχώς να επιρρίψει στο Δήμο Λέρου».

Μιχάλης Κόλιας
Δήμαρχος Λέρου

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ