ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

  • Φόρτωση…
Ζαχαροπλαστείο "Ρεπαπής"

Εγγραφείτε στο κανάλι μας YouTube

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • Τιμόθεος Κωττάκης: Ο Δήμος Λέρου δίνει κίνητρα στους γιατρούς - Επιδοτεί με 400 ευρώ το ενοίκιο

    Ο Γεώργιος Κουμνενής σχολίασε: Συγχαρητήρια, σωστό μέτρο.
    17.11.2025
  • Στο κόκκινο η ένταση στο Νοσοκομείο Λέρου: Τα Σωματεία Ιατρών - Εργαζομένων καταγγέλλουν κατάρρευση υποδομών και πολιτικές ευθύνες

    Ο Γεώργιος Κουμνενης σχολίασε: Κάντε όλοι μια προσπάθεια, όσο γίνεται, να αφήσετε τα κομματικά που χωρίζουν τους εργαζόμενους.…
    14.11.2025
  • Ένωση Ιατρών ΚΘΛ: "Καταγγελία - Ανακοίνωση για την απαράδεκτη και προσχηματική προκήρυξη ιατρικών θέσεων"

    Ο Γεώργιος Κουμνενής σχολίασε: Κρίμα που εμείς οι Λεριοι αδιαφορούμε και δεν υποστηρίζουμε καθόλου αυτούς που προσπαθούν. Στην…
    11.11.2025
  • Θέμα παραίτησης της διοίκησης των ΕΛΤΑ έθεσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Γιάννης Παππάς

    Ο Φωνή βοωντος εν τη ερημω σχολίασε: Ένα εξαιρετικό μέτρο και ένας εξαιρετικός manager θυσιάστηκαν για να παραμείνει ένα σάπιο, ανίκανο…
    04.11.2025
  • Λέρος: Με λαμπρότητα και παλμό ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου [VIDEO]

    Ο Xristos Petinaras σχολίασε: To epal giati den to xei mesa?
    03.11.2025
kroupia leros
crithonis-paradise-hotel

FOLLOW US

  • 3.829 Fans
  • 560 Followers
  • 592 Subscribers

INSTAGRAM PHOTOS

Follow us!

  • Ο Δήμαρχος Λέρου στον Διοικητή του Νοσοκομείου – Στήριξη 400€ στους ειδικευμένους γιατρούς χωρίς ιδιόκτητη κατοικία

Επίσκεψη στον Διοικητή του Νοσοκομείου Λέρου, κ. Σταμάτη Καρδάση, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Λέρου κ. Τιμόθεος Κωττάκης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτη Κουμπάρο.

Κατά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος ενημέρωσαν επίσημα τον Διοικητή για την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που προβλέπει κάλυψη εξόδων ύψους 400 ευρώ για τους ειδικευμένους γιατρούς που υπηρετούν στο νησί και δεν διαθέτουν ιδιόκτητη κατοικία.

Όπως δήλωσε ο κ. Κωττάκης, το μέτρο αφορά αυτή τη στιγμή πέντε (5) γιατρούς, ενώ με την έγκριση του προϋπολογισμού 2026 θα επεκταθεί ώστε να καλύπτει και τους υπόλοιπους ιατρούς.

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι –όπως τόνισε ο Δήμαρχος– η ενίσχυση των κινήτρων παραμονής και στελέχωσης του νοσοκομείου, σε μια περίοδο που η έλλειψη ειδικοτήτων πιέζει έντονα το σύστημα υγείας της Λέρου.

Ακολουθεί το βίντεο με τις δηλώσεις.
  • Μια ξεχωριστή εμπειρία είχαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Λέρου κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής τους στη Ρώμη, στο πλαίσιο πολιτιστικής και αθλητικής εκδρομής που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο.
Οι παλαίμαχοι παρακολούθησαν ποδοσφαιρικό αγώνα στο Stadio Olimpico, ζώντας από κοντά τη δυναμική ατμόσφαιρα ενός γηπέδου με μεγάλη ποδοσφαιρική παράδοση. Η παρουσία τους στο ιστορικό στάδιο αποτέλεσε κορυφαία στιγμή της εκδρομής, συνδυάζοντας το ενδιαφέρον τους για το άθλημα με το κλίμα μιας μεγάλης διεθνούς ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.
  • Μια ξεχωριστή εμπειρία είχαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Λέρου κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής τους στη Ρώμη, στο πλαίσιο πολιτιστικής και αθλητικής εκδρομής που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο.

Κατά την πρώτη ημέρα στη Ρώμη, η ομάδα περιηγήθηκε στο εμβληματικό Κολοσσαίο, όπου τα μέλη είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της παγκόσμιας ιστορίας και να απολαύσουν τη μοναδική ατμόσφαιρα του αρχαίου αμφιθεάτρου. Η επίσκεψη συνοδεύτηκε από ξενάγηση και παρουσίαση της ιστορίας του χώρου, προσφέροντας μια αξέχαστη πολιτιστική εμπειρία στα μέλη της αποστολής.
  • Λιμεναρχείο Λέρου: Κλείνει για οχήματα το Λιμάνι της Αγίας Μαρίνας μέχρι τον Μάρτιο
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Το πρωί της Παρασκευής (31-10-2025), πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των νέων μονάδων αφαλάτωσης στα Λέπιδα, παρουσία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, του Δημάρχου Λέρου Τιμόθεου Κωττάκη, στελεχών της Δημοτικής Αρχής, εκπροσώπων φορέων και πλήθους πολιτών.

Μετά το πέρας της τελετής, ο κ. Χατζημάρκος ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια διαθέτει για το νησί της Λέρου ποσό ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ, για τη μελέτη και εγκατάσταση σύγχρονου ηλεκτροφωτισμού μήκους 20 χιλιομέτρων σε επιλεγμένα σημεία του οδικού δικτύου.

Δείτε στιγμιότυπα από την εκδήλωση και τις δηλώσεις του Δημάρχου και του Περιφερειάρχη:
Τρίτη 18 Νοεμβρίου, 2025
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
18 °c
Agia Marina
20 ° Τε
20 ° Πε
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Αρχική » ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ » Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΡΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΛΙΑΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΡΧΩΝ ΤΩΝ «ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ»

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΡΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΛΙΑΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΡΧΩΝ ΤΩΝ «ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ»

2 Ιουλίου 2020
- ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
Χρόνος ανάγνωσης: 3 Λεπτά
A A
0
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΛΕΡΟΥ: ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟΝ κ. ΚΩΤΤΑΚΗ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ
8
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
267
ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας υπέγραψε σήμερα (Πέμπτη 2 ιουλίου 2020) το κείμενο επιφανών πολιτών του Κόσμου, οι «Φίλοι της Αγίας Σοφίας», προκειμένου να ανατραπεί η μετατροπή του Ναού της Αγίας Σοφίας σε χώρο προσευχής για τους μουσουλμάνους, αλλά ενδεχομένως και σε μουσειακό χώρο με συγκεκριμένες τεχνικές παρεμβάσεις και μετατροπές.

Το κείμενο των «Φίλων της Αγίας Σοφίας» που υπέγραψε ο Δήμαρχος Λέρου, αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στα αγγλικά, στα ελληνικά και στα τουρκικά.

Έχει ως εξής:

«Στις 2 Ιουλίου το Συμβούλιο της Επικρατείας της Τουρκίας θα ανακοινώσει την απόφασή του σχετικά με το καθεστώς της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης.

Διαβάστε επίσης:

Λέρος: Η αποκλειστική συνέντευξη του Ευάγγελου Ασβεστά στο Leros News

Λέρος: Η αποκλειστική συνέντευξη του Ευάγγελου Ασβεστά στο Leros News

18.11.2025
146
Τιμόθεος Κωττάκης: Ο Δήμος Λέρου δίνει κίνητρα στους γιατρούς – Επιδοτεί με 400 ευρώ το ενοίκιο

Τιμόθεος Κωττάκης: Ο Δήμος Λέρου δίνει κίνητρα στους γιατρούς – Επιδοτεί με 400 ευρώ το ενοίκιο

17.11.2025
1.2k

Εν αναμονή των εξελίξεων, πολλές επιστημονικές οργανώσεις έχουν ήδη εκδηλώσει την ανησυχία τους.

Οι υπογράφοντες, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και μελετητές της τέχνης και του πολιτισμού του Βυζαντίου και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, έχουμε στόχο όχι τη διαμαρτυρία για αποφάσεις που δεν έχουν ακόμα ληφθεί, αλλά την έκφραση της ανησυχίας μας με βάση τα όσα ήδη γνωρίζουμε για το θέμα.»

Κατά τη γνώμη μας, το επίδικο σήμερα δεν είναι το αν η Αγία Σοφία πρέπει να είναι μουσείο ή τζαμί, αλλά το ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος, για να προστατεύσουμε το μνημείο.

Με άλλα λόγια, είναι αναγκαία η διάκριση ανάμεσα στη λειτουργία του χώρου και την επιμέλειά του.

Αυτό που μας ανησυχεί είναι ότι η συνεχιζόμενη διαμάχη δυσκολεύει την εκπόνηση μιας νέας στρατηγικής διαχείρισης του μνημείου που να στέκεται στο ύψος των προκλήσεων που εκείνο αντιμετωπίζει σήμερα: τη συντήρηση των δομικών του στοιχείων, τη διατήρηση του διακόσμου του σε δημόσια έκθεση, την υπεύθυνη διαχείριση του όγκου των τουριστών που το επισκέπτονται και την προστασία του από τους σεισμούς.

Επιπλέον:

Από το 1453 έως το 1934, την περίοδο που η Αγία Σοφία λειτουργούσε ως τζαμί, υπεύθυνο για τη λειτουργία της ήταν το οικείο ευαγές ίδρυμα (βακούφι). Με την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας το 1923, τη διαχείριση αυτών των ιδρυμάτων ανέλαβε μια νέα κυβερνητική υπηρεσία, η Γενική Διεύθυνση Βακουφίων.

Η Αγία Σοφία συνέχισε να λειτουργεί ως χώρος λατρείας μέχρι το 1931, όταν οι συντηρητές άρχισαν να αποκαλύπτουν τον ψηφιδωτό διάκοσμο στο εσωτερικό της.

Το 1934, ως απάντηση στην τεράστια επιτυχία των έργων συντήρησης, το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε να μεταφέρει το μνημείο από τη Γενική Διεύθυνση Βακουφίων στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Παιδείας.

Η αλλαγή στο φορέα διαχείρισης του μνημείου συνέπεσε με τη μεταβολή στο καθεστώς λειτουργίας του, καθώς η Αγία Σοφία έπαψε να αποτελεί χώρο λατρείας.

Σήμερα το κτίριο ανήκει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, το οποίο διαδέχτηκε το Υπουργείο Παιδείας στον ρόλο αυτό. Παράλληλα τα τελευταία χρόνια η χρήση του χώρου έχει διευρυνθεί, ώστε να επιτρέπει και πάλι την έκφραση της ισλαμικής πίστης.

Το 1991 ένα από τα κτίρια του συμπλέγματος της Αγίας Σοφίας άρχισε να λειτουργεί ως χώρος προσευχής. Από το 2016 και μετά η Αγία Σοφία διαθέτει το δικό της ιμάμη, από το μιναρέ της αντηχεί το κάλεσμα στην προσευχή.

Επιπλέον κάθε χρόνο, στην εορτή της Νύχτας του Θεσπίσματος (λαϊλάτ αλ-καντρ), το κτίριο φιλοξενεί την ανάγνωση του Κορανίου και οι πιστοί είναι ελεύθεροι να προσευχηθούν στο εσωτερικό του.

Υπό μία έννοια, λοιπόν, η Αγία Σοφία ήδη λειτουργεί συγχρόνως ως μουσείο και ως τζαμί.

Η διεύρυνση του θρησκευτικού χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας δεν έχει προκαλέσει ζημιές στο κτίριο ή στον ψηφιδωτό του διάκοσμο.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού παραμένει ένας ευσυνείδητος διαχειριστής του μνημείου.

»Ωστόσο, στην Τουρκία ακούγονται εδώ και καιρό φωνές που υποστηρίζουν ότι η απόδοση της Αγίας Σοφίας στο υπουργείο ήταν παράνομη. Ισχυρίζονται ότι το υπουργικό συμβούλιο δεν είχε το δικαίωμα να “εκκοσμικεύσει” το μνημείο το 1934, καθώς το νομικό καθεστώς των βακουφιών είναι αμετάβλητο και ορίζεται στο διηνεκές.

Για αυτούς, ο νόμιμος φορέας διαχείρισης της Αγίας Σοφίας είναι η Γενική Διεύθυνση Βακουφίων.

»Στην Τουρκία, κατά τα τελευταία χρόνια, πολλά άλλα βυζαντινά μνημεία έχουν περάσει στη δικαιοδοσία της Γενικής Διεύθυνσης και έχουν μετατραπεί σε χώρους ισλαμικής λατρείας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Αγία Σοφία της Τραπεζούντας, το νομικό καθεστώς της οποίας αποτελεί αντικείμενο αντιπαράθεσης από το 2013.

Μια απόπειρα να ανοίξει ο χώρος στην ισλαμική λατρεία συνοδεύτηκε από την κατασκευή περίπλοκων καλυμμάτων που έκρυβαν τα βυζαντινά ψηφιδωτά.

Ένα δεύτερο παράδειγμα,

λιγότερο γνωστό, είναι η Αγία Σοφία της Βιζύης, τη μετατροπή της οποίας σε τζαμί το 2006 ακολούθησαν εργασίες συντήρησης υπό της εποπτεία της Γενικής Διεύθυνσης Βακουφίων, που προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στο κτίριο.

»Αυτό λοιπόν που μας κάνει να ανησυχούμε είναι το ενδεχόμενο η μέχρι τώρα λεκτική αντιπαράθεση να οδηγήσει σε αντίστοιχα ανεύθυνες επεμβάσεις στην Αγία Σοφία, με αποτέλεσμα τη φθορά ιστορικών και αρχαιολογικών στοιχείων και την απόκρυψη των έργων τέχνης στο εσωτερικό της.

»Ένα μνημείο τόσο όμορφο, ένα ιστορικό κειμήλιο τόσο πολύτιμο όσο η Αγία Σοφία δεν πρέπει να καταλήξει εργαλείο σε παιχνίδια εξωτερικής πολιτικής.

Στους αιώνες της ύπαρξής της, η Αγία Σοφία προστατεύτηκε από τη φθορά του χρόνου χάρη στο έργο των Βυζαντινών, Οθωμανών και Τούρκων διαχειριστών της, που κράτησαν ζωντανή τη σημασία του μνημείου όχι μόνο για τους εαυτούς τους αλλά και για τις επόμενες γενιές.

Ως μελετητές της τέχνης και του πολιτισμού του Βυζαντίου και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, θεωρούμε εξαιρετικά σημαντικό η τουρκική κυβέρνηση να συνεχίσει αυτήν την παράδοση της ευσυνείδητης διαχείρισης.

Με σεβασμό,
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΟΛΙΑΣ ΜΙΧΑΗΛ

Tags: LEROSΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΡΟΥΔΗΜΟΣ ΛΕΡΟΥΚΟΛΙΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
Share3Tweet2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δήλωση Δημάρχου Λέρου για το Πολυτεχνείο
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

Δήλωση Δημάρχου Λέρου για το Πολυτεχνείο

17.11.2025
973
Μιχάλης Κόλιας: 17 Νοεμβρίου – Ημέρα Μνήμης και Δημοκρατικής Ευθύνης
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

Μιχάλης Κόλιας: 17 Νοεμβρίου – Ημέρα Μνήμης και Δημοκρατικής Ευθύνης

17.11.2025
841
Ρεπορτάζ: Ένταση και αντεγκλήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Λέρου της Δευτέρας (22/9/2025)
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

Λέρος: Τα θέματα που θα συζητηθούν στην λογοδοσία Δημάρχου την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2025

17.11.2025
917
Επόμενο
Λέρος: Αύριο Τρίτη 14 Ιανουαρίου η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη νέα δομή για τους μετανάστες

Λέρος: Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σήμερα Παρασκευή

Η ΛΕΡΟΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Ιστιοπλοϊκό αγώνα, Ναυτικό Σαλόνι και Φεστιβάλ Μουσικής ετοιμάζουν Βρετανοί επενδυτές στη Λέρο!

    18.11.2012
    Ιστιοπλοϊκό αγώνα, Ναυτικό Σαλόνι και Φεστιβάλ Μουσικής ετοιμάζουν Βρετανοί επενδυτές στη Λέρο! Πριν 13 χρόνια 1.5K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Ποιοι εκλέγονται στην Επιτροπή της Τοπικής Οργάνωσης Ν.Δ

    18.11.2013
    ΛΕΡΟΣ: Ποιοι εκλέγονται στην Επιτροπή της Τοπικής Οργάνωσης Ν.Δ Πριν 12 χρόνια 1.6K
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

    Στον αυτόματο πιλότο ο Δήμος Λέρου

    18.11.2014
    Στον αυτόματο πιλότο ο Δήμος Λέρου Πριν 11 χρόνια 3.3K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Αλιεύτηκε καρχαρίας 3,5 μέτρων στην περιοχή δυτικά Καλύμνου – Λέρου

    18.11.2015
    Αλιεύτηκε καρχαρίας 3,5 μέτρων στην περιοχή δυτικά Καλύμνου – Λέρου Πριν 10 χρόνια 2.8K
kiporama-leros

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος – Φωτιά στη Γούρνα: Άμεση επέμβαση, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα

    16.11.2025
    Λέρος – Φωτιά στη Γούρνα: Άμεση επέμβαση, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα 1.8K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Στο κόκκινο η ένταση στο Νοσοκομείο Λέρου: Τα Σωματεία Ιατρών – Εργαζομένων καταγγέλλουν…

    14.11.2025
    Στο κόκκινο η ένταση στο Νοσοκομείο Λέρου: Τα Σωματεία Ιατρών – Εργαζομένων καταγγέλλουν κατάρρευση υποδομών και πολιτικές ευθύνες 1.4K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Ένωση Ιατρών ΚΘΛ: “Καταγγελία – Ανακοίνωση για την απαράδεκτη και προσχηματική προκήρυξη ιατρικών…

    11.11.2025
    Ένωση Ιατρών ΚΘΛ: “Καταγγελία – Ανακοίνωση για την απαράδεκτη και προσχηματική προκήρυξη ιατρικών θέσεων” 1.4K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Ο Ευάγγελος Ασβεστάς μιλάει για όλους και για όλα – Συνέντευξη προσεχώς…

    15.11.2025
    Λέρος: Ο Ευάγγελος Ασβεστάς μιλάει για όλους και για όλα – Συνέντευξη προσεχώς στο Leros News 1.3K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο

    14.11.2025
    Λέρος: Την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο 1.3K

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

  • Λέρος: Εκτεταμένη διακοπή ρεύματος για πάνω από δύο ώρες

    76 shares
    Share 51 Tweet 10
  • Λέρος: Την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η λογοδοσία Δημάρχου

    43 shares
    Share 21 Tweet 9
  • Λέρος: ΔΑΠΘΑΣ και Λιμεναρχείο «ξεσκεπάζουν» παράνομο δίκτυο μεταφορών – 36 άτομα μεταφέρθηκαν στη ΚΕΔ

    40 shares
    Share 17 Tweet 10
  • Λιμεναρχείο Λέρου: Κλείνει για οχήματα το Λιμάνι της Αγίας Μαρίνας μέχρι τον Μάρτιο

    76 shares
    Share 34 Tweet 18
  • «Κόλαφος» η έκθεση της ΕΕ για την Τουρκία: Αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, δεν συμβάλλει ενεργά για λύση στο Κυπριακό – Για μεροληψία μιλά η Άγκυρα

    16 shares
    Share 7 Tweet 4
Currently Playing

Λέρος: Η αποκλειστική συνέντευξη του Ευάγγελου Ασβεστά στο Leros News

Λέρος: Η αποκλειστική συνέντευξη του Ευάγγελου Ασβεστά στο Leros News

Λέρος: Η αποκλειστική συνέντευξη του Ευάγγελου Ασβεστά στο Leros News

Featured
Τιμόθεος Κωττάκης: Ο Δήμος Λέρου δίνει κίνητρα στους γιατρούς – Επιδοτεί με 400 ευρώ το ενοίκιο

Τιμόθεος Κωττάκης: Ο Δήμος Λέρου δίνει κίνητρα στους γιατρούς – Επιδοτεί με 400 ευρώ το ενοίκιο

Featured
  • Ο Δήμαρχος Λέρου στον Διοικητή του Νοσοκομείου – Στήριξη 400€ στους ειδικευμένους γιατρούς χωρίς ιδιόκτητη κατοικία

Επίσκεψη στον Διοικητή του Νοσοκομείου Λέρου, κ. Σταμάτη Καρδάση, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Λέρου κ. Τιμόθεος Κωττάκης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτη Κουμπάρο.

Κατά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος ενημέρωσαν επίσημα τον Διοικητή για την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που προβλέπει κάλυψη εξόδων ύψους 400 ευρώ για τους ειδικευμένους γιατρούς που υπηρετούν στο νησί και δεν διαθέτουν ιδιόκτητη κατοικία.

Όπως δήλωσε ο κ. Κωττάκης, το μέτρο αφορά αυτή τη στιγμή πέντε (5) γιατρούς, ενώ με την έγκριση του προϋπολογισμού 2026 θα επεκταθεί ώστε να καλύπτει και τους υπόλοιπους ιατρούς.

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι –όπως τόνισε ο Δήμαρχος– η ενίσχυση των κινήτρων παραμονής και στελέχωσης του νοσοκομείου, σε μια περίοδο που η έλλειψη ειδικοτήτων πιέζει έντονα το σύστημα υγείας της Λέρου.

Ακολουθεί το βίντεο με τις δηλώσεις.
  • Μια ξεχωριστή εμπειρία είχαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Λέρου κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής τους στη Ρώμη, στο πλαίσιο πολιτιστικής και αθλητικής εκδρομής που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο.
Οι παλαίμαχοι παρακολούθησαν ποδοσφαιρικό αγώνα στο Stadio Olimpico, ζώντας από κοντά τη δυναμική ατμόσφαιρα ενός γηπέδου με μεγάλη ποδοσφαιρική παράδοση. Η παρουσία τους στο ιστορικό στάδιο αποτέλεσε κορυφαία στιγμή της εκδρομής, συνδυάζοντας το ενδιαφέρον τους για το άθλημα με το κλίμα μιας μεγάλης διεθνούς ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.
  • Μια ξεχωριστή εμπειρία είχαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Λέρου κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής τους στη Ρώμη, στο πλαίσιο πολιτιστικής και αθλητικής εκδρομής που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο.

Κατά την πρώτη ημέρα στη Ρώμη, η ομάδα περιηγήθηκε στο εμβληματικό Κολοσσαίο, όπου τα μέλη είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της παγκόσμιας ιστορίας και να απολαύσουν τη μοναδική ατμόσφαιρα του αρχαίου αμφιθεάτρου. Η επίσκεψη συνοδεύτηκε από ξενάγηση και παρουσίαση της ιστορίας του χώρου, προσφέροντας μια αξέχαστη πολιτιστική εμπειρία στα μέλη της αποστολής.
  • Λιμεναρχείο Λέρου: Κλείνει για οχήματα το Λιμάνι της Αγίας Μαρίνας μέχρι τον Μάρτιο
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
Facebook Twitter Youtube Instagram
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από το 2004 έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Follow us on social media:

Πρόσφατα άρθρα

  • Λέρος: Η αποκλειστική συνέντευξη του Ευάγγελου Ασβεστά στο Leros News
  • Τιμόθεος Κωττάκης: Ο Δήμος Λέρου δίνει κίνητρα στους γιατρούς – Επιδοτεί με 400 ευρώ το ενοίκιο
  • Αστυνομική Διεύθυνση Ν. Αιγαίου: Συνεχίζεται με αμειωτη ένταση η διενέργεια στοχευμένων ελέγχων
  • Άγγελος Κωνσταντινίδης: “Οι νέοι δεν ξεχνούν εκείνον τον Νοέμβρη…”

Νεότερα Video

Στη Ρώμη οι παλαίμαχοι Λέρου – Μοναδικές εμπειρίες στο ιστορικό Κολοσσαίο και στο Stadio Olimpico

Στη Ρώμη οι παλαίμαχοι Λέρου – Μοναδικές εμπειρίες στο ιστορικό Κολοσσαίο και στο Stadio Olimpico

807 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
10 Νοεμβρίου 2025
Συνεχίζεται το ταξίδι των Παλαίμαχων της Λέρου στην Sabaudia της Ιταλίας

Συνεχίζεται το ταξίδι των Παλαίμαχων της Λέρου στην Sabaudia της Ιταλίας

956 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
9 Νοεμβρίου 2025

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ENGLISH EDITION
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Ο ιστότοπος lerosnews.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies.