back to top
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

ΠΑΤΜΟΣ: Mε μεγαλοπρέπεια η Τελετή του Ιερού Νιπτήρα

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΠΑΤΜΟΣ: Mε μεγαλοπρέπεια η Τελετή του Ιερού Νιπτήρα

Μεγάλη Πέμπτη. Με έναν συννεφιασμένο ουρανό, που ευτυχώς δεν έβρεξε όπως η ΕΜΥ προανήγγειλε, ολοκληρώθηκε και εφέτος η Τελετή του Ιερού Νιπτήρα με την ίδια όπως πάντα, θρησκευτική μεγαλοπρέπεια και αίγλη.

Φέτος το ρόλο του Χριστού ενσάρκωσε ο νέος ηγούμενος της Μονής ο αρχιμ. Κύριλλος Πέντες. Τον ρόλο των μαθητών όπως πάντα είχαν οι αδελφοί της Μονής.

Σημαντική η συμβολή του αναγνώστη των Ευαγγελίων αρχιμ. π. Σεραφείμ Κοτσάνη.

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε την πλατεία Εμμανουήλ Ξάνθου του Φιλικού, μεταξύ αυτών, πολιτικοί και άλλοι επίσημοι. Μεταξύ αυτών ο αντιπρόεδρος της βουλής κ. Ιωάννης Δριβελέγκας, ο γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής κ. Νίκος Ζωίδης, ο πρώην υπουργός Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης, οι βουλευτές του νομού μας Βασίλης Υψηλάντης, Μάνος Κόνσολας, ο Δημήτρης Κρεμαστινός, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, ο διοικητής του ΙΚΑ κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος της ενότητας Καλύμνου κ. Κώστας Σταυλάς οι υποφήφιοι περιφερειάρχες Νοτίου Αιγαίου κ. Γεώργιος Χατζημάρκος και Μπενέτος Σπύρου, οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Γιώργος Καμίτσης, Γιάννης Βαγγέλης, Γιάννης Θεμέλαρος και Ρένα Διακίδη, ο δήμαρχος Πάτμου κ. Γρηγόρης Στόικος και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Λάζαρος Γρύλλης και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Πάτμου κ. Σπύρος Μαυρωνάς και Πανάγος Ευγενικός καθώς και εκπρόσωποι των στρατιωτικών και λιμενικών αρχών.

Μετά το πέρας της τελετής παρατέθηκε δεξίωση στο Δήμο της Πάτμου για τους επισήμους και τις αρχές.

patmostimes.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ