ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

  • Φόρτωση…
louloudias

Εγγραφείτε στο κανάλι μας YouTube

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • Λέρος: Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Μπελλενείου Γυμνασίου καθάρισαν την παραλία Παντελίου

    Ο Jo Finn σχολίασε: They did a really good job. The storms left the beach a disaster! I…
    17.12.2025
  • Λέρος: Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Μπελλενείου Γυμνασίου καθάρισαν την παραλία Παντελίου

    Ο Λερια σχολίασε: Μπράβο τους Με την ευκαιρία: Στο μονοπάτι Παντέλι από το Καστέλο προς Βρωμολιθο, αμέσως…
    17.12.2025
  • Λέρος: Στην 7η International Yachting Sector στο Μαρμαρίς ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Καστής

    Ο George Korfias σχολίασε: Χαχαχαχαχα! Αγαπαμε Λερο! Συγχαρητηρια στον συναδελφο Δημητρη ! Ετσι για την γενικη ενημερωση ομως…
    08.12.2025
  • Λέρος: Σύλληψη 33χρονου για κατοχή ναρκωτικών και αρχαιοτήτων

    Ο UC σχολίασε: You guys make big deal out of nothing , i know the person he…
    02.12.2025
  • Λέρος: 48ωρη απεργία στα ταξί - Τρίτη 2 & Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025

    Ο Πελοπίδας Χρήστος σχολίασε: Κι άμα θελω α πάω στον Άι Γιάννη τη Φακουδιά πο πισω πο το…
    01.12.2025
Ζαχαροπλαστείο "Ρεπαπής"

FOLLOW US

  • 3.829 Fans
  • 560 Followers
  • 592 Subscribers

INSTAGRAM PHOTOS

Follow us!

  • Με χαμόγελα, παιδικές φωνές και γιορτινή διάθεση πλημμύρισε την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2025 ο κεντρικός δρόμος της Καμάρας, έξω από την πλατεία του γνωστού Super Market Ταχλιαμπούρη, με αφορμή το 8ο Santa Run 2025, μια φιλανθρωπική διοργάνωση που έχει πλέον καθιερωθεί και αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους.

Εκατοντάδες παιδιά, μαζί με τους γονείς τους, συμμετείχαν και φέτος στο επιτυχημένο αυτό event, το οποίο οραματίστηκε και διοργανώνει η Ολυμπιονίκης Ουρανία Ρεμπούλη, με τη στήριξη χορηγών της τοπικής οικονομίας και μεγάλο χορηγό τα Super Market Ταχλιαμπούρη.

Σύμμαχος της διοργάνωσης στάθηκε και ο καλός καιρός, με την πλατεία να γεμίζει κόσμο, ενώ το παρών έδωσαν οι Αντιδήμαρχοι Βρετός Κουβάς, Ελένη Χέλμη και ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Γιαννακός, στηρίζοντας με την παρουσία τους τη γιορτινή δράση.

Την παράσταση, πάντως, έκλεψε το νέο μέλος της οικογένειας Ταχλιαμπούρη, ένα… αληθινό «μανεκέν», που ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Το Santa Run απέδειξε για ακόμη μία χρονιά ότι, όταν ο αθλητισμός, η προσφορά και το πνεύμα των Χριστουγέννων συναντιούνται, η «καρδιά» του νησιού χτυπά ακόμα πιο δυνατά.

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη με την επιτυχημένη εκδήλωση
  • Μια όμορφη και ουσιαστική πρωτοβουλία πραγματοποίησαν τα παιδιά της ομάδας του Πανιωνίου Λέρου, τα οποία επισκέφθηκαν το Καταφύγιο αδέσποτων ζώων του Φιλοζωικού Σωματείου, που φιλοξενεί περίπου 70 σκυλάκια.

Συνολικά 35 παιδιά βρέθηκαν στον χώρο, έπαιξαν με τα ζώα, τα πήγαν βόλτα στο βουνό και πέρασαν στιγμές χαράς, δίνοντας αγάπη και φροντίδα στα φιλοξενούμενα σκυλάκια. Παράλληλα, η ομάδα προσέφερε τροφές για τα ζώα, στηρίζοντας έμπρακτα το δύσκολο έργο του Φιλοζωικού Σωματείου.

Η υπεύθυνη του καταφυγίου, Φλώρα Κουτούζου, χαρακτήρισε την επίσκεψη «υπέροχη κίνηση», ενώ η πρόεδρος του Πανιωνίου, Μαριέττα Καστή, είπε στην κάμερα ότι, σήμερα, τα παιδιά χάρηκαν πραγματικά.

Από την πλευρά του, ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Χατζηδάκης, έστειλε ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης, τονίζοντας πως «όλοι μπορούμε να υιοθετήσουμε ένα σκυλάκι και να προσφέρουμε ένα σπίτι σε ένα ζώο που το έχει ανάγκη».

Αξίζουν συγχαρητήρια στο Δ.Σ. του Πανιωνίου, αφού πρόκειται για μια απλή αλλά ουσιαστική και ελπιδοφόρα δράση, που αναδεικνύει την αξία της φιλοζωίας, του εθελοντισμού  και της προσφοράς.

Δείτε το ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη
  • Σημαντικές εξελίξεις στον τουριστικό τομέα της Λέρου καταγράφονται το τελευταίο διάστημα, με νέες συμφωνίες που αναμένεται να ενισχύσουν ουσιαστικά την επισκεψιμότητα και την τοπική οικονομία του νησιού.

Ρεπορτάζ: Νίκος Ιγνατίδης

Στο επίκεντρο αυτών των εξελίξεων βρίσκεται ο Θεόδωρος Ασβεστάς, Αναπληρωτής Πρόεδρος στον τομέα Τουρισμού του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, ο οποίος υπογράφει ένα νέο, ιδιαίτερα σημαντικό deal με άμεσο αποτύπωμα για τη Λέρο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τρία νέα τουριστικά γραφεία ετοιμάζονται να δραστηριοποιηθούν στο νησί, αλλάζοντας ουσιαστικά τον τουριστικό χάρτη και ανοίγοντας νέες αγορές. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η συμφωνία με τουρκικό τουριστικό γραφείο, το οποίο δεσμεύεται για την άφιξη δύο έως τριών catamaran ημερησίως κατά τη θερινή περίοδο, γεγονός που μπορεί να δώσει ισχυρή ώθηση στον ημερήσιο και ολιγοήμερο τουρισμό.

Παράλληλα, στη Λέρο βρέθηκε και ο γνωστός τουριστικός πράκτορας κ. Κουρούνης, ο οποίος προχωρά στο άνοιγμα νέων γραφείων στο νησί, ενισχύοντας περαιτέρω την παρουσία οργανωμένων τουριστικών ροών.

Οι πρωτοβουλίες του κ. Ασβεστά αποδεικνύουν έμπρακτα ότι η Λέρος μπορεί να έχει ισχυρή παρουσία και εκπροσώπηση, προς όφελος της τοπικής οικονομίας, μέσα από στοχευμένες συνεργασίες και επαφές.

Στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας, όπου πραγματοποιήθηκαν οι σχετικές επαφές, οι πρωταγωνιστές των συμφωνιών μίλησαν στο Leros News και τον Νίκο Ιγνατίδη, για μια νέα σελίδα στον τουρισμό της Λέρου, εκφράζοντας αισιοδοξία για το επόμενο καλοκαίρι και υπογραμμίζοντας ότι το νησί διαθέτει όλα τα εχέγγυα για ακόμα πιο δυναμική ανάπτυξη και διευρυμένη τουριστική σεζόν.

Οι εξελίξεις αυτές ενισχύουν την εικόνα του Θεόδωρου Ασβεστά ως ενός από τους βασικούς μοχλούς τουριστικής εξωστρέφειας, με πολλούς να τον χαρακτηρίζουν καταλυτικό παράγοντα για την περαιτέρω ανάπτυξη του Τουρισμού στη Λέρο.

Δείτε το ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη και τις δηλώσεις που ακολούθησαν:
  • ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ:
Στιγμιότυπα από τον αγώνα
του Πανιωνίου Λέρου
με την ΕΑΚΑ Καλύμνου - Σε λίγο LIVE το Β΄ ημίχρονο από το κανάλι μας στο facebook
  • Η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου
από τον δήμαρχο Λέρου 
Τιμόθεο Κωττάκη
Χρόνια πολλά σε όλους!
  • Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Λέρου ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, η οποία σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένεται να πλήξει την περιοχή τις επόμενες ώρες.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Τσαχουργιανίδης δήλωσε ότι είναι σε άμεση επικοινωνία με το συντονιστικό όργανο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κάνοντας λόγο για ακραία καιρικά φαινόμενα.

Παράλληλα δήλωσε ότι έχουν ήδη ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, με συνεργεία σε επιφυλακή και παρεμβάσεις σε σημεία που παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο.

Σημειώνεται ότι, ο Δήμος Λέρου καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

«Είμαστε σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Παρακολουθούμε συνεχώς την εξέλιξη των φαινομένων και θα παρέμβουμε όπου χρειαστεί», σημείωσε ο Αντιδήμαρχος.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη
  • Σημειώνεται ότι το βιβλίο θα διανεμηθεί δωρεάν στους μαθητές των Λυκείων της Λέρου και στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Δείτε όσα δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής στο παρακάτω βίντεο, όπως το επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης.
  • Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς κινείται ήδη η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λέρου, η οποία εργάζεται εντατικά για τη δημιουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού.

Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ώστε όλα να είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή και το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

Δείτε τις πρώτες εικόνες στο ρεπορτάζ που επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης

Περισσότερα -> lerosnews.gr
Σάββατο 20 Δεκεμβρίου, 2025
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
16 °c
Agia Marina
16 ° Κυ
16 ° Δε
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Αρχική » ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ » Κοινή επιστολή δημάρχων Λειψών, Πάτμου και Αγαθονησίου προς τον Πρωθυπουργό

Κοινή επιστολή δημάρχων Λειψών, Πάτμου και Αγαθονησίου προς τον Πρωθυπουργό

Leros News Leros News
10 Δεκεμβρίου 2018
- ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
Χρόνος ανάγνωσης: 4 Λεπτά
A A
0
Λέρος: Ανακοίνωση – κάλεσμα του Σωματείου Επαγγελματιών Εστίασης
6
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
195
ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Share on FacebookShare on Twitter

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα απέστειλαν οι  δλημαρχοι Λειψών, Πάτμου και Αγαθονησίου, αναφέροντας τα κάτωθι:

Διαβάστε επίσης:

Κως: Δεν υπάρχουν θέσεις στα αεροπλάνα στη γραμμή Κως- Αθήνα τις ημέρες των εορτών

18.12.2025
775
Ρόδος: Ο Δήμος αναβάθμισε τα ΚΕΠ σε όλο το νησί

Ρόδος: Ο Δήμος αναβάθμισε τα ΚΕΠ σε όλο το νησί

18.12.2025
732

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Ο Ν. 4412/2016, ο οποίος αναμφίβολα εκσυγχρόνισε το θεσμικό πλαίσιο για τις δημόσιες συμβάσεις, έχει δημιουργήσει σε υποστελεχωμένες αναθέτουσες αρχές όπως οι μικροί νησιωτικοί Δήμοι κι ένα ανυπέρβλητο πρόβλημα: Την αδυναμία συγκρότησης επιτροπών διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχων δημοσίων έργων. Συγκεκριμένα, το πρόβλημα δημιουργείται από το άρθρο 221, παρ. 8 του ανωτέρω Νόμου, όπου αναφέρεται ότι «Στις δημόσιες συμβάσεις έργων, πέραν των ανωτέρω ισχύουν και τα ακόλουθα: α) Όταν ως κριτήριο ανάθεσης χρησιμοποιείται η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφοράς μόνο βάσει τιμής και η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης του έργου δεν υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ χωρίς να συνυπολογίζεται το κονδύλιο του ΦΠΑ, η επιτροπή διαγωνισμού αποτελείται από τρεις τεχνικούς υπαλλήλους. Οι εναλλακτικές λύσεις που προβλέπει το άρθρο 44 του ανωτέρω Νόμου για την περίπτωση αυτή, αποδεικνύεται ότι δεν είναι λειτουργικές για την περίπτωση του πολυνησιακού χώρου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου διότι:

α) Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η οποία ήδη ασκεί καθήκοντα Διευθύνουσας Υπηρεσίας για μελέτες και έργα περισσότερων από είκοσι (20) μικρών νησιωτικών δήμων που δεν διαθέτουν δική τους τεχνική υπηρεσία (άρθρο 205, παρ. 4 του Ν. 3852/2010), αδυνατεί να αναλάβει το πρόσθετο βάρος διεξαγωγής και των διαγωνισμών για την ανάδειξη αναδόχων έργων αρμοδιότητας των ανωτέρω Ο.Τ.Α.

β) Η Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, η οποία βάσει Προγραμματικών Συμβάσεων έχει ήδη αναλάβει την διεξαγωγή διαγωνισμών για μέρος αυτών των Ο.Τ.Α., διαπιστώνει ότι στην πραγματικότητα το εγχείρημα είναι δύσκολο και χρονοβόρο, λόγω του όγκου της πρόσθετης εργασίας και της δυσχέρειας στην πραγματοποίηση μετακινήσεων στον νησιωτικό χώρο, ιδιαίτερα κατά την διάρκεια του χειμώνα. Αρκεί μόνο να αναλογιστεί κανείς τον τρόπο και τον απαιτούμενο χρόνο για την μετάβαση και επιστροφή ενός υπαλλήλου από την Μυτιλήνη στην Πάτμο, το Αγαθονήσι ή τους Λειψούς (νησιά που δεν διαθέτουν αεροδρόμιο), πόσο μάλλον εάν μάλιστα προκύψει και απαγορευτικό απόπλου λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

γ) Η μεταγενέστερη πρόβλεψη του εν λόγω νόμου για δυνατότητα σύναψης προγραμματικής σύμβασης με φορείς της γενικής κυβέρνησης (δήμους κ.τ.λ)  καθίσταται εκ των πραγμάτων ανεδαφική αφού  η προσπάθεια εξεύρεσης προσφερόμενης υπηρεσίας προσκρούει όχι τόσο στην έλλειψη πολιτικής βούλησης αλλά στην άρνηση των υπηρεσιακών παραγόντων οι οποίοι επικαλούνται μονίμως  φόρτο εργασίας και έλλειψη επαρκούς αριθμού υπαλλήλων στις τεχνικές τους υπηρεσίες.

Έτσι, εδώ και δύο περίπου έτη οι μικροί νησιωτικοί δήμοι δεν είναι σε θέση να εκτελέσουν ούτε καν μικρής κλίμακας έργα, τα οποία αφενός επιλύουν προβλήματα και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας και αφετέρου δημιουργούν θέσεις απασχόλησης στον κλάδο της κατασκευής, ο οποίος έχει πληγεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Οι τοπικές οικονομίες των νησιών μας ήδη στερούνται πόρων που διατιθέμενοι στην τοπική αγορά θα μπορούσαν να αποτελέσουν σημαντική τονωτική ένεση, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες που δεν υπάρχει τουριστική κίνηση. Μάλιστα, πολλοί από τους συμπολίτες μας που απασχολούνται στον κλάδο της κατασκευής αναγκάζονται να μεταναστεύσουν προσωρινά προς αναζήτηση εργασίας σε άλλες περιοχές της πατρίδας μας, ενώ σκέπτονται και το ενδεχόμενο οριστικής μετεγκατάστασης, το οποίο θα συνεπάγεται πληθυσμιακή αιμορραγία παραγωγικού μέρους του πληθυσμού για τα νησιά μας. Η αποτίμηση των παραπάνω στην λειτουργία των δήμων μας  περιλαμβάνει το εξής οξύμωρο. Για πρώτη φορά τα μικρά νησιά βλέπουν τόσα χρήματα από τις κρατικές επιχορηγήσεις τα τελευταία 15 χρόνια, όμως αρκετά από αυτά μένουν αναξιοποίητα.

 Είναι κρίμα και για την κυβέρνηση αλλά και για τους δήμους να μην μπορούν, έχοντας πετύχει το δύσκολο που είναι η εξεύρεση πόρων εν μέσω δημοσιονομικών αγκυλώσεων, να μετατρέψουν σε έργο την σκληρή προσπάθεια που καταβάλλουν, ο καθένας απ την πλευρά του. Δημιουργούνται έτσι δήμοι δύο ταχυτήτων με τους δημάρχους τους  να γίνονται επαίτες των μεγαλύτερων δήμων ή της περιφέρειας ή των διαφόρων  υπουργείων. 

Για την επίλυση του ανωτέρω προβλήματος σε ρεαλιστική βάση, προτείνουμε τις εξής εναλλακτικές λύσεις όσον αφορά στην συγκρότηση επιτροπών διαγωνισμού έργων όταν ως κριτήριο ανάθεσης χρησιμοποιείται η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφοράς μόνο βάσει τιμής και η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης του έργου δεν υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ χωρίς να συνυπολογίζεται το κονδύλιο του Φ.Π.Α., αρχής γενομένης από την κατά την άποψή μας βέλτιστη:

α) Συγκρότηση της επιτροπής διαγωνισμού από υπηρεσιακά μέλη οποιασδήποτε ειδικότητας.

Πρόκειται επί της ουσίας για επαναφορά των διατάξεων του άρθρου 21 του Ν. 3669/2008, που παρείχαν την δυνατότητα συμμετοχής στις επιτροπές διαγωνισμού και διοικητικών υπαλλήλων, χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα επί σειρά πολλών ετών. Άλλωστε, η διαγωνιστική διαδικασία στην περίπτωση αυτή είναι αμιγώς διοικητικού χαρακτήρα και δεν απαιτεί τεχνικές γνώσεις. Με τον τρόπο αυτό, κάθε υποστελεχωμένη αναθέτουσα αρχή (π.χ. μικρός δήμος) θα αποκτήσει και πάλι την αυτοτέλειά της ως προς την διεξαγωγή των διαγωνισμών και δεν θα επιβαρύνει διοικητικά άλλους φορείς.

β)Κα  Κατάθεση τροπολογίας ώστε να  οριστεί φορέας ο οποίος θα χρεωθεί την ανάληψη της ευθύνης αναθέτουσας αρχής για όσους δήμους δεν έχουν τις προϋποθέσεις και ο φορέας αυτός δεν είναι άλλος από τη ΜΟΔ ΑΕ η οποία μέχρι στιγμής μας έχει στηρίξει σε άλλα θέματα πολύ αποτελεσματικά. βάσει του Ν. 4412/2016 οι μικροί δήμοι του Νοτίου Αιγαίου διαθέτουμε τεχνική υπηρεσία (την ΔΤΕ της Περιφέρειας), η οποία ασκεί κανονικά καθήκοντα διευθύνουσας υπηρεσίας στα έργα μας. Ωστόσο, λόγω φόρτου εργασίας αδυνατεί να αναλάβει και την δημοπράτησή τους, την οποία μέχρι τις 08-08-2016 ο κάθε δήμος έκανε μόνος του. Για το λόγο αυτό, αναζητούμε άλλη υπηρεσία μόνο για την διεξαγωγή της διαδικασίας σύναψης συμβάσεων δημοσίων έργων, η οποία δεν απαιτεί μετακινήσεις των στελεχών αυτής της υπηρεσίας στα νησιά μας και μπορεί να γίνει από την έδρα της.

Ως εκ τούτου καθίσταται σαφές ότι το ρόλο της διευθύνουσας αρχής τον αναλαμβάνουν ήδη οι τεχνικές υπηρεσίες της περιφέρειες, κάτι το οποίο προβλέπει το άρθρο 205 παρ 4 του ν.3852/10 όπως προαναφέραμε και έτσι η επίβλεψη των έργων δεν αποτελεί πρόβλημα. Η ΜΟΔ τελεί υπό τη σκέπη τεσσάρων υπουργείων και με την κατάλληλη στελέχωση θα  εξελιχθεί στον πολυτιμότερο συνεργάτη των δήμων μας. 

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Είμαστε σίγουροι ότι η Κυβέρνηση και ιδιαιτέρως εσείς προσωπικά θα δείξετε κατανόηση και θα εξαλείψετε το ανακύψαν πρόβλημα υιοθετώντας κάποια από τις ανωτέρω προτεινόμενες λύσεις, ούτως ώστε να δοθεί η δυνατότητα και στους μικρούς νησιωτικούς Δήμους και τα εποπτευόμενα από αυτούς Ν.Π.Δ.Δ. να συνεχίσουν να εκπληρώνουν τον βασικό σκοπό ύπαρξής τους, που θεωρούμε ότι είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας. Πέραν της σχετικής πρόβλεψης του συνταγματικού νομοθέτη, ο νησιωτικός χώρος αξίζει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον και την προσοχή σας, ιδιαίτερα κατά την τρέχουσα κρίσιμη περίοδο για τα εθνικά συμφέροντα.

Με την πεποίθηση ότι παρόλο το βαρύ και γεμάτο πρόγραμμα σας, θα ενσκήψετε με ενδιαφέρον στο θέμα που μας ταλαιπωρεί, σας απευθύνουμε τις ευχαριστίες μας και σας ευχόμαστε καλή δύναμη στο δύσκολο έργο της προαγωγής της πατρίδας μας και της προώθησης της σε ασφαλές καταφύγιο όπως προστάζει η τεράστια ευθύνη ενός πρωθυπουργού μέσα σ αυτή την κρίσιμη συγκυρία.

Με εκτίμηση

Οι δήμαρχοι

Λειψών, Φώτιος Μάγγος

Πάτμου, Γρηγόρης Στόικος

Αγαθονησίου, Ευάγγελος Κόττορος

{loadmoduleid 270}

Tags: ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑΛΕΙΨΟΙΠΑΤΜΟΣ
Share2Tweet2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι Λειψοί ως πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης σε περιβαλλοντικό πρόγραμμα σχολείου της Αθήνας
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ

Οι Λειψοί ως πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης σε περιβαλλοντικό πρόγραμμα σχολείου της Αθήνας

18.12.2025
853
Λέρος: “Πτώση οροφής στο Οδοντιατρείο του Κρατικού Θεραπευτηρίου” καταγγέλλει η Ένωση Ιατρών
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ

Επείγουσα διακομιδή 7 μηνών βρέφους από την Πάτμο στη Λέρο με σκάφος του Λιμενικού

15.12.2025
849
Η Σύμπλευση ΑΜΚΕ (+πλευση) φέρνει τον πολιτισμό των ακριτικών νησιών στην Αθήνα
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ

Η Σύμπλευση ΑΜΚΕ (+πλευση) φέρνει τον πολιτισμό των ακριτικών νησιών στην Αθήνα

12.12.2025
582
Επόμενο
Λέρος: Αγώνες σκάκι από 13 έως 17 Δεκεμβρίου 2018

Λέρος: Αγώνες σκάκι από 13 έως 17 Δεκεμβρίου 2018

Η ΛΕΡΟΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Αιχμηρό δελτίο τύπου εξέδωσε το σωματείο ιδιοκτητών ενοικ. δωματίων για δηλώσεις του Δημάρχου…

    20.12.2012
    Αιχμηρό δελτίο τύπου εξέδωσε το σωματείο ιδιοκτητών ενοικ. δωματίων για δηλώσεις του Δημάρχου Λέρου Πριν 13 χρόνια 1.2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Πετάνε στο δρόμο χωρίς αποζημίωση τους εργαζόμενους στην Τράπεζα Δωδεκανήσου

    20.12.2013
    Πετάνε στο δρόμο χωρίς αποζημίωση τους εργαζόμενους στην Τράπεζα Δωδεκανήσου Πριν 12 χρόνια 1.4K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Νέοι γονείς στόλισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Ισιδώρειο Γηροκομείο!

    20.12.2014
    ΛΕΡΟΣ: Νέοι γονείς στόλισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Ισιδώρειο Γηροκομείο! Πριν 11 χρόνια 1.5K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Το πρόγραμμα νέου έτους και Θεοφανίων

    20.12.2015
    ΛΕΡΟΣ: Το πρόγραμμα νέου έτους και Θεοφανίων Πριν 10 χρόνια 1.9K
kroupia leros

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Συνελήφθη υπεύθυνος καταστήματος για διάθεση αλκοολούχου ποτού σε ανήλικη

    15.12.2025
    Λέρος: Συνελήφθη υπεύθυνος καταστήματος για διάθεση αλκοολούχου ποτού σε ανήλικη 2.9K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Ένα βήμα πριν την ίδρυση Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στον Ξηρόκαμπο!

    15.12.2025
    Λέρος: Ένα βήμα πριν την ίδρυση Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στον Ξηρόκαμπο! 2.8K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Τιμητική βράβευση για τον Διοικητή του Α.Τ. Λέρου Αντώνη Δήμογλου για τη…

    15.12.2025
    Λέρος: Τιμητική βράβευση για τον Διοικητή του Α.Τ. Λέρου Αντώνη Δήμογλου για τη φιλοζωική του δράση 2K
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

    Γιατί οι νέες φρεγάτες FDI «Κίμων» ξεχωρίζουν παγκοσμίως – Τι προσφέρει η ανάστροφη…

    16.12.2025
    Γιατί οι νέες φρεγάτες FDI «Κίμων» ξεχωρίζουν παγκοσμίως – Τι προσφέρει η ανάστροφη πλώρη 1.8K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Νεκρά αδέσποτα γατιά από δηλητηρίαση στη Λέρο – Παρέμβαση και αυστηρό μήνυμα από…

    19.12.2025
    Νεκρά αδέσποτα γατιά από δηλητηρίαση στη Λέρο – Παρέμβαση και αυστηρό μήνυμα από τον Δήμο 1.6K

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

  • Λέρος: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία των εκλογών στον Εμπορικό Σύλλογο [VIDEO]

    Λέρος: Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

    50 shares
    Share 21 Tweet 12
  • Στη Βουλή τα μέτρα για τη λειψυδρία σε Λέρο και Πάτμο από τον Κυριάκο Βελόπουλο

    54 shares
    Share 28 Tweet 11
  • Λέρος: Στην 7η International Yachting Sector στο Μαρμαρίς ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Καστής

    53 shares
    Share 22 Tweet 13
  • Μιχάλης Κόλιας: “Έρχονται νέες υπέρογκες αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη από τη δημοτική Αρχή”

    41 shares
    Share 16 Tweet 10
  • Τιμόθεος Κωττάκης: Επιτάχυνση των διαδικασιών για τον οδοφωτισμό 20χλμ και την ασφαλτόστρωση – Κατεπείγον ταξίδι στη Ρόδο

    55 shares
    Share 22 Tweet 14
Navarone-ad
Currently Playing

Λέρος: Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (VIDEO)

Λέρος: Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (VIDEO)

Λέρος: Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (VIDEO)

Featured
Οι επαγγελματίες της Λέρου στέλνουν τις ευχές τους για τη νέα χρονιά (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι επαγγελματίες της Λέρου στέλνουν τις ευχές τους για τη νέα χρονιά (ΒΙΝΤΕΟ)

Featured
  • Με χαμόγελα, παιδικές φωνές και γιορτινή διάθεση πλημμύρισε την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2025 ο κεντρικός δρόμος της Καμάρας, έξω από την πλατεία του γνωστού Super Market Ταχλιαμπούρη, με αφορμή το 8ο Santa Run 2025, μια φιλανθρωπική διοργάνωση που έχει πλέον καθιερωθεί και αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους.

Εκατοντάδες παιδιά, μαζί με τους γονείς τους, συμμετείχαν και φέτος στο επιτυχημένο αυτό event, το οποίο οραματίστηκε και διοργανώνει η Ολυμπιονίκης Ουρανία Ρεμπούλη, με τη στήριξη χορηγών της τοπικής οικονομίας και μεγάλο χορηγό τα Super Market Ταχλιαμπούρη.

Σύμμαχος της διοργάνωσης στάθηκε και ο καλός καιρός, με την πλατεία να γεμίζει κόσμο, ενώ το παρών έδωσαν οι Αντιδήμαρχοι Βρετός Κουβάς, Ελένη Χέλμη και ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Γιαννακός, στηρίζοντας με την παρουσία τους τη γιορτινή δράση.

Την παράσταση, πάντως, έκλεψε το νέο μέλος της οικογένειας Ταχλιαμπούρη, ένα… αληθινό «μανεκέν», που ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Το Santa Run απέδειξε για ακόμη μία χρονιά ότι, όταν ο αθλητισμός, η προσφορά και το πνεύμα των Χριστουγέννων συναντιούνται, η «καρδιά» του νησιού χτυπά ακόμα πιο δυνατά.

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη με την επιτυχημένη εκδήλωση
  • Μια όμορφη και ουσιαστική πρωτοβουλία πραγματοποίησαν τα παιδιά της ομάδας του Πανιωνίου Λέρου, τα οποία επισκέφθηκαν το Καταφύγιο αδέσποτων ζώων του Φιλοζωικού Σωματείου, που φιλοξενεί περίπου 70 σκυλάκια.

Συνολικά 35 παιδιά βρέθηκαν στον χώρο, έπαιξαν με τα ζώα, τα πήγαν βόλτα στο βουνό και πέρασαν στιγμές χαράς, δίνοντας αγάπη και φροντίδα στα φιλοξενούμενα σκυλάκια. Παράλληλα, η ομάδα προσέφερε τροφές για τα ζώα, στηρίζοντας έμπρακτα το δύσκολο έργο του Φιλοζωικού Σωματείου.

Η υπεύθυνη του καταφυγίου, Φλώρα Κουτούζου, χαρακτήρισε την επίσκεψη «υπέροχη κίνηση», ενώ η πρόεδρος του Πανιωνίου, Μαριέττα Καστή, είπε στην κάμερα ότι, σήμερα, τα παιδιά χάρηκαν πραγματικά.

Από την πλευρά του, ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Χατζηδάκης, έστειλε ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης, τονίζοντας πως «όλοι μπορούμε να υιοθετήσουμε ένα σκυλάκι και να προσφέρουμε ένα σπίτι σε ένα ζώο που το έχει ανάγκη».

Αξίζουν συγχαρητήρια στο Δ.Σ. του Πανιωνίου, αφού πρόκειται για μια απλή αλλά ουσιαστική και ελπιδοφόρα δράση, που αναδεικνύει την αξία της φιλοζωίας, του εθελοντισμού  και της προσφοράς.

Δείτε το ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη
  • Σημαντικές εξελίξεις στον τουριστικό τομέα της Λέρου καταγράφονται το τελευταίο διάστημα, με νέες συμφωνίες που αναμένεται να ενισχύσουν ουσιαστικά την επισκεψιμότητα και την τοπική οικονομία του νησιού.

Ρεπορτάζ: Νίκος Ιγνατίδης

Στο επίκεντρο αυτών των εξελίξεων βρίσκεται ο Θεόδωρος Ασβεστάς, Αναπληρωτής Πρόεδρος στον τομέα Τουρισμού του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, ο οποίος υπογράφει ένα νέο, ιδιαίτερα σημαντικό deal με άμεσο αποτύπωμα για τη Λέρο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τρία νέα τουριστικά γραφεία ετοιμάζονται να δραστηριοποιηθούν στο νησί, αλλάζοντας ουσιαστικά τον τουριστικό χάρτη και ανοίγοντας νέες αγορές. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η συμφωνία με τουρκικό τουριστικό γραφείο, το οποίο δεσμεύεται για την άφιξη δύο έως τριών catamaran ημερησίως κατά τη θερινή περίοδο, γεγονός που μπορεί να δώσει ισχυρή ώθηση στον ημερήσιο και ολιγοήμερο τουρισμό.

Παράλληλα, στη Λέρο βρέθηκε και ο γνωστός τουριστικός πράκτορας κ. Κουρούνης, ο οποίος προχωρά στο άνοιγμα νέων γραφείων στο νησί, ενισχύοντας περαιτέρω την παρουσία οργανωμένων τουριστικών ροών.

Οι πρωτοβουλίες του κ. Ασβεστά αποδεικνύουν έμπρακτα ότι η Λέρος μπορεί να έχει ισχυρή παρουσία και εκπροσώπηση, προς όφελος της τοπικής οικονομίας, μέσα από στοχευμένες συνεργασίες και επαφές.

Στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας, όπου πραγματοποιήθηκαν οι σχετικές επαφές, οι πρωταγωνιστές των συμφωνιών μίλησαν στο Leros News και τον Νίκο Ιγνατίδη, για μια νέα σελίδα στον τουρισμό της Λέρου, εκφράζοντας αισιοδοξία για το επόμενο καλοκαίρι και υπογραμμίζοντας ότι το νησί διαθέτει όλα τα εχέγγυα για ακόμα πιο δυναμική ανάπτυξη και διευρυμένη τουριστική σεζόν.

Οι εξελίξεις αυτές ενισχύουν την εικόνα του Θεόδωρου Ασβεστά ως ενός από τους βασικούς μοχλούς τουριστικής εξωστρέφειας, με πολλούς να τον χαρακτηρίζουν καταλυτικό παράγοντα για την περαιτέρω ανάπτυξη του Τουρισμού στη Λέρο.

Δείτε το ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη και τις δηλώσεις που ακολούθησαν:
  • ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ:
Στιγμιότυπα από τον αγώνα
του Πανιωνίου Λέρου
με την ΕΑΚΑ Καλύμνου - Σε λίγο LIVE το Β΄ ημίχρονο από το κανάλι μας στο facebook
  • Η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου
από τον δήμαρχο Λέρου 
Τιμόθεο Κωττάκη
Χρόνια πολλά σε όλους!
  • Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Λέρου ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, η οποία σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένεται να πλήξει την περιοχή τις επόμενες ώρες.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Τσαχουργιανίδης δήλωσε ότι είναι σε άμεση επικοινωνία με το συντονιστικό όργανο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κάνοντας λόγο για ακραία καιρικά φαινόμενα.

Παράλληλα δήλωσε ότι έχουν ήδη ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, με συνεργεία σε επιφυλακή και παρεμβάσεις σε σημεία που παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο.

Σημειώνεται ότι, ο Δήμος Λέρου καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

«Είμαστε σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Παρακολουθούμε συνεχώς την εξέλιξη των φαινομένων και θα παρέμβουμε όπου χρειαστεί», σημείωσε ο Αντιδήμαρχος.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη
  • Σημειώνεται ότι το βιβλίο θα διανεμηθεί δωρεάν στους μαθητές των Λυκείων της Λέρου και στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Δείτε όσα δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής στο παρακάτω βίντεο, όπως το επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης.
Facebook Twitter Youtube Instagram
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από το 2004 έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Follow us on social media:

Πρόσφατα άρθρα

  • Λέρος – Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου: Χριστούγεννα στο Navarone
  • Λέρος: Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (VIDEO)
  • Οι επαγγελματίες της Λέρου στέλνουν τις ευχές τους για τη νέα χρονιά (ΒΙΝΤΕΟ)
  • Νεκρά αδέσποτα γατιά από δηλητηρίαση στη Λέρο – Παρέμβαση και αυστηρό μήνυμα από τον Δήμο

Νεότερα Video

Λέρος: Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (VIDEO)

Λέρος: Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (VIDEO)

1.2k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
19 Δεκεμβρίου 2025
Λέρος: Γέμισε παιδικά χαμόγελα η Καμάρα με το 8ο Santa Run 2025

Λέρος: Γέμισε παιδικά χαμόγελα η Καμάρα με το 8ο Santa Run 2025

1.4k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
14 Δεκεμβρίου 2025

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ENGLISH EDITION
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Ο ιστότοπος lerosnews.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies.