Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, εδώ και τρία χρόνια, ήταν ο μόνος που είχε αναδείξει την ανάγκη αποκατάστασης των αδικιών και των στρεβλώσεων που είχε δημιουργήσει το νέο σύστημα αντικειμενικών αξιών των ακινήτων στην Κάρπαθο.
Το πρώτο βήμα έγινε με διάταξη που ήρθε σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία δόθηκε η δυνατότητα στους Δήμους να υποβάλουν ενστάσεις και να καταθέσουν τη γνώμη τους για τις αντικειμενικές αξίες που ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου 2022 στην περιοχή τους.
Ο Μάνος Κόνσολας είχε αναδείξει συγκεκριμένα ερωτήματα σε σχέση με τη μεθοδολογία, αλλά και τα κριτήρια που εφάρμοσαν οι εκτιμητές για τον προσδιορισμό των αντικειμενικών αξιών στην Κάρπαθο, γεγονός που οδήγησε σε αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.
Το Υπουργείο Οικονομικών έκανε αποδεκτή την ένσταση για την Κάρπαθο και πλέον θα ξεκινήσει μια νέα διαδικασία για την επανεκτίμηση των τιμών ζώνης για τα ακίνητα στο νησί.
















![Λέρος: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία των εκλογών στον Εμπορικό Σύλλογο [VIDEO]](https://lerosnews.gr/wp-content/uploads/2025/03/emporikos-syllogos.webp)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ
Λέρος: Στην 7η International Yachting Sector στο Μαρμαρίς ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Καστής
Λέρος: Σύλληψη 33χρονου για κατοχή ναρκωτικών και αρχαιοτήτων
Λέρος: 48ωρη απεργία στα ταξί - Τρίτη 2 & Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025
Λέρος: Νέα δικαστική περιπέτεια για τον πρώην Δήμαρχο Μιχάλη Κόλια: 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή για παράβαση καθήκοντος
Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου