ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

  • Φόρτωση…
kiporama-leros

Εγγραφείτε στο κανάλι μας YouTube

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • Λέρος: Στην 7η International Yachting Sector στο Μαρμαρίς ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Καστής

    Ο George Korfias σχολίασε: Χαχαχαχαχα! Αγαπαμε Λερο! Συγχαρητηρια στον συναδελφο Δημητρη ! Ετσι για την γενικη ενημερωση ομως…
    08.12.2025
  • Λέρος: Σύλληψη 33χρονου για κατοχή ναρκωτικών και αρχαιοτήτων

    Ο UC σχολίασε: You guys make big deal out of nothing , i know the person he…
    02.12.2025
  • Λέρος: 48ωρη απεργία στα ταξί - Τρίτη 2 & Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025

    Ο Πελοπίδας Χρήστος σχολίασε: Κι άμα θελω α πάω στον Άι Γιάννη τη Φακουδιά πο πισω πο το…
    01.12.2025
  • Λέρος: Νέα δικαστική περιπέτεια για τον πρώην Δήμαρχο Μιχάλη Κόλια: 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή για παράβαση καθήκοντος

    Ο New York σχολίασε: Ti ginete ekei kato?
    28.11.2025
  • Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

    Ο Βαλ σχολίασε: Έχω ψοφίσει στο γέλιο ρεε.....γιατί έβηξες λέει ο άλλος χαχαχαχαχαχαχαχα
    21.11.2025
Ζαχαροπλαστείο "Ρεπαπής"
kroupia leros

FOLLOW US

  • 3.829 Fans
  • 560 Followers
  • 592 Subscribers

INSTAGRAM PHOTOS

Follow us!

  • ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ:
Στιγμιότυπα από τον αγώνα
του Πανιωνίου Λέρου
με την ΕΑΚΑ Καλύμνου - Σε λίγο LIVE το Β΄ ημίχρονο από το κανάλι μας στο facebook
  • Η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου
από τον δήμαρχο Λέρου 
Τιμόθεο Κωττάκη
Χρόνια πολλά σε όλους!
  • Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Λέρου ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, η οποία σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένεται να πλήξει την περιοχή τις επόμενες ώρες.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Τσαχουργιανίδης δήλωσε ότι είναι σε άμεση επικοινωνία με το συντονιστικό όργανο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κάνοντας λόγο για ακραία καιρικά φαινόμενα.

Παράλληλα δήλωσε ότι έχουν ήδη ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, με συνεργεία σε επιφυλακή και παρεμβάσεις σε σημεία που παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο.

Σημειώνεται ότι, ο Δήμος Λέρου καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

«Είμαστε σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Παρακολουθούμε συνεχώς την εξέλιξη των φαινομένων και θα παρέμβουμε όπου χρειαστεί», σημείωσε ο Αντιδήμαρχος.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη
  • Σημειώνεται ότι το βιβλίο θα διανεμηθεί δωρεάν στους μαθητές των Λυκείων της Λέρου και στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Δείτε όσα δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής στο παρακάτω βίντεο, όπως το επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης.
  • Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς κινείται ήδη η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λέρου, η οποία εργάζεται εντατικά για τη δημιουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού.

Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ώστε όλα να είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή και το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

Δείτε τις πρώτες εικόνες στο ρεπορτάζ που επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης

Περισσότερα -> lerosnews.gr
  • Συνεχίζεται ομαλά και με ιδιαίτερη φροντίδα το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί, μια εργασία που πραγματοποιείται για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Το έργο εξελίσσεται χωρίς απρόοπτα και με εμφανές μεράκι από τους εργαζόμενους.

Το συνεργείο που έχει αναλάβει την παρέμβαση αποτελείται από περίπου δέκα άτομα, ενώ την όλη διαδικασία επιβλέπουν δύο γεωπόνοι, εξασφαλίζοντας ότι οι εργασίες γίνονται με επιστημονική ακρίβεια και σεβασμό στα δέντρα.

Στην ουσία, δεν πρόκειται απλώς για ένα συνηθισμένο κλάδεμα, αλλά για ολοκληρωμένη φροντίδα και καλλωπισμό των πεύκων, μια εικόνα που η Λέρος δεν είχε συνηθίσει να βλέπει.

Περισσότερα -> lerosnews.gr
Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου, 2025
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
13 °c
Agia Marina
17 ° Σα
16 ° Κυ
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Αρχική » ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ » Γιώργος Χατζημάρκος στο Συνέδριο της ΕΝΠΕ: «Ετοιμότητα – Εξωστρέφεια – Ευθύνη – Εμπιστοσύνη, ο οδικός χάρτης για την μετάβαση προς την Περιφερειακή Διακυβέρνηση και την Ελλάδα της επόμενης μέρας»

Γιώργος Χατζημάρκος στο Συνέδριο της ΕΝΠΕ: «Ετοιμότητα – Εξωστρέφεια – Ευθύνη – Εμπιστοσύνη, ο οδικός χάρτης για την μετάβαση προς την Περιφερειακή Διακυβέρνηση και την Ελλάδα της επόμενης μέρας»

Leros News Leros News
25 Νοεμβρίου 2022
- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
Χρόνος ανάγνωσης: 4 Λεπτά
A A
0
Γιώργος Χατζημάρκος στο Συνέδριο της ΕΝΠΕ: «Ετοιμότητα – Εξωστρέφεια – Ευθύνη – Εμπιστοσύνη, ο οδικός χάρτης για την μετάβαση προς την Περιφερειακή Διακυβέρνηση και την Ελλάδα της επόμενης μέρας»
8
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
258
ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Share on FacebookShare on Twitter

«Η αυτοδιοίκηση πρέπει να ωριμάσει. Ωριμάζεις μέσα από τη δυσκολία αλλά και αναλαμβάνοντας την ευθύνη. Την ευθύνη χωρίς άλλοθι, χωρίς οδό διαφυγής, χωρίς πολιτική ιδιοτέλεια», τόνισε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου στην εναρκτήρια ομιλία του

«Θέλουμε να έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση της Ελλάδας της επόμενης μέρας, γιατί το χρωστάμε στην κοινωνική συνοχή που υπηρετούμε, στους πολίτες αυτού του τόπου και στη χώρα την ίδια».

Με αυτά τα λόγια, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ολοκλήρωσε την εναρκτήρια ομιλία του, ως Πρόεδρος του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ), οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν χθες το μεσημέρι στο Ρόδος Παλάς και ολοκληρώνονται σήμερα το απόγευμα.

Διαβάστε επίσης:

Υπεγράφη η εργολαβική σύμβαση για το μεγάλο έργο της διαπλάτυνσης της Εθνικής Οδού Ρόδου Λίνδου, από Κάλαθο μέχρι Λίνδο

Κέντρα Κοινότητας Λέρου, Κω, Καλύμνου: Με ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου η κάλυψη των λειτουργικών δαπανών

27.11.2025
472
Ετήσια Έκθεση Εξέλιξης Κοινωνικών, Περιβαλλοντικών & Οικονομικών Δεικτών για όλα τα νησιά σχεδιάζει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Ετήσια Έκθεση Εξέλιξης Κοινωνικών, Περιβαλλοντικών & Οικονομικών Δεικτών για όλα τα νησιά σχεδιάζει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

25.11.2025
315

Παρόντων του Υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, των βουλευτών Μάνου Κόνσολα, Μίκας Ιατρίδη και Γιάννη Παππά, του Προέδρου της ΕΝΠΕ Απόστολου Τζιτζικώστα και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, εκπροσώπων κομμάτων, φορέων και περισσότερων από 150 συνέδρων από όλη την χώρα, ο Περιφερειάρχης έδωσε περιεχόμενο στον όρο «Περιφερειακή διακυβέρνηση», ως το επόμενο στάδιο της εξελικτικής διαδικασίας του θεσμού των Περιφερειών και πώς αυτές θα συμμετάσχουν στην διαμόρφωση της Ελλάδας της επόμενης μέρας, σημειώνοντας ότι η διαχείριση των αλλεπάλληλων κρίσεων των τελευταίων ετών από τις Περιφέρειες, επιβεβαίωσε στην πράξη τον πρωταγωνιστικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν και ζητώντας από την κυβέρνηση να τις εμπιστευτεί και να τις θωρακίσει θεσμικά.

«Η επόμενη μέρα,  που είναι ο τίτλος του συνεδρίου μας, είναι η πρόκληση, είναι το στοίχημα μιας γενιάς,  μιας εποχής. Η επόμενη μέρα θα φέρει αυτό που σήμερα εμείς υλοποιούμαι στη βάση του σχεδίου που έχουμε κάνει» ανάφερε και απαρίθμησε τέσσερις «οδοδείκτες» που θα καθορίσουν αυτήν την μετάβαση. Ετοιμότητα – Εξωστρέφεια – Ευθύνη – Εμπιστοσύνη.

Αναλύοντας κάθε μια από τις τέσσερις προϋποθέσεις για την επιτυχή μετάβαση από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση, ο κ. Χατζημάρκος ανέφερε τα εξής:

«Ετοιμότητα: Σήμερα είναι δεδομένο ότι θα συνεχίσουμε να δεχόμαστε τη μια κρίση πίσω από την άλλη. Οι Περιφέρειες λειτουργούμε σαν ένας μόνιμος οργανισμός εξωτερικών ιατρείων 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες τον χρόνο, για κάθε απειλή, για κάθε κρίση, για κάθε φυσική καταστροφή. Η Πολιτική Προστασία και η ετοιμότητα είναι ένα από τα μεγάλα στοιχήματα που έχουμε να διαχειριστούμε.

Εξωστρέφεια: Βρίσκεται στο DNA των νησιών και των νησιωτών. Εξωστρέφεια σήμερα σημαίνει ότι αναγνωρίζεις το χαρακτηριστικό της εποχής. Σε ένα πλανήτη που έγινε ένα μεγάλο χωριό, πρέπει να κοιτάζεις τι γίνεται στον κόσμο, να κοιτάς τάσεις, να εξετάζεις  ευκαιρίες, να αναλύεις  κινδύνους και απειλές, να σχεδιάζεις πώς θα κατακτήσεις αγορές και πώς θα τοποθετηθείς στο διεθνές περιβάλλον.

Ευθύνη και εμπιστοσύνη πάνε μαζί. Διότι δύσκολα μπορείς να εμπιστευθείς κάποιον ο οποίος δεν φταίει για τίποτα. Η αυτοδιοίκηση πρέπει να ωριμάσει. Ωριμάζεις μέσα από τη δυσκολία αλλά και αναλαμβάνοντας την ευθύνη. Την ευθύνη χωρίς άλλοθι, χωρίς οδό διαφυγής. Σήμερα, οι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης έχουμε μια τεράστια οδό διαφυγής από την ευθύνη μας. Το κράτος. Την δικαιολογία «εμείς θέλουμε, το κράτος δεν μας αφήνει». Μου θυμίζει το Σύνδρομο της Στοκχόλμης. Ενέχει πολιτική ιδιοτέλεια αυτό. Είναι μια έξυπνη έξοδος κινδύνου. Είμαι από εκείνους που υποστηρίζω τη ζωή χωρίς άλλοθι. Θέλω την ευθύνη ολόκληρη και ωμή. Χωρίς δυνατότητα να γλυτώσω από αυτήν.

Εμπιστοσύνη: Παρότι είναι δύσκολο στις σημερινές συνθήκες των fake news, πρέπει να αποκατασταθεί, διότι έρχεται να λειτουργήσει ως ο συνδετικός κρίκος, εκείνος που στη δύσκολη στιγμή θα αποτελέσει το έναυσμα για έναν αγώνα κοινό».

Όσον αφορά την εξωστρέφεια, ο Περιφερειάρχης της έδωσε ένα ακόμα χαρακτηριστικό, αυτό της διαχωριστικής γραμμής από το παρελθόν και τις λογικές της μιζέριας που κρατούσαν τα νησιά καθηλωμένα στην εσωστρέφειά τους, πίσω από την ταμπέλα της «άγονης γραμμής».

Δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Εξωστρέφεια σημαίνει επίσης ότι βάζεις στην άκρη και αφήνεις πίσω σου βασικά χαρακτηριστικά, δυστυχώς, της ζωής σε αυτή τη χώρα , όπως είναι η μιζέρια, η κακομοιριά.  Βγαίνεις έξω στον κόσμο και  λες “έχω ρόλο, έχω ταυτότητα, έχω προσωπικότητα να παρουσιάσω  και πάω και κερδίζω το αύριο και αυτό το οποίο μπορώ να πετύχω για τους πολίτες που υπηρετώ.  Στα νησιά μας το κάναμε αυτό. Αυτή η επωδός,  τα νησιά της “άγονης γραμμής”, “πολίτες Β κατηγορίας”, δεν έχει βγει ποτέ από το στόμα μας και ποτέ δεν θα βγει. Γιατί δεν είναι πολίτες Β κατηγορίας, γιατί δεν είναι νησιά άγονης γραμμής. Αυτές είναι αντιλήψεις πολιτικών σχολών που έχτιζαν πάνω στον πόνο, στην αποτυχία και στην κακομοιριά. Εμείς χτίζουμε πάνω στη νίκη, πάνω στο σχέδιο, πάνω στην επιτυχία και εκεί είναι ο πήχυς.  Τον πήχυ τον είχε στο πάτωμα το πολιτικό προσωπικό που μπορούσε μόνο αυτό το ύψος να περάσει. Το πάτωμα.  Εμείς τον πήχη τον βάζουμε εκεί που είναι δύσκολο για μας, αλλά είναι η κορυφή που οι πολίτες έχουν ανάγκη  ονειρεύονται και χρειάζονται».

Παράλληλα με την εμπιστοσύνη, ο Γιώργος Χατζημάρκος έθεσε και τον παράμετρο της δικαιοσύνης ως καθοριστική, με αιχμή την άδικη μεταχείριση του Νοτίου Αιγαίου όσον αφορά την κατανομή των πόρων, με αποτέλεσμα να είναι η πιο υποχρηματοδοτημένη Περιφέρεια της χώρας.

«Δεν είμαι της άποψης που διαχρονικά έχει επικρατήσει στη χώρα μας ότι η πίτα πρέπει να πηγαίνει σ’ εκείνους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Διότι αυτή η άποψη καταργεί τον δημιουργό της δημοσιονομικής πίτας, που τον θεωρεί δεδομένο. Πρέπει να στηρίξεις την διαδικασία να μεγαλώσει η πίτα. Και τότε θα αποδειχθεί ότι εκείνος που έπαιρνε ένα κομμάτι, θα παίρνει μεγαλύτερο. Αυτή είναι η σύγχρονη αντίληψη και στην δημοσιονομική πολιτική, αλλά και στην αποκατάσταση κανόνων δικαιοσύνης στο εσωτερικό της χώρας. Και δεν το λέω αυτό για να πάρουμε μεγαλύτερο κομμάτι στο Νότιο Αιγαίο. Όχι!. Εμείς θέλουμε να φτιάξουμε μεγαλύτερη πίτα», τόνισε, αναφερόμενος στην μεγάλη συνεισφορά του Νοτίου Αιγαίου στο ΑΕΠ της χώρας και στην δημιουργία του κρίσιμης σημασίας δημοσιονομικού χώρου.

Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης δεν παρέλειψε να αναδείξει και την  γεωστρατηγική θέση της Ρόδου καθώς και τον εθνικής σημασίας ρόλο που διαδραματίζουν τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, με αναφορά στο παράνομο Τουρκολιβυκό Σύμφωνο.

Ειδικότερα, ο κ. Χατζημάρκος ανέφερε τα εξής:

«Υπηρετώντας την πολιτική, δεν μπορούμε να είμαστε αποκομμένοι από το συνολικό πολιτικό περιβάλλον και από την επικαιρότητα και από τις προκλήσεις των ημερών.  Είμαστε στο νησί που κόβει ένα απίθανο Σύμφωνο που υπέγραψαν δυο χώρες που φέρονται ως πειρατές. Όποιος δει τον χάρτη του Τουρκολιβυκού συμφώνου,  θα δει ότι κόβει τη Ρόδο λίγο εδώ έξω από την αίθουσα που συνεδριάζουμε.  Και χαμογελάμε. Το χαμόγελο μας είναι δύναμη που πηγάζει μέσα από την αυτοπεποίθηση που έχουμε κερδίσει , μέσα σε μια πάρα πολύ σκληρή πορεία. Βεβαίως και από τη γνώση ότι υπηρετούμε  τις ποιο κλασσικές πανανθρώπινες αξίες , κλασσικές ευρωπαϊκές αξίες . Υπηρετούμε αυτό που ο ελληνισμός στο παρελθόν έδωσε ως κληρονομιά και στην Ευρώπη αλλά και σε όλο τον κόσμο».

Tags: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥΠΟΛΙΤΙΚΗ
Share3Tweet2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ομόφωνα πρόεδρος του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης – Μετά την πρώτη ενδεικτική ψηφοφορία, αποσύρθηκε ο Βέλγος συνυποψήφιός του
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ομόφωνα πρόεδρος του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης – Μετά την πρώτη ενδεικτική ψηφοφορία, αποσύρθηκε ο Βέλγος συνυποψήφιός του

11.12.2025
890
Με μεγάλη πλειοψηφία, ο Μάνος Κόνσολας εξελέγη Πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με μεγάλη πλειοψηφία, ο Μάνος Κόνσολας εξελέγη Πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής

11.12.2025
352
Ο Βασίλης Α. Υψηλάντης εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου στην Επιτροπή LIBE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Κράτος Δικαίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Βασίλης Α. Υψηλάντης εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου στην Επιτροπή LIBE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Κράτος Δικαίου

11.12.2025
296
Επόμενο

Λέρος: «Aνακοίνωση εκτέλεσης βολών»

Η ΛΕΡΟΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Η Κυριακή Παυλή προλόγισε τον Πρόεδρο της Νότιας Ουαλίας

    12.12.2012
    Η Κυριακή Παυλή προλόγισε τον Πρόεδρο της Νότιας Ουαλίας Πριν 13 χρόνια 2.5K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Ανακοίνωση από τον Ναυτικό Όμιλο Λέρου

    12.12.2013
    Ανακοίνωση από τον Ναυτικό Όμιλο Λέρου Πριν 12 χρόνια 1.8K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    «Μια Θάλασσα Κρασί» ενώνει τη Λέρο, την Πάτμο και τους Λειψούς!

    12.12.2014
    «Μια Θάλασσα Κρασί» ενώνει τη Λέρο, την Πάτμο και τους Λειψούς! Πριν 11 χρόνια 1.5K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ: Εντοπισμός αλλοδαπών προσφύγων και ανάσυρση τεσσάρων σορών…

    12.12.2015
    ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ: Εντοπισμός αλλοδαπών προσφύγων και ανάσυρση τεσσάρων σορών… Πριν 10 χρόνια 1.8K
crithonis-paradise-hotel

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Νοσοκομείο Λέρου: Χειρουργός και Παθολόγος ενισχύουν το ιατρικό δυναμικό

    10.12.2025
    Νοσοκομείο Λέρου: Χειρουργός και Παθολόγος ενισχύουν το ιατρικό δυναμικό 2.3K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Ένωση Ιατρών ΚΘΛ: “Το Νοσοκομείο Λέρου οδηγείται στη διάλυση. Αυτή είναι η πολιτική…

    06.12.2025
    Ένωση Ιατρών ΚΘΛ: “Το Νοσοκομείο Λέρου οδηγείται στη διάλυση. Αυτή είναι η πολιτική τους – κι εμείς δεν θα τη νομιμοποιήσουμε” 2.2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Στην 7η International Yachting Sector στο Μαρμαρίς ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Καστής

    08.12.2025
    Λέρος: Στην 7η International Yachting Sector στο Μαρμαρίς ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Καστής 1.7K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Κατολίσθηση γεφυριού στον Ξηρόκαμπο – Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα από την κακοκαιρία

    06.12.2025
    Λέρος: Κατολίσθηση γεφυριού στον Ξηρόκαμπο – Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα από την κακοκαιρία 1.7K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Δήμος Λέρου: Εκδήλωση “Σπάσε τη σιωπή – Σταμάτα τη βία” από το Κέντρο…

    10.12.2025
    Δήμος Λέρου: Εκδήλωση “Σπάσε τη σιωπή – Σταμάτα τη βία” από το Κέντρο Κοινότητας 1.6K

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

  • Λέρος: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία των εκλογών στον Εμπορικό Σύλλογο [VIDEO]

    Λέρος: Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

    48 shares
    Share 19 Tweet 12
  • Στη Βουλή τα μέτρα για τη λειψυδρία σε Λέρο και Πάτμο από τον Κυριάκο Βελόπουλο

    44 shares
    Share 18 Tweet 11
  • Λέρος: Στην 7η International Yachting Sector στο Μαρμαρίς ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Καστής

    51 shares
    Share 20 Tweet 13
  • Μιχάλης Κόλιας: “Έρχονται νέες υπέρογκες αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη από τη δημοτική Αρχή”

    40 shares
    Share 16 Tweet 10
  • Τιμόθεος Κωττάκης: Επιτάχυνση των διαδικασιών για τον οδοφωτισμό 20χλμ και την ασφαλτόστρωση – Κατεπείγον ταξίδι στη Ρόδο

    55 shares
    Share 22 Tweet 14
Navarone-ad
Currently Playing

Λέρος: Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου

Λέρος: Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου

Λέρος: Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου

Featured
Λέρος: Σε εγρήγορση ο Δήμος εν αναμονή της κακοκαιρίας  – Δηλώσεις Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών

Λέρος: Σε εγρήγορση ο Δήμος εν αναμονή της κακοκαιρίας – Δηλώσεις Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών

Featured
  • ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ:
Στιγμιότυπα από τον αγώνα
του Πανιωνίου Λέρου
με την ΕΑΚΑ Καλύμνου - Σε λίγο LIVE το Β΄ ημίχρονο από το κανάλι μας στο facebook
  • Η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου
από τον δήμαρχο Λέρου 
Τιμόθεο Κωττάκη
Χρόνια πολλά σε όλους!
  • Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Λέρου ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, η οποία σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένεται να πλήξει την περιοχή τις επόμενες ώρες.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Τσαχουργιανίδης δήλωσε ότι είναι σε άμεση επικοινωνία με το συντονιστικό όργανο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κάνοντας λόγο για ακραία καιρικά φαινόμενα.

Παράλληλα δήλωσε ότι έχουν ήδη ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, με συνεργεία σε επιφυλακή και παρεμβάσεις σε σημεία που παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο.

Σημειώνεται ότι, ο Δήμος Λέρου καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

«Είμαστε σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Παρακολουθούμε συνεχώς την εξέλιξη των φαινομένων και θα παρέμβουμε όπου χρειαστεί», σημείωσε ο Αντιδήμαρχος.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη
  • Σημειώνεται ότι το βιβλίο θα διανεμηθεί δωρεάν στους μαθητές των Λυκείων της Λέρου και στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Δείτε όσα δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής στο παρακάτω βίντεο, όπως το επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης.
  • Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς κινείται ήδη η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λέρου, η οποία εργάζεται εντατικά για τη δημιουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού.

Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ώστε όλα να είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή και το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

Δείτε τις πρώτες εικόνες στο ρεπορτάζ που επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης

Περισσότερα -> lerosnews.gr
  • Συνεχίζεται ομαλά και με ιδιαίτερη φροντίδα το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί, μια εργασία που πραγματοποιείται για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Το έργο εξελίσσεται χωρίς απρόοπτα και με εμφανές μεράκι από τους εργαζόμενους.

Το συνεργείο που έχει αναλάβει την παρέμβαση αποτελείται από περίπου δέκα άτομα, ενώ την όλη διαδικασία επιβλέπουν δύο γεωπόνοι, εξασφαλίζοντας ότι οι εργασίες γίνονται με επιστημονική ακρίβεια και σεβασμό στα δέντρα.

Στην ουσία, δεν πρόκειται απλώς για ένα συνηθισμένο κλάδεμα, αλλά για ολοκληρωμένη φροντίδα και καλλωπισμό των πεύκων, μια εικόνα που η Λέρος δεν είχε συνηθίσει να βλέπει.

Περισσότερα -> lerosnews.gr
Facebook Twitter Youtube Instagram
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από το 2004 έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Follow us on social media:

Πρόσφατα άρθρα

  • Δημοψήφισμα για πιθανές εδαφικές παραχωρήσεις στη Ρωσία θέλει ο Ζελένσκι
  • Ομόφωνα πρόεδρος του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης – Μετά την πρώτη ενδεικτική ψηφοφορία, αποσύρθηκε ο Βέλγος συνυποψήφιός του
  • Λέρος: Κρίσιμη συνάντηση των ιδιοκτητών ΤΑΞΙ με τον Δήμαρχο
  • Εγκρίθηκε ο Προϋπολογισμός 2026 της Εφορείας Σχολών Λέρου

Νεότερα Video

Λέρος: Σε εγρήγορση ο Δήμος εν αναμονή της κακοκαιρίας  – Δηλώσεις Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών

Λέρος: Σε εγρήγορση ο Δήμος εν αναμονή της κακοκαιρίας – Δηλώσεις Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών

1.2k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
4 Δεκεμβρίου 2025
Σε ρυθμούς… Χριστουγέννων ο Δήμος Λέρου

Σε ρυθμούς… Χριστουγέννων ο Δήμος Λέρου

1.1k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
25 Νοεμβρίου 2025

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ENGLISH EDITION
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Ο ιστότοπος lerosnews.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies.