back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Βιρβιδάκη και Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Μαχαιρίδη στη Λέρο

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΕπίσκεψη Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Βιρβιδάκη και Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Μαχαιρίδη στη Λέρο

Ο Δήμαρχος Λέρου και πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου κ. Κόλιας, με τον περιφερειάρχη κ. Μαχαιρίδη και τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Σταυλά, υποδέχθηκαν σήμερα στο νησί μας τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Βιρβιδάκη.

Σκοπός τη επίσκεψης αυτής ήταν η ενημέρωση σχετικά με την πορεία αποκατάστασης του ΧΑΔΑ, αλλά και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου. 

Αφού πραγματοποιήθηκε επιτόπια ενημέρωση στο χώρο του ΧΑΔΑ, ακολούθησε σύσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου παρόντων και υπηρεσιακών παραγόντων. Κύριο θέμα συζήτησης ήταν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου και κατ επέκταση οι δήμοι, λόγω της καθυστέρησης έγκρισης των μελετών από το ΠΕΧΩ Δωδεκανήσου, γεγονός που δυσχεραίνει την υλοποίηση των έργων.

Επίσης, τέθηκε στον Υφυπουργό το πρόβλημα της πρόσληψης ανθρωπίνου δυναμικού για να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων, όπως και η αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για την θαλάσσια μεταφορά.

Ο Δήμαρχος Λέρου, ευχαριστεί τον Υφυπουργό κ. Βιρβιδάκη, τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Μαχαιρίδη και τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Σταυλά για την επίσκεψη τους στο νησί μας, η οποία πιστεύει πως θα έχει καθοριστικό ρόλο στην επίλυση των προβλημάτων.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ