Ο Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, καταθέτοντας προτάσεις και αναδεικνύοντας θέματα που απασχολούν τα νησιά της Δωδεκανήσου. Οι προτάσεις αυτές προέκυψαν μετά από διαβουλεύσεις και στενή συνεργασία με τις δημοτικές και περιφερειακές αρχές του Νομού.
Ειδικότερα στη συνάντηση, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου έθεσε στο επίκεντρο τα ζητήματα που απασχολούν τους Δωδεκανήσιους. Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην ανάγκη ύπαρξης ισονομίας με την υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, καθώς και στην επιστροφή των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ. Στην αξιολόγηση της ανθεκτικότητας όλων των υποδομών στα νησιά μας, και την περαιτέρω βελτίωση των υγειονομικών υποδομών και υπηρεσιών, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα προβλήματα της Κω. Τέλος δεν παρέλειψε να τονίσει την ανάγκη ενίσχυσης των ακτοπλοϊκών και αεροπορικών συνδέσεων μεταξύ των Νησιών, αλλά και με την Ηπειρωτική Ελλάδα.
Ο Πρωθυπουργός αναγνώρισε τη σημασία των προτάσεων που παρουσιάστηκαν και υπογράμμισε τη δέσμευση της κυβέρνησης να στηρίξει τα νησιά της Δωδεκανήσου μέσα από συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε επιτυχώς και ως στόχος της τέθηκε η άμεση αντιμετώπιση των θεμάτων σε στενή συνεργασία με την αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ Βαθμού και τους εκπροσώπους των φορέων.


















![Λέρος: Πώς θα διαμορφωθεί το πάρκο έξω από την Εκκλησία του Αγ. Νικολάου στο Λακκί – Παρουσιάστηκε η προμελέτη [VIDEO]](https://lerosnews.gr/wp-content/uploads/2025/11/PXL_20251101_164142597-120x86.webp)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ
Θέμα παραίτησης της διοίκησης των ΕΛΤΑ έθεσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Γιάννης Παππάς
Λέρος: Με λαμπρότητα και παλμό ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου [VIDEO]
Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»
Μήνυμα Γιάννη Παππά για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου: «Όσο υπάρχει ελληνική ανάσα , δε θα περάσει σκοτάδι χωρίς φως»
Λέρος: Διαψεύδει τον Μιχάλη Κόλια η Αντιδήμαρχος Ελένη Χέλμη για το Bodrum Cup