Η άμεση έναρξη των εργασιών του έργου «Βελτίωση υποδομών λιμένα Σκάλας Πάτμου αποφασίστηκε σε συνάντηση εργασίας που έγινε το απόγευμα της Κυριακής 10 Ιανουαρίου, στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Πάτμου κ. Γρηγόρης Στόικος, οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης κ. Πανάγος Ευγενικός και Σπύρος Μαυρωνάς και δημοτικοί σύμβουλοι από όλες τις παρατάξεις.
Στη συνάντηση εξετάστηκε η πρόταση της εταιρείας Blue Star Ferries για αναβολή του έργου για την περίοδο μετά τις γιορτές του Πάσχα, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στην προσέγγιση των πλοίων της κατά την χειμερινή περίοδο, που επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες.
Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη το έργο να έχει τελειώσει οπωσδήποτε πριν ξεκινήσει η τουριστική περίοδος, αποφασίστηκε ομόφωνα η άμεση έναρξη των εργασιών.
Το έργο περιλαμβάνει ανακατασκευή της επίστρωσης του λιμανιού στο σημείο που δένουν τα πλοία της γραμμής μέχρι και την κεντρική είσοδο και κατασκευή νέων τουαλετών δίπλα στο κτίριο επιβατών (Welcome).
Κατά την διάρκεια των εργασιών, τα πλοία της γραμμής θα δένουν στη μέση του κεντρικού προβλήτα.















ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ
Λέρος: Σύλληψη 33χρονου για κατοχή ναρκωτικών και αρχαιοτήτων
Λέρος: 48ωρη απεργία στα ταξί - Τρίτη 2 & Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025
Λέρος: Νέα δικαστική περιπέτεια για τον πρώην Δήμαρχο Μιχάλη Κόλια: 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή για παράβαση καθήκοντος
Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου
Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί