back to top
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πάτμος: Για βιασμό 71χρονης κατηγορείται 29χρονος αλλοδαπός

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΠάτμος: Για βιασμό 71χρονης κατηγορείται 29χρονος αλλοδαπός

Η υπόθεση βιασμού μίας 71χρονης γυναίκας, πέρυσι το καλοκαίρι στο σπίτι της στην Πάτμο, από 29χρονο αλλοδαπό αλβανικής καταγωγής ο οποίος εμφανίστηκε μπροστά της και φορώντας μαντίλι στο πρόσωπό του, κρατώντας μικρό μαχαίρι και απειλώντας την, τη βίασε, θ’ αναβιώσει στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρόδου.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου, την 1η Απριλίου θα καθίσει ο 29χρονος Αλβανός, που ήδη βρίσκεται στη φυλακή ως προσωρινά κρατούμενος, για να δικαστεί για τα αδικήματα του βιασμού, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
Το περιστατικό είχε συμβεί πέρυσι το καλοκαίρι και είχε σοκάρει την τοπική κοινωνία της Πάτμου.

Ο 29χρονος Αλβανός, που εργαζόταν στην ανέγερση – ανακατασκευή παρακείμενου ξενοδοχειακού συγκροτήματος συνελήφθη στις 9 Ιουνίου 2023 το πρωί, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πάτμου, και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για βιασμό.

Ο 29χρονος, εξεταζόμενος και ανακρινόμενος από τους αστυνομικούς, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες. Ωστόσο, σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί και τα όσα επίσημα είχαν ανακοινωθεί από την Αστυνομία, τις πρώτες πρωινές ώρες στις 9 Ιουνίου 2023, ο αλλοδαπός κατηγορούμενος, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τού προσώπου του, φέρεται να μπήκε από ανασφάλιστη πόρτα σε κατοικία όπου διέμενε η 71χρονη γυναίκα και με την απειλή μαχαιριού να την εξανάγκασε σε συνουσία. Για την εξιχνίαση της υπόθεσης, διενεργήθηκε άμεσα αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας, προσήχθη άτομο, το οποίο αναγνωρίστηκε ως ο δράστης, ανεπιφύλακτα από την ηλικιωμένη.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω, σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για βιασμό και μετά την απολογία του, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κω, η υπόθεση παραπέμφθηκε να δικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου, ενώ με το ίδιο βούλευμα παρατάθηκε η προσωρινή κράτηση τού 29χρονου κατηγορούμενου, έως τις 9 Ιουνίου 2024.

Πηγή: rodiaki.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ