back to top
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Ι.Μαστροκούκος: Εξωγενείς, εξωθεσμικοί και εκ του εξωτερικού παράγοντες έκριναν το αποτέλεσμα των εκλογών

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΙ.Μαστροκούκος: Εξωγενείς, εξωθεσμικοί και εκ του εξωτερικού παράγοντες έκριναν το αποτέλεσμα των εκλογών

«Οι αμνοί και το μαντρί» έπαιξαν ρόλο στη διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος


Συνέντευξη τύπου παραχώρησε την Πέμπτη το απόγευμα στις 19.00, ο επικεφαλής της Παράταξης «ΚΑΛΥΜΝΟΣ –ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» Ιωάννης Μαστροκούκος, στον όροφο του Πνευματικού Κέντρου. Στην αίθουσα βρισκόντουσαν εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι και αρκετά μέλη της Παράταξης του. 

Στη σύντομη τοποθέτηση του ο κ. Μαστροκούκος ανέφερε επιγραμματικά το τι έπραξε η Παράταξη του μετά τις εκλογές, εστιάζοντας σε ευχαριστήριο δελτίο τύπου που εκδόθηκε, σε περιοδεία του ιδίου και των στελεχών του στην πόλη και στο Χωριό για να ευχαριστήσουν τον κόσμο και σε συνάντηση που υπήρξε των μελών της Παράταξης για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.

Στη συνέχεια ευχαρίστησε όλους τους Καλυμνίους που με την ψήφο τους τίμησαν την Παράταξη του και την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση, επισημαίνοντας ότι το ποσοστό του 49% που πήρε τη 2η Κυριακή σημαίνει ότι ο ένας στους δύο Καλύμνιους τους ψήφισε και αυτό δημιουργεί επιπρόσθετες υποχρεώσεις μας προς τον Καλυμνικό λαο.

Κλείνοντας την τοποθέτηση του ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του, νέους και παλιούς και όλους τους αφανείς ήρωες που βοήθησαν στον εκλογικό αγώνα. Βέβαια τα ενδιαφέροντα ειπώθηκαν από τον κ. Μαστροκούκο στις απαντήσεις που έδωσε σε σχετικες ερωτήσεις που του τέθηκαν από τους δημοσιογράφους.

Ο κ. Μαστροκούκος μιλώντας για τα αίτια της ήττας τη Παράταξης του αναφέρθηκε σε εξωγενείς, εξωθεσμικούς και εκ του εξωτερικού παράγοντες, που έκριναν το αποτέλεσμα των εκλογών, φωτογραφίζοντας εμμέσως πλην σαφώς το επιχειρηματία Γιάννη Χαλίκο και την Παράταξη «ΝΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ» αναφορικά με τη δωρεάν διανομή αμνοεριφίων την περίοδο του Πάσχα.

Συνεχίζοντας ,διερωτήθηκε ο κ. Μαστροκούκος ,πως είναι δυνατό μία Παράταξη που η δημοσκόπηση που είχαμε, την έδειχνε στην 4η θέση με 16,2% ,που δεν ακουγόταν καθόλου, τις τελευταίες ημέρες να κάνει την ανατροπή και να έλθει πρώτη;

Και συμπλήρωσε: η δημοσκόπηση που μας είχε στην πρώτη θέση με 34 % προέβλεπε ότι δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να χάσουμε αν δεν μεσολαβήσει κάτι συνταρακτικό. Και αυτό συνέβη, υπήρξαν παράγοντες απρόβλεπτοι και αστάθμητοι, που δεν μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε. Να χρησιμοποιήσω την φράση που μου είπε κάποιος συνεργάτης μου για αυτές τις εκλογές: «Οι αμνοί και το μαντρί» έπαιξαν ρόλο στη διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος.

kalymnos-news.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ