ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

  • Φόρτωση…
Ζαχαροπλαστείο "Ρεπαπής"

Εγγραφείτε στο κανάλι μας YouTube

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • Τιμόθεος Κωττάκης: Ο Δήμος Λέρου δίνει κίνητρα στους γιατρούς - Επιδοτεί με 400 ευρώ το ενοίκιο

    Ο Γεώργιος Κουμνενής σχολίασε: Συγχαρητήρια, σωστό μέτρο.
    17.11.2025
  • Στο κόκκινο η ένταση στο Νοσοκομείο Λέρου: Τα Σωματεία Ιατρών - Εργαζομένων καταγγέλλουν κατάρρευση υποδομών και πολιτικές ευθύνες

    Ο Γεώργιος Κουμνενης σχολίασε: Κάντε όλοι μια προσπάθεια, όσο γίνεται, να αφήσετε τα κομματικά που χωρίζουν τους εργαζόμενους.…
    14.11.2025
  • Ένωση Ιατρών ΚΘΛ: "Καταγγελία - Ανακοίνωση για την απαράδεκτη και προσχηματική προκήρυξη ιατρικών θέσεων"

    Ο Γεώργιος Κουμνενής σχολίασε: Κρίμα που εμείς οι Λεριοι αδιαφορούμε και δεν υποστηρίζουμε καθόλου αυτούς που προσπαθούν. Στην…
    11.11.2025
  • Θέμα παραίτησης της διοίκησης των ΕΛΤΑ έθεσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Γιάννης Παππάς

    Ο Φωνή βοωντος εν τη ερημω σχολίασε: Ένα εξαιρετικό μέτρο και ένας εξαιρετικός manager θυσιάστηκαν για να παραμείνει ένα σάπιο, ανίκανο…
    04.11.2025
  • Λέρος: Με λαμπρότητα και παλμό ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου [VIDEO]

    Ο Xristos Petinaras σχολίασε: To epal giati den to xei mesa?
    03.11.2025
kroupia leros
crithonis-paradise-hotel

FOLLOW US

  • 3.829 Fans
  • 560 Followers
  • 592 Subscribers

INSTAGRAM PHOTOS

Follow us!

  • Ο Δήμαρχος Λέρου στον Διοικητή του Νοσοκομείου – Στήριξη 400€ στους ειδικευμένους γιατρούς χωρίς ιδιόκτητη κατοικία

Επίσκεψη στον Διοικητή του Νοσοκομείου Λέρου, κ. Σταμάτη Καρδάση, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Λέρου κ. Τιμόθεος Κωττάκης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτη Κουμπάρο.

Κατά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος ενημέρωσαν επίσημα τον Διοικητή για την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που προβλέπει κάλυψη εξόδων ύψους 400 ευρώ για τους ειδικευμένους γιατρούς που υπηρετούν στο νησί και δεν διαθέτουν ιδιόκτητη κατοικία.

Όπως δήλωσε ο κ. Κωττάκης, το μέτρο αφορά αυτή τη στιγμή πέντε (5) γιατρούς, ενώ με την έγκριση του προϋπολογισμού 2026 θα επεκταθεί ώστε να καλύπτει και τους υπόλοιπους ιατρούς.

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι –όπως τόνισε ο Δήμαρχος– η ενίσχυση των κινήτρων παραμονής και στελέχωσης του νοσοκομείου, σε μια περίοδο που η έλλειψη ειδικοτήτων πιέζει έντονα το σύστημα υγείας της Λέρου.

Ακολουθεί το βίντεο με τις δηλώσεις.
  • Μια ξεχωριστή εμπειρία είχαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Λέρου κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής τους στη Ρώμη, στο πλαίσιο πολιτιστικής και αθλητικής εκδρομής που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο.
Οι παλαίμαχοι παρακολούθησαν ποδοσφαιρικό αγώνα στο Stadio Olimpico, ζώντας από κοντά τη δυναμική ατμόσφαιρα ενός γηπέδου με μεγάλη ποδοσφαιρική παράδοση. Η παρουσία τους στο ιστορικό στάδιο αποτέλεσε κορυφαία στιγμή της εκδρομής, συνδυάζοντας το ενδιαφέρον τους για το άθλημα με το κλίμα μιας μεγάλης διεθνούς ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.
  • Μια ξεχωριστή εμπειρία είχαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Λέρου κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής τους στη Ρώμη, στο πλαίσιο πολιτιστικής και αθλητικής εκδρομής που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο.

Κατά την πρώτη ημέρα στη Ρώμη, η ομάδα περιηγήθηκε στο εμβληματικό Κολοσσαίο, όπου τα μέλη είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της παγκόσμιας ιστορίας και να απολαύσουν τη μοναδική ατμόσφαιρα του αρχαίου αμφιθεάτρου. Η επίσκεψη συνοδεύτηκε από ξενάγηση και παρουσίαση της ιστορίας του χώρου, προσφέροντας μια αξέχαστη πολιτιστική εμπειρία στα μέλη της αποστολής.
  • Λιμεναρχείο Λέρου: Κλείνει για οχήματα το Λιμάνι της Αγίας Μαρίνας μέχρι τον Μάρτιο
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Το πρωί της Παρασκευής (31-10-2025), πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των νέων μονάδων αφαλάτωσης στα Λέπιδα, παρουσία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, του Δημάρχου Λέρου Τιμόθεου Κωττάκη, στελεχών της Δημοτικής Αρχής, εκπροσώπων φορέων και πλήθους πολιτών.

Μετά το πέρας της τελετής, ο κ. Χατζημάρκος ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια διαθέτει για το νησί της Λέρου ποσό ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ, για τη μελέτη και εγκατάσταση σύγχρονου ηλεκτροφωτισμού μήκους 20 χιλιομέτρων σε επιλεγμένα σημεία του οδικού δικτύου.

Δείτε στιγμιότυπα από την εκδήλωση και τις δηλώσεις του Δημάρχου και του Περιφερειάρχη:
Πέμπτη 20 Νοεμβρίου, 2025
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
22 °c
Agia Marina
21 ° Πα
21 ° Σα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Αρχική » ΑΠΟΨΕΙΣ » Για τη Ροδάνθη ρε γαμώτο!

Για τη Ροδάνθη ρε γαμώτο!

Leros News Leros News
28 Ιανουαρίου 2013
- ΑΠΟΨΕΙΣ, ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
Χρόνος ανάγνωσης: 3 Λεπτά
A A
0
Για τη Ροδάνθη ρε γαμώτο!

Για τη Ροδάνθη ρε γαμώτο

406
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
13.5k
ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Share on FacebookShare on Twitter

Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι τα τεστ γνώσεων αναζωογονούν την μνήμη και ακονίζουν τον ανθρώπινο εγκέφαλο… Πάμε λοιπόν να λύσουμε μια σπαζοκεφαλιά: – Ποιο είναι το κρυμμένο μήνυμα που βγαίνει από τις παρακάτω λέξεις – κλειδιά: * ΜΑΡΙΝΑ * ΑΓΟΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ * ΦΕΣΙ * ΛΟΥΓΚΑΝΟ * ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ * ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ * ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ * ΔΙΑΠΛΟΚΗ *

Όποιοι χρειάζονται επιπλέον βοήθεια ας κάνουν τον κόπο να πάνε πίσω στα μέσα της δεκαετίας του ’90. Θυμηθείτε πώς ήταν η εμπειρία ενός ταξιδιού μετ’ επιστροφής από Δωδεκάνησα προς Πειραιά.

Διαβάστε επίσης:

Τα τελικά αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ στα Δωδεκάνησα

Νέα Δημοκρατία – Ανακοίνωση ΕΦ.Ε.Ε.Π. Δωδ/σου για την ανακήρυξη Προέδρων και μελών – Όλα τα ονόματα

20.11.2025
790
Πανιώνιος Λέρου: Μια ξεχωριστή, γιορτινή βραδιά μπόουλινγκ για όλες τις ηλικίες

Πανιώνιος Λέρου: Μια ξεχωριστή, γιορτινή βραδιά μπόουλινγκ για όλες τις ηλικίες

20.11.2025
578

Σαπιοκάραβα που έτριζαν και παρουσίαζαν μόνιμα μηχανικά προβλήματα, φορτωμένα με υπεράριθμους επιβάτες, οι οποίοι σαν ζώα στοιβάζονταν ο ένας πάνω στον άλλον και το βράδυ έστρωναν κουρελούδες στα πατώματα για να κοιμηθούν. Το ταξίδι κρατούσε μια αιωνιότητα, ενώ το εισιτήριο ήταν ακριβό σε σχέση με τις παρεχόμενες υπηρεσίες αλλά και με δεδομένη την επιδότηση του κράτους.

Ο λόγος φυσικά για την GA Ferries του εφοπλιστή Γεράσιμου Αγούδημου. Πάμε να δούμε τι έχει γράψει κατά καιρούς ο τύπος, προκειμένου να αποκτήσουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα και άποψη:

«H πετυχημένη και κερδοφόρα πορεία του στη θάλασσα άρχισε ουσιαστικά το 1982, με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Με το νόμο 1262/1982 παίρνει επιδοτήσεις που του παρέχει αφειδώς ο καλός του φίλος, τότε υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργος Κατσιφάρας. Το 1.600.000.000 δρχ. του επιτρέπει να αγοράσει δύο πλοία: το «Μιλένα» και το «Νταλιάνα», που τα θυμούνται αρκετοί από εμάς που καραβοτσακιστήκαμε στο Αιγαίο με τις απανωτές βλάβες τα καλοκαίρια.

Το 1988 ιδρύεται η G.A. Ferries και προστίθενται στο στόλο τα πλοία «Δημητρούλα», «Μαρίνα», «Ροδάνθη», «Ρομίλντα» – μερικά δηλαδή από τα πιο υπέργηρα σκαριά της ελληνικής ναυτιλίας (ακόμα και από το 1969), που πολλές φορές έμειναν στο Αιγαίο από μηχανικά προβλήματα, δημιουργώντας σάλο καταγγελιών. Παροιμιώδεις είναι οι κάθοδοί του στον Πειραιά την ώρα που οι λιμενικοί έβαζαν τον κόσμο στα καράβια του. Ο Μάκης δεν ήθελε τα πλοία τα δικά του να πηγαίνουν άδεια στον προορισμό τους. Πολλοί λιμενικοί, όμως, τον είχαν κατηγορήσει ότι αντί για άδεια πήγαιναν υπεράριθμα, λόγω της επιμονής του εφοπλιστή να φορτώνει ο ίδιος τον κόσμο στα πλοία με φωνές και υποδείξεις. «Κουμάντο στα πλοία μου κάνω εγώ και κανένας από τους άσπρους» είχαν ακούσει τον Αγούδημο να ωρύεται στις προβλήτες του λιμανιού, εδικά στα φόρτε των διακοπών.» (Espresso News 07/04/2009)

«Από την εποχή που επινοήθηκε η «άδεια σκοπιμότητος» γεννήθηκε και το «λάδωμα» στην ακτοπλοΐα! Ενας ολόκληρος γραφειοκρατικός μηχανισμός στήθηκε γύρω από τα «χαρτιά» που έπρεπε να προμηθευτεί όποιος επιθυμούσε να δρομολογήσει βαπόρι στις γραμμές. Και κάθε εποχή υπήρχαν οι «ευνοούμενοι». Η απελευθέρωση έβαλε τέλος στο απαράδεκτο καθεστώς. Το σύστημα όμως που είχε δημιουργηθεί έπρεπε να τραφεί! Ετσι, η «δραστηριότητα» του κυκλώματος μεταφέρθηκε τα τελευταία χρόνια στις άγονες γραμμές. Εκεί, προκειμένου να δρομολογηθεί ένα βαπόρι, έπρεπε να έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές. Οι επιδοτήσεις που έδινε και δίνει το κράτος δεν είναι ευκαταφρόνητες. Πώς όμως συνέβαινε και στις άγονες πρωταγωνιστούσανπάντα βαπόρια δεύτερης και τρίτης διαλογής; ….ο καπετάν Μάκης έλυνε κι έδενε! Με τη Ν.Δ. του 1990-1993 επίσης δεν είχε πρόβλημα. Με τον Παπανδρέου του 1993-96 τα πήγε περίφημα! Αλλά μετά έπεσε στον Σημίτη, ο οποίος δεν πήγαινε το καθεστώς και προσπάθησε να το εκσυγχρονίσει.» (Espresso News 12/04/2009)

«Στη “Νεράιδα” υπήρχε πάντα κρατημένο τραπέζι για τον καπετάν Μάκη, έρθει- δεν έρθει το βράδυ…»έχει ακουστεί από φίλους του. Πλοίο του Γεράσιμου Αγούδημου θρυλείται ότι υπήρχε πάντα στη διάθεση του Ανδρέα Παπανδρέου για να τον μεταφέρει ή για να συνοδεύσει το καράβι με το οποίο ταξίδευε στην Τήνο. Η σχέση του με τον «αείμνηστο Ανδρέα» ήταν όντως ιδιαίτερα στενή, αλλά ο ίδιος αρνείται ρητώς ότι βάφτισε το πολυσυζητημένο «Δημητρούλα» από τη Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου (…) Ο 70χρονος ακτοπλόος εφοπλιστής κατάφερε στα 40 και πλέον χρόνια της σταδιοδρομίας του στη θάλασσα να δημιουργήσει με δουλειά οπωσδήποτε, αλλά και με τις κατάλληλες επαφές, προσθέτουν όσοι γνωρίζουν την πορεία του, μια διόλου ευκαταφρόνητη περιουσία. Ένα μέρος της το επένδυσε σε μια πληθωρική αισθητική η οποία τον αντιπροσώπευε ιδιαίτερα. Χαρακτηριστικότερο δείγμα, το μήκους 20 μέτρων άλμπουρο (ιστός που χρησιμοποιείται στα παλιά πλοία για την έπαρση της σημαίας) το οποίο αποτελεί το σήμα-κατατεθέν της έπαυλής του στην περιοχή της Σαρωνίδας.» (Το Βήμα 12/04/2009)

«Βασιλιάς σε μια μυθικής αξίας βίλα, στη λίμνη στο Λουγκάνο της Ελβετίας είναι ο Μάκης Αγούδημος, που πρόσφατα καταδικάσθηκε σε φυλάκιση 5 ετών για χρέη 3,5 εκατ. ευρώ στο ΝΑΤ, ενώ όλα τα πλοία του έχουν κατασχεθεί για τον ίδιο λόγο.

Ο «Καπετάν Μάκης» – όπως του αρέσει να τον αποκαλούν- και η οικογένειά του εγκαταστάθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια μόνιμα στην Ελβετία.
Αν και οι περισσότεροι έλληνες εφοπλιστές προτιμούν τη Ζυρίχη και τη Γενεύη, ο Γεράσιμος Αγούδημος επέλεξε να μείνει στο Λουγκάνο, στην περιοχή Paradiso. Εκεί άλλωστε, η οικογένεια Αγούδημου διαθέτει εδώ και πολλά χρόνια μια υπερπολυτελή έπαυλη τεσσάρων επιπέδων (…) Η αξία της έπαυλης είναι τεράστια, όπως επίσης και των επίπλων που βρίσκονται μέσα. (…)Μεταξύ των άλλων, ο Μάκης Αγούδημος φέσωσε με τεράστια ποσά τους ναυτιλιακούς πράκτορές του στη Ρόδο και την Κω. Μάλιστα το φέσι στον πράκτορά του στη Ρόδο έφθανε στα € 120.000, με αποτέλεσμα να γίνουν προσφυγές στη Δικαιοσύνη.» (tvkosmos.gr 03/12/2012)

«Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 4 ετών χωρίς αναστολή και χρηματική εγγύηση 15.000 ευρώ από το πρώτο μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά ο πλοιοκτήτης της κοινοπραξίας GΑ Ferries, Γεράσιμος Αγούδημος για τις οφειλές του προς το ΝΑΤ (Ταμείο Ναυτικών), οι οποίες φτάνουν τις 970.000 ευρώ! Συγκεκριμένα ο πλοιοκτήτης χρωστάει συνολικά στο ταμείο για το Κεφάλαιο Ασφάλισης Επιβατών και Οχημάτων (ΚΑΕΟ) περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ , ενώ η συγκεκριμένη δίκη αφορούσε οφειλές της κοινοπραξίας GA FERRIES προς το ΝΑΤ για το έτος 2007, συνολικού ύψους 1.630.000 ευρώ. Για ένα μέρος από τη συνολική οφειλή του 2007, που αφορά το ποσό των 660.000 ευρώ την περίοδο από 01/01/2007 έως 30/04/2007, λόγω παραγραφής δεν επιβλήθηκε καμία ποινή και έπαυσε οριστικά η δίωξη εναντίον του Γ. Αγούδημου.» (Ημερησία 30/10/2012)

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα ακούσετε τους Υπουργούς να ζητούν νέες θυσίες από τους πολίτες ή όταν θα λάβετε το χαράτσι της ΔΕΗ, απλά σκεφτείτε την ιστορία του Κυρ-Μάκη. Και δεν είναι ο μόνος…

Αναλογιστείτε όμως και τις ευθύνες των πολιτών. Βρέθηκε κανείς να κάνει μήνυση στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο για τις συνθήκες που επικρατούσαν στα βαπόρια του Αγούδημου; Έκανε κάποιο σωματείο εργαζομένων, κάποιος σύλλογος πολιτών καταγγελία στους αρμόδιους φορείς; Τελικά βρίσκουν και τα κάνουν…

lerosnews.gr

Tags: ΑΠΟΨΕΙΣΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ - ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ
Share162Tweet102

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Αναζήτηση πορείας σε έναν κόσμο που αναδιατάσσεται”
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η ενεργειακή απομόνωση της Τουρκίας και η γεωπολιτική αναβάθμιση της Ελλάδας

18.11.2025
391
Λέρος: “Γνωστός λαϊκιστής και υβριστής” ο Μιχάλης Κόλιας, λέει η παράταξη “Ελπίδα για τη Λέρο”
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

Ρώσος μετέφερε μετανάστες στη Λέρο από την Τουρκία

14.11.2025
1k
Λέρος: Συνελήφθη Ιρακινός με ένταλμα από την Ιταλία για διακίνηση μεταναστών – «Πιάσατε λάθος άνθρωπο»
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

Λέρος: Εντοπισμός 33 αλλοδαπών και σύλληψη των 2 αλλοδαπών διακινητών τους

13.11.2025
889
Επόμενο
Τηλεοπτική συνέντευξη της μητέρας του Στρατιωτικού για το άτυχο βρέφος - Ανατρέπει τους ισχυρισμούς της κόρης της...

Τηλεοπτική συνέντευξη της μητέρας του Στρατιωτικού για το άτυχο βρέφος - Ανατρέπει τους ισχυρισμούς της κόρης της... [VIDEO]

Η ΛΕΡΟΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Έκλεψαν …τα ρέστα και προϊόντα καπνού από mini market στη Λέρο!

    20.11.2012
    Έκλεψαν …τα ρέστα και προϊόντα καπνού από mini market στη Λέρο! Πριν 13 χρόνια 2.2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Πρόσκληση για προβολή ταινίας από τον Εμπορικό Σύλλογο Λέρου

    20.11.2013
    Πρόσκληση για προβολή ταινίας από τον Εμπορικό Σύλλογο Λέρου Πριν 12 χρόνια 1.4K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. στον Πλάτανο

    20.11.2014
    ΛΕΡΟΣ: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. στον Πλάτανο Πριν 11 χρόνια 1.4K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Αδικαιολόγητη καθυστέρηση και αδράνεια για την ίδρυση δομής ειδικής αγωγής στη…

    20.11.2015
    ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Αδικαιολόγητη καθυστέρηση και αδράνεια για την ίδρυση δομής ειδικής αγωγής στη Λέρο» Πριν 10 χρόνια 1.2K

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Τιμόθεος Κωττάκης: Ο Δήμος Λέρου δίνει κίνητρα στους γιατρούς – Επιδοτεί με 400…

    17.11.2025
    Τιμόθεος Κωττάκης: Ο Δήμος Λέρου δίνει κίνητρα στους γιατρούς – Επιδοτεί με 400 ευρώ το ενοίκιο 2.1K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος – Φωτιά στη Γούρνα: Άμεση επέμβαση, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα

    16.11.2025
    Λέρος – Φωτιά στη Γούρνα: Άμεση επέμβαση, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα 1.8K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Στο κόκκινο η ένταση στο Νοσοκομείο Λέρου: Τα Σωματεία Ιατρών – Εργαζομένων καταγγέλλουν…

    14.11.2025
    Στο κόκκινο η ένταση στο Νοσοκομείο Λέρου: Τα Σωματεία Ιατρών – Εργαζομένων καταγγέλλουν κατάρρευση υποδομών και πολιτικές ευθύνες 1.6K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Η αποκλειστική συνέντευξη του Ευάγγελου Ασβεστά στο Leros News

    18.11.2025
    Λέρος: Η αποκλειστική συνέντευξη του Ευάγγελου Ασβεστά στο Leros News 1.5K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Ο Ευάγγελος Ασβεστάς μιλάει για όλους και για όλα – Συνέντευξη προσεχώς…

    15.11.2025
    Λέρος: Ο Ευάγγελος Ασβεστάς μιλάει για όλους και για όλα – Συνέντευξη προσεχώς στο Leros News 1.4K

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

  • Λέρος: Εκτεταμένη διακοπή ρεύματος για πάνω από δύο ώρες

    76 shares
    Share 51 Tweet 10
  • Λέρος: Την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η λογοδοσία Δημάρχου

    43 shares
    Share 21 Tweet 9
  • Λέρος: ΔΑΠΘΑΣ και Λιμεναρχείο «ξεσκεπάζουν» παράνομο δίκτυο μεταφορών – 36 άτομα μεταφέρθηκαν στη ΚΕΔ

    40 shares
    Share 17 Tweet 10
  • Λιμεναρχείο Λέρου: Κλείνει για οχήματα το Λιμάνι της Αγίας Μαρίνας μέχρι τον Μάρτιο

    76 shares
    Share 34 Tweet 18
  • «Κόλαφος» η έκθεση της ΕΕ για την Τουρκία: Αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, δεν συμβάλλει ενεργά για λύση στο Κυπριακό – Για μεροληψία μιλά η Άγκυρα

    16 shares
    Share 7 Tweet 4
kiporama-leros
Currently Playing

Λέρος: Ολοκληρώθηκε ο Αγιασμός για τα έργα στο λιμάνι Λακκίου – Τι είπε ο Δήμαρχος Λέρου

Λέρος: Ολοκληρώθηκε ο Αγιασμός για τα έργα στο λιμάνι Λακκίου – Τι είπε ο Δήμαρχος Λέρου

Λέρος: Ολοκληρώθηκε ο Αγιασμός για τα έργα στο λιμάνι Λακκίου – Τι είπε ο Δήμαρχος Λέρου

Featured
Λέρος: Η αποκλειστική συνέντευξη του Ευάγγελου Ασβεστά στο Leros News

Λέρος: Η αποκλειστική συνέντευξη του Ευάγγελου Ασβεστά στο Leros News

Featured
  • Ο Δήμαρχος Λέρου στον Διοικητή του Νοσοκομείου – Στήριξη 400€ στους ειδικευμένους γιατρούς χωρίς ιδιόκτητη κατοικία

Επίσκεψη στον Διοικητή του Νοσοκομείου Λέρου, κ. Σταμάτη Καρδάση, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Λέρου κ. Τιμόθεος Κωττάκης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτη Κουμπάρο.

Κατά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος ενημέρωσαν επίσημα τον Διοικητή για την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που προβλέπει κάλυψη εξόδων ύψους 400 ευρώ για τους ειδικευμένους γιατρούς που υπηρετούν στο νησί και δεν διαθέτουν ιδιόκτητη κατοικία.

Όπως δήλωσε ο κ. Κωττάκης, το μέτρο αφορά αυτή τη στιγμή πέντε (5) γιατρούς, ενώ με την έγκριση του προϋπολογισμού 2026 θα επεκταθεί ώστε να καλύπτει και τους υπόλοιπους ιατρούς.

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι –όπως τόνισε ο Δήμαρχος– η ενίσχυση των κινήτρων παραμονής και στελέχωσης του νοσοκομείου, σε μια περίοδο που η έλλειψη ειδικοτήτων πιέζει έντονα το σύστημα υγείας της Λέρου.

Ακολουθεί το βίντεο με τις δηλώσεις.
  • Μια ξεχωριστή εμπειρία είχαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Λέρου κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής τους στη Ρώμη, στο πλαίσιο πολιτιστικής και αθλητικής εκδρομής που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο.
Οι παλαίμαχοι παρακολούθησαν ποδοσφαιρικό αγώνα στο Stadio Olimpico, ζώντας από κοντά τη δυναμική ατμόσφαιρα ενός γηπέδου με μεγάλη ποδοσφαιρική παράδοση. Η παρουσία τους στο ιστορικό στάδιο αποτέλεσε κορυφαία στιγμή της εκδρομής, συνδυάζοντας το ενδιαφέρον τους για το άθλημα με το κλίμα μιας μεγάλης διεθνούς ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.
  • Μια ξεχωριστή εμπειρία είχαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Λέρου κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής τους στη Ρώμη, στο πλαίσιο πολιτιστικής και αθλητικής εκδρομής που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο.

Κατά την πρώτη ημέρα στη Ρώμη, η ομάδα περιηγήθηκε στο εμβληματικό Κολοσσαίο, όπου τα μέλη είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της παγκόσμιας ιστορίας και να απολαύσουν τη μοναδική ατμόσφαιρα του αρχαίου αμφιθεάτρου. Η επίσκεψη συνοδεύτηκε από ξενάγηση και παρουσίαση της ιστορίας του χώρου, προσφέροντας μια αξέχαστη πολιτιστική εμπειρία στα μέλη της αποστολής.
  • Λιμεναρχείο Λέρου: Κλείνει για οχήματα το Λιμάνι της Αγίας Μαρίνας μέχρι τον Μάρτιο
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
Facebook Twitter Youtube Instagram
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από το 2004 έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Follow us on social media:

Πρόσφατα άρθρα

  • Λέρος: Ολοκληρώθηκε ο Αγιασμός για τα έργα στο λιμάνι Λακκίου – Τι είπε ο Δήμαρχος Λέρου
  • Λέρος: Εθελοντική καθαριότητα στον εξωτερικό χώρο της Κλειστής Ελεγχόμενης Δομής
  • Νέα Δημοκρατία – Ανακοίνωση ΕΦ.Ε.Ε.Π. Δωδ/σου για την ανακήρυξη Προέδρων και μελών – Όλα τα ονόματα
  • Πανιώνιος Λέρου: Μια ξεχωριστή, γιορτινή βραδιά μπόουλινγκ για όλες τις ηλικίες

Νεότερα Video

Στη Ρώμη οι παλαίμαχοι Λέρου – Μοναδικές εμπειρίες στο ιστορικό Κολοσσαίο και στο Stadio Olimpico

Στη Ρώμη οι παλαίμαχοι Λέρου – Μοναδικές εμπειρίες στο ιστορικό Κολοσσαίο και στο Stadio Olimpico

812 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
10 Νοεμβρίου 2025
Συνεχίζεται το ταξίδι των Παλαίμαχων της Λέρου στην Sabaudia της Ιταλίας

Συνεχίζεται το ταξίδι των Παλαίμαχων της Λέρου στην Sabaudia της Ιταλίας

957 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
9 Νοεμβρίου 2025

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ENGLISH EDITION
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Ο ιστότοπος lerosnews.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies.