15-07-2019 Τελευταία ενημέρωση: 17:40, στις 15-07-2019

Λέρος: Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου

Σχολιάστε το άρθρο
Κατηγορία: Τα νέα της Λέρου
Εμφανίσεις: 3617 φορές

Το πρωί της Δευτέρας 25 Μαρτίου, ετελέσθη ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον κατάμεστο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ.Παϊσίου, συμπαραστατουμένου υπό του Ιερού Κλήρου της νήσου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στις 10:30΄π.μ., ετελέσθη η επίσημος Δοξολογία παρουσία του Δημάρχου, των Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, Στρατιωτικών Αρχών, Σωμάτων Ασφαλείας, Εκπαιδευτικών, αντιπροσωπειών μαθητών με τις σημαίες των σχολείων όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων, και πλήθος κόσμου.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας, Κλήρος, Αρχές και Λαός, κατευθύνθηκαν στην Αγία Μαρίνα, όπου προ της προτομής του παπα-Αναστάση Ζαφειρόπουλου, εψάλλη επιμνημόσυνος δέησις και έγιναν οι καταθέσεις στεφάνων.

Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Λέρου και άγημα του Στρατού.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η εκπαιδευτικός - φιλόλογος του Εσπερινού Γυμνασίου κα Χρυσούλα Παπαθανασίου.

Ο καλός καιρός κατά την ώρα της παρελάσεως, είχε ως αποτέλεσμα πολύς κόσμος να κατακλίσει τον λιμένα της Αγίας Μαρίνας και να καταχειροκροτήσει τα νιάτα του νησιού μας που παρέλασαν.

Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε η άψογη εμφάνιση της Δημοτικής Φιλαρμονικής, των Συλλόγων, του Προσκοπισμού και Οδηγισμού, των σχολείων όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, ενώ εθνικό ενθουσιασμό προκάλεσε η παρέλαση των αγημάτων του Ελληνικού μας Στρατού και των Εφέδρων, σε άψογο σχηματισμό.

Μετά το πέρας της παρέλασης ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μ. Κόλιας δήλωσε:

Το μήνυμα του άθλου του 1821 παραμένει πάντα διαχρονικό και επίκαιρο.

Μας διδάσκει τη σημασία τής ενότητας και τής ομοψυχίας των Ελλήνων σε κοινούς αγώνες, κοινές αξίες, κοινούς στόχους και δύσκολες ώρες.

Σήμερα καλούμαστε κ πάλι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας,να συντονίσουμε τίς προσπάθειες μας και να ξεπεράσουμε την κρίση ώστε να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές το μέλλον πού τους αξίζει.

Συγχαρητήρια για τη μεγαλειώδη παρέλαση στη μαθητιούσα νεολαία, στους εκπαιδευτικούς, στις ένοπλες δυνάμεις, στους εθνοφυλακες,στον προσκοπισμό στον οδηγισμό σέ όλο το κόσμο πού συμμετείχε και στον αρχιμουσικό Κο Κοντογιωργακη Γιώργο,τον επίτιμο κο Κλειδωνιαρη και όλα τα παιδιά πού συμμετέχουν στην φιλαρμονική μας.

Χρόνια πολλά σε όσες και όσους γιορτάζουν.

Χρόνια πολλά. Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΣΕ ΓΡΑΦΙΚΟ ΕΞΩΚΚΛΗΣΙ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

Το πρωί της Δευτέρας 25 Μαρτίου, ετελέσθη Θεία Λειτουργία στο γραφικό εξωκκλήσι του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην περιοχή «Μύλοι-Πλάκες» της Λέρου, υπό του π. Δαμασκηνού Παλαπουγιούκ, παρουσία πολλών πιστών.

Επιμέλεια:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως, Άκης Γρεκός

Φωτογραφίες:  Διονυσία Χρυσούλη, Κλεάνθης Μαρτίνος, Κώστας Σταματίου


Πείτε κάτι εδώ...
Είστε επισκέπτης
Διαφορετικά σχολιάστε ως επισκέπτης με ψευδώνυμο
Φόρτωση σχολίου... Το σχόλιο θα ανανεωθεί μετά 00:00.

Γίνετε ο πρώτος επισκέπτης που θα σχολιάσει.

Βρείτε μας στο Facebook