ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

  • Φόρτωση…
Ζαχαροπλαστείο "Ρεπαπής"

Εγγραφείτε στο κανάλι μας YouTube

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • Στο κόκκινο η ένταση στο Νοσοκομείο Λέρου: Τα Σωματεία Ιατρών - Εργαζομένων καταγγέλλουν κατάρρευση υποδομών και πολιτικές ευθύνες

    Ο Γεώργιος Κουμνενης σχολίασε: Κάντε όλοι μια προσπάθεια, όσο γίνεται, να αφήσετε τα κομματικά που χωρίζουν τους εργαζόμενους.…
    14.11.2025
  • Ένωση Ιατρών ΚΘΛ: "Καταγγελία - Ανακοίνωση για την απαράδεκτη και προσχηματική προκήρυξη ιατρικών θέσεων"

    Ο Γεώργιος Κουμνενής σχολίασε: Κρίμα που εμείς οι Λεριοι αδιαφορούμε και δεν υποστηρίζουμε καθόλου αυτούς που προσπαθούν. Στην…
    11.11.2025
  • Θέμα παραίτησης της διοίκησης των ΕΛΤΑ έθεσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Γιάννης Παππάς

    Ο Φωνή βοωντος εν τη ερημω σχολίασε: Ένα εξαιρετικό μέτρο και ένας εξαιρετικός manager θυσιάστηκαν για να παραμείνει ένα σάπιο, ανίκανο…
    04.11.2025
  • Λέρος: Με λαμπρότητα και παλμό ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου [VIDEO]

    Ο Xristos Petinaras σχολίασε: To epal giati den to xei mesa?
    03.11.2025
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»

    Ο Joanna Finn σχολίασε: Who are you? You are using my name unless suddenly there are two of…
    03.11.2025
crithonis-paradise-hotel
Navarone-ad

FOLLOW US

  • 3.829 Fans
  • 560 Followers
  • 592 Subscribers

INSTAGRAM PHOTOS

Follow us!

  • Μια ξεχωριστή εμπειρία είχαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Λέρου κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής τους στη Ρώμη, στο πλαίσιο πολιτιστικής και αθλητικής εκδρομής που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο.
Οι παλαίμαχοι παρακολούθησαν ποδοσφαιρικό αγώνα στο Stadio Olimpico, ζώντας από κοντά τη δυναμική ατμόσφαιρα ενός γηπέδου με μεγάλη ποδοσφαιρική παράδοση. Η παρουσία τους στο ιστορικό στάδιο αποτέλεσε κορυφαία στιγμή της εκδρομής, συνδυάζοντας το ενδιαφέρον τους για το άθλημα με το κλίμα μιας μεγάλης διεθνούς ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.
  • Μια ξεχωριστή εμπειρία είχαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Λέρου κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής τους στη Ρώμη, στο πλαίσιο πολιτιστικής και αθλητικής εκδρομής που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο.

Κατά την πρώτη ημέρα στη Ρώμη, η ομάδα περιηγήθηκε στο εμβληματικό Κολοσσαίο, όπου τα μέλη είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της παγκόσμιας ιστορίας και να απολαύσουν τη μοναδική ατμόσφαιρα του αρχαίου αμφιθεάτρου. Η επίσκεψη συνοδεύτηκε από ξενάγηση και παρουσίαση της ιστορίας του χώρου, προσφέροντας μια αξέχαστη πολιτιστική εμπειρία στα μέλη της αποστολής.
  • Λιμεναρχείο Λέρου: Κλείνει για οχήματα το Λιμάνι της Αγίας Μαρίνας μέχρι τον Μάρτιο
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Το πρωί της Παρασκευής (31-10-2025), πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των νέων μονάδων αφαλάτωσης στα Λέπιδα, παρουσία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, του Δημάρχου Λέρου Τιμόθεου Κωττάκη, στελεχών της Δημοτικής Αρχής, εκπροσώπων φορέων και πλήθους πολιτών.

Μετά το πέρας της τελετής, ο κ. Χατζημάρκος ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια διαθέτει για το νησί της Λέρου ποσό ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ, για τη μελέτη και εγκατάσταση σύγχρονου ηλεκτροφωτισμού μήκους 20 χιλιομέτρων σε επιλεγμένα σημεία του οδικού δικτύου.

Δείτε στιγμιότυπα από την εκδήλωση και τις δηλώσεις του Δημάρχου και του Περιφερειάρχη:
  • Τιμόθεος Κωττάκης: Θετική δέσμευση για το Νοσοκομείο Λέρου μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας 
---
Μετά τη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ο Δήμαρχος Λέρου Τιμόθεος Κωττάκης εξασφάλισε θετική δέσμευση για την οριστική επίλυση του προβλήματος υποστελέχωσης του Νοσοκομείου Λέρου.

Σε δηλώσεις του στην κάμερα του Leros News και στον Νίκο Ιγνατίδη, ο κ. Κωττάκης αναφέρεται στα αναμενόμενα αποτελέσματα της συνάντησης, στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο Δήμος, καθώς και στη σημασία που έχει για τη Λέρο η αγάπη και η στήριξη του Προέδρου του Ωνασείου, κ. Αντώνη Παπαδημητρίου.
Παρασκευή 14 Νοεμβρίου, 2025
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
19 °c
Agia Marina
18 ° Σα
18 ° Κυ
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Αρχική » ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ » Επιστολή Περιφερειάρχη στον Πρωθυπουργό για το ΕΣΠΑ

Επιστολή Περιφερειάρχη στον Πρωθυπουργό για το ΕΣΠΑ

Leros News Leros News
19 Οκτωβρίου 2015
- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
Χρόνος ανάγνωσης: 3 Λεπτά
A A
0
Συνέντευξη Τύπου του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου  Γιώργου Χατζημάρκου
8
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
250
ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Share on FacebookShare on Twitter

Διαβάστε επίσης:

Γιώργος Χατζημάρκος από Λέρο: Ο ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, εκπληρώνει στο ακέραιο το καθήκον του για τα νησιά μας

Γιώργος Χατζημάρκος από Λέρο: Ο ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, εκπληρώνει στο ακέραιο το καθήκον του για τα νησιά μας

01.11.2025
987
Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιφερειών: Αντιπρόεδρος ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος

Μήνυμα του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και Προέδρου της ΕΝΠΕ για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

27.10.2025
959

Την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ζητά από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο Περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος.

Επείγουσα επιστολή για την εξασφάλιση χρηματοδότησης από εθνικούς πόρους , για την ολοκλήρωση των  έργων του ΕΣΠΑ 2007-2013 που απειλούνται με απένταξη. 

Επείγουσα επιστολή προς τον πρωθυπουργό της χώρας κ. Αλέξη Τσίπρα, όπου ζητείται η προσωπική παρέμβασή του για την κάλυψη από εθνικούς πόρους του χρηματοδοτικού κενού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να ολοκληρωθούν τα έργα του ΕΣΠΑ 2007-2013 που απειλούνται με απένταξη, απέστειλε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος. 

Ο Περιφερειάρχης επισημαίνει στην επιστολή του ότι,  με την απόφαση για αύξηση του ποσοστού χρηματοδότησης από τα Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο 100% σε όλα τα Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ 2007-2013  και συνεπώς τον μηδενισμό της εθνικής συμμετοχής, οι συνολικοί πόροι του Προγράμματος που αντιστοιχούν στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μειώνονται στο ήμισυ (θα φτάνουν πλέον στα 140,3 εκ. €, δηλαδή μείωση του Προγράμματος κατά 139,5 εκ. €), ποσό μείωσης δυσανάλογα μεγαλύτερο σε σχέση με τα υπόλοιπα(πλην της Στερεάς Ελλάδας, για την οποία ισχύει το ίδιο ποσοστό συγχρηματοδότησης). 

Η μείωση αυτή, που δημιουργεί τεράστιο χρηματοδοτικό κενό, έχει σαν συνέπεια την απένταξη το επόμενο διάστημα μεγάλου αριθμού έργων από το Πρόγραμμα, τα οποία δεν είναι εφικτό να μεταφερθούν στο ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου 2014-2020, είτε λόγω μη επιλεξιμότητας, είτε γιατί οι πόροι του ΠΕΠ ανέρχονται μόλις σε 168,2 εκ. 

Προκύπτει, κατά συνέπεια, η αδήριτη ανάγκη για την εξασφάλιση των απαιτούμενων εθνικών πόρων της τάξης των 62 εκ. €, προκειμένου να ολοκληρωθούν τα έργα που θα απενταχθούν και τα οποία έχουν νομικές δεσμεύσεις σε εξέλιξη. 

Ο Περιφερειάρχης ζητά από τον πρωθυπουργό να μην επιτρέψει μία επωφελής για την χώρα συμφωνία να λειτουργήσει ως “καταδίκη” για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με την βεβαιότητα ότι το δίκαιο αίτημα για την ανάπτυξη των νησιών μας, θα τύχει θετικής ανταπόκρισης. 

Επισυνάπτεται η επιστολή του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου προς τον πρωθυπουργό:

ΘΕΜΑ: “Εξασφάλιση χρηματοδότησης από εθνικούς πόρους για την ολοκλήρωση των έργων του ΕΣΠΑ 2007-2013 στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου”

Σε συνέχεια της απόφασης για αύξηση του ποσοστού χρηματοδότησης από τα Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο 100% σε όλα τα Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ 2007-2013, θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη σας τα εξής.

Οι πόροι που αντιστοιχούν στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013, ανέρχονται σε 279,8 εκ. €. Το ποσοστό συγχρηματοδότησης των Αξόνων του Προγράμματος που αφορούν στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι περίπου 50% κοινοτική συμμετοχή (140,3 εκ. €) και 50% εθνική συμμετοχή (139,5 εκ. €) με εξαίρεση τον Άξονα Τεχνικής Υποστήριξης όπου τα ποσοστά αυτά ανέρχονται σε 37,92% και 62,08% αντίστοιχα. 

Με την αύξηση όμως του ποσοστού κοινοτικής συμμετοχής σε 100% και συνεπώς τον μηδενισμό της εθνικής συμμετοχής, οι συνολικοί πόροι του Προγράμματος που αντιστοιχούν στην Περιφέρειά μας μειώνονται στο ήμισυ (θα φτάνουν πλέον στα 140,3 εκ. €, δηλαδή μείωση του Προγράμματος κατά 139,5 εκ. €), ποσό μείωσης δυσανάλογα μεγαλύτερο σε σχέση με τα υπόλοιπα (πλην της Στερεάς Ελλάδας, για την οποία ισχύει το ίδιο ποσοστό συγχρηματοδότησης) Προγράμματα, αφενός γιατί σε αυτά το ισχύον ποσοστό κοινοτικής συμμετοχής ανέρχεται σε 85% και αφετέρου γιατί οι διατιθέμενοι πόροι στην Περιφέρειά μας μέσω του Ε.Π. Κρήτης & Νήσων Αιγαίου, είναι χαμηλότεροι από όλες τις υπόλοιπες Περιφέρειες.

Η μείωση αυτή, που δημιουργεί τεράστιο χρηματοδοτικό κενό, έχει σαν συνέπεια την απένταξη το επόμενο διάστημα μεγάλου αριθμού έργων από το Πρόγραμμα, τα οποία δεν είναι εφικτό να μεταφερθούν στο ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου 2014-2020, είτε λόγω μη επιλεξιμότητας, είτε γιατί οι πόροι του ΠΕΠ ανέρχονται μόλις σε 168,2 εκ. € (εκ των οποίων τα 43,8 εκ. € αντιστοιχούν σε δράσεις του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου) και μια τέτοια ενέργεια θα ματαίωνε τη μοναδική αναπτυξιακή δυνατότητα που διαθέτουμε ως Περιφέρεια για τα επόμενα χρόνια.

Εκ των ανωτέρω, προκύπτει η αδήριτη ανάγκη για την εξασφάλιση των απαιτούμενων εθνικών πόρων της τάξης των 62 εκ. €, προκειμένου να ολοκληρωθούν τα έργα που θα απενταχθούν και τα οποία έχουν νομικές δεσμεύσεις σε εξέλιξη, ως εξής:

  • 27 εκ. € για έργα του Ε.Π. Κρήτης & Νήσων Αιγαίου που διαχειρίζεται η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειάς μας,
  • 25 εκ. € για έργα του Ε.Π. Κρήτης & Νήσων Αιγαίου που η διαχείρισή τους έχει εκχωρηθεί σε άλλους φορείς και
  • 10 εκ. € για έργα του Ε.Π. Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη που διαχειρίζεται η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειάς μας (αφορούν κυρίως σε αποκατάσταση ΧΑΔΑ). 

Με τη βεβαιότητα ότι δεν θα επιτρέψετε μία επωφελής για την χώρα συμφωνία να λειτουργήσει ως “καταδίκη” για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και θα ανταποκριθείτε στο δίκαιο αίτημα για την ανάπτυξη των νησιών μας, παραμένουμε στη διάθεσή σας για περαιτέρω συνεργασία.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

Γιώργος Χατζημάρκος

Tags: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Share3Tweet2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επαναστατικές καινοτομίες για την ασφαλή εξυπηρέτηση των τουριστών από τον Δήμο Πάτμου
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ

Πάτμος: Βαρύ χρηματικό πρόστιμο από την Περιφέρεια για τη ρύπανση στη θάλασσα

07.11.2025
882
Λέρος: Ολοκληρώθηκε η τελετή εγκαινίων των μονάδων αφαλάτωσης – 4 εκ. ευρώ από Χατζημάρκο για ηλεκτροφωτισμό του οδικού δικτύου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Λέρος: Ολοκληρώθηκε η τελετή εγκαινίων των μονάδων αφαλάτωσης – 4 εκ. ευρώ από Χατζημάρκο για ηλεκτροφωτισμό του οδικού δικτύου

31.10.2025
1.8k
Σωρεία παραδόσεων από το Φυτώριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την  ενίσχυση της πράσινης ανάπτυξης στα νησιά
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ

Σωρεία παραδόσεων από το Φυτώριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την ενίσχυση της πράσινης ανάπτυξης στα νησιά

24.10.2025
513
Επόμενο
Ανακοίνωση από την Περιφέρεια για τις νέες άδειες ΤΑΞΙ

Ανακοίνωση από την Περιφέρεια για τις νέες άδειες ΤΑΞΙ

Η ΛΕΡΟΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Στην αγορά ενός καινούριου ανυψωτικού καλαθοφόρου οχήματος θα προβει ο Δήμος Λέρου

    14.11.2011
    Στην αγορά ενός καινούριου ανυψωτικού καλαθοφόρου οχήματος θα προβει ο Δήμος Λέρου Πριν 14 χρόνια 1.5K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Ανεξαρτητοποιείται ο Δημοτικός Σύμβουλος της μειοψηφίας κ. Στέλιος Λουλουδιάς!

    14.11.2012
    Ανεξαρτητοποιείται ο Δημοτικός Σύμβουλος της μειοψηφίας κ. Στέλιος Λουλουδιάς! Πριν 13 χρόνια 2.2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Εγκρίθηκε η τοποθέτηση πλωτής εξέδρας στο Μπρούζι!

    14.11.2013
    ΛΕΡΟΣ: Εγκρίθηκε η τοποθέτηση πλωτής εξέδρας στο Μπρούζι! Πριν 12 χρόνια 1.5K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Καυστικό Δελτίο Τύπου εξέδωσε η Τοπική της Ν.Δ. εναντίον του Εμπορικού Συλλόγου!

    14.11.2014
    ΛΕΡΟΣ: Καυστικό Δελτίο Τύπου εξέδωσε η Τοπική της Ν.Δ. εναντίον του Εμπορικού Συλλόγου! Πριν 11 χρόνια 1.4K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΣΟΚ: Από τη Λέρο είχε περάσει ένας από τους τρομοκράτες στο Παρίσι!..

    14.11.2015
    ΣΟΚ: Από τη Λέρο είχε περάσει ένας από τους τρομοκράτες στο Παρίσι!.. Πριν 10 χρόνια 1.8K
kroupia leros

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Με την εικόνα του Πανορμίτη στο χέρι, η Λεριά αθλήτρια Ράνια Ρεμπούλη τερμάτισε…

    09.11.2025
    Με την εικόνα του Πανορμίτη στο χέρι, η Λεριά αθλήτρια Ράνια Ρεμπούλη τερμάτισε 3η στον 42ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας (video) 2.2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Νοσοκομείο Λέρου: “Περιστατικά συντήρησης παρουσιάζονται ως καταρρεύσεις κτιρίων” λέει ο Αντιπρόεδρος Μανώλης Πιταροκοίλης

    10.11.2025
    Νοσοκομείο Λέρου: “Περιστατικά συντήρησης παρουσιάζονται ως καταρρεύσεις κτιρίων” λέει ο Αντιπρόεδρος Μανώλης Πιταροκοίλης 1.4K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Blue Star Ferries: Πρόσδεση Πλοίων στην Αγ. Μαρίνα Λέρου αντί στο Λακκί

    08.11.2025
    Blue Star Ferries: Πρόσδεση Πλοίων στην Αγ. Μαρίνα Λέρου αντί στο Λακκί 1.4K
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

    Ανεπανάληπτες στιγμές έζησαν οι Παλαίμαχοι Λέρου στον αγώνα με την ομάδα της Sabaudia

    08.11.2025
    Ανεπανάληπτες στιγμές έζησαν οι Παλαίμαχοι Λέρου στον αγώνα με την ομάδα της Sabaudia 1.4K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Εκτεταμένη διακοπή ρεύματος για πάνω από δύο ώρες

    07.11.2025
    Λέρος: Εκτεταμένη διακοπή ρεύματος για πάνω από δύο ώρες 1.4K

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

  • Λέρος: Εκτεταμένη διακοπή ρεύματος για πάνω από δύο ώρες

    76 shares
    Share 51 Tweet 10
  • Λέρος: Την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η λογοδοσία Δημάρχου

    43 shares
    Share 21 Tweet 9
  • Λέρος: ΔΑΠΘΑΣ και Λιμεναρχείο «ξεσκεπάζουν» παράνομο δίκτυο μεταφορών – 36 άτομα μεταφέρθηκαν στη ΚΕΔ

    40 shares
    Share 17 Tweet 10
  • Λιμεναρχείο Λέρου: Κλείνει για οχήματα το Λιμάνι της Αγίας Μαρίνας μέχρι τον Μάρτιο

    76 shares
    Share 34 Tweet 18
  • «Κόλαφος» η έκθεση της ΕΕ για την Τουρκία: Αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, δεν συμβάλλει ενεργά για λύση στο Κυπριακό – Για μεροληψία μιλά η Άγκυρα

    16 shares
    Share 7 Tweet 4
kiporama-leros
Currently Playing

Στη Ρώμη οι παλαίμαχοι Λέρου – Μοναδικές εμπειρίες στο ιστορικό Κολοσσαίο και στο Stadio Olimpico

Στη Ρώμη οι παλαίμαχοι Λέρου – Μοναδικές εμπειρίες στο ιστορικό Κολοσσαίο και στο Stadio Olimpico

Στη Ρώμη οι παλαίμαχοι Λέρου – Μοναδικές εμπειρίες στο ιστορικό Κολοσσαίο και στο Stadio Olimpico

Featured
Συνεχίζεται το ταξίδι των Παλαίμαχων της Λέρου στην Sabaudia της Ιταλίας

Συνεχίζεται το ταξίδι των Παλαίμαχων της Λέρου στην Sabaudia της Ιταλίας

Featured
  • Μια ξεχωριστή εμπειρία είχαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Λέρου κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής τους στη Ρώμη, στο πλαίσιο πολιτιστικής και αθλητικής εκδρομής που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο.
Οι παλαίμαχοι παρακολούθησαν ποδοσφαιρικό αγώνα στο Stadio Olimpico, ζώντας από κοντά τη δυναμική ατμόσφαιρα ενός γηπέδου με μεγάλη ποδοσφαιρική παράδοση. Η παρουσία τους στο ιστορικό στάδιο αποτέλεσε κορυφαία στιγμή της εκδρομής, συνδυάζοντας το ενδιαφέρον τους για το άθλημα με το κλίμα μιας μεγάλης διεθνούς ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.
  • Μια ξεχωριστή εμπειρία είχαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Λέρου κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής τους στη Ρώμη, στο πλαίσιο πολιτιστικής και αθλητικής εκδρομής που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο.

Κατά την πρώτη ημέρα στη Ρώμη, η ομάδα περιηγήθηκε στο εμβληματικό Κολοσσαίο, όπου τα μέλη είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της παγκόσμιας ιστορίας και να απολαύσουν τη μοναδική ατμόσφαιρα του αρχαίου αμφιθεάτρου. Η επίσκεψη συνοδεύτηκε από ξενάγηση και παρουσίαση της ιστορίας του χώρου, προσφέροντας μια αξέχαστη πολιτιστική εμπειρία στα μέλη της αποστολής.
  • Λιμεναρχείο Λέρου: Κλείνει για οχήματα το Λιμάνι της Αγίας Μαρίνας μέχρι τον Μάρτιο
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Το πρωί της Παρασκευής (31-10-2025), πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των νέων μονάδων αφαλάτωσης στα Λέπιδα, παρουσία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, του Δημάρχου Λέρου Τιμόθεου Κωττάκη, στελεχών της Δημοτικής Αρχής, εκπροσώπων φορέων και πλήθους πολιτών.

Μετά το πέρας της τελετής, ο κ. Χατζημάρκος ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια διαθέτει για το νησί της Λέρου ποσό ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ, για τη μελέτη και εγκατάσταση σύγχρονου ηλεκτροφωτισμού μήκους 20 χιλιομέτρων σε επιλεγμένα σημεία του οδικού δικτύου.

Δείτε στιγμιότυπα από την εκδήλωση και τις δηλώσεις του Δημάρχου και του Περιφερειάρχη:
Facebook Twitter Youtube Instagram
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από το 2004 έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Follow us on social media:

Πρόσφατα άρθρα

  • Στο κόκκινο η ένταση στο Νοσοκομείο Λέρου: Τα Σωματεία Ιατρών – Εργαζομένων καταγγέλλουν κατάρρευση υποδομών και πολιτικές ευθύνες
  • Λέρος: Αθωώθηκε ο Μιχάλης Κόλιας για υπόθεση παράβασης καθήκοντος
  • Λέρος: Την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο
  • Φαρμακονήσι: Ανακοίνωση εκτέλεσης βολών από τον Στρατό στις 20 Νοεμβρίου 2025

Νεότερα Video

Στη Ρώμη οι παλαίμαχοι Λέρου – Μοναδικές εμπειρίες στο ιστορικό Κολοσσαίο και στο Stadio Olimpico

Στη Ρώμη οι παλαίμαχοι Λέρου – Μοναδικές εμπειρίες στο ιστορικό Κολοσσαίο και στο Stadio Olimpico

796 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
10 Νοεμβρίου 2025
Συνεχίζεται το ταξίδι των Παλαίμαχων της Λέρου στην Sabaudia της Ιταλίας

Συνεχίζεται το ταξίδι των Παλαίμαχων της Λέρου στην Sabaudia της Ιταλίας

953 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
9 Νοεμβρίου 2025

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ENGLISH EDITION
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Ο ιστότοπος lerosnews.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies.