back to top
Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΕΝΩΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Κ.Θ.Λ.

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΕΝΩΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Κ.Θ.Λ.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Γεωργιάδης, επισκέφτηκε το Νοσοκομείο μας  21/8/24, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Υγείας κ. Θεμιστοκλέους και Βουλευτές Δωδ/σου του κυβερνόντος κόμματος.

Η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα των Σωματείων, παρά την πρωινή ώρα και οι διαμαρτυρίες που ακούστηκαν, καταγράφουν και εκφράζουν την επικίνδυνη πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση στον χώρο της Υγείας.

Ο Υπουργός υγείας, ανερυθρίαστος, έχοντας συνηθίσει τα γιουχαΐσματα όπως  γίνεται όπου εμφανισθεί, συνέχισε να διαφημίζει την εμφάνιση του με την απαραίτητη δραστηριότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αντιστρέφοντας κατά την προσφιλή του τακτική την πραγματικότητα.

Ο Υπουργός ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει κατεύθυνση ιδιωτικοποίησης του Ε.Σ.Υ, λες και δεν είναι ιδιωτικοποίηση  της υγείας όταν το δημόσιο νοσοκομείο υπολειτουργεί και στέλνει τους ασθενείς στους ιδιώτες, ή όταν το δημόσιο νοσοκομείο λειτουργεί με όρους εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών υγείας.

Ο Υπουργός  παραδέχθηκε επίσης «εν τη ρύμη του λόγου », ότι όλα τα Περιφερειακά νοσοκομεία, όπως και το δικό μας, βρίσκονται στο ίδιο χάλι.

Τι ξέχασε να «ποστάρει» ο Υπουργός; ότι παρά την προσπάθεια μαγειρέματος των στοιχείων η πραγματικότητα είναι αμείλικτη.  Το Νοσοκομείο μας λειτουργεί με το 30% του ιατρικού προσωπικού και το 60% του νοσηλευτικού και άλλου προσωπικού που προβλέπεται από το οργανόγραμμα της μονάδας υγείας.

Ξέχασε να «ποστάρει» ότι την ώρα επίσκεψης, υπήρχαν τέσσερεις τραυματισμένοι συνάνθρωποι μας στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών που χρειάζονταν Ορθοπεδικό που δεν υπήρχε, οι δυο από αυτούς διακομίσθηκαν σε άλλο νοσοκομείο!

Ξέχασε να «ποστάρει» ο Υπουργός ότι την ημέρα της επίσκεψης  του, δεν υπήρχε χειρουργός στο νοσοκομείο.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου είμαστε αποφασισμένοι να δυναμώσουμε τον αγώνα μας για σύγχρονες δωρεάν για όλους αποκλειστικά δημόσιες παροχές υγείας. Να δυναμώσουμε τον αγώνα μας για ένα νοσοκομείο πλήρως στελεχωμένο, που να καλύπτει όλες τις υγειονομικές ανάγκες των κατοίκων και φιλοξενουμένων του νησιού μας και των γύρω νησιών.

 Αυτό αποφασίσαμε μαζί με τον κόσμο στην μεγάλη συγκέντρωση στις 3/7/2024.

ΕΚ ΤΩΝ Δ.Σ

Ε.Ι.ΘΕ.Λ

ΕΝΩΣΗ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  Κ.Θ.Λ

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ