back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Για σύλληψη Έλληνα κατασκόπου κάνουν λόγο τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης – Τι λένε διπλωματικές πηγές

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΓια σύλληψη Έλληνα κατασκόπου κάνουν λόγο τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης - Τι λένε διπλωματικές πηγές

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πληροφορίες περί σύλληψης ενός ατόμου που διενεργούσε κατασκοπεία εις βάρος της Τουρκίας για λογαριασμό της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα πρόκειται για τον ελληνικής καταγωγής Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, ο οποίος είχε επιφορτιστεί να κατασκοπεύει την Τουρκία για λογαριασμό της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ).

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εν λόγω άνδρας συνελήφθη σε επιχείρηση που διεξήγαγε η τουρκική Υπηρεσία Πληροφοριών (MIT).

Τα τουρκικά δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι ο Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα είχε ως προκάλυψη επιχειρηματική δραστηριότητα και κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του στην Τουρκία επιδιδόταν σε κατασκοπευτικές δραστηριότητες.

Ο συλληφθείς συγκέντρωνε πληροφορίες για τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις κατά μήκος των συνόρων της χώρας και τις μετέφερε στην ΕΥΠ, υποστηρίζουν τα τουρκικά δημοσιεύματα.

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν το εν λόγω άτομο να συλλέγει, επίσης, πληροφορίες για Σύρους που ζουν στην Τουρκία, καθώς και για επιχειρηματίες που είναι εγκατεστημένοι στην Ελλάδα και υποστηρίζουν τον Φετουλάχ Γκιουλέν.

Την υπόθεση παρακολουθεί στενά το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Διπλωματικές πηγές ξεκαθαρίζουν πως «αναφορικά με τον Έλληνα πολίτη Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, επισημαίνεται ότι η εξαφάνιση του είχε δηλωθεί στην Ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα πριν από λίγες εβδομάδες.

»Έκτοτε, η Ελληνική Πρεσβεία είχε επανειλημμένα και μετά επιτάσεως θέσει το ζήτημα στις τουρκικές αρχές, οι οποίες, όμως, ουδέποτε έδωσαν κάποια απάντηση».

Πηγή: cnn.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ