back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πολλά τα ερωτηματικά για τη στάση της μειοψηφίας…

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΠολλά τα ερωτηματικά για τη στάση της μειοψηφίας…

Μετά τα τελευταία σοβαρά γεγονότα στο δήμο Λέρου και ειδικότερα τις καταγγελίες της Δημοτικής Συμβούλου κας Βενέτου που είδαν το φως της δημοσιότητας, τίθενται πολλά ερωτηματικά για τη στάση της μειοψηφίας (ελάσσονος και μείζονος) του Δήμου Λέρου.

Το ιστορικό: η κα Βενέτου, κατήγγειλε προ ημερών με επιστολή της, ότι στις συναντήσεις της πλειοψηφούσας παράταξης γίνονταν συζητήσεις που είχαν κίνητρο «την εκδίκηση και που στοχεύουν στην εξόντωση των ατόμων (στελεχών του δήμου και άλλων συμπολιτών μας) τα οποία έχουν γίνει “στόχος”».  Ο Δήμαρχος Λέρου με αφορμή την παραίτηση της Κας Ευδοκίας Βενέτου από τη θέση της αντιπροέδρου του νεοσύστατου οργανισμού Δ.Ο.Π.Α.Ι.Σ.Α.Π, εξέδωσε δελτίου τύπου, όπου αναφέρεται μεταξύ άλλων, σε «λάθη που έχουν γίνει» ενώ δεν αντικρούει σε καμία περίπτωση τις καταγγελίες περί κινήτρου εκδίκησης και εξόντωσης δημοτών και υπαλλήλων του Δήμου Λέρου…

Μετά τη δημοσιοποίηση της επίμαχης επιστολής έχουν επικοινωνήσει μαζί μας πολλοί συμπατριώτες καθώς και υπάλληλοι του δήμου Λέρου οι οποίοι νιώθουν για διάφορους λόγους αδικημένοι επί προσωπικού από διάφορες πρακτικές και αναρωτιούνται αν οι καταγγελίες αφορούν συγκεκριμένα ονόματα.

Θα έπρεπε μετά την δημοσιοποίηση της συγκεκριμένης επιστολής, οι επικεφαλής της μειοψηφίας (ελάσσονος και μείζονος) να κινήσουν τις απαραίτητες διαδικασίες και να καλέσουν έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να δοθούν εξηγήσεις σχετικά με τις καταγγελίες περί εκδίκησης δημοτών και υπαλλήλων του Δήμου Λέρου.

Επιβάλλεται για ευνόητους λόγους να δοθούν απαντήσεις, άμεσα, στα παρακάτω ερωτήματα:

  • Ποιοι είναι οι υπάλληλοι του δήμου Λέρου στους οποίους αναφέρεται η κα Βενέτου (ονομαστικά).
  • Ποιοι είναι οι δημότες της Λέρου στους οποίους αναφέρεται η κα Βενέτου (ονομαστικά).
  • Ποιες ήταν οι συζητήσεις (και από ποιους γίνονταν) που είχαν κίνητρο την εκδίκηση και που στόχευαν στην εξόντωση των παραπάνω δημοτών και υπαλλήλων.
  • Με ποιους τρόπους χρησιμοποιείτο η εξουσία του δημοτικού συμβουλίου ως μέσο προσωπικής εκδίκησης απέναντι σε συμπολίτες μας και από ποιους χρησιμοποιείτο αυτή η εξουσία (ονομαστικά).

Τα παραπάνω ερωτήματα είναι πολύ σοβαρά όπως και οι καταγγελίες και θα πρέπει άμεσα να συγκληθεί σε σώμα το Δημοτικό Συμβούλιο για να συνεδριάσει εκτάκτως και να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ