back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Εκτός» η Κάλυμνος από το δρομολόγιο που συνδέει την Β. Ελλάδα με τα Δωδεκάνησα

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ«Εκτός» η Κάλυμνος από το δρομολόγιο που συνδέει την Β. Ελλάδα με τα Δωδεκάνησα

Παρόλες τις επιχειρούμενες «διαψεύσεις» εδώ και ένα χρόνο, τελικά οι πληροφορίες του «Π.τ.Κ.» επαληθεύτηκαν, δυστυχώς όμως για την Κάλυμνο, αφού  το δρομολόγιο που σχεδιάζονταν από πέρσι για να  συνδέει την Β. Ελλάδα με τα νησιά του Β. και Α. Αιγαίου, έχει ήδη ξεκινήσει και 2 φορές την εβδομάδα το πλοίο «Διαγόρας» της Μπλου Σταρ θα συνδέει το λιμάνι της Καβάλας με την περιοχή και θα φτάνει μέχρι … Πάτμο και Λέρο.

Μια σχεδιαζόμενη ακτοπλοϊκή γραμμή, η οποία ήταν γνωστή από πέρσι και δυστυχώς η Δημοτική Αρχή, όχι μόνο την απεμπόλησε, αλλά την χαρακτήρισε «ανύπαρκτη», όταν ο «Π.τ.Κ.» την έφερε στη δημοσιότητα.

“Χτυπήσαμε τότε το καμπανάκι” στον Δήμαρχο, καθώς οι πληροφορίες ανέφεραν πως δεν προβλέπονταν η Κάλυμνος στο σχεδιαζόμενο δρομολόγιο, αλλά αντί να προβεί σε ενέργειες, αρκέστηκε να εξαπολύσει κατηγορίες εις βάρος της σύνταξης της της σελίδας,  ότι τάχα «δεν γνωρίζει να διαβάζει το κόμμα και την τελεία».

Τελικά αποδείχτηκε πως όχι μόνο γνωρίζουμε να διαβάζουμε τις ειδήσεις αλλά και ήμασταν οι μόνοι, ως μέσο ενημέρωσης,  που το επισημαίναμε στον Δήμαρχο για να ασχοληθεί και να διεκδικήσει την ένταξη και της Καλύμνου στην ακτοπλοϊκή αυτή σύνδεση με την Βόρειο Ελλάδα, που τελικά “μας άφησε εκτός”.

Δύο εβδομαδιαία δρομολόγια, το ένα από Καβάλα με τελικό προορισμό την Πάτμο και την Λέρο και ένα δεύτερο από Πειραιά, προς το λιμάνι της πόλης της Β. Ελλάδας, θα εκτελούνται με το πλοίο «Διαγόρας», με ιδιαίτερη σημασία για την περιοχή και συγκεκριμένα για τα δύο νησιά της Δωδεκανήσου, καθώς εκτός της σύνδεσης με το λιμάνι της Καβάλας, αλλά και με τα διάφορα νησιά που περιλαμβάνει το δρομολόγιο, τόσο η Πάτμος όσο και η Λέρος αποκτούν ένα επιπλέον δρομολόγιο από το κεντρικό λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά.

palmostiskalymnou.blogspot.com

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ