ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

  • Φόρτωση…
Navarone-ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»

    Ο Joanna Finn σχολίασε: You are right.
    11.10.2025
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»

    Ο Γιωργος σχολίασε: Οδοστρωτήρας εισαι Τιμοθεος!!!!!!! Τα ισοπεδωσες ολα και ολους!! Προχωρα εμπρος και εμεις ειμαστε μαζι…
    11.10.2025
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»

    Ο Λεριος σχολίασε: Εάν πάτε στον μόλο του Ξηρόκαμπου θα δείτε εκατοντάδες (δεν υπερβάλλω) πλαστικά μπουκάλια και…
    11.10.2025
  • Λέρος: Ξεχείλισε το ποτήρι στο Νοσοκομείο – Προσβλητική ανάρτηση εργαζομένου οδηγεί σε νομικές ενέργειες

    Ο Ιωαννης σχολίασε: Ε Ρε ρεζιλιαα..... και ρε παιδια μια ερωτηση ,οι συνδικαλιστες τι εχοτν να πουν…
    08.10.2025
  • Αντώνης Παπαδημητρίου: Ο πιο επιδραστικός Έλληνας της εποχής μας

    Ο Nikos Ignatidis σχολίασε: Η Λέρος μας χρειάζεται τέτοιους φίλους!!
    07.10.2025
crithonis-paradise-hotel

FOLLOW US

  • 3.829 Fans
  • 560 Followers
  • 592 Subscribers

INSTAGRAM PHOTOS

Follow us!

  • Τιμόθεος Κωττάκης: Αποκαταστάθηκε “ο οδοφωτισμός χωρίς μελέτη” στο φράγμα
---
Με σύγχρονες, ψηλές κολόνες οδοφωτισμού και με ιδιαίτερη έμφαση στην αισθητική αρμονία, αποκαταστάθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έπειτα από σχετικό αίτημα του Δημάρχου Λέρου Τιμόθεου Κωττάκη, το έργο ηλεκτροφωτισμού του επαρχιακού οδικού δικτύου στην περιοχή του φράγματος.

Η αποκατάσταση του οδοφωτισμού πραγματοποιήθηκε από πιστοποιημένο συνεργείο, σύμφωνα με την εγκεκριμένη τεχνική μελέτη του έργου, διασφαλίζοντας την ασφάλεια και την ποιότητα της εγκατάστασης.

Πλέον, οι διερχόμενοι οδηγοί αλλά και οι πεζοί απολαμβάνουν βελτιωμένη ορατότητα και ισχυρότερο, ομοιόμορφο φωτισμό, γεγονός που αναβαθμίζει τόσο την οδική ασφάλεια όσο και τη συνολική εικόνα της περιοχής.

Με σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Δήμαρχος Λέρου Τιμόθεος Κωττάκης αναφέρει:

"Αποκαταστάθηκε η ΑΣΦΑΛΕΙΑ , η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ και η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ του έργου στο φωτισμό της περιοχής του φράγματος στο Παρθένι .
Ολόκληρο το έργο χρηματοδοτήθηκε και κατασκευάστηκε εξολοκλήρου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου .
Γιώργο Χατζημάρκο για μια ακόμη φορά σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!!"
  • Αλλαγή στο δρομολόγιο του Blue Star Patmos την Τρίτη 14 Οκτωβρίου λόγω απεργίας
--
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»
---
Σε ζωντανή μετάδοση μίλησε σήμερα ο Δήμαρχος Λέρου, Τιμόθεος Κωττάκης, ανακοινώνοντας σημαντική εξέλιξη σχετικά με το μεγάλο πρόβλημα της περιοχής του Ξηροκάμπου, που συνδέεται με τη λειτουργία της Κλειστής Ελεγχόμενης Δομής Λέρου (Hotspot).

Ο κ. Κωττάκης παρουσίασε αναλυτικά το ζήτημα της πύλης εισόδου - εξόδου του Κέντρου, o δρόμος του οποίου βρίσκεται μέσα στον οικισμό του Ξηροκάμπου, δημιουργώντας χρόνια προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής.

Όπως δήλωσε, μετά από δίωρη συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνο Πλεύρη, και κατόπιν εμπεριστατωμένων προτάσεων του Δήμου Λέρου, δόθηκε το “πράσινο φως” για τη μεταφορά της πύλης σε νέα θέση, στη δυτική πλευρά της Δομής, μέσω των Λεπιδών, με στόχο να αποσυμφορηθεί πλήρως ο Ξηρόκαμπος.

«Είναι μια πολύ σημαντική μέρα για τη Λέρο. Το πρόβλημα που ταλαιπώρησε για χρόνια τους κατοίκους του Ξηροκάμπου, βρίσκεται πλέον σε τροχιά οριστικής λύσης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Ο κ. Κωττάκης δεν παρέλειψε να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Θάνο Πλεύρη, καθώς και προς τον Γενικό Γραμματέα Δημήτριο Γλυμή.

Θέση για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Νοσοκομείου

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις των Ενώσεων Εργαζομένων και Ιατρών του Νοσοκομείου Λέρου, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα παρευρεθεί, αν και στηρίζει το δικαίωμα των εργαζομένων στη διεκδίκηση.

«Οι συγκεντρώσεις είναι ένα χρήσιμο εργαλείο πίεσης, όμως ο θεσμικός μου ρόλος δεν μου επιτρέπει να είμαι παρών σε εκδηλώσεις που αποκτούν κομματική χροιά. Σε τέτοιες παγίδες δεν πρόκειται να πέσω», δήλωσε ο Δήμαρχος.

Με τις σημερινές δηλώσεις του, ο κ. Κωττάκης σηματοδοτεί μια καθοριστική εξέλιξη για την καθημερινότητα των κατοίκων του Ξηροκάμπου, ενώ παράλληλα κρατά σαφείς αποστάσεις από κομματικές αντιπαραθέσεις, δίνοντας έμφαση στον θεσμικό του ρόλο και τον αναπτυξιακό σχεδιασμό του Δήμου.
  • Λέρος: Κινητοποιήσεις για το Νοσοκομείο – Κάλεσμα της Ένωσης Εργαζομένων
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Λέρος: Ο Δήμαρχος τιμά τον Αντώνη Παπαδημητρίου – “Είναι μεγάλη τιμή για όλους μας”
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Αντώνης Παπαδημητρίου: Ο πιο επιδραστικός Έλληνας της εποχής μας
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Λέρος: Ξεχείλισε το ποτήρι στο Νοσοκομείο – Προσβλητική ανάρτηση εργαζομένου οδηγεί σε νομικές ενέργειες
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Δήμος Λέρου: Νέα ανακοίνωση διακοπής ρεύματος 9-10 Οκτωβρίου – Δείτε περιοχές
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
Πέμπτη 16 Οκτωβρίου, 2025
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
22 °c
Agia Marina
20 ° Πα
20 ° Σα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Αρχική » ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ » Ξεπέρασαν τις 80.000 οι αφίξεις μεταναστών σε Κω, Κάλυμνο και Λέρο!..

Ξεπέρασαν τις 80.000 οι αφίξεις μεταναστών σε Κω, Κάλυμνο και Λέρο!..

Leros News Leros News
23 Οκτωβρίου 2015
- ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
Χρόνος ανάγνωσης: 2 Λεπτά
A A
0
Ξεπέρασαν τις 80.000 οι αφίξεις μεταναστών σε Κω, Κάλυμνο και Λέρο!..
7
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
234
ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Share on FacebookShare on Twitter

Διαβάστε επίσης:

Ακυβερνησία ΕΓ-ΤΡ σκάφους στα Λέβιθα

Λιμενικό: Παροχή συνδρομής σε αλλοδαπό στους Λειψούς

13.10.2025
622
Λέρος: Σύλληψη 33χρονου με μικροποσότητα κοκαΐνης

Αστυνομία: Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρησιακές δράσεις στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου

13.10.2025
645

Περίπου τις 80.000 φθάνουν οι παράτυποι μετανάστες που εντοπίστηκαν από την αρχή του τρέχοντος έτους σε Κω, Κάλυμνο και Λέρο, γεγονός που αποδεικνύει ότι η χρονιά θα «κλείσει» με αριθμούς δεκαπλάσιους από αυτούς που είχαν καταγραφεί πέρυσι.

Τα στοιχεία αυτά ανακοίνωσε χθες μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου και στην εκπομπή «ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΑ», ο αστυνομικός διευθυντής της Β΄ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου κ. Γιώργος Γεωργακάκος.

Ειδικότερα, όπως είπε ο κ. Γεωργακάκος από την αρχή του χρόνου στην Κω καταγράφηκαν 49.620 αφίξεις, στη Λέρο και το Φαρμακονήσι 23.700 και στην Κάλυμνο 6.100. Ο κ. Γεωργακάκος εμφανίστηκε θετικός στη δημιουργία των hot spots στην Κω και τη Λέρο και πρόσθεσε πως από τον Αύγουστο οι υπηρεσίες της περιοχής έχουν ενισχυθεί.

Σε ότι αφορά τις τελευταίες ημέρες δήλωσε πως εξαιτίας του ότι οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές, παρουσιάστηκε αυξητική τάση στις αφίξεις μεταναστών, οι οποίοι ανέρχονται στα 450-500 στην Κω και περισσότερα στο Φαρμακονήσι. Οι μετανάστες αυτοί είναι σε ποσοστό 75-80% Συριακής καταγωγής αλλά υπάρχουν και άλλες εθνικότητες.

«Αφίξεις» και στην Πάτμο

Στον προαύλιο χώρο της αίθουσας επιβατών στο λιμάνι της Σκάλας που βρίσκεται δίπλα στο λιμεναρχείο πέρασαν τη νύχτα τους 57 παράτυποι μετανάστες, 8 Ιρακινοί, 18 Αφγανοί και 31 Σύριοι, εκ των οποίων 23 παιδιά 19 αγόρια και 15 κορίτσια, μεταξύ τους και ένα μωρό.

Σύμφωνα με το «Patmostimes.gr» και το άρθρο της Σμαράγδας Μουλιάτη, τους παράτυπους μετανάστες άφησε διακινητής που μετέφερε  με παλιά  θαλαμηγό (του 1970 περίπου)  την Τρίτη 20 Οκτωβρίου αργά το απόγευμα στην περιοχή «Ψιλή άμμο» και από κει με τη βοήθεια Γάλλων που ήταν στην παραλία,  ανέβηκαν στο Διακόφτι με τα πόδια.

Συγκεκριμένα, στην «Ψιλή άμμο» έκανε το μπάνιο του ένα ζευγάρι Γάλλων που είδε την θαλαμηγό να έρχεται, αλλά επειδή ο διακινητής αντιλήφθηκε το ζευγάρι στην παραλία δεν έβγαλε τους επιβάτες του στην μικρή προβλήτα που δένουν οι βάρκες,  αλλά αριστερά της παραλίας στα βράχια. Βγήκαν ένας – ένας με παιδιά και βαλίτσες.

Εκεί βρισκόταν και ένας έλληνας που δήλωσε ανιχνευτής μετάλλων, αν και δεν είχε μαζί του εξοπλισμό και ο οποίος όταν έφθασε εκεί η θαλαμηγός, ο Έλληνας έφυγε.
Το ζευγάρι των Γάλλων, σύμφωνα με πληροφορίες μας, τους πλησίασαν, μίλησαν μαζί τους στα Αραβικά και έμαθαν ότι πλήρωσαν 2200 ευρώ ο καθένας για τη μεταφορά τους.

Οι μετανάστες ήταν τυχεροί γιατί ακολούθησαν το ζευγάρι των Γάλλων και ανέβηκαν με τα μικρά παιδιά στην πλάτη και τις βαλίτσες από το μονοπάτι το λόφο. Το ζευγάρι τους οδήγησε στον Ταρσανά. Τους αντιλήφθηκε προηγουμένως και ο Μπενέτος Γρυλλάκης και ενημέρωσε το λιμεναρχείο.

Τους παράτυπους μετανάστες τους μετέφερε με το φορτηγάκι του από το Διακόφτι στο λιμεναρχείο ο κ. Νίκος Μίχας , που ήταν ο μόνος που ανταποκρίθηκε στην έκκληση του λιμενάρχη για βοήθεια, κάνοντας δύο δρομολόγια. Μετανάστες μετέφερε και ο Μπενέτος Γρυλλάκης. Οι μετανάστες αφού καταγράφηκαν από τους λιμενικούς, πέρασαν τη νύχτα τους στον προαύλιο χώρο της αίθουσας επιβατών (well come) γιατί παρά τις προσπάθειες του λιμενάρχη κ. Στέλιου Σιάρμπα να βρει στεγασμένο χώρο, απευθυνόμενος και στον κ. Δήμαρχο και στο Μοναστήρι δεν βρήκε.  

Από το Φιλόπτωχο της εξαρχίας Πάτμου τους μετέφεραν ρούχα, νερό, γάλα και διάφορα σνάκ. Χθες Τετάρτη επρόκειτο να μεταφερθούν στο Αστυνομικό Τμήμα για έλεγχο και πιστοποίηση των στοιχείων τους .

Αξίζει να αναφερθεί ότι τον Σεπτέμβριο συνελήφθησαν συνολικά 142.010 πρόσφυγες και 97 διακινητές ενώ κατασχέθηκαν 189 σκάφη και 11 οχήματα καθώς επίσης και 70 πλαστά διαβατήρια.

rodiaki.gr

Tags: LEROSΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑΚΑΛΥΜΝΟΣΛΙΜΕΝΙΚΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ - ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΠΑΤΜΟΣ
Share3Tweet2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λέρος: Ανακοίνωση – Πρόσκληση χορήγησης υποτροφιών από την Εφορεία Σχολών Λέρου
ENGLISH EDITION

Port Authority of Leros: Activation of Areas for Aeronautical and Naval Exercises

15.10.2025
379
Λέρος: Συνελήφθη Ιρακινός με ένταλμα από την Ιταλία για διακίνηση μεταναστών – «Πιάσατε λάθος άνθρωπο»
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μεταναστευτικό: 191 εκατ. ευρώ σε 26 ΜΚΟ – Αυστηροποιείται το πλαίσιο ελέγχου και ένταξης στο Μητρώο

15.10.2025
486
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ

Λειψοί: Διακομιδή 57χρονης στη Λέρο με Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού

12.10.2025
756
Επόμενο
Σύσκεψη Δημάρχου Λέρου με το δήμαρχο και φορείς του δήμου Didim Τουρκίας για το μεταναστευτικό

Σύσκεψη Δημάρχου Λέρου με το δήμαρχο και φορείς του δήμου Didim Τουρκίας για το μεταναστευτικό

Η ΛΕΡΟΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Διάρρηξη σε εστιατόριο στη Λέρο – Έκλεψαν ακόμα και τρυπάνι…

    16.10.2012
    Διάρρηξη σε εστιατόριο στη Λέρο – Έκλεψαν ακόμα και τρυπάνι… Πριν 13 χρόνια 2.1K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    80χρονος Λεριός ομογενής κατέκτησε Χρυσό και Ασημένιο μετάλλιο σε αγώνες στίβου στην Αυστραλία!

    16.10.2013
    80χρονος Λεριός ομογενής κατέκτησε Χρυσό και Ασημένιο μετάλλιο σε αγώνες στίβου στην Αυστραλία! Πριν 12 χρόνια 2.6K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: 26oς Διεθνής Αγώνας Ιστιοπλοΐας «BODRUM CUP 2014»

    16.10.2014
    ΛΕΡΟΣ: 26oς Διεθνής Αγώνας Ιστιοπλοΐας «BODRUM CUP 2014» Πριν 11 χρόνια 1.6K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΑΓΓΕΛΙΑ: Πωλείται επιχείρηση παροχής υπηρεσιών σε ΛΕΡΟ – ΠΑΤΜΟ – ΛΕΙΨΟΥΣ

    16.10.2015
    ΑΓΓΕΛΙΑ: Πωλείται επιχείρηση παροχής υπηρεσιών σε ΛΕΡΟ – ΠΑΤΜΟ – ΛΕΙΨΟΥΣ Πριν 10 χρόνια 18.3K
Ζαχαροπλαστείο "Ρεπαπής"

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

    Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του…

    11.10.2025
    Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου» 2.2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Σημαντική εξέλιξη για τον Ξηρόκαμπο – Ανακοινώσεις από τον Δήμαρχο Λέρου το…

    10.10.2025
    Λέρος: Σημαντική εξέλιξη για τον Ξηρόκαμπο – Ανακοινώσεις από τον Δήμαρχο Λέρου το μεσημέρι του Σαββάτου 1.8K
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

    Θεοδόσης Μαχαίρας: “Τρέλανε” κόσμο – Μαγική εμφάνιση και νίκη πρωτιάς για τον Ηρακλή!

    11.10.2025
    Θεοδόσης Μαχαίρας: “Τρέλανε” κόσμο – Μαγική εμφάνιση και νίκη πρωτιάς για τον Ηρακλή! 1.6K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Τιμόθεος Κωττάκης: Αποκαταστάθηκε “ο οδοφωτισμός χωρίς μελέτη” στο φράγμα

    15.10.2025
    Τιμόθεος Κωττάκης: Αποκαταστάθηκε “ο οδοφωτισμός χωρίς μελέτη” στο φράγμα 1.5K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Στη Λέρο θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση του ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου 30-31 Οκτωβρίου

    10.10.2025
    Στη Λέρο θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση του ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου 30-31 Οκτωβρίου 1.5K

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

  • Αντώνης Παπαδημητρίου: Ο πιο επιδραστικός Έλληνας της εποχής μας

    Αντώνης Παπαδημητρίου: Ο πιο επιδραστικός Έλληνας της εποχής μας

    62 shares
    Share 39 Tweet 10
  • Λέρος: Εγκρίθηκε ο Κανονισμός Λειτουργίας Αθλητικών Εγκαταστάσεων από την Δημοτική Επιτροπή

    42 shares
    Share 17 Tweet 10
  • Λέρος: Νέα καμπάνια τουριστικής προβολής με λογότυπο, ιστοσελίδα και ψηφιακή παρουσία

    54 shares
    Share 30 Tweet 10
  • Λέρος: Σε ποιους οικισμούς καταργείται ο ΕΝΦΙΑ μέσα στα επόμενα δύο χρόνια

    83 shares
    Share 34 Tweet 21
  • «SOS για την υπογεννητικότητα» σε Λέρο και Κάλυμνο – Επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου στον ΠτΔ

    43 shares
    Share 18 Tweet 11
kroupia leros
  • Τιμόθεος Κωττάκης: Αποκαταστάθηκε “ο οδοφωτισμός χωρίς μελέτη” στο φράγμα
---
Με σύγχρονες, ψηλές κολόνες οδοφωτισμού και με ιδιαίτερη έμφαση στην αισθητική αρμονία, αποκαταστάθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έπειτα από σχετικό αίτημα του Δημάρχου Λέρου Τιμόθεου Κωττάκη, το έργο ηλεκτροφωτισμού του επαρχιακού οδικού δικτύου στην περιοχή του φράγματος.

Η αποκατάσταση του οδοφωτισμού πραγματοποιήθηκε από πιστοποιημένο συνεργείο, σύμφωνα με την εγκεκριμένη τεχνική μελέτη του έργου, διασφαλίζοντας την ασφάλεια και την ποιότητα της εγκατάστασης.

Πλέον, οι διερχόμενοι οδηγοί αλλά και οι πεζοί απολαμβάνουν βελτιωμένη ορατότητα και ισχυρότερο, ομοιόμορφο φωτισμό, γεγονός που αναβαθμίζει τόσο την οδική ασφάλεια όσο και τη συνολική εικόνα της περιοχής.

Με σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Δήμαρχος Λέρου Τιμόθεος Κωττάκης αναφέρει:

"Αποκαταστάθηκε η ΑΣΦΑΛΕΙΑ , η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ και η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ του έργου στο φωτισμό της περιοχής του φράγματος στο Παρθένι .
Ολόκληρο το έργο χρηματοδοτήθηκε και κατασκευάστηκε εξολοκλήρου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου .
Γιώργο Χατζημάρκο για μια ακόμη φορά σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!!"
  • Αλλαγή στο δρομολόγιο του Blue Star Patmos την Τρίτη 14 Οκτωβρίου λόγω απεργίας
--
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»
---
Σε ζωντανή μετάδοση μίλησε σήμερα ο Δήμαρχος Λέρου, Τιμόθεος Κωττάκης, ανακοινώνοντας σημαντική εξέλιξη σχετικά με το μεγάλο πρόβλημα της περιοχής του Ξηροκάμπου, που συνδέεται με τη λειτουργία της Κλειστής Ελεγχόμενης Δομής Λέρου (Hotspot).

Ο κ. Κωττάκης παρουσίασε αναλυτικά το ζήτημα της πύλης εισόδου - εξόδου του Κέντρου, o δρόμος του οποίου βρίσκεται μέσα στον οικισμό του Ξηροκάμπου, δημιουργώντας χρόνια προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής.

Όπως δήλωσε, μετά από δίωρη συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνο Πλεύρη, και κατόπιν εμπεριστατωμένων προτάσεων του Δήμου Λέρου, δόθηκε το “πράσινο φως” για τη μεταφορά της πύλης σε νέα θέση, στη δυτική πλευρά της Δομής, μέσω των Λεπιδών, με στόχο να αποσυμφορηθεί πλήρως ο Ξηρόκαμπος.

«Είναι μια πολύ σημαντική μέρα για τη Λέρο. Το πρόβλημα που ταλαιπώρησε για χρόνια τους κατοίκους του Ξηροκάμπου, βρίσκεται πλέον σε τροχιά οριστικής λύσης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Ο κ. Κωττάκης δεν παρέλειψε να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Θάνο Πλεύρη, καθώς και προς τον Γενικό Γραμματέα Δημήτριο Γλυμή.

Θέση για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Νοσοκομείου

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις των Ενώσεων Εργαζομένων και Ιατρών του Νοσοκομείου Λέρου, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα παρευρεθεί, αν και στηρίζει το δικαίωμα των εργαζομένων στη διεκδίκηση.

«Οι συγκεντρώσεις είναι ένα χρήσιμο εργαλείο πίεσης, όμως ο θεσμικός μου ρόλος δεν μου επιτρέπει να είμαι παρών σε εκδηλώσεις που αποκτούν κομματική χροιά. Σε τέτοιες παγίδες δεν πρόκειται να πέσω», δήλωσε ο Δήμαρχος.

Με τις σημερινές δηλώσεις του, ο κ. Κωττάκης σηματοδοτεί μια καθοριστική εξέλιξη για την καθημερινότητα των κατοίκων του Ξηροκάμπου, ενώ παράλληλα κρατά σαφείς αποστάσεις από κομματικές αντιπαραθέσεις, δίνοντας έμφαση στον θεσμικό του ρόλο και τον αναπτυξιακό σχεδιασμό του Δήμου.
  • Λέρος: Κινητοποιήσεις για το Νοσοκομείο – Κάλεσμα της Ένωσης Εργαζομένων
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Λέρος: Ο Δήμαρχος τιμά τον Αντώνη Παπαδημητρίου – “Είναι μεγάλη τιμή για όλους μας”
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Αντώνης Παπαδημητρίου: Ο πιο επιδραστικός Έλληνας της εποχής μας
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Λέρος: Ξεχείλισε το ποτήρι στο Νοσοκομείο – Προσβλητική ανάρτηση εργαζομένου οδηγεί σε νομικές ενέργειες
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
Facebook Twitter Youtube Instagram
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από το 2004 έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Follow us on social media:

Πρόσφατα άρθρα

  • Λέρος: Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου
  • Δήμος Λέρου: Δωρεάν έλεγχος για την οστεοπόρωση
  • Aυξήσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις: Πόσα θα παίρνουν οι οπλίτες θητείας – Δείτε τους δικαιούχους και τα ποσά
  • Τιμόθεος Κωττάκης: Αποκαταστάθηκε “ο οδοφωτισμός χωρίς μελέτη” στο φράγμα

Νεότερα Video

Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»

Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»

2.2k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
11 Οκτωβρίου 2025
Λέρος: Η συνέντευξη του Δήμαρχου Τιμόθεου Κωττάκη στο Radio Kosmos 93.8

Λέρος: Η συνέντευξη του Δήμαρχου Τιμόθεου Κωττάκη στο Radio Kosmos 93.8

1.3k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
2 Οκτωβρίου 2025

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ENGLISH EDITION
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Ο ιστότοπος lerosnews.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies.