back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σε Πάτμο και Κάλυμνο περιόδευσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΣε Πάτμο και Κάλυμνο περιόδευσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης

Ο υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, βρίσκεται σε πολυήμερη επίσκεψη στο Βόρειο Συγκρότημα συμμετέχοντας σε πολιτικές εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και περιοδεύοντας στα νησιά.

Την πρώτη ημέρα, Δευτέρα 24 Ιουνίου, ο Δημήτρης Γάκης επισκέφθηκε την Πάτμο και την Κάλυμνο.

Στην Πάτμο, ο υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου συνομίλησε με καταστηματάρχες, πολίτες και επισκέπτες του νησιού. Ο Δημήτρης Γάκης άκουσε τους προβληματισμούς και τα ερωτήματα των νησιωτών και τους ενημέρωσε για το πρόγραμμα και τις προτεραιότητες της νέας διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας έμφαση στις στοχευμένες παρεμβάσεις για τη μεσαία τάξη και το μικρομεσαίο επιχειρείν στη νησιωτική Ελλάδα. «Έχουμε διαμορφώσει ένα πρόγραμμα ολοκληρωμένο, με συγκεκριμένους στόχους, κοστολογημένο και με σαφές χρονοδιάγραμμα. Αντίθετα, η ΝΔ, δεν έχει πρόγραμμα, έχει συνθήματα και βασίζεται σε «ελπίδες» ό,τι δήθεν θα δελεάσει τους θεσμικούς εταίρους μας με ένα νέο «κύμα μεταρρυθμίσεων»… Αλήθεια, πώς; Πατώντας πάνω σε όσα έχουμε εμείς πετύχει? Γιατί δεν το αποδέχονται – τουλάχιστον – αυτό;», τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής.

Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Γάκης συναντήθηκε με τον νέο δήμαρχο Πάτμου Ελευθέριο Πέντε. Έγινε μία παραγωγική συζήτηση πάνω στις θέσεις της νέας Δημοτικής Αρχής για το μέλλον του νησιού και διαπιστώθηκε η κοινή στόχευση σε θέματα που αφορούν τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Πάτμου. Ο Δημήτρης Γάκης δήλωσε την συμπαράσταση του στις δράσεις του Δήμου, τονίζοντας ότι θα βρίσκεται πάντα δίπλα στις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής, για την Πάτμο της νέας εποχής.

Στην Κάλυμνο, ο υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης περιόδευσε στους οικισμούς του νησιού και συνομίλησε με κατοίκους της Καλύμνου και εκπροσώπους των παραγωγικών κλάδων του νησιού για τοπικά κοινωνικά και αναπτυξιακά ζητήματα, κάνοντας παράλληλα μια πρώτη αξιολόγηση των αναπτυξιακών πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων που είχε αναλάβει ο ίδιος ως πρόεδρος της αρμόδιας Επιτροπής νησιωτικών

περιοχών της Βουλής (στην αλιεία, τον πολιτισμό, την προβολή και περαιτέρω ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού, τις υποδομές του νησιού).

Ολοκληρώνοντας την περιοδεία του στην Κάλυμνο, ο Δημήτρης Γάκης συναντήθηκε με το νεοεκλεγέντα δήμαρχο Καλυμνίων Δημήτρη Διακομιχάλη και αντάλλαξαν απόψεις για την οικονομική προοπτική του νησιού και τις προτεραιότητες της νέας Δημοτικής Αρχής.

Στο τέλος της συνάντησης, ο Δημήτρης Γάκης, συνοψίζοντας τα αποτελέσματα της περιοδείας του σε Πάτμο και Κάλυμνο σημείωσε: «Είμαι βέβαιος, ότι ενώνοντας τις δυνάμεις μας, Τοπική Αυτοδιοίκηση και Κοινοβούλιο, μέσα σε ένα θετικό πλαίσιο που διαμορφώνει το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τη νέα 4ετία, με συγκεκριμένους στόχους ελάφρυνσης των βαρών των ασθενέστερων στρωμάτων και των μικρών επιχειρηματιών, συνεχίζοντας την εφαρμογή θετικών μέτρων του «οδικού» μας χάρτη για την νησιωτική χώρα (Μ.Ι., ειδικά αναπτυξιακά προγράμματα, στήριξη του α’ γενή τομέα, φορολογικές ελαφρύνσεις στη μικρονησιωτική Ελλάδα κ.ά.), θα πετύχουμε μια ουσιαστική ώθηση στην περιφερειακή ανάπτυξη, στην αύξηση της αποτελεσματικότητας των αναπτυξιακών δράσεων, στην κοινωνική συνοχή στη Δωδεκάνησο».

{loadmoduleid 270}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ