back to top
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Συγκρατημένη αισιοδοξία ότι δεν θα κλείσει η ΔΟΥ Καλύμνου

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΣυγκρατημένη αισιοδοξία ότι δεν θα κλείσει η ΔΟΥ Καλύμνου

Μετά τη συνάντηση της Καλύμνικης αντιπροσωπείας με την Ειδική Επιτροπή Ενοποιήσεων ΔΟΥ…

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012, μετά την ενημέρωση από την Ειδική Επιτροπή Ενοποιήσεων ΔΟΥ, που παρουσιάστηκε σε ευρεία σύσκεψη, παρουσία του υπουργού Γ. Στουρνάρα, του υφυπουργού Γ. Μαυραγάνη και όλων των γενικών διευθυντών που εμπλέκονται στο θέμα της ενοποίησης των ΔΥΟ, στην κυριολεξία σήμανε συναγερμό για την Κάλυμνο.

Η πληροφορία ότι καταργούνται 127 ΔΟΥ σε ολόκληρη τη χώρα μέχρι το τέλος του έτους, μεταξύ των οποίων και αυτή της Καλύμνου , ήταν ακόμη ένα καίριο χτύπημα στο νησί.

Το θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της περασμένης Δευτέρας προκειμένου να καθοριστούν οι ενέργειες που θα πρέπει να εκδηλωθούν και σήμερα Τετάρτη 17/10/2012 , ο Δήμαρχος Καλύμνου Δημήτρης Διακομιχάλης ,συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Άγγελο Καλαθιανάκη και το δημοτικό Σύμβουλο και Πρόεδρο των Λογιστών Μανώλη Μουσελλή, συναντήθηκαν με την Ειδική Επιτροπή Ενοποιήσεων ΔΟΥ .

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι βουλευτές της ΝΔ Βασίλης Υψηλάντης και Μάνος Κόνσολας και του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γάκης.

Ο δήμαρχος Καλυμνίων τοποθετώντας το θέμα από πολιτικής πλευράς, επεσήμανε την αναγκαιότητα να μην κλείσει η ΔΟΥ Καλύμνου και χαρακτήρισε την συνέχιση λειτουργίας της σε ένα ακριτικό νησί των 17.000 χιλιάδων, με πλείστες δραστηριότητες των κατοίκων, ως θέμα εθνικής σημασίας.Επίσης δεσμεύτηκε ότι ο Δήμος Καλυμνίων θα εξασφαλίσει με μέριμνα του, τις απαραίτητες κτιριακές εγκαταστάσεις για την στέγαση της Εφορίας ενώ θα αναλάβει και τα λειτουργικά έξοδα (ΔΕΗ-ΔΕΥΑΚ).

Ο Πρόεδρος των λογιστών Μανώλης Μουσελλής, τοποθετήθηκε τεχνοκρατικά και παρουσίασε ενδιαφέροντα στοιχεία που συνηγορούν στην αναγκαιότητα να συνεχίσει τη λειτουργία της με τη σημερινή μορφή.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Άγγελος Καλαθιανάκης  εστίασε την τοποθέτηση του ,στα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στον εμπορικό κόσμο και στους επιχειρηματίες του νησιού, σε περίπτωση που υπογραφεί η απόφαση για κλείσιμο της ΔΟΥ.

Τις θέσεις της Καλύμνικης αντιπροσωπείας στήριξαν οι βουλευτές του νομού, ενώ η Επιτροπή ζήτησε όπως οι απόψεις και δεσμεύσεις του Δήμου Καλυμνίων κατατεθούν και με υπόμνημα προκειμένου να επανεξετάσει την αρχική της απόφαση, δίνοντας ελπίδες και υποσχέσεις ότι θα δει το θέμα θετικά.

Να σημειώσουμε ότι στη συνάντηση συμμετείχαν και αντιπροσωπείες από Κάρπαθο και Λέρο,αφού στο σχεδιασμό είναι να κλείσουν και οι  ΔΟΥ των νησιών αυτών.

kalymnos-news.gr 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ