back to top
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

– Τραγωδία στη Λέρο…

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ- Τραγωδία στη Λέρο...

Διαμελισμένα ανθρώπινα μέλη βρέθηκαν σε ακυβέρνητο σκάφος σε θαλάσσια περιοχή κοντά στις βορειοανατολικές ακτές της Λέρου.

Στο σκάφος με την ονομασία «Ελευθέριος» πιθανολογείται οτι επέβαιναν δύο άτομα, ο 39χρονος ιδιοκτήτης του απο την Κάλυμνο και ένας 42χρονος απο τη Λέρο. Μέσα στο σκάφος, βρέθηκε ποσότητα δυναμίτη με φυτίλια και πυροκροτητές.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, το απόγευμα της Παρασκευής, εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή πλησίον βορειοανατολικών ακτών της νήσου Λέρου, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, το Α/Κ σκάφος «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ Σ.Κ. 107», εντός του οποίου ανευρέθησαν διαμελισμένα ανθρώπινα μέλη, μεγάλη ποσότητα ιχθύων διαφόρων ειδών (βάρους 400 κιλών περίπου), ποσότητα δυναμίτη με φυτίλια και πυροκροτητές, ρουχισμός και υποδήματα διαφόρων μεγεθών και μία συσκευή παροχής οξυγόνου καθώς και λάστιχο οξυγόνου, το οποίο κατέληγε στη θάλασσα.

Μετά από έρευνα που διενεργήθηκε από την αρμόδια Λιμενική Αρχή, στο εν λόγω Α/Κ σκάφος επέβαιναν δύο άτομα, ο 39χρονος ιδιοκτήτης του και ένας 42χρονος, η τύχη των οποίων, μέχρι στιγμής, αγνοείται.  Το ανωτέρω σκάφος, το οποίο έχει υποστεί υλικές ζημιές μεγάλης έκτασης, ρυμουλκήθηκε στον όρμο ΠΑΝΤΕΛΙ Λέρου, όπου και φυλάσσεται. Τα ανθρώπινα μέλη πρόκειται να μεταφερθούν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής και εξέτασης DNA. Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ