back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επιστολή παραίτησης του Δημοτικού Συμβούλου Γ. Βογιατζή, από την Επιτροπή Πρασίνου Δήμου Λέρου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΕπιστολή παραίτησης του Δημοτικού Συμβούλου Γ. Βογιατζή, από την Επιτροπή Πρασίνου Δήμου Λέρου

Επιστολή παραίτησης από την Επιτροπή Πρασίνου του Δήμου Λέρου απέστειλε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Βογιατζής, προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Λέρου.

Στην επιστολή αυτή, ο κ. Βογιατζής αφήνει αιχμές προς τον Δήμαρχο και την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου, αφού όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, “…στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ζήτησα επίμονα εκτός ημερησίας διατάξεως να μου δοθεί ο λόγος για δύο θέματα. Δεν μου δόθηκε για κανένα”. Παράλληλα κατηγορεί τον Δήμαρχο Λέρου ότι δεν ενημέρωνε την επιτροπή πρασίνου για θέματα αρμοδιότητάς της, ενώ δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφούσας παράταξης έδιναν απαντήσεις στους πολίτες, αντί των αρμοδίων για τα θέματα αυτά. Αναλυτικότερα η επιστολή αναφέρει τα εξής:

“Κυρία Πρόεδρε, κύριε Δήμαρχε, αγαπητοί συνάδελφοι δημοτικοί σύμβουλοι.
Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο την 27/07/2012 ζήτησα επίμονα εκτός ημερησίας να μου δοθεί ο λόγος για δύο θέματα. Δεν μου δόθηκε για κανένα. Το ένα ήταν:
Mε την αριθμό 54/18-04-2012 απόφαση του δ.σ. συγκροτήσατε την επιτροπή πρασίνου και περιβάλλοντος του δήμου μας και με ορίσατε πρόεδρο αυτής της επιτροπής, χωρίς να το ζητήσω.

Το αποδέχτηκα γιατί πίστευα ότι θα προσφέρουμε θα κάναμε έργο αφού στην επιτροπή υπάρχουν αξιόλογα άτομα και με μερικά είχα συνεργαστεί κατά το παρελθόν στο φυσιολατρικό και περιβαλλοντικό σύλλογο.
Αμέσως μετά το διορισμό μας με ενθουσιασμό κάλεσα δύο φορές τα μέλη της επιτροπής σε συνάντηση στις 13/5/2012 και στις 20/05/2012 αντίστοιχα για να προγραμματίσουμε τις εργασίες που πρέπει να κάνουμε.

Κατά τις παραπάνω συναντήσεις διατυπώθηκαν από τα μέλη πολλά ερωτηματικά όπως ποιό είναι το έργο της, ποιές είναι οι αρμοδιότητες και ποιές είναι οι υποχρεώσεις της εν λόγω επιτροπής.
Ζήτησα λοιπόν εγγράφως από το δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο δυο φορές με αρ. πρωτ. 210/13-05-2012 και με αρ. πρωτ. 2273/8-06-2012 για να μας απαντήσουν στα παραπάνω ερωτήματά μας.

Ενώ παράλληλα βλέπαμε να γίνεται κλάδεμα των δέντρων, ξερίζωμα δέντρων, παραλαβή δεντρυλλίων, διανομή δεντρυλλίων όλα αυτά από το δήμο μας χωρίς να λαμβάνει ουδέποτε γνώση ή επιτροπή πρασίνου.
Επίσης κατατίθενται διάφορα αιτήματα των συμπολιτών μας στις υπηρεσίες του δήμου σχετικά με τις αρμοδιότητες της και αυτά δεν διαβιβάζονταν στην επιτροπή ούτε λάμβανε γνώση ΟΜΩΣ διάφοροι αναρμόδιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι έδιναν και δίνουν απαντήσεις στους συμπολίτες μας.

Επειδή μέχρι σήμερα 09 Αυγούστου 2012 δεν έχουμε κάποια απάντηση στα ερωτήματά μας από το δήμαρχο ή το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά συνεχίζει η ίδια κατάσταση, επειδή δεν συζητήθηκε το θέμα όπως είχε υποχρέωση η πρόεδρος να το φέρει προς συζήτηση στα δυο τελευταία συμβούλια στις 19/06/2012 και 27/07/2012 ούτε έγινε μέχρι σήμερα κάποια συζήτηση, ούτε σχόλιο από πλευράς δημάρχου, αλλά ζούμε την πλήρη περιφρόνηση και αδιαφορία και επειδή στην πραγματικότητα ο δήμαρχος κ. Μιχαήλ Κόλλιας δεν θέλει να υπάρχει μια ουσιαστική επιτροπή με έργο, αλλά θέλει να υπάρχει μόνο στα χαρτιά, και επειδή δεν δέχομαι να είμαι απομονωμένος και περιφρονημένος και αδρανής μέχρι τώρα για όλους τους παραπάνω λόγους θέλω να παραιτηθώ από τη θέση του προέδρου της επιτροπής πρασίνου και περιβάλλοντος του δήμου μας.

Με αυτή την επιστολή μου και επειδή δεν δέχομαι την περιφρόνηση, την απομόνωση και την αδράνεια γιατί εγώ θέλω να προσφέρω στον τόπο μου.
Υποβάλλω την παραίτησή μου από αυτή τη θέση του προέδρου και του μέλους και παρακαλώ θερμά το σεβαστό δημοτικό συμβούλιο να την κάνει αποδεκτή”.

lerosnews.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ